“Σώθηκα”

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

“Σώθηκα”

Δημοσίευση από gkou »

Εικόνα

Το αφηγήθηκε ένας στρατιωτικός της Ελληνικής Αεροπορίας, όταν ήρθε για προσκύνημα στην Παναγία με τους γονείς του, οι οποίοι ήταν μαυροφορεμένοι. Είχε φύγει από αυτή τη ζωή η κόρη τους, μια νεαρή κοπέλα, εντελώς αιφνίδια, από πνευμονική εμβολή. Ο στρατιωτικός , ευσεβέστατος καθώς ήταν, είπε τα εξής αξιοσημείωτα:
- Η αδελφή μου , δυστυχώς, δεν είχε πνευματική ζωή. Ούτε εξομολογείτο ούτε κοινωνούσε των Αχράντων Μυστηρίων. Έτσι τη βρήκε ο θάνατος απροετοίμαστη. Λίγο καιρό μετά τον θάνατό της, είδα το εξής όνειρο, που με συγκλόνισε. Την είδα μέσα σ’ ένα λεωφορείο σκοτεινό, που το οδηγούσαν δύο εχθροί του ανθρωπίνου γένους (κακά πνεύματα) . Εγώ γεμάτος αγωνία έτρεχα από πίσω, μήπως μπορέσω να την βοηθήσω. Το παράξενο αυτό όχημα κατευθυνόταν προς ένα σκοτεινό τούνελ, σ’ ένα άγριο βουνό! Για μια στιγμή σταμάτησε το λεωφορείο. Κοίταξα μέσα και δεν είδα αυτή τη φορά εκεί την αδελφή μου. Τότε κατέβηκαν και οι δύο σκοτεινές και απαίσιες μορφές και με ανείπωτο μίσος μου είπαν: “Τί να σου κάνουμε; Είχαμε ετοιμάσει “καλό” τόπο για να περιποιηθούμε την αδελφή σου. Αλλά ας έχει χάρη που την πήραν από τα χέρια μας οι προσευχές αυτού του … (είπαν μία ύβρη) του τάδε!”
Συγκλονίστηκα ακούγοντας αυτά, και πράγματι βλέπω την αδελφή μου μ’ ένα λευκό φόρεμα να ανεβαίνει βιαστική , ανάλαφρα, μια στενή σκαλίτσα και να βρίσκεται σ’ έναν τόπο υψηλό και φωτεινό. Και τότε γυρίζει και μου λέει ανακουφισμένη:
- Σώθηκα! Τώρα είμαι καλά. Αλλά κάνε λίγο αγώνα, αδελφέ μου, να πάω και καλύτερα!...
Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Μπορούμε να αδιαφορούμε για την ψυχή μας και τη σωτηρία μας και να περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν; Δεν θα βρίσκονται πάντοτε οι αγιασμένοι άνθρωποι της αγάπης, που έχουν δυνατή προσευχή και παρρησία προς τον Θεό, ώστε να σωθεί μια ψυχή. Μπορούμε να αδιαφορούμε και να διακινδυνεύουμε το μέλλον της αθάνατης ψυχής μας στην αιωνιότητα; Πώς θα παρουσιαστούμε μπροστά στον Θεό μας παραμορφωμένοι από την κακία, την απληστία, τον εγωισμό και άλλα βρωμερά πάθη φορώντας το αποκρουστικό προσωπείο της αμαρτίας; Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος το χαρακτηρίζει “ειδεχθές προσωπείον” , το οποίο καλύπτει την θεϊκή ομορφιά της ψυχούλας μας, που την έχει δημιουργήσει ο πανάγαθος Θεός μας κατ’ εικόνα δική Του.
Η ψυχούλα μας είναι “λογικό πνεύμα , ελαφρό, πολύ σοφό και λεπτό, πολύ γαλήνιο, γλυκό και πράο, φιλοτεχνημένο με χάρη και ωραιότητα πάνω σε μέλη αόρατα, ευπρεπέστατα και πολύ αρεστά στον Θεό και στις χορείες των αγίων Αγγέλων” ( Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός, προς τον άγιο Επιφάνιο, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως) .
‘Ένας αγιασμένος Γέροντας αγιορείτης διηγήθηκε το εξής πνευματικό γεγονός, που τον αξίωσε ο Θεός να ζήσει σε μια αγρυπνία του κατά τη διάρκεια της προσευχής του: “Mου γεννήθηκε η αίσθησις της ψυχής μου. Ένιωθα ,δεν ξέρω πώς, έβλεπα νοερώς την ψυχή μου, το προσωπάκι της το αθώο, το αγγελικό. Το βλέμμα της, που δεν εξηγείται με λόγια. Τα δάκρυά μου τότε έτρεχαν γλυκά και αναπαυτικά!...”

