Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς που παίζουν με την ζωή μας;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς που παίζουν με την ζωή μας;

Δημοσίευση από filtor »

"55 εκ. δολάρια εισέπραξε η Louis ως αποζημίωση για το Sea Diamond - Είχε κοστίσει μόλις 35 !!! - Louis: "Tο ναυάγιο οφείλεται στο ότι η ξέρα είχε κάποια μέτρα απόκλιση από τα στοιχεία του χάρτη της ελληνικής υδρογραφικής υπηρεσίας" - Ευτράπελα που μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν"

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=19609&type=4
'Αγνοια για μόλυνση και άλλων ασθενών"
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... bid=347449
Έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει ρε παιδιά; 8O 8O 8O

Κινδυνεύουμε - ναι! εγώ κι εσύ - ανά πάσα στιγμή να πάμε σαν το σκυλί στο αμπέλι!
Αν γλιτώσεις από το πλοίο που θα βυθίσει κάποιος για την αποζημίωση, με το οποίο πας διακοπές με μικροτραυματισμό, τότε έχεις 70% πιθανότητες να γλιτώσεις από το αίμα που θα σου βάλουν στο νοσοκομείο...

Απέναντι σε αυτήν την απίστευτη ανευθυνότητα σαν χριστιανοί ποια θεωρείτε ότι είναι η σωστή στάση, η προσευχή; :roll:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος filtor την Παρ Νοέμ 16, 2007 10:45 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Η προσευχή οπωσδήποτε. Άλλωστε μ΄αυτούς που έχουμε μπλέξει ποιος μας σώζει; :lol: :lol: :lol:

Όμως, νομίζω και ως άτομα και μέσω των φορέων στους οποίους συμμετέχουμε, μπορούμε να επιχειρήσουμε παρεμβάσεις προς τους εκάστοτε αρμοδίους, ακόμη και να προσφύγουμε νομικά στην περίπτωση που υπάρχει συγκεκριμένη βλάβη από αμέλεια προσώπου, δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα.

Η παρεμβάσεις μας πρέπει να γίνονται πάντα με ψυχραιμία και σωστή αναλογία γεγονότος και αντίδρασης.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

nkope έγραψε:Η παρεμβάσεις μας πρέπει να γίνονται πάντα με ψυχραιμία και σωστή αναλογία γεγονότος και αντίδρασης.
Με μόλις στο 70% στον έλεγχο του αίματος, μόνο οι άγιοι θα κρατούσαν την ψυχραιμία τους, Νίκο... :lol:
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Η αποζημίωση που δόθηκε στο Sea Diamond αφορά κόστος αντικατάστασης εξοπλισμού καθώς και διαφυγόντα κέρδη μέχρι να μπορέσει η εταιρεία να ξανακτίσει αντίστοιχο πλοίο και να ξεκινήσει εκ νέου την λειτουργία της. Και καλά κάναε και τα δώσανε.

Λόγω του επαγγέλματός μου που είναι πολύ κοντά στις αποζημιώσεις, βλέπω οτι πολλές φορές υπάρχει διαστρέβλωση των δεδομένων για λόγους εντυπωσιασμού.

Σε μια ασφάλιση δεν ενδιαφέρει πόσο κόστισε η κτήση ενός αγαθού αλλά πόσο κοστίζει το αγαθό αυτό σήμερα ώστε αν καταστραφεί να μπορέσουμε να το αντικαταστήσουμε.

Υπογραμμίζω οτι ένα συμβόλαιο είναι τόσο καλό όσο είναι οι όροι που αναγράφονται μέσα του. Ουδείς ασφαλιστής ή "μέσο" δεν είναι υπεράνω των όρων του συμβολαίου. Γιαυτό προσοχή στα "ψιλά γράμματα" τα οποία βέβαια είναι πιά κανονικά Arial 12άρια και όχι Arial 6άρια !!!

Θα μπορούσα να επεκταθώ στα θέματα αυτά και είμαι στην διάθεσή σας. Αλλά το ερώτημα του φιλτορ είναι άλλο.

Ναι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο υπάρχει η αβεβαιότητα του αύριο για πάρα πολλούς λόγους. Η προσευχή είναι μια λύση στο να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε απο το παράλογο. Αν έχει αποτέλεσμα καλό θα είναι.

Το παράλογο πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.

Εξαρτάται απο εμάς να παρουμε μέτρα για να μετριάσουμε τα επερχόμενα αναμενόμενα. Ενα απο τα μέτρα είναι μια καλή ασφάλιση σε ιδιωτική εταιρεία.

Χρ.

ΥΓ1. Οχι δεν είμαι ασφαλιστής...

ΥΓ2. Μολυσμένο αίμα ? Κόψιμο λαιμού. Χειροδικία η μόνη λύση. Και ας απαγορεύεται από τον νόμο αλλά και απο τις 10 εντολές...
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
dalitis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από dalitis »

Θα υπογράμμιζα και μιά άλλη πλευρά του θέματος.

Η ζωή μας γενικά είναι γεμάτη κινδύνους.
Η σύγχρονη ζωή είναι υπερ-γεμάτη από κινδύνους. Προσφέρει ανέσεις, αλλά το κάθε τι αγαθό, ακολουθείται από ..κίνδυνο.
Έχουμε ρεύμα. Αλλάκαραδοκεί η ηλεκτροπληξία.
Έχουμε αυτοκίνητο. Αλλά επικρέμαται το δυστύχημα.
Έχουμε μηναχή. Εκεί κι'αν μας παραμονεύει ο Χάρος..
Πάμε κρουαζιέρα. Πιθανή τόσο η βύθιση, όσο και η ..πειρατική έφοδος! Πριν μερικά χρόνια έξω από τον Πόρο, εφόρμησαν τρομοκράτες σε Κρουαζιερόπλοιο.
Πετάμε με αεροπλάνο. Και κάνομε το σταυρό μας.
Πηγαίνουμε με τραίνο. Και ακούμε τόσα..

Ένα από όλα τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε, είναι να μετριάσουμε τη μετοχή μας στις ανέσεις της εποχής, ώστε να μετριάσουμε και τον κίνδυνο..

Πόσες φορές ακούσαμε το σύνθημα: Πάρε Αστικό ή Μετρό..
Δεν είναι μόνο ότι δεν μποτιλιάρουν οι δρόμοι. Δεν είναι μόνο ότι δεν τεντώνουν τα νεύρα σου. Είναι και η ελαχιστοποίηση του κινδύνου..

Πάντως ευχαριστώ τον Εορτολόγιο γιά τις πληροφορίες. Πολύ χρήσιμες.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Προσωπικά θέλω να τονίσω την διάσταση της υπονόμευσης της δικής μας ζωής από την αμέλεια ή την σκοπιμότητα των άλλων.

Αντιδράμε με κάθε τρόπο ή καταφεύγουμε στην προσευχή;
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

filtor έγραψε:Προσωπικά θέλω να τονίσω την διάσταση της υπονόμευσης της δικής μας ζωής από την αμέλεια ή την σκοπιμότητα των άλλων.

Αντιδράμε με κάθε τρόπο ή καταφεύγουμε στην προσευχή;
Παίρνουμε τα μέτρα μας, προσευχόμαστε και αντιδρούμε με κάθε τρόπο πάντα όμως μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Εκτός και αν αισθανθούμε την επιθετικότητα να μας αγγίζει οπότε υποχρεωτικά πιθανώς να πρέπει να καταφύγουμε στην χειροδικία.

Σε συζήτηση που είχα πρόσφατα και η οποία μου τριβελίζει το μυαλό εδώ και 2 χρόνια, είναι η σύσταση Συλλόγου με Πρόεδρο συνταξιούχο με στόχο την διαρκή υποβολή μηνυτήριων αναφορών στον Εισαγγελέα για κάθε τι που αντιλαμβανόμαστε και το οποίο πρέπει να ελεγχθεί δικαστικά.

Γιατί συνταξιούχο ? Μα για να εκπροσωπεί τον Σύλλογο στα Δικαστήρια χωρίς να έχει πρόβλημα με τον χρόνο που θα χρειαστεί.

Οσο μοιρολογούμε οτι κανείς δεν κάνει τίποτε τόσο δεν γίνεται τίποτε.

Δεν αμφισβητώ την δύναμη της προσευχής. Απλά ζώντας μέσα στον κόσμο και όχι σε κάποιο μοναστήρι ή ερημιτήριο, βλέπω οτι η καταφυγή στην προσευχή σαν η μόνη λύση, είναι απόσυρση απο την συμμετοχή στο καθημερινό γίγνεσθαι.

Η τήρηση των διαδικασιών των Γεροντικών αφορά αυτούς που προγραμματίζονται για την απόσυρση ή ήδη έχουν αποσυρθεί. Εγώ αποφάσισα να ζήσω εκτός και να μετέχω ενεργώντας, τηρώντας παράλληλα και την Χριστιανική ηθική .

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”