Τι γνώμη έχετε για τη μαντήλα;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τι γνώμη έχετε για τη μαντήλα;
Πολύς θόρυβος έγινε τις τελευταίες μέρες για το 12χρονο κοριτσάκι απ΄την Αίγυπτο, που ήθελε να πηγαίνει σε Γυμνάσιο του Πειραιά με τη μουσουλμανική μαντήλα.
Τι γνώμη έχετε για τη συμπεριφορά του Γυμνασιάρχη, που δεν της επέτρεψε να φοράει εντός σχολείου τη μαντήλα; Είχε δικαίωμα να το κάνει αυτό; Ήταν σωστή από υπηρεσιακής και Χριστιανικής πλευράς πράξη; Μέχρι ποιου σημείου μπορεί να ισχύσει η ανεξιθρησκεία, θα μπορούσαν να πηγαίνουν στο σχολείο (Λύκειο) κοπέλες με μπούργκα ή αγόρια με γένια ή εβραϊκό κεπελάκι;
Η άποψή μου είναι ότι το κράτος πρέπει να ορίσει τους κανόνες και τα όρια αποδεκτής ενδυματολογικής συμπεριφοράς των μαθητών. Πως θα βλέπετε την επαναφορά της ομοιόμορφης ενδυμασίας;
Επίσης νομίζω ότι από Χριστιανικής πλευράς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο σεβασμό των θρησκευτικών συνηθειών των αλλόδοξων, το αντίθετο μάλιστα. Ενώ υπάρχει πρόβλημα με την προκλητική ενδυμασία κυρίως των μεγάλων κοριτσιών.
Τι γνώμη έχετε για τη συμπεριφορά του Γυμνασιάρχη, που δεν της επέτρεψε να φοράει εντός σχολείου τη μαντήλα; Είχε δικαίωμα να το κάνει αυτό; Ήταν σωστή από υπηρεσιακής και Χριστιανικής πλευράς πράξη; Μέχρι ποιου σημείου μπορεί να ισχύσει η ανεξιθρησκεία, θα μπορούσαν να πηγαίνουν στο σχολείο (Λύκειο) κοπέλες με μπούργκα ή αγόρια με γένια ή εβραϊκό κεπελάκι;
Η άποψή μου είναι ότι το κράτος πρέπει να ορίσει τους κανόνες και τα όρια αποδεκτής ενδυματολογικής συμπεριφοράς των μαθητών. Πως θα βλέπετε την επαναφορά της ομοιόμορφης ενδυμασίας;
Επίσης νομίζω ότι από Χριστιανικής πλευράς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο σεβασμό των θρησκευτικών συνηθειών των αλλόδοξων, το αντίθετο μάλιστα. Ενώ υπάρχει πρόβλημα με την προκλητική ενδυμασία κυρίως των μεγάλων κοριτσιών.
Έκφανση της θρησκευτικής ελευθερίας είναι και η ελευθερία να ενδυθείς όπως επιτάσσει και η θρησκεία σου, εφόσον δεν παραβαίνονται κάποιοι βασικοί κανόνες σεβασμού της δημοσίας αιδούς κλπ. Η μαντίλα μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και σεμνή ενδυμασία.
Επομένως νομίζω ότι πρέπει να μην απαγορεύεται η μαντίλα, όπως στη Γαλλία π.χ.
Αν και εν προκειμένω δεν απαγορεύθηκε η μαντίλα απ' ό,τι άκουσα, αλλά έγινε μία σύσταση από τον διευθυντή και επισήμανση για τυχόν διάκριση στη συμπεριφορά των συμμαθητών απέναντί της.
Επομένως νομίζω ότι πρέπει να μην απαγορεύεται η μαντίλα, όπως στη Γαλλία π.χ.
Αν και εν προκειμένω δεν απαγορεύθηκε η μαντίλα απ' ό,τι άκουσα, αλλά έγινε μία σύσταση από τον διευθυντή και επισήμανση για τυχόν διάκριση στη συμπεριφορά των συμμαθητών απέναντί της.
