''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5035
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 23, 2012 9:24 am

''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »


Μητροπολίτης Νικόλαος:''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Ένα μήνυμα με βαθιά πολιτικό περιεχόμενο και εθνικό προσανατολισμό, έστειλε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Ο ιεράρχης που διακρίνεται για την “άλλη λογική” με την οποία προσεγγίζει τον ρόλο της Εκκλησίας, σε μια εποχή κρίσης, βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης, συνδέει το “ΟΧΙ” της Ελλάδας προς τις δυνάμεις του φασισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη σημερινή πραγματικότητα από τις αρνητικές συνέπειες της οποίας απειλείται ευθέως η ελληνική κοινωνία.

Ακολουθεί το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου:

"Σήμερα γιορτάζουμε μια μέρα δόξας της ιστορίας μας, μια μέρα πανηγυρικής απόδειξης της ηρωικής ελληνικής ψυχής μας. Όλοι οι τότε ισχυροί, Γερμανοί και Ιταλοί, εναντίον μας.

Οι γονείς μας φτωχοί, μικροί, αδύνατοι. Δυνατοί όμως στην ψυχή, μεγάλοι στα οράματα, πλούσιοι σε ιδανικά. Με κυβερνήτες που άκουγαν τον αναστεναγμό της ιστορίας και ήξεραν να εκφράζουν τη φωνή του λαού στις απειλές των ξένων και όχι τη λαίμαργη βούληση των αδίστακτων δυνάμεων στον γονατισμένο και τότε λαό.

Το ΟΧΙ δεν το είπε ένας• το είπε ολόκληρος ο λαός. Απλά, βρέθηκε αυτός που συνδύασε την αρμοδιότητα της εξουσίας του με τον παλμό του λαού.

Και σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται σε ιδιότυπη εμπόλεμη κατάσταση και ζει σε κατοχή. Και αυτή τη φορά δυστυχώς Γερμανική. Και όχι μόνον.


Η αλήθεια είναι ότι, θύματα και της δικής μας απερισκεψίας και μικρόνοιας, ξεγελαστήκαμε και παρασυρθήκαμε σε ανόητη ζωή. Χαλάσαμε ως λαός. Τις τελευταίες δεκαετίες φροντίσαμε να καταστρέψουμε ένα-ένα τα θεμέλιά μας, τους βωμούς και τα ιερά μας, πίστη, παιδεία, παράδοση, ιστορία, γλώσσα, θεσμούς, αξίες.

Γι’ αυτό και δεν αντέξαμε τη σύγχρονη επίθεση. Και να που φτάσαμε
! Μέσα σε λίγα χρόνια βλέπουμε τις περιουσίες μας να χάνονται, την ανεργία να αυξάνεται, τους νέους μας να εκπατρίζονται, τον λαό μας να πεινάει, την αξιοπρέπειά μας να εξανεμίζεται, τη χώρα μας να αδειάζει. Βουλιάξαμε σε χρέη και δάνεια, βυθιστήκαμε σε προβλήματα και αδιέξοδα, γεμίσαμε συσσίτια.

Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα τρώμε μπομπότα και κονσερβαρισμένες τροφές. Αν τα βρίσκουμε κι’ αυτά. Η ελληνική σημαία δεν θα μονοπωλεί την κυριαρχία μας σε αυτόν τον τόπο.

Κάποιες άλλες ξένες σημαίες θα θυμίζουν τα λάθη μας και την κατοχική μανία άλλων λαών. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Τώρα. Άμεσα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δίχως καμία καθυστέρηση. Αυτοί που με την ψήφο μας διαχειρίζονται τις τύχες μας ίσως αποκατέστησαν την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, ίσως μείωσαν τους δείκτες της ύφεσης, ίσως δημιούργησαν πρωτογενές πλεόνασμα. Έτσι μας λένε.

Δεν θέλουμε να τους αδικήσουμε, τους πιστεύουμε. Οι ίδιοι όμως φορολόγησαν αδυσώπητα τον λαό, δημιούργησαν στρατιές ανέργων, πλήθη πεινασμένων και απελπισμένων, εκατομμύρια φτωχών και λεγεώνες αυτοεξορίστων.

