Μην παρεξηγήσεις κανέναν . Έτσι γνωριστήκαμε οι περισσοτεροι εδώ και Τώρα Πάμε και Προσκυνήματα μαζί
Στο παραπάνω θέμα πρώτη φορά που δεν έγραψα Χαζομάρα
Η Παναγία πάντα μαζί σου
Συντονιστής: Συντονιστές

theodorosuper έγραψε:Από τιμές καυσίμων και βάρκες ξέρουμε και εμείς αδελφέ.
Τα καύσιμα για ουρανούπολη καυσοκαλύβια, αν δεν πας με 1000, είναι περίπου στα 25 ευρώ, ούτε λεπτό παραπάνω.
Η αμοιβή του οδηγού, το ίδιο, γιατί αν πρέπει να πληρώνεται ένας οδηγός μιας μεγάλης βάρκας με πάνω από 25 ευρώ την ώρα (γιατί λιγότερο από 1 ώρα είναι η απόσταση ουρανούπολη-καυσοκαλύβια),
τότε καλύτερα να παραιτηθούμε από τις δουλειές μας και να αγοράσουμε βάρκες και να κάνουμε τους οδηγούς. 25 λοιπόν ευρώ + 25 ευρώ κάνουν 50. Για απόσβεση κεφαλαίου, βάζουμε τα ίδια, άλλα 25 ευρώ, γιατί αν είναι να βάλεις 50 ευρώ, δεν κάνεις απόσβεση κεφαλαίου, κάνεις αισχροκέρδεια. Συνεπώς, μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ τιμή για ουρανούπολη-καυσοκαλύβια είναι τα 75 ευρώ. Η διαδρομή που έκανα εγώ, δάφνη-ουρανούπολη, 20 λεπτών(!!), έπρεπε να κοστίζει, ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΙΟΛΑΣ, 50 ευρώ, και όχι 150 που πλήρωσα εγώ, με αγένεια και με το έτσι θέλω!!
Οπότε αγαπητέ Captain Yiannis, με τον τρόπο που τα υπολογίζεις εσύ, ειδικά σε περίοδο κρίσης, πρέπει να αφήσουμε τις δουλειές μας και να γίνουμε καλύτερα όλοι καπετάνιοι/οδηγοί![]()
Επίσης, kostasp, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, σε μιλούν λες και σου κάνουν χάρη... Δεν σέβονται καθόλου την ιερότητα του χώρου...πολύ σωστό αυτό που λες περί εκμετάλευσης της "Πνευματικής Ανάγκης" των προσκυνητών. Έτσι ακριβώς ένιωσα όταν έφυγα, οτι με εκμεταλεύτηκαν, και δεν πρέπει να φεύγουν με τέτοια αισθήματα οι προσκυνητές από το Άγιο Όρος. Ο λογισμός μου μου λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα λογοδοτήσουν για τον σκανδαλισμό που προκαλούν στους προσκυνητές.
Να είναι καλά ο Πάτερ Παύλος και οι πατέρες στη μονή Διονυσίου. Άγια γεροντάκια, και ο Πάτερ Παύλος σαν αρχοντάρης πολύ φιλόξενος και μας μιλούσε όλους τους προσκυνητές με αγάπη και ενδιαφέρον.