Υφίσταται επίθεση το forum;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΔΕΗΣΗ

Δημοσίευση από strumfi »

ΔΕΗΣΗ
Κύριε,
Λυπήσου τις φτωχές μανάδες που έχουν άρρωστα παιδιά,
τους φτωχούς που έχουν πολλά παιδιά,
τους φτωχούς που δεν αγαπάνε,
τους πλούσιους που πλήττουν,
τους νέους που είναι αδέξιοι,
τους γέρους που βασανίζουν τον κόσμο,
τους ευγενείς που υποχωρούν,
τους υπερήφανους που καταρρέουν,
τους ανθρώπους που πεθαίνουν...
(Κώστας Παπαπέτρου (Ρόκος) "Της Ζωής και του Θανάτου"
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Melpomeni έγραψε: Τα αρχικα σου μυνηματα Ωκεανε, εξεφραζαν αποψεις οχι Ορθοδοξες.
Ξαναδιαβασε τα αν τα ξεχασες.
Οι αποψεις σου αυτες χαρακτηρισθηκαν αιρετικες.Δεν αντεκρουσες ποτε με επιχειρηματα.Δεν απαντησες ποτε ευθεως σε ερωτησεις .
Τα κειμενα σου ειναι μεν συναισθηματικα φορτισμενα,αλλα θεολογικα χωρις ουσια,αλλα ουτε και περιεχομενο.
Με,η χωρις διαβολακια Ωκεανε,διαλογο δεν κανεις.
Τα αρχικά μου δεν ήταν ορθόδοξα, ενώ τώρα είναι?

Επειδή έχουμε καταντήσει αηδία και πρέπει να το τελειώνουμε εδώ, αν θες άκουσε καλοπροαίρετα τα εξής :

Σε αυτό που διαφωνώ μαζί σου είναι με τον τρόπο σου.
Κατά τα άλλα πίστευε οτι θέλεις και για σένα και ότι θέλεις για μένα.

Όσο για τις απαντήσεις που επιζητείς απο τις απόψεις μου, ψάξε να τις βρεις στα Πατερικά κείμενα.
Στο αν απάντησα η όχι, το μόνο που θα πω είναι οτι στις απαντήσεις μου άλλοι βρήκαν απάντηση και άλλη όχι.

Το ίδιο ισχύει και για τα δικά σου κείμενα.

Και τέλος για τον proskiniti, μιας και ρώτησες, θα βρεις παραπάνω την απάντηση μου για τα κείμενά του.
Όσο για το άτομό του δεν είμαι ικανός να τον Κρίνω μιας και δεν είμαι Θεός και ούτε θα παίξω τον Θεό και ουδείς δύναται να Τον εκπροσωπήσει, όλοι Τον υπηρετούμε, είμαστε ταπεινοί δούλοι Του, ή μάλλον έτσι θα έπρεπε να σκεφτόμαστε!
Ως άνθρωπος όμως οφείλω να πω οτι βίωσα το "άρρον-άρρον σταύρωσον αυτόν" απο μερικούς εδώ μέσα και λυπήθηκα διότι νομίζω οτι η θρησκεία μας, ουδεμία σχέση έχει με την Ιουδαϊκή αντίληψη και αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας.
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

oceangr2 έγραψε:
Melpomeni έγραψε: Τα αρχικα σου μυνηματα Ωκεανε, εξεφραζαν αποψεις οχι Ορθοδοξες.
Ξαναδιαβασε τα αν τα ξεχασες.
Οι αποψεις σου αυτες χαρακτηρισθηκαν αιρετικες.Δεν αντεκρουσες ποτε με επιχειρηματα.Δεν απαντησες ποτε ευθεως σε ερωτησεις .
Τα κειμενα σου ειναι μεν συναισθηματικα φορτισμενα,αλλα θεολογικα χωρις ουσια,αλλα ουτε και περιεχομενο.
Με,η χωρις διαβολακια Ωκεανε,διαλογο δεν κανεις.
Τα αρχικά μου δεν ήταν ορθόδοξα, ενώ τώρα είναι?

Επειδή έχουμε καταντήσει αηδία και πρέπει να το τελειώνουμε εδώ, αν θες άκουσε καλοπροαίρετα τα εξής :

Σε αυτό που διαφωνώ μαζί σου είναι με τον τρόπο σου.
Κατά τα άλλα πίστευε οτι θέλεις και για σένα και ότι θέλεις για μένα.