Και το χειρότερο, γέννησαν πολιτικά μορφώματα και κοινωνικά εκρηκτικά μείγματα που, αν δεν γίνει κάτι σύντομα, θα βρεθούμε μέσα σε μία κοινωνία ανεξέλεγκτης αναρχίας και ανασφάλειας, βίας και εγκλήματος, διάλυσης και καταστροφής, διχασμένοι και αγριεμένοι, με κυβερνήτες χωρίς αξίες, δίχως υπόληψη και σοβαρότητα, πραγματικά επικίνδυνους. Αλήθεια, ποιός θα πάρει αυτή την ευθύνη; ποιός θα αντέξει τον αιώνιο στιγματισμό της ιστορίας;

«Ποτέ η χώρα δεν ήταν σε χειρότερο σημείο», είπε πριν από λίγες μέρες κάποιος από τους σημερινούς αντιπολιτευόμενους πολιτικούς. Και έχει δίκιο. Αλλά και ποτέ δεν είχε τόσο επικίνδυνες πολιτικές εναλλακτικές λύσεις.

Το παρόν της χώρας είναι δραματικό. Αλλά και το μέλλον της πολύ ζωφερό. Όχι γιατί δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά γιατί δεν βρίσκονται πολιτικοί με καθαρή σκέψη και εξυπνάδα, με ηρωισμό και τόλμη. Τουλάχιστον στο ορατό πολιτικό φάσμα.

Δεν θέλουμε πολιτικούς που μόνο να ψηφίζουν κατά παραγγελία νόμους. Θέλουμε ανθρώπους να μας κυβερνήσουν, ίσως να μας διορθώσουν. Όχι να μας τιμωρήσουν για τα δικά τους κυρίως λάθη. Τους θέλουμε να εκπροσωπούν τον λαό στους δανειστές.

Όχι το αντίστροφο.
Δεν αντέχουμε πολιτικές συμβιβασμού, γιατί η αξιοπρέπειά μας δεν επιδέχεται ούτε καθυστερήσεις ούτε και μισές λύσεις
Δεν τους ψηφίσαμε για να μας στύψουν στο όνομα της Ευρωπαϊκής σκοπιμότητας ούτε για να αντικαταστήσουν την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό με την υποτέλειά μας στη μνημονιακή Τρόϊκα.

Δεν τους εκλέξαμε για να μας δέσουν με ευρωπαϊκές χειροπέδες ούτε για να υπογράψουνε τον υπαρκτικό εκφυλισμό μας, αλλά για να εκφράζουν τη δόξα του ιστορικού λαού μας. Δεν τους ψηφίσαμε για να σώσουν το Ευρώ• τους εξουσιοδοτήσαμε να σώσουν την ιστορία μας, τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, την αξιοπρέπειά μας, εμάς τους ίδιους..



Χωρίς αμφιβολία, κάτι πρέπει να γίνει. Την πορεία μας την δείχνει η σημερινή μέρα. Είναι μονόδρομος. Η χώρα μας την ιστορία της την έγραψε στο παρελθόν με ένα ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, με ένα ηρωικό ΟΧΙ, που τα είπανε κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι την κατάλληλη στιγμή.

Όταν έφτασαν οι πρόγονοί μας να τρώνε ποντίκια και γέμισαν με αρρώστιες, τότε έκαναν την έξοδό τους στο Μεσολόγγι και όταν η κατοχή χτυπούσε την πόρτα της πατρίδας μας το 1941, δυό νέοι ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας τόλμησαν να κατεβάσουν τη Γερμανική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης. Τέτοια πρότυπα κρύβει στα σπλάγχνα του ο λαός μας.

Τέτοια γονίδια έχει η ταυτότητά μας. Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην Τρόικα και να δείξουν τι σημαίνει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε οδηγούς σε μία έξοδο ελεύθερων πολιορκημένων για να κατεβάσουμε κάθε ξενική σημαία από την Ακρόπολη της ιστορίας, του τόπου και του πολιτισμού μας. Αν δεν βρεθούν ηγέτες με ηρωικά χαρακτηριστικά, χαθήκαμε. Δώσαμε τον ιδρώτα μας, δώσαμε και το δάκρυ μας. Δεν θα δώσουμε όμως καμιά σταγόνα από το αίμα μας.