Πηγή: «ΝΕΩΤΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ
& ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ»
ΕΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΣ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ
ΔΩΡΙΔΑ 2007
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: “Σώθηκα”

Δημοσίευση από toula »

Πολύ καλό Γεωργία μου !!
Συγκλονίζομαι κάθε φορά που διαβάζω τέτοιου είδους ιστορίες διότι επανέρχεται στο μυαλό μου η θεία κρίση που μας περιμένει όλους και ομολογώ ότι φοβάμαι για εκείνη την στιγμή !!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η πιο τρομακτική στιγμή είναι όταν περνάμε από τα τελώνια. Γι' αυτό είναι πολύ καλό να υπάρχει κάποιος που να κάνει κομποσχοίνι για τον κεκοιμημένο, τις πρώτες στιγμές μετά την κοίμηση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

gkou έγραψε:Εικόνα

Το αφηγήθηκε ένας στρατιωτικός της Ελληνικής Αεροπορίας, όταν ήρθε για προσκύνημα στην Παναγία με τους γονείς του, οι οποίοι ήταν μαυροφορεμένοι. Είχε φύγει από αυτή τη ζωή η κόρη τους, μια νεαρή κοπέλα, εντελώς αιφνίδια, από πνευμονική εμβολή. Ο στρατιωτικός , ευσεβέστατος καθώς ήταν, είπε τα εξής αξιοσημείωτα:
- Η αδελφή μου , δυστυχώς, δεν είχε πνευματική ζωή. Ούτε εξομολογείτο ούτε κοινωνούσε των Αχράντων Μυστηρίων. Έτσι τη βρήκε ο θάνατος απροετοίμαστη. Λίγο καιρό μετά τον θάνατό της, είδα το εξής όνειρο, που με συγκλόνισε. Την είδα μέσα σ’ ένα λεωφορείο σκοτεινό, που το οδηγούσαν δύο εχθροί του ανθρωπίνου γένους (κακά πνεύματα) . Εγώ γεμάτος αγωνία έτρεχα από πίσω, μήπως μπορέσω να την βοηθήσω. Το παράξενο αυτό όχημα κατευθυνόταν προς ένα σκοτεινό τούνελ, σ’ ένα άγριο βουνό! Για μια στιγμή σταμάτησε το λεωφορείο. Κοίταξα μέσα και δεν είδα αυτή τη φορά εκεί την αδελφή μου. Τότε κατέβηκαν και οι δύο σκοτεινές και απαίσιες μορφές και με ανείπωτο μίσος μου είπαν: “Τί να σου κάνουμε; Είχαμε ετοιμάσει “καλό” τόπο για να περιποιηθούμε την αδελφή σου. Αλλά ας έχει χάρη που την πήραν από τα χέρια μας οι προσευχές αυτού του … (είπαν μία ύβρη) του τάδε!”
Συγκλονίστηκα ακούγοντας αυτά, και πράγματι βλέπω την αδελφή μου μ’ ένα λευκό φόρεμα να ανεβαίνει βιαστική , ανάλαφρα, μια στενή σκαλίτσα και να βρίσκεται σ’ έναν τόπο υψηλό και φωτεινό. Και τότε γυρίζει και μου λέει ανακουφισμένη:
- Σώθηκα! Τώρα είμαι καλά. Αλλά κάνε λίγο αγώνα, αδελφέ μου, να πάω και καλύτερα!...
Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Μπορούμε να αδιαφορούμε για την ψυχή μας και τη σωτηρία μας και να περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν; Δεν θα βρίσκονται πάντοτε οι αγιασμένοι άνθρωποι της αγάπης, που έχουν δυνατή προσευχή και παρρησία προς τον Θεό, ώστε να σωθεί μια ψυχή. Μπορούμε να αδιαφορούμε και να διακινδυνεύουμε το μέλλον της αθάνατης ψυχής μας στην αιωνιότητα; Πώς θα παρουσιαστούμε μπροστά στον Θεό μας παραμορφωμένοι από την κακία, την απληστία, τον εγωισμό και άλλα βρωμερά πάθη φορώντας το αποκρουστικό προσωπείο της αμαρτίας; Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος το χαρακτηρίζει “ειδεχθές προσωπείον” , το οποίο καλύπτει την θεϊκή ομορφιά της ψυχούλας μας, που την έχει δημιουργήσει ο πανάγαθος Θεός μας κατ’ εικόνα δική Του.
Η ψυχούλα μας είναι “λογικό πνεύμα , ελαφρό, πολύ σοφό και λεπτό, πολύ γαλήνιο, γλυκό και πράο, φιλοτεχνημένο με χάρη και ωραιότητα πάνω σε μέλη αόρατα, ευπρεπέστατα και πολύ αρεστά στον Θεό και στις χορείες των αγίων Αγγέλων” ( Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός, προς τον άγιο Επιφάνιο, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως) .
‘Ένας αγιασμένος Γέροντας αγιορείτης διηγήθηκε το εξής πνευματικό γεγονός, που τον αξίωσε ο Θεός να ζήσει σε μια αγρυπνία του κατά τη διάρκεια της προσευχής του: “Mου γεννήθηκε η αίσθησις της ψυχής μου. Ένιωθα ,δεν ξέρω πώς, έβλεπα νοερώς την ψυχή μου, το προσωπάκι της το αθώο, το αγγελικό. Το βλέμμα της, που δεν εξηγείται με λόγια. Τα δάκρυά μου τότε έτρεχαν γλυκά και αναπαυτικά!...”

Πηγή: «ΝΕΩΤΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ
& ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ»
ΕΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΣ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ
ΔΩΡΙΔΑ 2007
Τι είν' τούτο πάλι, Κύριε ελέησον, ..Κύριε ελέησον.

Πολύ αντιφατικά όλα αυτά,και επικίνδυνα ...

Πολλά τα τεχνάσματα του πονηρού... Κύριε ελέησον!!!
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Η πιο τρομακτική στιγμή είναι όταν περνάμε από τα τελώνια. Γι' αυτό είναι πολύ καλό να υπάρχει κάποιος που να κάνει κομποσχοίνι για τον κεκοιμημένο, τις πρώτες στιγμές μετά την κοίμηση.
Καλό και το κομποσκοίνι,
αλλά ,
αυτό που πρέπει να κάνουμε πριν ή κατά την εξόδιο ακολουθία, (..κατά την παράδοση) είναι ...
η ανάγνωση όλου του Ψαλτηρίου. :smile:
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

aposal έγραψε:Η πιο τρομακτική στιγμή είναι όταν περνάμε από τα τελώνια. Γι' αυτό είναι πολύ καλό να υπάρχει κάποιος που να κάνει κομποσχοίνι για τον κεκοιμημένο, τις πρώτες στιγμές μετά την κοίμηση.
Αποστολε, παλι αδιαβαστος εισαι. Αλλαξαν ολα εκει κατω, δεν ειναι πια απλως τελωνια... Εκσυγχρονιστηκαν.

