Ελεύθερες (προγαμιαίες) σχέσεις
Συντονιστής: Συντονιστές
Συμφωνώ με το μισόMisha έγραψε:ο έρωτας είναι απαραίτητος στη ζωή μας..ή θα ερωτευθουμε τον Θεό ή θα ερωτευθουμε ανθρωπο-ανθρωπους..συνδυασμός και των δύο μπορεί να γινει μέσα στον γάμο....
...
Διαφωνώ με το "μέσα στο γάμο"
Εξω από το γάμο κάποιοι ερωτεύονται πολύ πιο πολλοί από κάποιους που παντρεύοταν κυρίως στο παρελθόν για οικονομικούς λόγους ή για τα μάτια του κόσμου ( έναν άγνωστο φως μου ) .....
Και θα μου επιτρέψεις δημόσια να θεωρήσω το σχόλιό σου αυτό προσβολή απέναντι στα δικά μου συναίσθήματα που τρέφω απέναντι και στο ΘΕΟ και στη σχέση μου όμως
Και χωρίς Στεφάνι γάμου , έννοια σου ........ πλέκω άλλο στεφάνι εγώ μαρτυρίου
Πραγματικά μεγάλο κεφάλαιο.
Εγώ έχω πολλές απορίες παρόλο που δεν με αφορά προσωπικά. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι όταν συμβουλεύουμε τους νεότερους.
Ο Θεός έδωσε τη γενετήσια πράξη για τεκνοποίηση. Αν ήταν όμως μόνο γι αυτό δεν θα έδινε την ευχαρίστηση. Συνεπώς την ευχαρίστηση την έδωσε για να ενώσει το ζευγάρι με καρδιακή ένωση πέρα από την ευλογία της εκκλησίας. Λέω γω τώρα... διορθώστε με...
Όταν δύο νέοι ερωτεύονται και πάνε για γάμο (παίρνω όπως βλέπετε καθαρές σχέσεις κι όχι αυτές που βλέπουμε στην TV) γιατί θα πρέπει να αποφεύγουν να συναντώνται μήπως και παρεκτραπούν ? Τότε πως θα νοιώσουν αισθήματα ? Κι αν είναι μαζί γιατί να καταπιέζουν τα αισθήματά τους ?
Γιατί η υγιής ερωτική σχέση είναι αμαρτία? Δεν μιλάω για τους μοναχούς που προσφέρουν όλες τις ευχαριστήσεις τους στον Θεό. Μιλάω για λαϊκούς που ζουν στον κόσμο με όλα τα επακόλουθα....
Γιατί θα πρέπει να στερηθούν μια φυσιολογική πράξη και κάποιες άλλες αμαρτίες να συγχωρούνται ? Τι είναι αυτό το τόσο αμαρτωλό? Μήπως παρερμηνεύονται κάποια λόγια του Κυρίου ? Μήπως είναι ένας αυστηρός τρόπος να κρατηθούν ψηλά τα ήθη κι έθιμα κι όχι αμαρτία? Γιατί οι τραγικές (πολλές φορές) συνέπειες της εγκράτειας δεν είναι αμαρτία ?
Ειλικρινά θα ήθελα μια σοβαρή θέση και μακάρι αποστομωτική....
να καταλάβουμε επιτέλους το νόημα αυτής της αμαρτίας για την οποία ακούμε καθημερινά ένα σωρό κατηγορίες.
Εγώ έχω πολλές απορίες παρόλο που δεν με αφορά προσωπικά. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι όταν συμβουλεύουμε τους νεότερους.
Ο Θεός έδωσε τη γενετήσια πράξη για τεκνοποίηση. Αν ήταν όμως μόνο γι αυτό δεν θα έδινε την ευχαρίστηση. Συνεπώς την ευχαρίστηση την έδωσε για να ενώσει το ζευγάρι με καρδιακή ένωση πέρα από την ευλογία της εκκλησίας. Λέω γω τώρα... διορθώστε με...