Αυτό πρέπει να βρεθεί αυτός που θα το πει σε όλον τον κόσμο. Γιατί εκεί φτάσαμε. Μόνο το αίμα μας έμεινε. Θα μας πούνε ότι, αν τολμήσουμε έτσι, θα έρθουν τα χειρότερα. Δεν υπάρχουν πλέον χειρότερα. Υπάρχει η ευκαιρία του ηρωισμού. Το ΟΧΙ και το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ δεν τα ακουλούθησε μια φαινομενική ήττα• τα διαδέχθηκε η δόξα.

Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα γιορτάζουμε. Η μπομπότα με αξιοπρέπεια αξίζει περισσότερο από το σουβλάκι με υποτέλεια. Την όποια δυσκολία και θυσία, με ενθουσιασμό θα την σηκώσουμε ως συνακόλουθο του ηρωισμού. Δεν μπορούμε όμως άλλο να την αντέξουμε ως συνέπεια δουλικότητας και εξευτελισμού.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει μέτρα, συμφωνίες, εις βάρος μας εκβιασμούς, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ατέλειωτες υποχωρήσεις. Δεν έχουμε δει καμία νίκη, καθόλου τόλμη.

Κάνουμε έκκληση στον πολιτικό μας κόσμο. Οφείλουν να φωνάξουνε παντού ότι δεν πεινάμε μόνον ως πολίτες, κυρίως πονάμε ως λαός.

Όποιος ηγέτης στην παρούσα φάση δεν μπορεί να είναι ριψοκίνδυνος, γίνεται από μόνος του επικίνδυνος. Αντίθετα, αν βρεθούν τώρα κάποιοι που μπορέσουν να κινηθούν με συνέπεια στην ιστορία μας, τότε θα μπορέσουμε κι εμείς να τους συγχωρέσουμε για όσα κατεργάστηκε εις βάρος μας η υποτέλεια στην ξένη λογική και τα αλλότρια συμφέροντα. Εάν σιωπήσουν, δεν θα τους συγχωρέσει η ιστορία.

Δεν μας ενδιαφέρει πλέον ποιός φταίει για τη σημερινή μας κατάσταση. Μας νοιάζει ποιός και τι θα μας σώσει.

Ψάχνουμε για πατριώτες, όχι για ενόχους.

Αν οι πολιτικοί μας έκαναν ως τώρα το σωστό, θα τους παραδεχόμασταν εμείς ως ικανούς.

Αν το κάνουν τώρα, αυτή τη στιγμή, θα τους ομολογήσει η ιστορία ως εθνικά μεγάλους. Και έξυπνους.

Το ΟΧΙ του 1940 δεν είχε καμία λογική, είχε όμως εξυπνάδα και αξιοπρέπεια. Τώρα το ΟΧΙ έχει τη σοφία του αυτονόητου και τη σαφήνεια της μοναδικής λύσης. Οι νίκες δεν στηρίζονται σε ΝΑΙ συμβιβασμού. Στηρίζονται σε ΟΧΙ ηρωισμού".


http://www.defencenet.gr/defence/item/% ... E%BA%CE%B1
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5035
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 23, 2012 9:24 am

Re: ''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

'Αξιος! Δόξα τω Θεώ!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4117
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Re: ''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από filotas »

Θα το πούνε το όχι, αργά ή γρήγορα, γιατί οι δανειστές κινούνται σε πορεία σύγκρουσης. Μοιάζει η κατάσταση με μπραντεφέρ. Όσο δεν αισθάνονται αντίσταση πιέζουν περισσότερο, αν αισθανθούν σθεναρή αντίσταση θ' αναγκαστούν να υποχωρήσουν.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3182
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 18, 2008 9:34 pm

Re: ''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

filotas έγραψε:Θα το πούνε το όχι, αργά ή γρήγορα, γιατί οι δανειστές κινούνται σε πορεία σύγκρουσης. Μοιάζει η κατάσταση με μπραντεφέρ. Όσο δεν αισθάνονται αντίσταση πιέζουν περισσότερο, αν αισθανθούν σθεναρή αντίσταση θ' αναγκαστούν να υποχωρήσουν.
Λίγα είναι τα ψωμιά τους :smile:
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6455
Εγγραφή: Δευ Απρ 19, 2010 8:44 am
Τοποθεσία: Ευστάθιος-Λευκός Πύργος της Μακεδονίας.

