Υφίσταται επίθεση το forum;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Melpomeni έγραψε:
stratos έγραψε:Και για να σε προλαβω πριν μου πεις να σου δειξω τα αντιευαγγελικα σοιυ ποστ

Μονο αυτα τα 2 χοντρα που εγραψες εμενα μου φτανουν.

Ο Χριστός συγχώρεσε τον Ιούδα, κάντε το και εσείς.

Του ζήτησαν οι Φαρισαίοι ή οι Ρωμαίοι να τους συγχωρήσει?
Όχι!
Τους συγχώρεσε?
Ναι!

Συγχώρεσε αυτούς που τον Σταύρωσαν και δεν συγχώρεσε τον ένα και μοναδικό που τον πρόδωσε?

Η πράξη του Ιούδα που αυτοκτόνησε έδειξε οτι μετάνιωσε γιατί κατάλαβε το λάθος του!

Καί ζησανε αυτοι καλα και εμείς καλυτερα δηλαδη :lol:

Απο που συμπεραινουμε οτι ο Ιουδας συγχωρεθηκε ; πως μετανοησε; ζητησε συγχωρεση ;
Επε μεν " Ημαρτον ! παραδους αιμα αθωον",αλλα μετα δεν ετρεξε να πεσει στα ποδια του Χριστου να ζητησει συγχωρεση...Αυτοκτονησε,σταματωντας εκει καθε ελπιδα για συγχωρεση...
"Ο δε Ιησους ελεγεν πατερ αφες αυτοις ου γαρ οιδασιν τι ποιουσιν!"
Λουκάς 23:34

Μέχρι εκεί συγχώρεσε και Ιούδα και Ρωμαίους και Ιουδαίους!
Δεν Του ζήτησε κανένας συγχώρεση όμως Η Αγάπη και το Φως και η Αλήθεια συγχώρεσε.
Εμείς δεν δυνάμεθα να κατανοήσουμε το νόημα.
Αν αυτή η φράση ήταν ασήμαντη και "ο Ιησούς δεν την εννοούσε στο απόλυτο αλλά στο μερικώς" όπως κάποιοι εδω μέσα συνεχίζουν να λένε, ας λένε οτι θέλουν δεν θα τους αλλάξω εγώ γνώμη.
Όμως αυτή η φράση γράφηκε στο Ευαγγέλιο γιατί είναι δίδαγμα, το Ευαγγέλιο δεν είναι μια απλή εξιστόρηση γεγονότων, η κάθε λέξη και η κάθε φράση είναι εκ Πνεύματος Αγίου, ας μην το ξεχνάμε!

Η προδοσία του Ιούδα είναι άλλο κεφάλαιο και η αυτοκτονία του Ιούδα είναι άλλο κεφάλαιο, το έχω ξαναπεί!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

oceangr2 έγραψε:
Μέχρι εκεί συγχώρεσε και Ιούδα και Ρωμαίους και Ιουδαίους!
Δεν Του ζήτησε κανένας συγχώρεση όμως

Μηπως μπορεις να μου εξηγησεις τα κατωθι ;
"Ο μεν Υιος του ανθρωπου υπαγει καθως γεγραπται περι αυτου ,ουαι δε τω ανθρωπω εκεινω,δι ου ο Υιος του ανθρωπου παραδιδοτε.
Καλον ην αυτω ει ουκ εγεννηθη ο ανθρωπος εκεινος " .Ματθ κεφ 14,στ.21

" ...ους δεδωκας μοι εφυλαξα,και ουδεις εξ αυτων απωλετο ει μη ο υιος της απωλειας,ινα η γραφη πληρωθει." Ιω.κεφ17.στ12

Μια δημοφιλης Νεοεποχητικη διδασκαλια,ειναι οτι ενεκα της γνωστης αγαπης ,τελικα ολοι θα σωθουμε .Τι θα κανει ο Θεος σου λεει ,αφου αγαπαει,θελει δεν θελει θα μας σωσει.
Δεν χρειαζεται καν να ζητησουμε συγνωμη. Ουτε οι Φαρισαιοι ουτε ο Ιουδας ζητησαν.Γιατι να ζητησουμε εμεις ;
Η,οπως λεει και ο λαος " μπατε σκυλοι αλεστε ,και αλεστικα μη δινετε ".
Ολοι θα παρετε !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

