Ελεύθερες (προγαμιαίες) σχέσεις

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε: Ναι είχε συναίσθηση ότι επειδή είναι αμαρτία να κάνει έρωτα η κόρη του πριν το γάμο μπορούσε να τη σφάξει και να τη κουρέψει ( ανάποδα πάει η σειρά ) μπορούσε να την παντρέψει με το ζόρι με κάνα χοντρό μεθύστακα κοιλαρά για να γλυτώσει από την αμαρτία
Μην μπερδεύεις τα των ανθρώπων με τα του Θεού. Είπε ποτέ ο Θεός να σφάξει ο πατέρας την κόρη; Αφού ο φόνος είναι αμαρτία. Θα έλεγε κάτι τέτοιο; Αυτό είναι ανθρώπινο έθιμο στο "πρέπον" της κοινωνίας. Και μάλιστα έθιμο της καθολικής εκκλησίας, ούτε καν Ορθόδοξο. Το "πρέπον" των τελευταίον αιώνων που έχει έρθει και στην Ελλάδα βασίζεται στο:

α) συγχωροχάρτι
β) Στην θεωρία του Καντ ("το πρέπον και το σωστό")

Δυστυχώς δεν πάει στο μυαλό μου κανένα βιβλίο να σου πω να διαβάσεις που να λέει "τα δίκαια" των ανθρώπων αλλά αν διαβάσεις λιγάκι Καντ θα δεις ότι αν και τα πράγματα που λέει ναι με μοιάζουν σωστά, δεν είναι από τον Θεό.

Άκουγα χτες στην πειραϊκή εκκλησία τον βίο του μεγάλου Βασιλείου και παρόλο που το βιβλίο από το οποίο την διάβαζαν, ανέφερε αρκετές φορές την πρόταση "σωστή πίστη", λόγο του ότι το βιβλίο ήταν η βιογραφία του και όχι η θεολογία του, γι' αυτό δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το ποια ήταν αυτή η "σωστή πίστη". Υποθέτω όμως ότι κάποιο βιβλίο θα υπάρχει για να δεις "την κόντρα" μεταξύ αυτού και του Καντ. Και τότε θα δεις ότι παρόλο που "αυτό" (το οποιοδήποτε κάποιο) είναι το το πρέπον και το σωστόν δεν έχει και τόσο πολύ σχέση με τα θεολογικά που πιστεύουμε εμείς....
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

123 έγραψε:
lovethink έγραψε:Το να μη κάνεις έρωτα πριν το γάμο είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ από το να έχεις όρεξη να κάνεις έρωτα μετά το γάμο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΚΑΝΑ κουφέτο θα φάμε ? :)
ΣΩΣΤΟΣ !!!!!
Mετά πάνε οι ημικρανίες σύννεφο :lol:

