Το τέλος πλησιάζει

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Το τέλος πλησιάζει

Δημοσίευση από nkope »

Ανησυχία για τον Αρχιεπίσκοπο
Γράφει ο/η Romfea.gr
27.11.07

Εικόνα

Μια ξαφνική επιδείνωση με την υγεία του είχε χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεταβούν εκτάκτως στο Ψυχικό οι τρεις θεράποντες ιατροί κ. Βώρος, κ. Νάνας και ο κ. Δημόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριώτατος ένιωσε ξαφνικούς πόνους στην κοιλία και είχε δυσκολία με το αναπνευστικό του, αυτό ίσως προκλήθηκε από την διαφοροποιημένη αγωγή που λαμβάνει η από κόπωση.

Οι γιατροί παρέμειναν στην Αρχιεπισκοπική κατοικία περίπου μιάμιση ώρα όπου εξέτασαν επιτόπου τον Αρχιεπίσκοπο, και από ότι ακούστηκε διέγνωσαν μια ήπια μορφή δύσπνοιας στο αναπνευστικό.

Τέλος οι γιατροί αναχώρησαν από την κατοικία στο Ψυχικό καθησυχασμένοι με την εξέλιξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου, όπου έκριναν ότι δεν είναι αναγκαίο στην παρούσα στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος να εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή:www.romfea.gr

Δυστυχώς, εκτός θαύματος, το τέλος πλησιάζει. Ας προσευχηθούμε αδέλφια να τον στηρίζει ο Κύριος στην υπέρτατη δοκιμασία του.
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Εύχομαι ο καρκίνος του Αρχιεπισκόπου να αποτελέσει το εισιτήριό του για τον Παράδεισο και ο Θεός να τακτοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο και τα επίγεια.
Να είσαι καλά, ncope.

Καλημέρα!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Εγώ θα πρότεινα εις ένδειξη σεβασμού να μείνει το φόρουμ σιωπηλό τις μέρες που θα είναι σοβαρά ο Αρχιεπίσκοπος για να αποφευχθούν γκρίνιες και συζητήσεις "κληρονομικές θέσεων κτλπ" όσο ο χαρισματικός αυτός άνθρωπος περνάει δύσκολες στιγμές
Καλή Σαρακοστή
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Όπως ο κάθε άνθρωπος, έτσι και ο αρχιεπίσκοπος έφθασε τον προορισμό του.
Θέλησε να προσφέρει και να αλλάξει πολλά πράγματα που είχαν πάρει το στραβό δρόμο στην Ορθόδοξη εκκλησία μας.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν μπόρεσε και γιατί δεχόταν τόσες πολλές επιθέσεις και μέσα και έξω απο τον κλήρο.

Είναι προφανές οτι το ιερατείο έχει και τα αγκάθια του. Αυτούς που μετάλλαξαν την εκκλησία σε οίκο κέρδους, πλούτου, χλιδής, υλισμού, ματαιοδοξίας και τόσα άλλα.

Ο Αρχιεπίσκοπος τα εντόπισε και προσπάθησε να τα διορθώσει όμως δεν μπόρεσε. Δεν τον άφησαν.

Ποιοί?

Αυτοί που θα πάρουν τα ηνία, την επόμενη μέρα. Αυτοί που θα μετατρέψουν την εκκλησία σε οίκο ανομίας.
Κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατι ξαναλειτουργεί ο Παντελεήμωνας.
Η απάντηση είναι η ασθένεια του αρχιεπισκόπου και η απόφαση που πάρθηκε ερήμην του.

Κάτι λέει αυτό! Κάτι σηματοδοτεί!

Ο Κύριος να μας ελεεί και να μας διαφυλάξει!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από preloude »

strumfi έγραψε:Εύχομαι ο καρκίνος του Αρχιεπισκόπου να αποτελέσει το εισιτήριό του για τον Παράδεισο και ο Θεός να τακτοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο και τα επίγεια.
Να είσαι καλά, ncope.

Καλημέρα!
εγω ευχομαι περαστικα και καλη επανοδο εις το ποιμνιο του.
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

preloude έγραψε: Καλημέρα!
εγω ευχομαι περαστικα και καλη επανοδο εις το ποιμνιο του.[/quote]

Ακόμη καλύτερα. Μακάρι!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ας προσευχηθούμε όλοι για τον Γολγοθά που περνάει ο Αρχιεπίσκοπός μας! Ακόμη και όσοι έχουν εκφραστεί εναντίον του! Το χρειάζεται ο ίδιος, αλλά κι εμείς που θα προσευχηθούμε! Ο Θεός να του δίνει υπομονή, δύναμη και πίστη!