Re: ''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από stathis73 »

Το ΟΧΙ του 1940 δεν είχε καμία λογική, είχε όμως εξυπνάδα και αξιοπρέπεια. Τώρα το ΟΧΙ έχει τη σοφία του αυτονόητου και τη σαφήνεια της μοναδικής λύσης. Οι νίκες δεν στηρίζονται σε ΝΑΙ συμβιβασμού. Στηρίζονται σε ΟΧΙ ηρωισμού".


+10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 :8
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4117
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Re: ''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από filotas »

Η πολιτική δεν είναι ηρωισμός, είναι "η τέχνη του εφικτού". Δεν έχει κανένα νόημα να γνωρίζεις τα προβλήματα και την ιδανική λύση τους, όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να την πετύχεις. Η πορεία των πολιτικών είναι γεμάτη από διαρκείς συμβιβασμούς ανάμεσα στο επιθυμητό και το εφικτό και ανάμεσα στα αντικρουόμενα συμφέροντα μέσα στην κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5035
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 23, 2012 9:24 am

Re: ''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

έτσι είναι για όποιον διπλωμάτη/πολιτικό κοιτάει το συμφέρον το δικό του, Νικόλα

για όποιον κοιτάει το συμφέρον του λαού του δες Καποδίστρια
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4117
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Re: ''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από filotas »

Μαρία, κι ο Καποδίστριας το εφικτό έκανε. Μάλιστα κατέφυγε σε δανεισμό με πολύ επαχθείς όρους για να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Το ότι θυσιάστηκε σ' αυτά που πίστευε ότι ήταν σωστά, δε σημαίνει ότι στον καιρό του ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής. Κάθε άλλο μάλιστα. Είμαι επίσης βέβαιος, ότι πολλοί λαϊκιστές της εποχής του (ναι υπήρχαν και τότε) τον κατηγορούσαν ότι εξυπηρετούσε ξένα συμφέροντα.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5035
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 23, 2012 9:24 am

Re: ''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Νικόλα, αφιέρωσε τη ζωή του, την καρδιά του, την περιουσία του, το μισθό του, την ψυχή του, στο να υπηρετήσει την πατρίδα μας, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Στο τι έκανε απο πολιτικής πλευράς, σίγουρα επειδή αυτά δεν εξαρτώνταν απο αυτόν μονάχα... έκανε ότι τον <έπαιρνε> Πες μου ποιός απο τους 300 που μας κυβερνούν τόσα χρόνια θυσιάστηκε, προσωπικά και κοινωνικά έτσι.

Ενώ εκείνος, θα μας είχε ενωμένους, και με την οξυδέρκειά του θα μας προχωρούσε μπροστά μετά απο τα τόσα βάσανα που υπέστην η Πατρίδα, λόγω αμαρτημάτων... Εκείνος πάσχιζε όχι για όφελος δικό του αλλά για το έθνος ολάκερο... όταν ακόμη είχαμε Πίστη και ιδανικά. Αυτό 'σε' λέω...

Αν ήταν ή όχι δημοφιλής, στην πολιτική του, σίγουρα εξαρτόνταν και απο τις θέσεις και πεποιθήσεις αυτών που τον μάχονταν. Νομίζω οι της στοάς δάχτυλοι δρούσαν δυναμικά απο τότε... Το διαίρει και βασίλευε τους 'Ελληνες...
ζει και βασιλεύει ακόμη.


+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4278
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Re: ''Θέλουμε πολιτικούς που να πούνε ΟΧΙ στην τρόικα''

Δημοσίευση από dionysisgr »

Φαινεται οτι η συγκεκριμενη ομιλια απο τον σεβαστο κ.Νικολαο Λαυρεωτικης και Μεσογαιας,
εγινε περισσοτερο για λογους τονωσης ηθικου, και στηριξης του λαου, σε μια ημερα μνημης και εορτης.

Γιατι εχει μια εσωτερικη αντιφαση ως προς το ζητουμενο της.

Ποιο ειναι αυτο; Το ζητουμενο "οχι", των πολιτικων.