Εχουν κρατικοποιηθει και ονομαζονται Κ.Τ.Ε.Ο. δηλαδη :
Κρατικος Τελωνικος Ελεγχος Ολων (ανεξαιρετως.. εκει δεν εχει μεσον και γνωριμιες..)

Aπο καθε ελεγχο-κολασιμη πραξη, παιρνει ενα παραβολο 25% το Δημοσιο,
ενα 50% παει για εξυπηρετηση εξωτερικου χρεους, το υπολοιπο 25% μοιραζονται διαφορες υπηρεσιες**, και ετσι μενουν ευχαριστημενοι ολοι, εκτος απο τον δυσμοιρο που κολαστηκε αξιως βεβαια, οχι οτι θα εχει και παραπονο.

**οπως: υπηρεσια συντηρησης καυστηρων-καζανιων κολασεως,
(εκει θα ειναι ο Νικος, γιατι δεν εχει πιο κατω..)
και υποστηριξης εργων-επεκτασεων-μηχανικων-μελετων-κατασκευων
(οπου θα ειναι ο Βασιλης),
υπηρεσια συντηρησης ασανσερ επικοινωνιας κατωτατων οροφων κολασεως,
(θα ειναι ο Filotas, που μπαινοβγαινει στο φορουμ και ξερει απο ανοιξε-κλεισε)
υπηρεσια μητρωου με πληρες τμημα μηχανογραφησης,
(οπου θα ειμαι εγω),
υπηρεσια υποστηριξης με αγαπη προς παντας (θα ειναι ο Panagiotisspy),
υπηρεσια μεταφρασεων και εξωτερικων σχεσεων (θα ειναι η ΜΙΧΣ),
υπηρεσια ανακουφισης και ποδομασαζ, (θα ειναι ο Σερραιος ερημιτης, Δημητριος ο παλαβος ο "πεθαινω τους παντες"!)
υπηρεσια τροφοδοσιας καυσιμων και ξυλου, (θα ειναι ο Σταθης οχι 73, αλλα αιωνια)
υπηρεσια ασχετων-ωφελιμων (που και που) δημοσιευσεων (θα ειναι η DOMNA),
υπηρεσια ακτοπλοϊας και δρομολογιων αγονων γραμμων στις φλεγομενες λιμνες πυρος, (θα ειναι ο Καπετανιος),
και τοπικης αυτοδιοικησης και αποκεντρωσης οπου θα εισαι εσυ Αποστολε..

Λιγο ακομα και βολευτηκαμε ολοι. :20

Αν εχει κανενας καμμια ακομα καλη ιδεα να βολεψουμε και αλλους.. :angryfire
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

υπηρεσια ακτοπλοϊας και δρομολογιων αγονων γραμμων στις φλεγομενες λιμνες πυρος, (θα ειναι ο Καπετανιος),
:lol: Πες μου όμως ευλογημένε, ...
υπάρχει περίπτωση ...έστω και μία,
να πάω κανένα ....προς τα πάνω :lol:
όπως αυτοί ..οι δύο παραπάνω :lol:
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Α, δεν ξερω αγαπητε μου Καπετανιε.
Τι να σου πω, εγω ειμαι σε αλλο τμημα.

Βρειτε τα με τον.. Πλοιοκτητη! :angryfire
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
nickzark
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nickzark »

εγω την γλιτωσα ουφ :18 :18 :18 :18
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Τι καλά !!! Και εγώ την γλύτωσα !!! :smile: :smile: :smile:

Εμείς Νίκο που την γλυτώσαμε θα πηγαίνουμε μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό να ανακουφίζουμε τους διψασμένους και τις ημέρες της γιορτής εγώ θα φέρνω κουτάκια μπύρας FIX μπλε που μου αρέσει και εσύ θα φέρνεις το κρασί. Θα συνεννοείσαι όμως πρώτα με τον Δημήτρη από την Νεμέα για να είναι το καλύτερο της περιοχής !!! :lol: :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”