Όσο για τις απαντήσεις που επιζητείς απο τις απόψεις μου, ψάξε να τις βρεις στα Πατερικά κείμενα.
Στο αν απάντησα η όχι, το μόνο που θα πω είναι οτι στις απαντήσεις μου άλλοι βρήκαν απάντηση και άλλη όχι.

Το ίδιο ισχύει και για τα δικά σου κείμενα.

Και τέλος για τον proskiniti, μιας και ρώτησες, θα βρεις παραπάνω την απάντηση μου για τα κείμενά του.
Όσο για το άτομό του δεν είμαι ικανός να τον Κρίνω μιας και δεν είμαι Θεός και ούτε θα παίξω τον Θεό και ουδείς δύναται να Τον εκπροσωπήσει, όλοι Τον υπηρετούμε, είμαστε ταπεινοί δούλοι Του, ή μάλλον έτσι θα έπρεπε να σκεφτόμαστε!
Ως άνθρωπος όμως οφείλω να πω οτι βίωσα το "άρρον-άρρον σταύρωσον αυτόν" απο μερικούς εδώ μέσα και λυπήθηκα διότι νομίζω οτι η θρησκεία μας, ουδεμία σχέση έχει με την Ιουδαϊκή αντίληψη και αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας.
Στην αρχη εγραψες κατι κειμενα.Και ηταν αιρετικα .Μετα σταματησες τα κειμενα και αρχισες τις εκρηξεις.
Συμφωνω μαζι σου παντως στο οτι εχουμε καταντησει αηδια ,γι αυτο θα σου απαντησω μονον οταν ξαναγραψεις "κειμενα" η ξαναεπιτεθεις στην Εκκλησια ,τα δογματα της, την Ιεραρχια της,καθως και τον Ορθοδοξο τροπο πνευματικης καθοδηγησης.
Τωρα για το αν και πως επιτιθεσαι σε εμενα,ποσως με ενδιαφερει .
Και οσον αφορα τον προσκινητη ,δεν απευθυνθηκα σε εσενα.Απλως αναρωτιομουν γραφοντας σε αλλο μελος.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

Ουγκ, ουγκ , oceangr2 Ουγκ , ουγκ ,

Ότι θες μπορείς να είσαι , ΑΛΛΑ , για να έχει νόημα αυτό που κάνεις, πες μας και μας τους σταυρωτές σου , τους κολλημένους τους φασιστές τους Ιουδαίους τους ανορθόδοξους , τους αιρετικούς , τους ιεροεξεταστές , τα σκοτεινά όργανα , που τα συμφωνούμε όλα στα κρυφά , ΑΛΛΑ παρόλα αυτά , δεν ήθελες να τα πεις αυτά, όπως και πολλά άλλα που μας είπες , και που σκόπιμα τα έκανες όλα αυτά από την άλλη και δεν απαντούσες, ΑΛΛΑ είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να μας καλύψεις τα κενά , με . . . . .( ρεπερτόρια ) . . . . .

ΛΕΣ (Αν δυσκολευτείς ζήτα μου να σου αναφέρω παραδείγματα. )
Ουγκ ουγκ σου ζητώ λοιπόν να μου πεις έστω και παραδειγματίζοντας με

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Εκκλησία σου Πατριάρχης ο κ κ Βαρθολομαίος ?

Ουγκ , ουγκ , νομιζω είναι απλό αυτό που σε ερωτάται , μην κάνεις σαν τον δον Κιχώτη και βλέπεις τους ανεμόμυλους . . . ., φαντάσματα κτλ ουγκ ουγκ

Είναι λοιπόν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αρχιεπίσκοπος της Εκκλησία σου ? και ο κ κ Βαρθολομαίος Πατριάρχης της ?

Ουγκ ουγκ , άλλο καλά ?
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

oceangr2 έγραψε:
anny έγραψε: Νάσαι σίγουρος, οτι κανείς φίλος εδώ μέσα δεν είναι φασιστικής νοοτροπίας, κανείς δεν απεμπολίζει κανέναν, αλλά οι οφθαλμοφανείς αιρετικίζουσες απόψεις, πρέπει να απαντώνται, επειδή έχουν ήδη απαντηθεί από Αγίους, στα 2000 χρόνια του χριστιανισμού. [/b][/color]
Είσαι σίγουρη οτι απαντώνται?

Είσαι σίγουρη οτι δίδονται οι απαντήσεις των Αγίων οι ίδιες?
Και αν ναι, δίδονται με την ίδια ταπεινότητα και τον ίδιο Θεοσεβασμό?

