Iσχύει...;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την απάντηση στο ερώτημα σου.

Ελπίζω να δεις στην απάντηση την Αγάπη και την Φιλανθρωπία της Εκκλησίας που θέλει < πάντας ανθρώπους σωθείν και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν >.

( http://www.orthros.org/Greek/EA/EA.htm#q7 )

Πάντως, τόσο στο γάμο, όσο και σε κάθε ενέργεια του Χριστιανού, οδηγός είναι ο πνευματικός του εξομολόγος , καθώς και η πορεία προς την εσωτερική κάθαρση, μέσω της αδιάλειπτης προσευχής και της Μυστηριακής ζωής. Επίσης, έχουμε πολλά παραδείγματα πιστών γυναικών , που με την υπομονή και τη προσευχή τους, άλλαξαν τους παρεκτρεπόμενους συζύγους τους ( μένοντας μαζί τους , παρά τη μοιχεία τους )και τους οδήγησαν με τη σιωπή τους και το παράδειγμα τους και την αγάπη τους στο δρόμο του Χριστού, της μετάνοιας, της εξομολόγησης και της Σωτηρίας.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

ΑΝΝΑ20 καποιοι αντεχουν τις αναποδιες της ζωης , αλλοι οχι. Ο Θεος μας δινει κακουχιες μεχρι εκει που αντεχουμε.
Τωρα αν μια γυναικα τρωει ξυλο ολη μερα , ε, δε νομιζω οτι αξιζει να το υπομενει για να αγιασει!!!!
Υπαρχουν πολλοι τροποι για να αγιασει καποιος, οχι ομως να γινεται τουλουμι στο ξυλο!!!!!!!
FILOPATRIS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από FILOPATRIS »

Οι παραπομπές είναι απο κείμενο του konstantinoupolitis
Κατ΄αρχάς θα ήθελα πριν απαντήσω να πώ, πως καλό είναι αρκετοί εδω μέσα να μην προβαίνουν εύκολα σε χαρακτηρισμούς και να απευθύνονται άμεσα και σε άνδρες και όχι μόνο σε γυναίκες. Το έχουν αρκετοί εδω μέσα αυτό το κακό συνήθειο.
Παραληρείς και καρφώνεσαι :lol:
...δηλαδή εσύ μπαίνεις εδωμέσα και ξεχωρίζεις τα γυναικεία απ τα αντρικά ονόματα και μετά απαντάς..πρόσεξε το δεν είναι φυσιολογικό..
Και φυσικά έχεις σηκώσει το λάβαρο της λογικής και του ανθρωπισμού. Είναι δικαίωμά σου να το υποστηρίζεις για να φανείς αρεστός.
Κι εσύ φυσικά για να φανείς αυστηρός και αδαμάντινος, εχεις σηκώσει το λαβαρο του σκοταδισμού και της ιεράς εξέτασης αλοιώνοντας το λόγο και το θέλημα του Θεού .. και αυτό δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις!

Προς Αννα20: Στη μικρή ακόμα ζωή μου, είμαι 32, θέλω να πιστεύω ότι δεν μου έλειψε ο ερωτισμός, πως τίμησα τις συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου, σιχάθηκα απο μικρός την κακοποίηση και ειδικά των γυναικών, σε σημείο που δεν μπορώ να δώ τέτοια σκληρή σκηνή εύκολα στο σινεμά για παράδειγμα και είχα αρραβωνιαστεί κοπέλα που προέρχονταν απο διαλυμένη και διαζευγμένη οικογένεια. Κατα συνέπεια βιώσα στο δικό μου βαθμό τον πόνο και τις επιπτώσεις ενός διαζυγίου, για να μην μιλάμε στον αέρα.
τελικά καποιος άλλος θέλει να φανεί αρεστός.. :lol:
και ειλικρινά συγγνώμη αλλά επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου για το αν ισχύει κάτι απ αυτά που αναφέρεις.
γιατι αν βίωνες εστω και κατι απ αυτά που διατείνεσαι οτι βίωσες ,θα ήσουν μαλακότερος και θα υπερασπιζόσουν οποιοδήποτε άτομο που κακοποιείται και θα μαχόσουν υπέρ των ανθρωπινων δικαιωμάτων.
Ύβρις είναι κατα την αρχαιολελληνική έννοια όταν λαμβάνει ο άνθρωπος θέση και ίδια Θεού. Μήπως εδω μέσα το κάνεις αυτό εσύ
Μπα ..εγώ είπα οτι δεν γνωρίζουμε το πως θα μας κρίνει ο Θεός... εσύ το κάνεις καθώς ανέφερες πως ..
..γνωρίζουμε την κρίση του Θεού..
:P
Και συνεχίζεις να είσαι υβριστής.

Ηρέμησε γιατί πήρες πολύ φόρα.
Δεν απάντησες σε καμία ερώτησή μου.Αν δε μου απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα στο προηγούμενο post δε θα σταματήσεις τη φόρα μου και μάλιστα θα σε αγνοώ.
Έχω προσφυγική καταγωγή και μάλιστα απο την μεριά της μητέρας μου απο το Εξάστερο μόλις 40 χλμ απο την Πόλη. Κατα συνέπεια έχω κάθε λόγο να χρησιμοποιώ ως θυρεό τον δικέφαλο και δεν θα σου απολογηθώ γι΄αυτό, ούτε θα δεχτώ να μου κάνεις μάθημα για τον Τουρκικό ζυγό.
ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ. Και το οτι είσαι απο την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥπολη γιατί έχεις " καθε λογο "να χρησιμοποιεις το δικέφαλο;;;Δηλαδή οι υπόλοιποι ΄Ελληνες δεν έχουμε" κάθε λόγο"::: Και δεν το καταλαβαίνω τι το παραπάνω έχεις απ τους άλλους Έλληνες;;
Είσαι πατριώτης ή δεν είσαι;; θα πολεμούσες ή όχι;; θα σκότωνες στον πολεμο ή θα λιποτακτούσες σαν προδότης::: Γιατι αποφεύγεις να δώσεις απάντηση. Αυτή η στάση σου είναι υποπτη, και οφείλεις να απαντήσεις αν δε θες να σου κάνω μάθημα περι πατριωτισμού.. :evil:

...Αν δεν διαβάζεται ελληνικά ή ερμηνεύεται ότι σας βολεύει, είναι...
Μην κάνεις μάθημα για ελληνικα αν δεν το χεις,σε παρακαλώ..την άλλη φορά δε θα μαι τοσο καλός

και επι του θέματος..δηλαδή εσύ δέχεσαι κατα γράμμα όλα τα γραφόμενα στις γραφές;;;δεν υπάρχουν λάθη ή διαφορετικές ερμηνείες ή ακόμη αναφορές σε ανθρώπους εκείνης της εποχής μόνο;;

Ασε που μέχρι τώρα δεν είδα να παραθέτεις ..όπως λες..λεγόμενα του Χριστού που να λέει οτι η κακοποιημένη γυναίκα πρέπει να υπομένει το μαρτύριο της...ή οτι ο επιτιθέμενος γενικά δεν πρέπει να αμύνεται..και μην ψάχνεις δε θα βρείς τέτοια αναφορά.

...Αν δεν διαβάζεται ελληνικά ή ερμηνεύεται ότι σας βολεύει, είναι δικό σας θέμα...

...Στην περίπτωση του Γάμου που Γραφικά αγνοείς ...

...Ηρέμησε γιατί πήρες πολύ φόρα...

...άνοιξε καμιά Γραφή να μάθεις ...
Αντίθετα με σένα,σέβομαι αυτό το forum

ΑΝΝΑ20 Ο Θεός μας αγαπά και εννοείται οτι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει με το λόγο του την οιαδήποτε κακοποίηση. Κάποιες ακραίες σκοταδιστικές παράλογες και ανώριμες απόψεις που ακούγονται εδω μεσα δεν έχουν καμία σχέση με ανθρώπινα δικαιώματα και το λόγο του Θεού.Πιάνονται απο μία φράση ή λέξη και χάνουν το νόημα (όπως έκανε το μεσαίωνα η καθολική εταιρία..εκκλησία ήθελα να πω).Για να μην έχεις αμφιβολίες σε προτρέπω να ρωτήσεις οχι εναν απλό ιερέα αλλά κάποιον Αρχιερέα ακόμη καλύτερα έναν Μητροπολίτη να σου πεί την επίσημη άποψη της Εκκλησίας. Είναι γνωστό οτι οι παλαιοημερολογήτες είναι πιό σκληροπυρινικοί απο τους υπόλοιπους ορθοδοξους και η επίσημη εκκλησία μας δεν δεχεται πολλές απο αυτές τις απόψεις τους (δεν μεμφομαι τους παλαιοημερολογήτες, κι αυτοί ορθόδοξοι είναι).
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

ilaros έγραψε:
Κάποια από αυτές τις φορές αναφέρθηκε και σε μία γυναίκα που υπέμεινε καρτερικά τον μέθυσο σύζυγο που την ξυλοφόρτωνε και που όταν πέθανε βγήκε μύρο από τον τάφο της.
.
Ει Ψιτ
όχι παραπληροφόρηση ..........
Αυτό είναι διήγημα του Παπαδιαμάντη
Το παράδειγμα αυτό του Παπαδιαμάντη θα είπε ο Γέροντας , όχι ότι έγινε κι όλας

Να ξέρετε το εξής
Πως παίρνετε ευθύνη στη ψυχή σας όσοι λέτε εδώ σε μια κακοποιημένη γυναίκα να υπομείνει το ξύλο και της ασκείτε ψυχολογική βία ότι αν απευθυνθεί σε κάνα σύλλογο στήριξης θα κάνει αμαρτία
Διότι αν αυτή τη γυναίκα τη πνίξει απόψε ο άνδρας της ή την πετάξει από κάνα μπαλκόνι θα μπορούσε να το είχε γλυτώσει αν ρώταγε και κάναν άνθρωπο εκεί έξω και όχι τον κάθε ένα τυχαίο ( όπως είμαι και εγώ ) μέσα σε κάποιο φόρουμ

Και που είστε ............. η ίδια η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ έχει ιδρύσει ΞΕΝΩΝΑ προστασίας κακοποιημένων γυναικών
Οπότε για λίγο πιο cool
Καλή Σαρακοστή
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Δυστυχως εδω στο φορουμ υπαρχουν πολλοι ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ χρηστες , που νομιζουν οτι ειναι αγγελοι σε αποστολη εδω στη γη για να μας σωσουν.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Λίγα πράγματα θα προσπαθήσω να γράψω εδώ:

Αρχικά δεν κάνω νυμφοπάζαρο εδώ και δεν περιμένω να μου βρει ο πνευματικός γυναίκα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είσαι καλός αλλά απο θεολογία περνάς και δεν ακουμπάς. Στην Ορθοδοξία επίσημη άποψη συνιστά η Γραφή, ο Συνοδισμός και σε κάποιες περιπτώσεις το Ιερό Έθιμο.

Στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπεστήριξα ότι πρέπει να κακοποιείται η γυναίκα. Αλλά ότι με βάση την ρήση του Χριστού αλλά και του Αποστόλου Παύλου ορίζονται τα των διαζυγίων και τα του 2 Γάμου, ή της Διγαμίας όπως λέγεται.

Δεν ψάχνω γυναίκα απο το forum για να γίνω αρεστός. Ούτε φυσικά στην Anna20 επειδή είναι γυναίκα είπα άλλα.

Προσπαθώ να μάχομαι υπερ του Ευαγγελίου και όχι να παραβλέπω την Γραφή για να γίνω αρεστός. Μου είναι αδιάφορο, άσε που όταν βρίσκω καθολική συμφωνία, μάλλον μου μπαίνουν φυτίλι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Είπα γνωρίζουμε την Κρίση του Θεού επι του θέματος: Όποιος παντρευτεί διαζευγμένη γυναίκα μοιχάται. Έχεις διαφορετική ανάγνωση ή μήπως δεν είσαι καλος στα αρχαία;

Με λες Υβριστή. Κατεξοχήν υβριστής είναι αυτός που λαμβάνει ίδια του Θεού. Διαστρεβλώνεις συστηματικά το λόγο Του.

Δεν γράφω αυτά που γράφω μπας και σε αλλάξω ειδικά εσένα. Υπάρχουν και άλλοι εδώ που διαβάζουν.

Αναφορικά με το θέμα του πολέμου, αγνοείς βασικά πράγματα περι του φόνου όπως και γενικά με την θεολογία. Η κατ΄επιταγήν του Νόμου εκτέλεση δεν είναι φόνος και κατα συνέπεια δεν είναι φόνος η κατα τον πόλεμο αφαίρεση ζωής. Αν διαβάσεις που δεν διαβάζεις την Γραφή παρά ίσως ξόφαλτσα, θα δεις στην Παλαιά Διαθήκη οδηγίες για εκτέλεση θανατικής ποινής(π.χ. το "επικατάρατος πας ο κρεμάμενος επι Σταυρού"). Στον στρατό πήγα συνειδητά δόκιμος, στο Βορά δεν είμαστε φυσόπονοι και ειδικά οι πρόσφυγες. Φυσικά και θα πήγαινα στον πόλεμο.

Μου λες:
"...Αν δεν διαβάζεται ελληνικά ή ερμηνεύεται ότι σας βολεύει, είναι...
Μην κάνεις μάθημα για ελληνικα αν δεν το χεις,σε παρακαλώ..την άλλη φορά δε θα μαι τοσο καλός".

Πτυχίο άμεσα σχετιζόμενο με την φιλολογία έχω γραμματέας, δουλεύω, συγγράφω, και λες να έχω κακή σχέση με την Ελληνική; Το να γράψεις ομόηχα πρόσωπα αλλά σε λάθος αριθμό, όπως τρίτο ενικό με δεύτερο πληθυντικό, κάτω απο πίεση χρόνου όπως στην αλληλογραφία του internet είναι παραδρομή της σειράς. Και μου το κάνεις θέμα;

Κατα κανόνα η γραφή ερμηνεύεται κυριολεκτικά και οι μεγαλύτεροι πατέρες απέρριπταν την αλληγορία.

Εσύ στα δύο χωρία περι Γάμου με διαζευγμένο άτομο έχεις διαφορετική ερμηνεία και αν ναι ποιά είναι;

Δεν είπα ότι κάποιος πρέπει να τις τρώει αλλά ότι πλην μοιχείας δεν μπορεί να διαζευχθεί κάποιος, ούτε μπορεί να γίνει Γάμος με τέτοιο άτομο. Και τα θέματα αυτά δεν σηκώνουν αμφιβολία καθώς ρητά τα επιτάσσει ο Χριστός.

Όσο για την υπομονή και μόνο το χωρίο περι προσφοράς και της άλλης πλευράς του προσώπου σε περίπτωση ραπίσματος θα μπορούσε να είναι επιχείρημα σε αυτό που λες. Αλλά η ερμηνεία του εδώ είναι άλλη και δεν θα το χρησιμοποιήσω έτσι για να σου κάνω εντύπωση. Πάντως τα χωρία που μιλάν για καρτερικότητα και υπομονή ακόμα και σε ακραίες συνθήκες είναι πολλά.

Το αν σέβεσαι το forum άσε να το κρίνουν άλλοι. Μάθε πρώτα να σέβεσαι την Κρίση του Θεού, κάτι βέβαια που αφορά όλους μας.

Παρεπιπτώντως οι Γ.Ο.Χ. είναι εκτός Εκκλησίας και ως εκ τούτου αιρετικοί.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Υ.Γ.: Ευχαριστώ για τον Μακαρισμό, φαντάζομαι ότι απευθύνεται σε εμένα.
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

==============================================
Ο andriyian έγραψε :
Δυστυχως εδω στο φορουμ υπαρχουν πολλοι ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ χρηστες

Αδελφέ πρόσεχε το λεξιλόγιό σου.

Θυμίσου τουλάχιστον το :

αμήν λέγω υμίν, εφ΄ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε.

==============================================
MARIAM
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από MARIAM »

"...Δυστυχως εδω στο φορουμ υπαρχουν πολλοι ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ χρηστες , που νομιζουν οτι ειναι αγγελοι σε αποστολη εδω στη γη για να μας σωσουν..."

Έχω πεθάνει στα γέλια με αυτή τη παράθεση!
Φίλε αndrian έγραψε!
Άκου κιένα ωραίο που λέει ο Σωτηρόπουλος:
Αδέλφοι μου να είστε ευλαβείς!
Όχι ευλαβείς βλαμμένοι!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αδελφοί μου χαίρομαι που ξαναλειτουργεί το πολύπαθο αυτό site. Συγχωρέστε με που ενημερώνομαι αργά, αλλά τον Αύγουστο δεν είχα δυστυχώς τον χρόνο να ασχοληθώ με το διαδίκτυο. Ελπίζω ότι από αρχές Σεπτέμβρη θα μπορώ να διαθέσω κάποιο χρόνο.
Όσον αφορά το θέμα της συζήτησης, νομίζω ότι οι περισσότεροι κάνουμε ένα λάθος. Το αν κάποιος από τους συζύγους πρέπει ή δεν πρέπει να παραμείνει στον γάμο (τον οποίο ας μην ξεχνάμε τον έχει ευλογήσει ο Θεός), είναι ένα πολύ δύσκολο ερώτημα που - έχω την άποψη - ότι δεν μπορούμε εμείς από εδώ να απαντήσουμε. Ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει είναι ο πνευματικός του ζευγαριού, αν βέβαια υπάρχει. Αν το ζευγάρι ακολουθήσει τις οδηγίες του πνευματικού (όποιες και αν είναι), τότε νομίζω ότι θα βοηθηθεί από τον Θεό να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες.
Νομίζω ότι, ειδικά στις μέρες μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξουν δυσκολίες σε έναν γάμο. Γιατί, αδελφοί μου, έχουμε δυστυχώς ξεφύγει από τον δρόμο του Θεού και έχουμε γίνει λεία του πονηρού που μας "χορεύει" στον ρυθμό του. Είμαι παντρεμένος 17 χρόνια, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζω στον γάμο είναι πάρα πολλά. Αναγνωρίζω ότι τα περισσότερα (αν όχι όλα) οφείλονται στην δική μου αλαζονεία και στην απομάκρυνσή μου από τον Θεό και έχοντας γίνει πελάτης του πονηρού, μου σπέρνει καθημερινά ό,τι δυσκολία μπορεί να φανταστεί κανείς! Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαμε χωρίσει! Η υπομονή όμως της γυναίκας μου όλα αυτά τα χρόνια, με έκανε να στραφώ κι εγώ προς την εκκλησία, να έχουμε κοινό πνευματικό (πλέον) και να προσπαθούμε να σώσουμε τον γάμο μας! Ο πονηρός βέβαια έχει σκυλιάσει που δεν έχει καταφέρει να διαλύσει μια σχέση με τόσα προβλήματα και μας βάζει συνέχεια τρικλοποδιές. Έτσι συχνά έχουμε δυσκολία στην επικοινωνία, πολλά νεύρα, γκρίνιες και άλλα πολλά. Όσο όμως ελπίζουμε στο έλεος του Θεού΄και υπακούμε στον πνευματικό μας, ξεπερνάμε και από ένα εμπόδιο και πάμε για το επόμενο!
Η βία μέσα στο γάμο είναι αφόρητη κατάσταση. Δεν μπορεί να την αντέξει κάποιος. Αν βέβαια την αντέξει θα αγιάσει και θα έχει εκπληρώσει τον επίγειο ρόλο του. Οι περισσότεροι όμως από εμάς δεν θα την άντεχαν! Αλλά και εκτός γάμου, πόσο μπορεί να αντέξει κάποιος; Πώς θα ικανοποιηθεί ψυχικά, ερωτικά; Πρέπει να καταφεύγει σε εφήμερες σχέσεις για την σεξουαλική του ικανοποίηση, επομένως θα αμαρτάνει συνεχώς!
Σε κάθε περίπτωση, αδελφοί μου, και να με συγχωρέσετε που η επιστολή μου είναι μακροσκελής, η λύση είναι μία! Για οποιαδήποτε ενέργειά μας πρέπει να έχουμε την ευλογία του Θεού! Και αυτό θα το καταφέρουμε ΜΟΝΟ αν έχουμε πνευματικό και κάνουμε υπακοή σ' αυτόν!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”