Μα οι σχέσεις έχουν συγκεκριμένη σειρά ...........
Στην αρχή ούτε τουαλέτα δεν μπορείς να πας όταν είσαι μαζί με τον άλλον
Ντρέπεσε και να δείξεις ότι είσαι άνθρωπος που θες τουαλέτα
και λες "να πάω να πλύνω λίγο τα χέρια μου"
Ποιά χέρια ............ που τρέχεις σαν τη τρελλή να πας τουαλέτα ....
Μετά βρέχεις και το μαλλί να φανεί και καλά ότι πήγες για φρεσκάρισμα και όχι τίποτα άλλο μιας και εσύ είσαι η ΤΕΛΕΙΑ ΥΠΑΡΞΗ που δεν έχει τέτοιες θνητές ανάγκες
Στην αρχή δε ....... όχι εγώ θα πληρώσω μα σε παρακαλώ όχι εγώ ......
Και τσακ κρατάει τη πόρτα να περάσεις , και τσουκ σου κρατάει το παλτό να το φορέσεις , και τσουκ σου φέρνει πρωινό με μέλι και φρυγανιές .....
Οι τέλειοι άνθρωποι
Δεν κουράζονται , δεν πάνε τουαλέτα , δεν είναι θλιμμένοι ποτέ δεν έχουν νεύρα ποτέ
Μετά ..............χεχεχεχε ........ μετά ξυπνάς ένα πρωί και ο νιπτήρας σαν δια μαγείας γέμισε τρίχες από το ξύρισμα ..... κάτι κάλτσες πεταμένες η μία στο σαλόνι η άλλη στο χωλ
Και οι δύο τηλεοράσεις ανοιχτές και αυτός να ακούει ραδιόφωνο
Τουαλέτα ....... ούτε τη πόρτα να μη κλείνει
Πάει ο ρομαντισμός σύννεφο , πάνε οι παλιές καλές μέρες
Και αν ζητήσεις βαθειά μες στη ψυχούλα σου και τίποτα καλύτερο από την ίδια τη σχέση θα χρεωθείς και την αίσθηση του αχάριστου και του αμαρτωλού
Αρα ........ τι να λέμε .......
Το θέμα είναι να υπάρχει και ντροπή στο ζευγάρι
Οπως είχε πει η Μαλβίνα σε ένα της βιβλίο " Ο έρωτας τελειώνει εκεί που σταματάει η ντροπή"
Ετσι και πάψεις να νιώθεις ντροπή ή σεβασμό πες το όπως θες
...... αγάπη μου φιλάκι δεν μου'δωσες ....
Γραμματόσημο να κόλλαγε πιο θερμά θα το ακουμπούσε ....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lovethink την Πέμ Ιαν 04, 2007 2:08 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

στη συναντηση θυμηθειτε να σας πω ενα αληθινο συμβαν προ 3-4 ετων..οταν παντρευτηκαν δυο "ευσεβείς" νέοι ,μέλη καποιας πουριτανικής οργάνωσης....

μετα απο ενα χρονο γάμου,πηγαν σε γιατρό γιaτι δεν έκαναν παιδιά...

η συνέχεια στο live...
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Οκ τότε παντρέψου τη Βασιλειάδου αν δεν σε νοιάζει μήτε η εξωτερική εμφάνιση μήτε ο ερωτικός τομέας μήτε τίποτα
Για να καταλάβω δηλ: Κατηγορείς τον Θεό που δεν έκανε μερικούς ανθρώπους όσο ποιο όμορφους γίνεται ώστε να ταιριάζουν με τα γούστα σου; (Γιατι για περίπτωση που δεν το κατάλαβες αυτό είπες)

Και για να καταλάβεις καλύτερα. Δηλ αν π.χ η μητέρα σου ήταν σκέτος Κουασιμόδος θα την αγαπούσες λιγότερο; Την ψυχή αγαπάμε όχι το πρόσωπο. Αν μάλιστα και αυτή έχει τα προσόντα τότε τι άλλο θες;
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Misha έγραψε:στη συναντηση θυμηθειτε να σας πω ενα αληθινο συμβαν προ 3-4 ετων..οταν παντρευτηκαν δυο "ευσεβείς" νέοι ,μέλη καποιας πουριτανικής οργάνωσης....

μετα απο ενα χρονο γάμου,πηγαν σε γιατρό γιaτι δεν έκαναν παιδιά...

η συνέχεια στο live...
ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΩΧ ....... μη μου πεις ........ περίμεναν να πιάσουν παιδί με κουφό τρόπο ε ? ..... :lol: 8)
taje
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από taje »