Είσαι σίγουρη οτι το οφθαλμοφανές δεν μπορεί να είναι οφθαλμαπάτη?

Είσαι σίγουρη οτι δεν απεμπολίζεται κανένας?

Απάντησε αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό σου αν είσαι 100% σίγουρη.

Αν δυσκολευτείς ζήτα μου να σου αναφέρω παραδείγματα.
Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλα μέλη του φόρουμ!
Φίλε Ωκεανέ, πάντα με εκφράζει να μιλώ ευθέως και επί της ουσίας του θέματος, και ποτέ με δαιδαλώδης θεωρήσεις, που ενδεχομένως να ακούγονται πομπώδης, αλλά δεν απαντούν στα θεολογικά ερωτήματα, και κυρίως στις διατυπωμένες ορθόδοξες θέσεις.
Μου θέτεις πιό πάνω κάποια ερωτήματα.
Αγαπητέ μου δεν έχει σημασία, άν κάποιοι φίλοι δεν διατυπώνουν κατά γράμμα τις Πατερικές θέσεις,μέγιστη σημασία έχει οτι αυτές οι θέσεις διέπονται από τα πατερικό πνεύμα.
Η Ορθοδοξία δεν είναι νομικισμός Δυτικής προέλευσης, που να μένει στο γράμμα του νόμου.
Η Ορθοδοξία είναι το πνεύμα του νόμου, και καθώς η πλούσια ελληνική γλώσσα μας δίνει την δυνατότητα της ίδιας έκφρασης με διαφορετικούς τρόπους, ο καθένας φίλος επιλέγει εκείνον που προσιδιάζει στον ίδιο.
Αν δε, διαπιστώνεις οτι δεν υπάρχει στους διαλόγους η πατερική ταπεινότητα.......αγαπητέ μου τόπος διαλεκτικής σύναξης κοσμικών ανθρώπων είμαστε, που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μιλώντας για ορθοδοξία.
Ανθρωποι εμπαθείς είμαστε, που ο καθείς από το μετερίζι και το θρησκευτικό και κοινωνικό του ιστορικό, καταβάλλει προσπάθεια για Χριστοήθεια.
Αν είχαμε απεκδυθεί τα πάθη και είμασταν απαθείς, δεν θα είμασταν μπροστά σε μια οθόνη, να πληκτρολογούμε μετέχοντας σε διαλόγους, αλλά σε καμμιά έρημο να προσευχόμαστε νυχθημερόν για όλους τους ανθρώπους φτάνοντας σε θέωση και θεωρία Θεού.
Η διαφωνία σου με την Μελπομένη παρατείνεται, επειδή ενώ εκείνη μιλά για τις θέσεις σου που διατυπώθηκαν με μια ιδιάζουσα ορθόδοξη χροιά, εσύ της επιτέθηκες, ονομάζοντάς την αιρετική.
Αγαπητέ μου κρίνω οτι πρέπει στις ορθόδοξες ή μη θέσεις του γράφοντος να αναφερόμαστε, και όχι σε ανυπόστατες κατηγορίες.
Η Μελπομένη είναι πολύ καιρό μαζί μας, και γνωρίζουμε οτι είναι Ορθόδοξη χριστιανή.
Οταν αναφέρεσαι στον Ιούδα για παράδειγμα, προκαταβάλλοντας ως άποψη οτι ο Χριστός τον συγχώρεσε, που το στηρίζεις;
Στο "άφες αυτοίς";
Αγαπητέ μου η φόρτιση της θέσης σου είναι συναισθηματική και μόνο.
Και βασισμένη στην παγκόσμια αγαπολογία, που θέλει να τοποθετήσει στην κορυφή έναν "Χριστό" αφηρημένο,που αγαπά μόνο και δέχεται όλους ανεξαιρέτως μετανοίας.
Η άποψή σου επαγγέλεται έναν "Θεό", που δέχεται όλους εμάς τους καθημερινούς προδότες του και αμαρτωλούς, ακόμη και εκτός μετανοίας.
Αυτό είναι θανάσιμη παράφραση της Ορθόδοξης θέσης.
Ο Ιούδας, ενδεχομένως να μετανόησε αλλά με τον κοσμικό τρόπο, τον εγωϊστικά εωσφορικό τρόπο, τον απελπισμένο τρόπο, τον αδιεξοδικό τρόπο, εκείνου....της απελπισίας.
Ο τρόπος μετανοίας του Χριστού, είναι ο τρόπος της εσωτερικής συντριβής της καρδιάς....εκείνος ο τρόπος του Πέτρου, ο οποίος έχοντας επίγνωση της φρικτής του αρνήσεως, αναλώθηκε σε δάκρυα μετανοίας, και με τους οχετούς δακρύων του ξέπλυνε το ανόμημά του, ζητώντας έλεος.
Αν προσέξεις όλη την υμνολογία της Μ. Εβδομάδας, θα καταλάβεις οτι ο Ιούδας είναι επικατάρατος, όχι τόσο για την προδοσία στον Κύριο, αλλά για την μή μεταμέλειά του μέσω της μετανοίας του σ' Αυτόν.
Θεωρώ και κάνω έκκλιση και στους υπόλοιπους φίλους του χώρου, να μην συνεχίσουν αυτή την .....ατέρμονη διαφωνία μαζί σου.
Εγώ δέχομαι το λογότυπό σου κάτω από τα κείμενα, που αναφέρεται στον Τριαδικό Θεό, και θα χαρώ πολύ, αυτή η διαφωνία να εξελιχθει στο μέλλον, σε σύγκλιση ορθόδοξης με αγάπη συνομιλίας.
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Είσαι πράγματι πολύ γλυκεία,
και τα λόγια σου αποπνέουν αγάπη και ταπεινότητα.

