Και όταν έβλεπες τον ταρζάν που είπες πριν, περνούσανε άσχημα οι ώρες σου? Το έκλεινες μην τυχόν και φανταστείς το αγοράκι να μεγαλώνει μόνο του στη ζούγκλα και να τρώει σκουλίκια?Evi_J έγραψε:Μπα.... δεν μου αρέσει η φαντασία. Προτιμώ την και παγερή πραγματικότητα. Γιατί μπορεί να είναι παγερή αλλά τουλάχιστον δεν τρέφει(ς) αυταπάτες...
Ναι... Αλλά επειδή ζούμε κάτι που είναι πιο κοντά στη δική μου εποχή, σκέψου ότι και οι άλλοι έτσι θα το βλέπουν... Απλοϊκά που λες κ εσύ. Άρα λίγο το κακό.Αν βάλεις και λίγο πνευματισμό και όλα τα σχετικά που ανέφερα πιο πάνω θα το πίστευες σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβεις. Σκέψου.... τώρα που υπάρχουν όλα αυτά εσύ τα βλέπεις απλοϊκα πού απλά γιατί έτσι έμαθες με την εποχή σου. Ενώ εγώ τα βλέπω βαριά γιατί δεν υπήρχαν στην δική μου. Το δίκαιο θα ήταν να αφήσουμε τις εποχές απέξω και να κρίνουμε τα ίδια. Είναι καλά; Κακά; Σε τι χρησιμεύουν; Σε τι συμπεράσματα οδηγούν; Κ.τ.λ...
Ενω στο παρελθόν τους βλέπανε αλλιώς? Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ρίχνετε όλα στα παιδιά... Άλλωστε οι νέοι που έχουν τους γονείς τους σε γηροκομεία είναι άνω των 40-50 ετών σήμερα άρα δεν τους λες νέους.Το τι θα κάνουν οι άνθρωποι που μεγαλώνουν σε αυτή την εποχή με τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας θα το κρίνπουμε μετά από κάμποσα χρόνια.Αν σκεφτείς λίγο περισσότερο θα δεις ότι οι νέοι σήμερα βλέπουν τους γέρους σαν άχρηστα σκουπίδια. Που τους βάζουν στο γεροκομείο και δεν ξέρουν αν ζουν ή πεθαίνουν...
Κι εγώ με το ζόρι πήγαινα αλλά τόσος αρνητισμός πια με τις αγγλικές λεξούλες? Πλάκα έχει εξάλλου που τις εξελληνίζουμε πριν τις υιοθετήσουμε...Γιατί με έστειλαν να μάθω αγγλικά "για το καλό σου" για να ξέρω μια γλώσσα αύριο. Εγώ δεν ήθελα.
Δεν είπα να μη κρατήσεις πράγματα από αυτήν. Κάθε άλλο... Φαντάζομαι εξάλλου θα σου έδωσε πολλές χρήσιμες συμβουλές. Απλά να τις τροποποιήσεις είπα και να τις ταιριάξεις στην εποχή μας. Δεν σε ξέρω φυσικά για να κρίνω αν όντως αυτό κάνεις απλά λέω εγώ τώρα...Και ναι, δυστυχώς θα την ξεχάσω... Δεν εξαρτάται από μένα. Από τα γεράματα και την μνήμη μου εξαρτάται. Κυρίως όμως από τις διαφορετικές συνήθειες. Αν κάνω άλλες πως θα θυμάμαι τις δικές της;
δεν λέω σε εμένα ελέησον όμως!Όχι... από το nickname σου. Το "Κύριε" είναι αντρικού γένους όχι γυναικείου....
Άντεα μπορώ να το φανταστώ το περιστατικό. Το παιδάκι δεν είπε λέξη από τα παραμύθια που του έλεγε η μαμά του. Είπε απλά κάτι που ακούει στι σχολείο. Αργότερα όμως που αθ μεγαλώσει λίγο ακόμη, θα κρίνει και αθα αποφασίσει. Είναι άδικο για την παπαδιά που την τονίζεις κιόλας. Γιατί δηλαδή απαιτούμε περισσότερα από το παιδάκι της παπαδιάς? σαν όλα τα άλλα παιδάκια δεν είναι κ αυτό? και μάλιστα αυτό το παιδάκι πρέπει να είναι και λίγο πιο αντιδραστικό από τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του...Αλλά μπορείς να φανταστείς παιδάκι 6 ετών, με μητέρα παπαδιά να λέει "θα σε σκοτώσω μαλακισμένο"; Ήμουν παρόν όταν έγινε το περιστατικό...
Ναι! Γιατί εσύ πως τα βλέπεις; Μικρά αγαθά και αθώα; 8O
Τα βλέπω μεγάλα, με κρίση, εξυπνάδα και όνειρα για το μέλλον... Να κάπως έτσι::angel4:
:razz: :razz: