YiaVi έγραψε:Να διευκρινίσω κάτι: Την Μελπομένη την εκτιμώ, χωρίς να τη γνωρίζω προσωπικά, αλλά διαβάζοντας τα μηνύματά της στο φόρουμ. Στο συγκεκριμένο θέμα, όμως, σχετικά με την εξωσωματική, θα ήθελα υπεύθυνα να της συστήσω να μην είναι τόσο απόλυτη. Υπάρχουν ζευγάρια που απόκτησαν παιδιά με εξωσωματική με σημείο του Θεού, κυριολεκτώ. Υπάρχουν ζευγάρια που σήκωσαν πάρα πολύ μεγάλο σταυρό μέχρι να προχωρήσουν σε εξωσωματική, σταυρό και πόλεμο λογισμών που μόνο αυτοί οι ίδιοι και ο καλός Θεός και οι άγιοί Του γνωρίζουν. Όσοι είμαστε απ' έξω, ας μην βιαστούμε να ρίξουμε τον λίθο του αναθέματος και να λέμε ότι τα παιδιά της εξωσωματικής πρέπει, ούτε λίγο ούτε πολύ, να αισθάνονται ενοχές! Μελπομένη, συγγνώμη που στο λέω, ήσουν κατά τη γνώμη μου άστοχη στο θέμα αυτό. Απευθύνομαι σε σένα, γιατί φαίνεται από το ήθος σου ότι είσαι άνθρωπος του Θεού.
Πρακαλω, δεν ειναι αναγκη να ζητας συγνωμη οταν εκφραζεις την αποψη σου.Γιατι περι αυτου προκειται.
Δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχει πολυς πονος και αποφασεις παρμενες με πολλη αγωνια στο θεμα των εξωσωματικων. Δεν νομιζω να εριξα κανενα λιθο αναθεματος σε κανεναν, και ιδιαιτερα στα παιδια που δεν ηταν δικη τους εκλογη ο τροπος γεννησεως τους.
Οσο για σημαδια απο το Θεο ,ειδικα αν αυτο σημαινει και καταστροφη εμβρυων , αυτο δεν θα επρεπε να λεγοταν με τοση σιγουρια.
Η Ορθοδοξια ,προβαλλει τον ηθικο νομο του Θεου χωρις συμβιβασμους. Η μηπως επιτρεπονται τωρα οι συμβιβασμοι ;
Ειπα ,απαντωντας σε καθαρα προσωπικη και υποθετικη ερωτηση,οτι εγω αν ημουν παιδι γεννημενο απο εξωσωματικη θα προσευχομουν για τις ψυχες των αδελφων μου και για τους γονεις μου.
Ακομα και οτι αν εξαρτοταν απο εμενα,δεν θα ηθελα η γεννηση η δικη μου να ειχε σημανει το θανατο των αδελφων μου.
Δεν τη θεωρω αστοχη αποψη και εμμενω σε αυτην.
Η ζωη ξεκινα με την συλληψη.Αυτη ειναι η Ορθοδοξη διδασκαλια. Καθαρη και απολυτη.Κατα την διαρκεια μιας εξωσωματικης,καταστρεφονται εμβρυα. Αυτο ειναι πραγματικοτης . Ο σκοπος ειναι η γεννηση ενος παιδιου. Ιερος σκοπος, χωρις αμφιβολια.Τα μεσα ομως αποκτησης αυτου του παιδιου,σημαινουν καταστροφη μιας αλλης ζωης. Ειναι η δεν ειναι ετσι ;ειναι αυτο σχετικο η απολυτο ;
Με βαση αυτα τα δεδομενα ο καθενας παιρνει τις δικες του αποφασεις.
Ας εχουμε τουλαχιστον την ευθυνη των πραξεων μας .