Μου φαίνεται και μένα ότι ώρες ώρες κάνουμε θέματα
για να κάνουμε θέματα (αδελφέ nkope, μην συγχιστείς
και μου σβήσεις το πόνημα, κάνω καλόπιστη κριτική)
Και τι μας νοιάζει αν η Τουρκοπούλα φορέσει μαντίλι
ή δεν φορέσει.
Ας κάνει ότι θέλει.
Αν σε ένα σχολείο την πειράζουν, οπότε από αγάπη και ο
δάσκαλος θα την συμβουλέψει να την βγάλει,
σε ένα άλλο μπορεί να περάσει τα πιό χαρούμενα χρόνια της
ζωής της, φορώντας και μαντίλι.
Αμφότερα σωστά.
Πολλά που φαίνονται διλήμματα,
στον Ελληνα δεν υπάρχουν,
ούτε διλήμματα,
ούτε άσπρο - μαύρο,
ούτε το δυαδικό (το άσπρο - μαύρο σύστημα των computer)
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ
για να κάνουμε θέματα (αδελφέ nkope, μην συγχιστείς
και μου σβήσεις το πόνημα, κάνω καλόπιστη κριτική)
Και τι μας νοιάζει αν η Τουρκοπούλα φορέσει μαντίλι
ή δεν φορέσει.
Ας κάνει ότι θέλει.
Αν σε ένα σχολείο την πειράζουν, οπότε από αγάπη και ο
δάσκαλος θα την συμβουλέψει να την βγάλει,
σε ένα άλλο μπορεί να περάσει τα πιό χαρούμενα χρόνια της
ζωής της, φορώντας και μαντίλι.
Αμφότερα σωστά.
Πολλά που φαίνονται διλήμματα,
στον Ελληνα δεν υπάρχουν,
ούτε διλήμματα,
ούτε άσπρο - μαύρο,
ούτε το δυαδικό (το άσπρο - μαύρο σύστημα των computer)
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτό είναι θέμα παιδείας! Την οποία, δυστυχώς δεν την παρέχει το σχολείο, αλλά η οικογένεια (αν μπορεί, που τις περισσότετρες φορές, ΔΕΝ μπορεί)!nkope έγραψε:Η μαντήλα είναι αφορμή για να συζητήσουμε το θέμα της εμφάνισης των μαθητών και των μαθητριών. Αν το θέμα αυτό δεν παρουσιάζει για σας ενδιαφέρον τότε αφήστε το και θα ξεχαστεί από μόνο του.
Ποιά είναι τα ιδανικά με τα οποία μεγαλώνουν τα παιδιά σήμερα; Πού ελπίζουν για μα καλύτερη ζωή; Μα - δυστυχώς - στο χρήμα, για την μεγαλύτερη κατανάλωση αγαθών και την ελάχιστη δυνατή σωματική καταπόνηση!
Δηλαδή ο Θεός έχει αντικατασταθεί από το χρήμα! Γι' αυτό παλεύουν οι συνδικαλιστές, γι΄αυτό γίνονται οι απεργίες και οι πορείες! Αλλά και το κεντρικό σύνθημα στις πορείες των μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν η ΔΩΡΕΑΝ δημόσια παιδεία και η αύξηση του δαπανών για την παιδεία στο 5%!
Ο Θεός να μας λυπηθεί!
Συμφωνω !stratos έγραψε:Ούτε θά μέ προκαλούσε ούτε θά με ενοχλούσε αν φορούσε μαντήλα στήν τάξη
Μέ ενοχλεί ποιό πολύ πού βλέπω τούς [Ορθοδόξους] μαθητές πού βλασφημάνε τά θεία συνέχεια καί γιά πλακα.
Μία μέ μαντήλα δέ νομίζω νά τό εκανε ποτέ αυτό.
Ασχετα πού δέν είναι Ορθόδοξη
Για να παμε καμμια βολτα στον π.Αντωνιο
στην κιβωτο της Αγαπης να δουμε πως
σκεπει ολα τα παιδια ανεξαρτητου εθνικοτητας
και θα μαθουμε πολλα !
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό