Η θέση της Εκκλησίας για το "Μακεδονικό"

Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: Τετ Ιαν 17, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Μακεδονία

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Εδώ ο κόσμος χάνεται ή μάλλον η εθνική μας ταυτότητα και ο Άνθιμος τους πείραξε; Παλαιότερα ήταν ο Παντελεήμων ο Β΄ που ήταν γνωστός για τα πατριωτικά του κηρύγματα.
Και μην ξεχνάμε πως το θέμα είναι και εκκλησιαστικό δεδομένου πως για χάριν των "Μακεδονικών" διεκδικήσεων, η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και γενικά η Εκκλησία τους υπαγόμενη στο Πατριαρχείο Σερβίας είναι σήμερα σχισματική και ο αγωνιστής Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος μεταξύ διώξεως και φθοράς.

Τώρα αν ο Αλέκος ο Αθανασιάδης, βουλευτής Κοζάνης και γνωστός για τα πικρόχολά του κατά της Εκκλησίας βγήκε και μίλησε, κάτι τρέχει στα γύφτικα....

Βέβαια την περίοδο των Εκλογών το υπερ Εκκλησίας κολακευτικόν πάει σύννεφο....

Όμως οφείλουμε να πούμε και το εξής: Συχνά δηλώσεις και πατριωτικές εξάρσεις γίνονται για το θεαθήναι και προς κέρδος των εντυπώσεων, γιατί στον κλασσικά πνευματικό και ποιμαντικό τομέα αγοράζουμε αγρούς....

Όσο για το ότι δεν αποτελεί κίνδυνο τα Σκόπια: Χώρες όπως τα Σκόπια και η Αλβανία που οι πολίτες τους μαθαίνουν τον ιμπεριαλισμό όχι απο κορώνες υπερπατριωτών αλλά στα επίσημα σχολικά βιβλία, υπάρχει πρόβλημα.

Πριν 50 χρόνια η Ελλάδα ήταν στρατιωτικά σχεδόν ανύπαρκτη. Σήμερα έχει περι τα 200 μαχητικά 3ης & 4ης γενιάς. Σήμερα αμφότερες οι χώρες είναι έτσι. Αύριο μεθαυριο χώρες του ΝΑΤΟ και σε λίγα χρόνια με το 10% του εκλογικούς σώματος της Ελλάδος μετανάστες...

Τα συμπεράσματα δικά σας...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4117
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

"Υποκλινόμεθα στην σοφία του Μητροπολίτη Άνθιμου"
Γράφει ο/η Romfea.gr
12.12.07

Υπέρ του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου για το θέμα του Σκοπιανού, τάχθηκε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος ερωτηθείς χθες όσο αφορά την στάση αλλά και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου σχετικά με το θέμα του Σκοπιανού, ο οποίος έχει δεχθεί τις επικρίσεις πολλών πολιτικών στελεχών για την στάση του, ήταν κατατοπιστικός.

Η απάντηση του κ. Παπαγεωργόπουλου έχει ως εξής «Υποκλινόμεθα στην σοφία του Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμου», δείχνοντας έτσι την αμέριστη συμπαράσταση του προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, σχετικά με την στάση που κρατά στο θέμα του Σκοπιανού.

Για την επίθεση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Μητροπολίτη Άνθιμο, με αφορμή το Κυριακάτικο κήρυγμα στην Κοζάνη πήρε θέση και το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ με σχετική ανακοίνωση.

Το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ τονίζει στην ανακοίνωση του πως «οι επιθέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Μητροπολίτη Άνθιμου για την πατριωτική του στάση στο θέμα της Μακεδονίας, δείχνουν για άλλη μια φορά την απόσταση της ηγεσίας και ένιων στελεχών του Κόμματος αυτού από το κοινό αίσθημα και τις απαιτήσεις των καιρών».
Συνεχίζοντας «Οι ιεράρχες, σαν Έλληνες πολίτες αλλά και πνευματικοί ταγοί, θα εκφράζουν άπονη για όλα τα εθνικά και κοινωνικά θέματα, (εκεί που άλλοι σιωπούν) όπως και ιστορικά έχουν αυτό το δικαίωμα, από το ρόλο της Ορθοδοξίας στην χιλιόχρονη πορεία της Πατρίδας μας.Σε αυτό τον δικαιωματικά διευρυμένο ρόλο θα έχουν την αμέριστη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ.»

Πηγή: www.romfea.gr
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 454
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 15, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από alithis »

συμφωνω και συνταυτιζομαι απολυτως με τας αποψεις του Θεσ/νικης ΑΝΘΙΜΟΥ.ο θεος να του διδει δυναμη πολλη και να τον ενισχυει ευχομαι υικως
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.”