Κατα πρώτον δεν έχω την τακτική να παρερμηνεύω απόψεις απομονώνοντας φράσεις. Απλά σχολιάζω μια φράση περισσότερο συγκεκριμένα.Thomas15n έγραψε: Δίκη σου ερμηνεία, διαφωνώ κάθετα.
Αυτά που αναφέρεις τα λέγαν και στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό οι συνεπίσκοποι της εποχής του, γιατί αντέδρασε στη ψευτοσύνοδο της Φερράρας, η ιστορία όμως και η συνείδηση του πληρώματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας δικαίωσε τον Εφέσου τότε και όχι τους υπόλοιπους που ήταν η συντριπτική πλειοψηφία. Άν ο Εφέσου δεν αντιδρούσε τότε και υπέγραφε και αυτός δεν θα μιλούσαμε σήμερα γιά Ορθοδοξία, αλλά ο Κύριος φιλάει την Εκκλησία του και αλλοίμονο σ'αυτούς που την διαστρέφουν και την υπονομεύουν.
Και να μην απομονώνεις τόσο μικρές φράσεις γιατί δεν βγαίνει νόημα.
Και έτσι παρερμηνεύονται οι απόψεις του άλλου κατά το δοκούν.
Η απορία μου είναι κατα πόσο είναι ορθό να λαμβάνουμε τον ρόλο του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού σε ένα φόρουμ που ουδένα θεσμικό ρόλο δεν έχει. Θα καταννοούσα κάποιος να μιλήσει με σθένος μέσα στην ΔΙΣ αλλά όχι με κλεφτοπόλεμο εκτός των οργανων Διοίκησης.
Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι οτι ορισμένοι "θερμοκέφαλοι" αναλαμβάνουν τον ρόλο του Μάρκου του Ευγενικού και γυρνάνε στα φόρουμ ή στις εφημερίδες, δημοσιεύοντας και φωνασκώντας.
Αυτό για μένα είναι "ψυχοπαθολογία ιεραποστολής" και κακέκτυπο κακώς νοούμενου αγώνα ο οποίος θα πρέπει να γίνεται είτε μέσα στα συντεταγμένα όργανα ή εκτός οργάνων μετά απο παραίτηση και στην συνέχεια την δημιουργία ομάδος πίεσης. Ολα τα υπόλοιπα, αν και κατα την γνώμη των "φωνασκούντων" γίνονται προς δόξα Θεού, για εμένα τον "εκτός" φαντάζουν κενά και εντάσσονται στα πλαίσια κουτσομπολιού πρωινάδικης τηλεοπτικής εκπομπής.
Οσο αυτός ο "κλεφτοπόλεμος" συνεχίζει, τόσο απορώ για τα πραγματικά κίνητρα που αν και μπορεί να είναι αμιγώς Ορθόδοξα, παρά ταύτα όμως προβληματίζουν και σκανδαλίζουν τους "απ'έξω" για το εντός της ΔΙΣ κλίμα.
Ακριβώς αυτό θίγω και θα συνεχίσω να το θίγω.
Και αυτοί που έχουν πληροφορίες "εκ των ένδον" θα πρέπει είτε να τις πούνε με το όνομά τους είτε να σταματήσουν να μιλάνε διότι ο μόνος χαρακτηρισμός που τους αρμόζει είναι "θερμοκέφαλοι ψυχάκηδες" και "αυτόκλητοι ιεραπόστολοι".
Προσομοιάζουν δε με τις τακτικές Χιλιαστών ή άλλων εκτός της Ελλαδικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ομάδων που ταράζουν τα νερά προς ίδιον όφελος.
Χρ.