Μητρ. Πειραιώς: ''Η Εκκλησία είναι η μόνη γνήσια αριστερά

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1313
Εγγραφή: Τετ Ιουν 16, 2010 8:55 am

Re: Μητρ. Πειραιώς: ''Η Εκκλησία είναι η μόνη γνήσια αριστερ

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Επιμένω ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα περί των πηγών και της πραγματικής σατανικής ρίζας αυτού που λέγεται αριστερή ιδεολογία.
Η ‘’αριστερά’’ κατά τη γνώμη μου, ως κοσμοθεωρία – και όχι μόνο ως ιδεολογία όπως νομίζουν πολλοί - ήταν και είναι ότι πιο δηλητηριώδες υπήρξε και γέννησαν οι τελευταίοι αιώνες. Άλλο πράγμα όμως η ΄΄αριστερά΄΄ ( και αλήθεια γιατί δεν την ξεμπροστιάσανε οι συζητητές της Θεσσαλονίκης του αιώνος τούτου;) άλλο ο πλανεμένος άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του αριστερό, και κουβαλάει μέσα του δηλητήριο που πολύ δύσκολα επιδέχεται αποτοξίνωση, ιδιαίτερα όταν έχει αποδεχθεί την υλιστική θεώρηση του κόσμου και την μη ύπαρξη του Θεού.
Τα αδύνατα όμως από τους ανθρώπους είναι δυνατά από Τον Θεό. Ο τέως ψυχρός ως προς την πίστη αριστερός είναι πιθανόν συν Θεώ να γίνει διαπρύσιος ομολογητής Ιησού Χριστού, και μάλιστα να ξεπεράσει πολλούς ‘’χλιαρούς’’ νοικοκυραίους ….
Μένει να μου εξηγήσει κάποιος τι εννοεί ο Πειραιώς στην ανωτέρω δήλωσή του λέγοντας ‘’αριστερά΄΄
Μήπως εννοεί τη θολή εικόνα που έχουν οι περισσότεροι ότι η αριστερά δήθεν αγωνίζεται για το δίκιο των αδικημένων του αιώνος τούτου και μόνο αυτό;
Δεν θα πάρουμε, για τον απλό λόγο ότι η αριστερά δεν έχει σχέση ούτε καν με αυτό, ούτε λόγω ούτε έργω.
Χρησιμοποίησε σχήμα λόγου για να προσεγγίσει αυτούς που έχουν μια θολή αριστερή περι δικαιοσύνης εικόνα, και να πεί ότι η Δικαιοσύνη ανήκει στον Χριστό; Νομίζω ότι αυτό ήθελε.
Για τους άλλους που κατέλαβαν τα αριστερά έδρανα της Γαλλικής εθνοσυνελεύσεως τότε….ξέρουν αυτοί…την εποχή της τρομοκρατίας……1789 ….έτσι ώστε να καθιερωθούν εις το διηνεκές ως ‘’αριστεροί’’….αφού με τίποτα δεν θα ήθελαν να είναι στα… δεξιά του Θεού όπως και αρχηγός τους….διάλεξαν όχι τυχαία να τοποθετούνται παντού και πάντα και στα πάντα αριστερά….. ……………………………………..ου γαρ οίδασι τι ποιούσι……….............εως και σήμερα και έως της συντελείας των αιώνων.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6173
Εγγραφή: Παρ Ιουν 19, 2009 12:19 pm

Re: Μητρ. Πειραιώς: ''Η Εκκλησία είναι η μόνη γνήσια αριστερ

Δημοσίευση από vasilisalt »

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
Ο σοσιαλισμός είναι κοινωνική, οικονομική και πολιτική θεωρία κατά την οποία η κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής αντικαθιστά την ατομική ιδιοκτησία. Ο όρος ιστορικά αφορά ένα πολιτικό κίνημα του 19ου αιώνα, γέννημα των οικονομικοκοινωνικών συνθηκών της βιομηχανικής επανάστασης, και συσχετίζεται στενά με τον όρο Αριστερά.
Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σοσιαλισμού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής (γαίες, εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις) και η δημιουργία νέων συλλογικών σχέσεων παραγωγής, διανομής των προϊόντων και κατανομής του κοινωνικού πλούτου που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Οι νέες αυτές σχέσεις παραγωγής στηρίζονται στο ότι τα μέλη μιας κοινωνίας θα προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και θα αμείβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους ή με την εργασία τους. Τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας θα πάρει πλέον η συλλογική διαχείριση με μορφή εθελοντικά συνεταιριστική ή κρατική, οι λεγόμενες κολεκτίβες. Μία κοινωνία οργανωμένη κατ' αυτόν τον τρόπο, ο τελικός στόχος του σοσιαλιστικού κινήματος, αποκαλείται πολλές φορές κομμουνιστική και αντιπαρατίθεται με τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά.
Πολιτικά ο σοσιαλισμός έχει συσχετιστεί κατά καιρούς τόσο με συστήματα λήψης αποφάσεων βασισμένα στην άμεση δημοκρατία, όσο και στηριγμένα στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία ή στον ολοκληρωτισμό (εθνικοσοσιαλισμός).

