"Ο δε Ιησους ελεγεν πατερ αφες αυτοις ου γαρ οιδασιν τι ποιουσιν!"Melpomeni έγραψε:stratos έγραψε:Και για να σε προλαβω πριν μου πεις να σου δειξω τα αντιευαγγελικα σοιυ ποστ
Μονο αυτα τα 2 χοντρα που εγραψες εμενα μου φτανουν.
Ο Χριστός συγχώρεσε τον Ιούδα, κάντε το και εσείς.
Του ζήτησαν οι Φαρισαίοι ή οι Ρωμαίοι να τους συγχωρήσει?
Όχι!
Τους συγχώρεσε?
Ναι!
Συγχώρεσε αυτούς που τον Σταύρωσαν και δεν συγχώρεσε τον ένα και μοναδικό που τον πρόδωσε?
Η πράξη του Ιούδα που αυτοκτόνησε έδειξε οτι μετάνιωσε γιατί κατάλαβε το λάθος του!
Καί ζησανε αυτοι καλα και εμείς καλυτερα δηλαδη
Απο που συμπεραινουμε οτι ο Ιουδας συγχωρεθηκε ; πως μετανοησε; ζητησε συγχωρεση ;
Επε μεν " Ημαρτον ! παραδους αιμα αθωον",αλλα μετα δεν ετρεξε να πεσει στα ποδια του Χριστου να ζητησει συγχωρεση...Αυτοκτονησε,σταματωντας εκει καθε ελπιδα για συγχωρεση...
Λουκάς 23:34
Μέχρι εκεί συγχώρεσε και Ιούδα και Ρωμαίους και Ιουδαίους!
Δεν Του ζήτησε κανένας συγχώρεση όμως Η Αγάπη και το Φως και η Αλήθεια συγχώρεσε.
Εμείς δεν δυνάμεθα να κατανοήσουμε το νόημα.
Αν αυτή η φράση ήταν ασήμαντη και "ο Ιησούς δεν την εννοούσε στο απόλυτο αλλά στο μερικώς" όπως κάποιοι εδω μέσα συνεχίζουν να λένε, ας λένε οτι θέλουν δεν θα τους αλλάξω εγώ γνώμη.
Όμως αυτή η φράση γράφηκε στο Ευαγγέλιο γιατί είναι δίδαγμα, το Ευαγγέλιο δεν είναι μια απλή εξιστόρηση γεγονότων, η κάθε λέξη και η κάθε φράση είναι εκ Πνεύματος Αγίου, ας μην το ξεχνάμε!
Η προδοσία του Ιούδα είναι άλλο κεφάλαιο και η αυτοκτονία του Ιούδα είναι άλλο κεφάλαιο, το έχω ξαναπεί!