oceangr2 έγραψε:
Η προδοσία του Ιούδα είναι άλλο κεφάλαιο και η αυτοκτονία του Ιούδα είναι άλλο κεφάλαιο, το έχω ξαναπεί!
Σε ποια γραφη ειναι γραμενα αυτα τα "ξεχωριστα" κεφαλαια ;
Στην Αγια Γραφη λεγεται : "...και μετα το ψωμιον,τοτε εισηλθεν εις εκεινον ο σατανας...." . Ιω,13:27.
Αυτη ειναι η αιτια και της προδοσιας και της αυτοκτονιας.Αν ο Ιουδας ειχε σωστη μετανοια,δεν θα αυτοκτονουσε.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

stratos έγραψε:Και για να σε προλαβω πριν μου πεις να σου δειξω τα αντιευαγγελικα σοιυ ποστ

Μονο αυτα τα 2 χοντρα που εγραψες εμενα μου φτανουν.
Ο Χριστός συγχώρεσε τον Ιούδα, κάντε το και εσείς.

Του ζήτησαν οι Φαρισαίοι ή οι Ρωμαίοι να τους συγχωρήσει?
Όχι!
Τους συγχώρεσε?
Ναι!

Συγχώρεσε αυτούς που τον Σταύρωσαν και δεν συγχώρεσε τον ένα και μοναδικό που τον πρόδωσε?

Η πράξη του Ιούδα που αυτοκτόνησε έδειξε οτι μετάνιωσε γιατί κατάλαβε το λάθος του!
Είναι δυνατόν να ισχυριζόμαστε ότι μια αντιχριστιανική πράξη, όπως η αυτοκτονία προδίδει κάτι χριστιανικό, όπως το ότι ο Ιούδας μετανόησε;
Αν ο Ιούδας είχε μετανοήσει θα είχε πέσει στα πόδια του Δασκάλου του κλαίγοντας και ζητώντας συγχώρεση!
Δυστυχώς ο άκρατος εγωισμός του δεν τον άφησε και του στέρησε την λυτρωτική ικανοποίηση που δίνει η μετάνοια! Δεν μπόρεσε να δεχθεί ότι έκανε λάθος γι' αυτό και οδηγήθηκε εκεί!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Απόσπασμα από το βιβλίο : «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Γ΄ : ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»

Αυτά τα κλάματα είναι εγωιστικά. Είναι σαν τη μεταμέλεια του Ιούδα. Παρέδωσε τον Χριστό και μετά πήγε στους Φαρισαίους να πει «ήμαρτον», αλλά εκείνοι του είπαν : «Τι μας το λες ότι αμάρτησες»; Οπότε προσβλήθηκε, πείσμωσε, τους πέταξε τα αργύρια και πήγε και κρεμάστηκε από εγωισμό. Ενώ, αν μετανοούσε και πήγαινε και έλεγε στον Χριστό : «Ευλόγησον», θα σωζόταν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Υφίσταται επίθεση το forum;

Δημοσίευση από anny »

filotas έγραψε:Η άποψή μου είναι ότι το forum υφίσταται επίθεση από άτομα με θέσεις που βρίσκονται πολύ μακριά από την Ορθοδοξία.

Η παρουσία τους σ΄αυτό το χώρο δεν είναι τυχαία. Έχουν έρθει με σκοπό να περάσουν σταδιακά τις απόψεις τους και θα μπερδέψουν τους αδελφούς που δεν έχουν βαθιά θεολογική κατάρτιση, με απόψεις που απευθύνονται στο συναίσθημα και στην ανθρώπινη λογική.

Αδέλφια στηρίξτε την Ορθοδοξία. Απαντήστε τους με κείμενα από το Ευαγγέλιο και τους Πατέρες. Μη τους αφήσετε ν΄αλλοιώσουν το περιεχόμενο αυτού του forum.

Δυστυχώς για το επόμενο διάστημα ανειλημμένες υποχρεώσεις θα με κρατήσουν μακρυά απ΄το forum. Είμαι βέβαιος όμως ότι υπάρχουν πολλά μέλη με βαθιά θεολογική κατάρτιση, όπως ο Κωνσταντινουπολίτης, η anny, η ROMFAIA, ο nikolaos_9, ο alithis και άλλοι που μπορούν ν΄αναλάβουν το ρόλο της υπεράσπισης της Ορθοδοξίας.
Αγαπητέ μου Νίκο, ο χώρος έχει την ανάγκη όλων των φωνών που επαγγέλονται την ορθοδοξία.
Εχει ανάγκη και την δική σου φωνή, και είμαι σίγουρη πως αν καταδυθείς σε μια αυτοανάλυση, θα μείνεις εδώ.
Δεν μας χωρίζει τίποτα αγαπητέ μου, μόνο ο εγωϊσμός μας, που είναι το πιό ύπουλο και σκοτεινό ανθρώπινο πάθος, γι' αυτό είναι και δύσκολα ανιχνεύσιμο.
Στους ορθόδοξους χώρους πολλοί θα μπούν να μιλήσουν για Χριστό, χωρίς Χριστό....γι' αυτό οι φύλακες πρέπει να αγρυπνούν εν αγάπη και ομονοία.
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