Όταν δύο νέοι ερωτεύονται και πάνε για γάμο (παίρνω όπως βλέπετε καθαρές σχέσεις κι όχι αυτές που βλέπουμε στην TV) γιατί θα πρέπει να αποφεύγουν να συναντώνται μήπως και παρεκτραπούν ? Τότε πως θα νοιώσουν αισθήματα ? Κι αν είναι μαζί γιατί να καταπιέζουν τα αισθήματά τους ?
Γιατί η υγιής ερωτική σχέση είναι αμαρτία? Δεν μιλάω για τους μοναχούς που προσφέρουν όλες τις ευχαριστήσεις τους στον Θεό. Μιλάω για λαϊκούς που ζουν στον κόσμο με όλα τα επακόλουθα....
Γιατί θα πρέπει να στερηθούν μια φυσιολογική πράξη και κάποιες άλλες αμαρτίες να συγχωρούνται ? Τι είναι αυτό το τόσο αμαρτωλό? Μήπως παρερμηνεύονται κάποια λόγια του Κυρίου ? Μήπως είναι ένας αυστηρός τρόπος να κρατηθούν ψηλά τα ήθη κι έθιμα κι όχι αμαρτία? Γιατί οι τραγικές (πολλές φορές) συνέπειες της εγκράτειας δεν είναι αμαρτία ?
Ειλικρινά θα ήθελα μια σοβαρή θέση και μακάρι αποστομωτική....
να καταλάβουμε επιτέλους το νόημα αυτής της αμαρτίας για την οποία ακούμε καθημερινά ένα σωρό κατηγορίες.
Ναι βρε κανένα πρόβλημα , απλά η ΠΙΣΤΗ δεν είναι εγχειρίδιο άνευ διδασκάλου , υπάρχουν ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ που ο Θεός προσεγγίζει την κάθε ψυχή και δεν μπορώ τις φράσεις κλισέIonas έγραψε:Φίλε Lovethink
Δεν έχεις καταλάβει ότι η συζήτηση δεν γίνεται, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, για να βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση. Γίνεται για να προσεγγίσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Don't worry
Οποτε θες χώσε ρίχτα :))))))) δεν με πειράζει ότι και να πεις
Δε σε ξέρω δε με ξέρεις υποφέρω κι υποφέρεις που έλεγε και ο Ζήκος
Το Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ το είχες δει στη TV ?123 έγραψε:Όταν δύο νέοι ερωτεύονται και πάνε για γάμο (παίρνω όπως βλέπετε καθαρές σχέσεις κι όχι αυτές που βλέπουμε στην TV)
Πήρε για γάμο αυτόν που τις έδωσαν με το ζόρι και τη σάπισε στο ξύλο ....... ενώ αγαπούσε τόσο τρυφερά άλλον
Εχουν γίνει εγκλήματα στην ιστορία μη το ψάχνεις ........
ΝΑΙ
ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ είναι να είναι δύο ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΙ ΝΕΟΙ , ΠΑΝΑΓΝΟΙ και να ερωτευθούν ( μόνο από ένα βλέμμα ) και να τη ζητήσει σε γάμο έχοντας φάει μόνο μια πάστα σε ένα ζαχαροπλαστείο
Αμα το βρεις κάπου ....... πες το και σε μένα ( σε άλλους μάλλον :p )
Ionas έγραψε:Dirfys έγραψε:να φωναξουν ειπε φιλε Iona ..Ionas έγραψε:ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ, ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
οχι να της παρουν στα χερια και να τις πετανε.....
εχει διαφορα .,.....
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΟ![]()
![]()
γιατι ειναι αστοχο Ιονα?
δεν βρισκουν οι πετρες παντα τον στοχο?
περιμενω την εξηγηση σου....
ΩραίαDirfys έγραψε:Ionas έγραψε:Dirfys έγραψε: να φωναξουν ειπε φιλε Iona ..
οχι να της παρουν στα χερια και να τις πετανε.....
εχει διαφορα .,.....
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΟ![]()
![]()
γιατι ειναι αστοχο Ιονα?
δεν βρισκουν οι πετρες παντα τον στοχο?
περιμενω την εξηγηση σου....
Πήραμε νωρίς μπρος φέτος
Ακόμα ζεστές οι ευχές στα χείλη μας