Και ερωταται κανεις. Πως θα προκυψει αυτο το οχι; Εκ του μηδενος; Εκ του μη οντος; Πως;

Εαν κανουμε μια αναδρομη, και φερουμε στην μνημη μας, τα χρονια που περασαν, τις δεκαετιες που εφυγαν,
και επισης θεωρησουμε ενα σωμα λαο και πολιτικους, γιατι δεν ειναι εξωγηϊνοι οι πολιτικοι αλλα μερος του λαου,
και πραγματικα ειναι γελοιο και εντελως υποκριτικο το να τους ξεχωριζει καποιος εστω και ρητορικα,
τι θα δουμε, ως πραγματικοτητα, ως σκληρη αληθεια;

Οτι το οχι, δεν το ελεγε κανεις.

Το οχι στα ρουσφετια, δεν το ελεγε κανεις.
Το οχι στον καταναλωτισμο και την βοσκηματωδη ζωη, δεν το ελεγε κανεις.
Το οχι στην αποχριστιανοποιηση, και την εγκαταλειψη της πνευματικης ζωης δεν το ελεγε κανεις.
Το οχι στα πασης λογης πολιτισμικα και υπο-κουλτουριαρικα σκουπιδια της δυσης, δεν το ελεγε κανεις.
Το οχι στον κακο πιθηκισμο οσων κακων, ειχαν και εχουν οι "εταιροι" μας, στην Ευρωπη δεν το ελεγε κανεις.
Το οχι στην αρπαχτη και στα δανεικα και τα βρωμικα δεν το ελεγε κανεις, η τουλαχιστον σχεδον κανεις.

Λοιπον οταν επι μια ζωη ολοκληρη για την απερχομενη γενεα, αλλα και την γενεα που τωρα ειναι στην μεση ηλικια,
και καλως η κακως αυτες οι δυο γενιες κρατουν ακομα τις τυχες της Ελλαδας, δεν ελεγε κανεις, ενα οχι, ενα τελος, ενα φτανει, ΠΩΣ, θα το πει ξαφνικα και ως δια μαγειας, καποιος;

Δεν θα το πει. Γιατι ολα αυτα ειναι καρπος αμαρτιας. Και τα: γαρ οψωνια της αμαρτιας θανατος!

Εχουμε φτασει σε ενα τελμα θανατου. Εχει επελθει ο πνευματικος θανατος, και επεται αυτος της σαρκος.
Σε ενα τελμα πνευματικου αποχαυνωτισμου και σε ενα αγρυπνο κωμα συγχυσεως και αποπροσανατολισμου.

Μιληστε, δειτε, ακουστε, διαβαστε.

Τι σκοταδι, τι αγνοια, τι θολουρα, τι συγχυση επικρατει γυρω στην συντριπτικη πλειοψηφια.

Δεν ξερουμε που παμε, τι γυρευουμε, τι Θεο πιστευουμε, εαν εχουμε Θεο, εαν εχουμε καν τον ανθρωπο πια..
Δεν χασαμε απλα τον Θεο. Ποτε δεν χανεις μονο τον Θεο. Μαζι με τον Θεο χανεις και τον ανθρωπο.

Και εφοσον χανεις την εικονα του Θεου, που ειναι ο ανθρωπος, χανεις την υποσταση, και εκπιπτεις στην ζωϊκη κατασταση.
Απλα ζεις, υπαρχεις, μονο βιολογικα, το ρολοϊ τρεχει, περιμενεις να τελειωσεις, και να γινεις λιπασμα, και παλι απο την αρχη.

Αυτο πιστευουν και εχουν πλεον ως δογμα οι 8 στους 10. Δυστυχως.

Οταν στερησεις απο τον ανθρωπο, η ακομα χειροτερα οταν αυτοστερηθει εκουσια ο ανθρωπος,
το μονο υπαρξιακο λιμανι στο οποιο μπορει να σταθει η ψυχη του, την μονη αληθινη βακτηρια και καταπαυση του,
που ειναι ο Ζωντανος και Λειτουργουμενος και Μεταλαμβανομενος Χριστος, τοτε τον εχεις τελειωσει τον ανθρωπο.