Δεν νομίζω πως πρέπει με το πρόσχημα ότι , δεν πρέπει να φοβόμαστε τον διάλογο , ή οτι πρέπει να ακούγεται η άλλη άποψη κτλ ,πως πρέπει να δώσουμε βήμα από εδώ ,στους πάσης φύσεως αιρετικούς που προωθούν αιρετικές απόψεις , ας ανοίξουν δικο τους φόρουμ και ας τα λένε από εκεί ,

Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μπορεί να δει κάποιος , συγκεκριμένα νικ ή ακόμη καλύτερα συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης πίσω από διαφορετικά νικ ,οι διαφορετικές απόψεις σε θέματα τις καθημερινότητας είναι λογικό να υπάρχουν , αλλά το να προσπαθούν κάποιοι να καρπωθούν την ιδιαιτερότητα ενός τέτοιου διαλόγου , και να προσπαθούν συνεχώς να οδηγήσουν τα συμπεράσματα σε τέτοιο σημείο , ώστε να φαίνονται εκείνοι πως εκφράζουν το σωστό, με επιχειρήματα του στιλ , τι μας λες , αυτό που λες είναι αδύνατον ,καντο εσύ και άσε μας εμάς κτλ και από την άλλη να ωραιοποιούν τα δικά τους, πολλές δε φορές επιβραβεύουν τον εαυτό τους , με άλλα νικ θέλοντας ( προφανώς ) να δείξουν ότι τυγχάνουν ευρείας αποδοχής οι θέσεις τους , αλλά και περνώντας πλάγια το μήνυμα πως τις απόψεις τους της ενστερνίζονται οι περισσότεροι .κτλ κτλ και μετά αρχίζουν τα κατεβατά και τα copy paste , Ε! αυτό δεν πρέπει να γίνετε εδώ και αυτό είναι που πρέπει να ελέγχουν οι διαχειριστές ,

είναι νομίζω εύκολο να εντοπιστούν ποιοι είναι αυτοί ,
είναι εκείνοι που από την μια έχουν άγνοια και ρωτάνε συνέχεια ( δήθεν για να μάθουν ) και από την άλλη έχουν έτοιμο το κάθε χωρίο που θα προβάλουν ως αντιπαραδειγμα σε όποιον τους πει κάποια συμβουλή , πάντα πάνω σε ερώτηση που εκείνοι έχουν κάνει , δεν είναι ούτε φανατικό ούτε δικτατορικό , το φόρουμ είναι ανοιχτό μπορεί να το διαβάζει όποιος θέλει , αλλά απευθύνετε σε Ορθόδοξους και σε αυτούς που αναζητούν , όχι σε κήρυκες αιρέσεων.

. . . .

Έτσι έκανε και ο σατανάς την εποχή του Όσιου Ανδρέα , είχε μεταμορφωθεί σε γριά και φώναζε , πως ο Όσιος την χτύπησε, και για να πείσουν τα ψέματα της , έκανε χρήση τακτικών που συνήθως επηρεάζουν τον άνθρωπο , έλεγε πως δεν σεβάστηκε ο Σαλλός μια ανυπεράσπιστη γριούλα , με έλκος . . . . με επιληψία . . . .με αδυναμιες ,.με ένα σωρό σωματικά κουσουρια κτλ . . που όμως σέβεται τον Χριστό . . .κτλ , και έτσι οι περαστικοί έδερναν ανελέητα τον Όσιο , γιατί πίστευαν στα λόγια του δαίμονα

Ας πάρουν λοιπόν τα ( δήθεν ) κουσουρια τους , τα πολλαπλά νικ τους ,τα copy paste τους ,και ας μας αδειάσουν την γωνιά , ας μην φάνε αυτοί που θέλουν να κλείσει το φόρουμ ή να αλλάξει όνομα , και από την άλλη έχουν 4000 ποστς . . . . που συνέχεια φεύγουν και ακόμη εδώ είναι

Αυτή η άποψη με βρίσκει και εμένα σύμφωνο

filotas έγραψε
Η άποψή μου είναι ότι το forum υφίσταται επίθεση από άτομα με θέσεις που βρίσκονται πολύ μακριά από την Ορθοδοξία.