Απόσπασμα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Δ΄, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ»

(σελ. 210)

Μερικές αρρώστιες θέλουν μόνο λίγη υπομονή και τις επιτρέπει ο Θεός, για να πάρει ο άνθρωπος λίγο μισθό και να του αφαιρέσει ο Θεός μερικά κουσούρια. Γιατί η σωματική αρρώστια βοηθάει στην θεραπεία της πνευματικής αρρώστιας. Την εξουδετερώνει με την ταπείνωση που φέρνει. Ο Θεός όλα τα αξιοποιεί για το καλό! Ό,τι επιτρέπει είναι για το πνευματικό μας συμφέρον. Ξέρει τι χρειάζεται ο καθένας μας και μας δίνει κάποια αρρώστια, είτε για να ανταμειφθούμε, είτε για να εξοφλήσουμε αμαρτίες.
Σήμερα μου είπε μια νεφροπαθής που χρόνια τώρα κάνει αιμοκάθαρση : «Παππούλη, σταυρώστε με, σας παρακαλώ, το χέρι μου. Οι φλέβες μου είναι όλο πληγές και δεν μπορώ να κάνω αιμοκάθαρση». «Αυτές οι πληγές» της είπα «στην άλλη ζωή θα είναι διαμάντια μεγαλύτερης αξίας από τα διαμάντια αυτού του κόσμου. Πόσα χρόνια κάνεις αιμοκάθαρση»; «Δώδεκα». «Δηλαδή δικαιούσαι ένα εφάπαξ και μια σύνταξη μειωμένη», της είπα. Μετά μου δείχνει μια πληγή στο άλλο χέρι και μου λέει : «Παππούλη, αυτή η πληγή δεν κλείνει. Φαίνεται το κόκαλο». «Ναι, αλλά από εκεί μέσα φαίνεται ο ουρανός», της λέω. «Άντε, καλή υπομονή. Εύχομαι ο Χριστός να σου αυξάνει την αγάπη Του, για να ξεχνιέται ο πόνος σου. Φυσικά, υπάρχει και η άλλη ευχή, να εξαλειφθούν οι πόνοι, αλλά τότε εξαλείφεται και ο πολύς μισθός. Επομένως η προηγούμενη ευχή είναι καλύτερη». Παρηγορήθηκε η καημένη.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Tον έχουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Στις καρδιές μας
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με ΕΨΙΛΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Οι κατήγοροί του και εχθροί του απ'όποιο χώρο κι αν προέρχονται ας σωπάσουν αυτές τις δύσκολες μέρες για αυτόν τον Χαρισματικό άνθρωπο

Και επίσης θα ήταν καλό να μην αντιμετωπίζουμε σαν τετελεσμένο γεγονός τη κατάληξή της ασθένειας αυτής
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
ΑΡΓΗΣΕΣ !!!! Είπαν Του Χριστού
ΑΡΓΗΣΕΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ !!!!
Και όμως ο Χριστός Ανέστησε τον Λάζαρο

Τι θέλω να πω με αυτό ?
Πως δεν πρέπει να είναι τα μηνύματά μας "αποχαιρετιστήρια" αλλά αισιόδοξα και με ελπίδα
Ολοι θα προσευχηθούμε μέσα μας για να τον έχει καλά ο Θεός και η Υπεραγία Θεοτόκος
Χαίρομαι που στη ζωή μου είχα την τύχη να του φιλήσω μια φορά το χέρι και να πάρω ευλογία
Να τον έχει καλά ο Θεός
Καλή Σαρακοστή
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

lovethink έγραψε:Tον έχουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Στις καρδιές μας
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με ΕΨΙΛΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Οι κατήγοροί του και εχθροί του απ'όποιο χώρο κι αν προέρχονται ας σωπάσουν αυτές τις δύσκολες μέρες για αυτόν τον Χαρισματικό άνθρωπο
Άφησε τον καθένα να γνωρίζει αν τον έχει και πώς στην καρδιά του, και μην προκαταβάλεις κανένα. Το ότι είναι χαρισματικός αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, το τί έγινε όλον αυτόν τον καιρό θα το αποφασίσει η ιστορία όχι εν θερμώ αλλά αφού κατασταλάξουν οι εντυπώσεις, τότε θα γίνει ο απολογισμός των θετικών και των αρνητικών του πεπραγμένων.
Εγώ από την μεριά μου το μόνο που θέλω να ευχηθώ είναι αν αποφασίσει ο Κύριος να τον καλέσει κοντά του να γίνει εν μετανοία γιά τον ίδιο πανω απο όλα ώστε να καταταγεί με όσους σωθούν, αν πάλι του δώσει ζωή να γίνει αφορμή γιά την πραγματική πρόοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μόλις δεν ανέφερα για τους διάφορους "κατήγορους" ? να δείξουν λίγο σεβασμό και να σωπάσουν αυτές τις δύσκολες μέρες ?
ΤΟΣΟ Δύσκολο είναι πια ?
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”