Την διαφωνία που έχω με τα 2 μέλη δεν θα την παρατείνω. Είναι μάταιο και ενοχλητικό.

Ο προλαλλήσας απο εσένα (tomR), είναι δείγμα ταπείνωσης και αγάπης, δείγμα του ΕΓΩ .

Δεν δέχομαι οτι όλοι έχουν την ίδια θέση στο Ουράνιο Βασίλειο μιας και το έθεσες το θέμα.
Αυτό που εννοώ είναι οτι ο Θεός δεν τιμωρεί, αλλά συγχωρεί, αρκεί να μετανιώσουμε ειλικρινά για την κακή μας πορεία στην ζωή ετούτη.
Υπάρχει και το Έρεβος!

Η ουσία είναι οτι δεν πρέπει να θυσιάζουμε τον εαυτό μας αλλά τον εγωισμό μας και ο Ιούδας θυσίασε τον εαυτό του απο εγωισμό.
Αυτό ήταν και το λάθος του.
Μετάνοια είναι η παραδοχή οτι ΕΓΩ έκανα λάθος.
Ο Ιούδας δεν άντεξε οτι το ΕΓΩ του έκανε λάθος, συνεπώς δεν μετανόησε.
Και πολλοί εκείνη την εποχή δεν μετανόησαν γιατί δεν μπορούσαν να παραδεχτούν οτι το ΕΓΩ τους έκανε λάθος.
Τα λάθη συγχωρούνται, τα λάθη του ΕΓΩ, δύσκολο εως αδύνατο.
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

ΩΚΕΑΝΟΣ :)

Στίχοι: Γιώργος Φρατζολάς
Μουσική: Γιώργος Φρατζολάς
Πρώτη εκτέλεση: Καίτη Κουλλιά

Σ' έναν αόρατο ωκεανό,
μέσα στα ρεύματα σ' ακολουθώ...
Κύμα το κύμα, φιλί το φιλί,
στων οριζόντων τη σιωπή...

Κι ύστερα χάνεσαι στους Τροπικούς,
λύνεις ανέμους, του Αιόλου τους ασκούς...
Κι όταν στο σώμα ξυπνά η αφή,
πια δεν υπάρχει επιστροφή...

Έρχεσαι, φεύγεις και πετάς,
κανείς δεν ξέρει που γυρνάς...
Κι απ' τους ανέμους της καρδιάς
κανένας δε σου μοιάζει...

Γιατί είσαι κύμα που κυλά,
Μοίρα μποέμισσα καρδιά...
Μ' απ' όσα μου 'δωσες κλειδιά
κανένα δεν ταιριάζει...

Έρχεσαι, φεύγεις, πέφτεις στο φως,
σαν τη βαρκούλα που τη σέρνει ο καιρός...
Ίσια στο μάτι του κατακλυσμού,
στις Συμπληγάδες τ' ουρανού...

Σώμα απ' το σώμα σου είμαι και 'γώ,
μια πεταλούδα μέσα στον ωκεανό...
Κάτω απ' τον ίλιγγο των αστεριών,
μέσα στους κήπους των βυθών...