Η παρουσία τους σ΄αυτό το χώρο δεν είναι τυχαία. Έχουν έρθει με σκοπό να περάσουν σταδιακά τις απόψεις τους και θα μπερδέψουν τους αδελφούς που δεν έχουν βαθιά θεολογική κατάρτιση, με απόψεις που απευθύνονται στο συναίσθημα και στην ανθρώπινη λογική.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχω την άποψη ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι μια τεκμηριωμένη απάντηση από "εμάς" προς τους "άλλους"!
Δεν θεωρώ σωστό να αποκλείουμε κάποιους, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αφήσουμε απ' έξω αδελφούς μας που δεν έχουν καμία άσχημη πρόθεση, αλλά μια διαφορετική άποψη! Ίσως και λανθασμένη! Αλλά αυτόν ακριβώς το σκοπό πρέπει να εκπληρώνουν forums σαν κι αυτό : Την σωστή πληροφόρηση! Ώστε ο καθένας από εμάς να επιμορφώνεται και να βελτιώνεται!
Η ορθοδοξία μας δεν φοβάται τον διάλογο και δεν έχει αδιέξοδα!
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

Η Ορθοδοξία αγαπητέ δεν κάνει διάλογο ,ούτε αναζητά , άλλο το τι κάνουμε εμείς μεταξύ μας ως Ορθόδοξοι , και άλλο να έρχεται ένας κήρυκας μιας αίρεσης και να προσπαθεί ύπουλα να πλανήσει με απόψεις που απευθύνονται στο συναίσθημα και στην ανθρώπινη λογική.
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Όλο εμείς και εσείς!

Εμείς οι θεόπνευστοι, οι σωστά καταρτισμένοι και φωτισμένοι, που γνωρίζουμε τα πάντα και ο Κύριος μιλά εξ' υμών.

Ωραία!

Δεν θέλω να εκφράσω πως ακούγεται αυτό το "ΕΜΕΙΣ" ας το κρίνεται οι ίδιοι που διαχωρίζεστε απο τους συνανθρώπους σας, μιας και είστε φωτισμένοι και καταρτισμένοι και αναμάρτητοι και άμεμπτοι.

Με εμάς του πλανεμένους όπως λέει ο αδελφός stratos και τους σατανο-κυριευμένους που ήρθαμε για να εμβολίσουμε το φόρουμ και να επιτεθούμε για να κυριεύσουμε την ψυχή των φωτισμένων τι θα γίνει?

Φίλε strato εκφράζω τον εαυτό μου και κανένα άλλο. Σε άλλα συμφωνούμε σε άλλα όχι. Το ίδιο ισχύει και με τον proskiniti όπως αναφέρθηκες συνδυάζοντας το όνομά μου με αυτόν. Σε άλλα συμφωνούμε και σε άλλα όχι.

Δεν έχει νόημα να συμφωνούμε στα πάντα, διότι έτσι θα ήταν σαν να κάναμε διάλογο με τον εαυτό μας. Το ίδιο ισχύει και στο αντίθετο, δεν έχει νόημα να διαφωνούμε στα πάντα.
Κρατάμε τα θετικά και απορρίπτουμε τα αρνητικά, όχι όμως ανάθεμα κατάκριση και εγωισμός.
Δίνεις την εντύπωση οτι είσαι ένα βήμα πριν την Αγιοσύνη και οτι αυτό που λες, πρέπει να επιβληθεί μιας και είσαι Φωτισμένος εκ πνεύματος Αγίου και δεν κάνεις λάθη.

Ακόλουθα την συμβουλή του aposal και δεν θα χάσεις, αντιθέτως θα δεις οτι δεν γνωρίζεις τα πάντα και ίσως να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να συμπληρώσουν στην σκέψη σου ή οτι κι εσύ μπορείς να συμπληρώσεις την δική τους, αφού σε σεβαστούν και επιδείξεις λίγη σοβαρότητα και αδιαλλαξία στα λεγόμενά σου.

Αυτά με Αγάπη!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”