Οκ τότε παντρέψου τη Βασιλειάδου αν δεν σε νοιάζει μήτε η εξωτερική εμφάνιση μήτε ο ερωτικός τομέας μήτε τίποτα
Φίλε Lovethink,το ότι ίσως να απέρριπτα μία κοπέλα ως σύντροφο λόγω άσχημης εμφάνισης δεν νομίζω ότι θα με τιμούσε ως άνθρωπο,απλά θα αποδείκνυε ότι μέσα μου κρύβονται κάποια κόμπλεξ κατωτερότητας και η ανάγκη για επιβεβαίωση θα περνούσε από την σύντροφο μου και την αξία που η κοινωνία θα της προσέδιδε μέσω των,κατα κόσμον, προσόντων της(ομορφιά,τίτλους σπουδών,περιουσία,...).Τα ίδια κόμπλεξ οδηγούν ορισμένους να αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα,να χτίζουν πανάκριβα σπίτια και να φορουν απαστράφτοντα κοσμήματα.Σου ξανατονίζω,ότι δεν πρέπει να θεωρείς σωστό ότι συμβαίνει γύρω μας,απλά επειδή το πράττουν οι περισσότεροι.Η αλήθεια της πίστεως μας,δέν είναι νομοσχέδιο για να ψηφίζεται απο την εκάστοτε πλειοψηφεία.Ούτε τα λάθη και οι αδυναμίες των χριστιανών πρέπει να θέτουν σε αμφισβήτηση την αλήθεια αυτή,διότι η αλήθεια αυτή μας έχει δοθεί και είναι αδύνατο να την συλλάβεις φιλοσοφώντας,παρά μόνο κατά Χάριν.
Αν το να σε νοιάζει η μόρφωση του ανθρώπου που θα έχεις δίπλα σου μια ζωή είναι αμαρτία τότε λυπάμαι , δεν πάω στην Αννίτα Πάνια για να βρω νύφη και γαμπρό
Και μόρφωση θέλω και επίπεδο θέλω και ερωτικό ταίριασμα θέλω και ομορφιά θέλω
Όσο για την μόρφωση,τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου δεν τον καθορίζουν οι τίτλοι σπουδών,ούτε ο αριθμός των βιβλίων που κοσμούν την βιβλιοθήκη του.Η αγαπη δεν αποκτάται μέσω της κοσμικής γνώσης και μονάχα η αγάπη χαριτώνει τους ανθρώπους.
Τυλιχτέτα σε μια λαδόκολά και θα περάσω σε λίγο να τα πάρω
Έχω παρατηρήσει ότι διαθέτεις χιούμορ(η κρίση της ποιότητα του είναι υποκειμενική,προσωπικά αρκετά τα βρίσκω επιτυχημένα).Όμως θα ήθελα να προσθέσω ότι "μέτρον άριστον".Η συνεχης διάθεση για χιούμορ,όπως μπορεί και κάποιος ειδικός να σε πληροφορήσει,δεν είναι τίποτε περισσότερο από έναν μηχανισμό άμυνας.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Evi_J έγραψε:
lovethink έγραψε:Οκ τότε παντρέψου τη Βασιλειάδου αν δεν σε νοιάζει μήτε η εξωτερική εμφάνιση μήτε ο ερωτικός τομέας μήτε τίποτα
Για να καταλάβω δηλ: Κατηγορείς τον Θεό που δεν έκανε μερικούς ανθρώπους όσο ποιο όμορφους γίνεται ώστε να ταιριάζουν με τα γούστα σου; (Γιατι για περίπτωση που δεν το κατάλαβες αυτό είπες)

Και για να καταλάβεις καλύτερα. Δηλ αν π.χ η μητέρα σου ήταν σκέτος Κουασιμόδος θα την αγαπούσες λιγότερο; Την ψυχή αγαπάμε όχι το πρόσωπο. Αν μάλιστα και αυτή έχει τα προσόντα τότε τι άλλο θες;
Ο Θεός αγάπη μου γλυκειά τα έχει φτιάξει τόσο καλά που όλοι έχουμε τα γούστα μας
Κάποια που εσύ βλέπεις Βασιλειάδου κάποιου άλλου του αρέσει
Αλλά συγνώμμη ...... πες ότι σου προξενεύουν την Αντελίνα Τζολί και την Βασιλειάδου ........ όχι πες μου τώρα με το χέρι στη καρδιά ... ποιά θα παντρευόσουν ?
Δεν κατηγορώ Το Θεό και μη το ξαναπείς
Την ψυχή αγαπάμε και βέβαια όχι το πρόσωπο
Αλλά αν το πω αυτό στην Ατζελίνα Τζολί .... λες να πιάσει ? :roll:
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

taje έγραψε:Η συνεχης διάθεση για χιούμορ,όπως μπορεί και κάποιος ειδικός να σε πληροφορήσει,δεν είναι τίποτε περισσότερο από έναν μηχανισμό άμυνας.
Χαίρομαι που το βρήκες
Είναι το πιο όμορφο όπλο που θα μπορούσα ποτέ να είχα πιάσει στα χέρια μου
Με αυτό ξέφευγα πάντα και με αυτό πάντα έβρισκα το στόχο μου
και με αυτό το όπλο νικάω τη κάθε πίκρα και τον κάθε καημό
Ισως δεν σου είπαν ότι όσοι γελάνε πολύ έχουν μέσα τους και πολύ πόνο