Τον εχεις εκμηδενισει, του εχεις αφαιρεσει οτι θεοειδες και ανωφερες εχει ωστε να σταθει ορθιος και να δει τον ουρανο.
Να δει την ζωη του, την υπαρξη του με ελπιδα, πιστη και αισιοδοξια.

Και εφοσον δεν πει ενα ΟΧΙ, ο ανθρωπος, ο ελληνας, στην περιπτωση μας, σε ολη αυτην την τραγικη, την θανατικη,
καταδικη στην οποια τον εχουν ριξει, αλλα φευ! εχει αυτο-ριχθει σε μεγιστο βαθμο και απο μονος του,
τοτε κανενα ΟΧΙ, κανενα ΙΣΩΣ, κανενα ΜΠΟΡΕΙ, κανενα ΘΑ.. δεν μπορει να τον επαναφερει στην ΖΩΗ.

Για μενα δεν χρειαζεται καποιο ΟΧΙ, που ετσι κι αλλιως πια δεν μπορει κανεις να εκστομισει,
ετσι που αλυσοδεθηκαμε εκουσια, αλλα ενα ηρωϊκο οσο και σιωπηλο ΝΑΙ!!!

Ενα ΝΑΙ, στον Χριστο, στο Φως, και την Ζωη.

Μια ησυχη γωνια να κλαψουμε, μια σταση αυτογνωσιας, ενα ξεφωτο να δουμε λιγο Φως.
Ο χρονος ειναι αδυσωπητος, τρεχει και παιρνει μαζι του την υπαρξη μας, και τις δυνατοτητες μας.

Εαν δεν δει ο καθενας, οπου και εαν βρισκεται, ειτε σε θεση εξουσιας, ειτε σε θεση αδυναμιας, οπου και εαν στεκεται,
αυτην την ημερα, την τρεχουσα, το ΝΥΝ, οχι το μελλον, οχι το ψευτικο αναμενομενο μεσσιανικο ουτοπικο οραμα μιας ταχα μου, καλυτερης ζωης, σαν ΗΜΕΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, σαν ευκαιρια, να Τον δει ο Χριστος, και να δει Τον Χριστο,
να αποκτησει Κοινωνια μαζι Του, και να πει ΝΑΙ, στην Ζωη που γεννα την ζωη,
δεν υπαρχει καμμια ελπιδα και διεξοδος. Ας μην γελιομαστε.

Οποτε ενα ΝΑΙ χρειαζομαστε, και ας αφησουμε τα ΟΧΙ για τους αλλους, τους "ηρωες" της ημερας και τους λαοπλανους,
τους ευκαιριακους "σωτηρες" που ταχα νοιαζονται για το συμφερον των αλλων, κοιτωντας μονο το δικο τους.

Δεν μπορουμε πια να πουμε ΟΧΙ, σε εναν "πολιτισμο", τον δυτικο, στον οποιο πλεον χωνευτηκαμε κανονικοτατα.
Ετσι ζουμε, και ετσι θα ζησουμε χαμενοι μεσα στην αχλυ της decadance, της αργης και οδυνηρης καταρρευσης,
του αμερικανο-ευρωπαϊκου "ονειρου", που εγινε εφιαλτης, που εγινε πλεον ο ανθρωπος για τον ανθρωπο, λυκος.

Η Δυση και μαζι και εμεις, ως μερος της πλεον, αναποφευκτα,
αφου εφαγε τις σαρκες των αλλων, τωρα τρωει δικες της, και θα το παει εως τελους.

Διεξοδος, υπαρχει, εαν και μονο πουμε ΝΑΙ, σε μια ζωη εν Χριστω.

"Το πολιτευμα μας, ειναι στον Ουρανο, εμεις προσδοκουμε καινη γη, την Νεα Ιερουσαλημ",
αυτο να εχετε κατα νουν, και στην καρδια σας,
ελεγε, και λεει παντα μεσα στην ιστορια ο Σαγηνευτης των Εθνων,
Ουρανοφαντης και Μυστης των Θειων Αληθειων,
ο Πρωτος μετα τον Εναν, Παυλος.

Αυτο το ΝΑΙ, πρεπει βαθια μεσα στην καρδια μας να το ψαξουμε.
Μονο εκει θα το βρουμε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”