Έρχεσαι, φεύγεις και πετάς,
κανείς δεν ξέρει που γυρνάς...
Κι απ' τους ανέμους της καρδιάς
κανένας δε σου μοιάζει...

Γιατί είσαι κύμα που κυλά,
Μοίρα μποέμισσα καρδιά...
Μ' απ' όσα μου 'δωσες κλειδιά
κανένα δεν ταιριάζει...
Καλή Σαρακοστή
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Σωστός! :D
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

oceangr2 έγραψε:
Ως άνθρωπος όμως οφείλω να πω οτι βίωσα το "άρρον-άρρον σταύρωσον αυτόν" απο μερικούς εδώ μέσα και λυπήθηκα...
Αδελφέ μου, μη λες μεγάλες κουβέντες! Ποιός από εμάς είναι άξιος να σηκώσει σταυρό;
Και βέβαια οι διαφωνίες και οι λεκτικές επιθέσεις δεν αποτελούν σταύρωση! Όλοι είμαστε αμαρτωλοί και ανάξιοι, ας κάνουμε λοιπόν ειρήνη και ας πούμε λίγα λόγια αγάπης μεταξύ μας, είμαστε άλλωστε σε περίοδο νηστείας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

quote="DOMINIQUE"]Ρούντολφ το ελαφάκι με καρδούλα ταπεινή.....Αυτό λείπει τελικά από όλους μας.Ταπεινότητα,είμαστε φούλ από καχυποψία,ειρωνεία και είμαστε άδειοι από την αγάπη του Χριστού.

Υ.Γ.Φταίει η φωτογραφία που έβαλες lovethink .... :-#[/quote]

Αγαπητή/έ DOMINIQUE, η φωτογραφία που υπάρχει πάνω από το κείμενό
σου, δεν είναι του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου,αλλά του "αη Βασίλη" "santa claus", του αφέντη του ρούντολφ που ανέφερες, που έχει μια καλοκάγαθη σύζυγο, και πλήθος ξωτικών, που στο εργαστήριό του τον βοηθούν όλο τον χρόνο στην κατασκευή των δώρων.
Εκείνον, με τα ροδοκόκκινα μάγουλα τον ευτραφή γεράκο, που μεταφέρει σε όλα τα σπίτια της γής, το "πνεύμα" των Χριστουγέννων μοιράζοντας χαμόγελα και δώρα.
Αυτόν που πρωταγωνιστεί επίκαιρα αυτές τις μέρες, σε όλες τις διαφημίσεις μεγάλων τράστ, άλλοτε με το έλκηθρο, άλλοτε με μαγιό, άλλοτε τρώγοντας σοκολάτες, ή πίνοντας γάλα.
Αυτόν, που σαν δυτικό κακόδοξο παραμύθι, νοεισάγαμε στην χώρα μας στα μέσα του περασμένου αιώνα, για να νανουρίσει τα όνειρα εκκατομυρίων ορθόδοξων παιδιών, διαστρέφοντας την γλυκειά αλλά ασκητική ορθοδοξία, σε πλεκόμενο καινοφανές νεοεποχίτικο ημιδιαφαινόμενο όνειρο.
Αυτόν τον "άγιο"των πνευμάτων και των ξωτικών, που παραμέρισε τον Αγιο Βασίλειο, τον φωστήρα της εκκλησίας μας, του οποίου οι διδαχές ήταν δύσπεπτες για στομάχια σαν αυτά,των αποορθοδοξοποιημένων Νεοελλήνων.
Μιλάμε ακατάσχετα και ασταμάτητα για ορθοδοξία.
Ορθοδοξία των λόγων, χάριν του διαλόγου.
Η βιωτή μας όμως είναι συνυφασμένη με τον σύγχρονο παγανισμό, του ονείρου, και του ευδαιμονισμού.
Ας κάνουμε αρχή από τον εαυτό μας, αναθεωρώντας όλα εκείνα, που είναι παρελκόμενα, της στρεβλής "αλήθεια" που οι άλλοι ετοίμασαν για μας.
Ας μείνουμε ενώπιος ενωπίω, αναλογιζόμενοι από τα απλά μέχρι τα μεγάλα της καθημερινότητάς μας, και ας δούμε ποιές συνήθειές μας αντίκεινται στο γνήσιο πνεύμα της Ορθοδοξίας, και ας κοιτάξουμε την σοβαρή και γλυκειά μορφή της εικόνας του Χριστού μας, λέγοντας....
Ημαρτον Κύριε....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”