Οσο για τα υπόλοιπα που είπες ..... αν θες γυναίκα άσχημη και αμόρφωτη για σύζυγο σε αντίθεση με μια όμορφη και κακιά θα συμφωνήσω
Εγώ θέλω και όμορφη και μορφωμένη και καλή
Πειράζει ? ( Μίσα .... κάνε ότι δεν ακούς ...... κρύβε λόγια που λένε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ )
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Κατ' αρχάς να συμφωνήσω με την τοποθέτηση του Μιχάλη. Γιατί ασχολούμαστε με πράγματα που πρόκειται να καταργηθούν στην προοπτική της αιωνιότητας; Μη ξεχνάμε ότι: η εξουσία, το σεξ, ο θάνατος είναι μεταπτωτικά φαινόμενα που θα καταργηθούν στη Βασιλεία του Θεού όταν αυτή φανερωθεί στην ολότητά της εν ημέρα κρίσεως. Εξάλλου ήδη καταργούνται με την έξοδο της ψυχής από το σώμα. Αυτό που λέει ο απ.Παύλος στην προς Γαλάτας, "δεν υπάρχει Ιουδαίος και Έλληνας, άντρας ή γυναίκα" κυριολεκτεί και δεςν μιλάει συμβολικά. Στον καινούργιο κόσμο του Θεού που αναμένουμε και που είναι παρών σ' αυτή τη ζωή εν μέρει στους αγίους όλα αυτά καταργούνται. Και κόλαση είναι αυτό ακριβώς: Το να μην είναι κάποιος προετοιμασμένος να κοινωνήσει τη νέα πραγματικότητα, να στρέψει τις δυνάμεις της ψυχής στο Θεό , στην αέναη και αιώνια λειτουργία και να περιστρέφεται γύρω από καταστάσεις που παρήλθαν και μη μπορώντας πλέον να τις ικανοποιήσει θα αυτοκολάζεται, τριγυρίζοντας εγωιστικά-δαιμονικά γύρω από τα πάθη του και τις έξεις ενός παλιού πεπτωκότος κόσμου που παρήλθε ανεπιστρεπτί, χωρίς να ανταποκρίνεται στην αγάπη του Θεού.
Ότι γίνεται εκτός Εκκλησίας είναι πτώση και αμαρτία, άρα και οι σχέσεις πριν τον γάμο. Εξάλλου μόπως λένε πολλοί άγιοι, σκοπός είναι με τη χάρη του Θεού είτε μέσω της συζυγίας, είτε μέσω του μοναχισμού, να υπερβούμε τα σχήματα του κόσμου αυτού. Εξάλλου θυμηθείτε τι είπε ο ίδιος ο Χριστός στην Σαμαρείτιδα η οποία του αποκάλυψε ότι ήταν παντρεμένη, αλλά χήρα. Της λέει: "Ναι, είναι αλήθεια αυτά που λες. Κι αυτός με τον οποίο είσαι τώρα, δεν είναι άντρας σου", κι η Σαμαρείτιδα έσκυψε το κεφαλάκι της μετανοημένη. Γιατί άραγε αισθάνθηκε ντροπή; Εκτός κι αν ήταν από αυτές τις "κομπλεξικές" που θεωρούσαν τις προγαμιαίες σχέσεις ως αμαρτία
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Μ' αρέσει που μερικοί κάνουν τους υπεράνω και από θεωρίες...μάτσο...
Στην πράξη ? Έχετε δει πολλούς πα' αυτούς (τους θεωρητικούς) να έχουν παντρευτεί άσχημη, τούβλο (μόρφωσης) ....αλλά όμως....καλή Χριστιανή....???
Έτυχε θα πούνε !!!! Μα τόση τύχη σε όοοολους ????
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”