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ιστορικά, η σοσιαλδημοκρατία ήταν ένα σοσιαλιστικό κίνημα που υποστήριζε τη δημιουργία μιας σοσιαλιστικής οικονομίας, με τη στενή ή αυστηρή έννοια, μέσα από τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες επρόκειτο να επιτευχθούν με την ταξική πάλη. Στις αρχές του 20ου αιώνα, ωστόσο, μια σειρά σοσιαλιστικών κομμάτων απέρριψε την επανάσταση και άλλες παραδοσιακές ιδέες του μαρξισμού, όπως η ταξική πάλη, και έλαβε πιο μετριοπαθείς θέσεις. Αυτές οι μετριοπαθείς θέσεις περιλαμβάνουν την πεποίθηση ότι ο ρεφορμισμός είναι ένας επιθυμητός δρόμος προς την επίτευξη του σοσιαλισμού.
Κατά τη διακήρυξη της Φρανκφούρτης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στις 3 Ιουλίου του 1951, πολλά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν για την αντικατάσταση του καπιταλισμού με το σοσιαλισμό και δεσμεύτηκαν να αντιταχθούν προς το μπολσεβίκικο κομμουνισμό και το σταλινισμό.
Ειδοποιός διαφορά της σοσιαλδημοκρατίας σε σχέση με τον παραδοσιακό ή «ορθόδοξο» ή επαναστατικό ή ριζοσπαστικό μαρξισμό είναι ότι στη θέση της «πάλης των τάξεων» τοποθετείται η «διαπραγμάτευση των τάξεων». Συγκεκριμένα θεωρείται ότι, στο «μέτωπο» μεταξύ εργασίας-κεφαλαίου, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπό συνθήκες εργασιακής ειρήνης και συνεργασίας είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων και όχι η σύγκρουση/διαμάχη/εχθρικότητα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.
Η σοσιαλδημοκρατική αντίληψη για το σοσιαλισμό είναι αυτή ενός συνόλου πολιτικών και ηθικών αξιών, όπως η αλληλεγγύη, η ισότητα και η άνευ όρων υποστήριξη για τη φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία, και όχι αυτή μιας προκαθορισμένης a priori, συγκεκριμένης μορφής κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης. Ο στόχος της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας είναι η μεταρρύθμιση του καπιταλισμού ώστε να ευθυγραμμιστεί με τα ηθικά ιδεώδη της σοσιαλδημοκρατίας, διατηρώντας παράλληλα και τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, παρά η δημιουργία ενός εναλλακτικού και αμιγώς σοσιαλιστικού οικονομικού συστήματος.
Η σοσιαλδημοκρατία, επομένως, υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, δημιουργεί όμως και θεσμούς ελέγχου της αγοράς. Στόχος της είναι η εξομάλυνση των ανισοτήτων που δημιουργούνται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Στην υλοποίηση αυτού του στόχου συμβάλει το κράτος που ασκεί ρυθμιστικό και ελεγκτικό ρόλο. Ταυτόχρονα όμως, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία απορρίπτει τον κρατισμό και σε μεγάλο βαθμό απορρίπτει το κράτος-παραγωγό και βιομήχανο.[1] Τούτο διότι υπάρχει ένα σημείο πέρα από το οποίο η διόγκωση του κράτους συμπιέζει την ελεύθερη οικονομία σε βαθμό που αποβαίνει εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, και υπέρ μόνο μιας προνομιούχας τάξης γραφειοκρατών και κρατικών υπαλλήλων.
Η σοσιαλδημοκρατία τοποθετείται στα κεντρο-αριστερά του πολιτικού φάσματος.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Ο καπιταλισμός είναι ένα οικονομικό σύστημα όπου η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων, όπως και οι επενδύσεις σε οικονομικά αγαθά, παραγωγή, κατανομή, το εμπόριο και υπηρεσίες, κατέχονται από ιδιώτες, με κυρίαρχο κίνητρο/στόχο το κέρδος. Το κράτος στον καπιταλισμό μπορεί επίσης να αποτελεί τον ιδιοκτήτη μέσων παραγωγής (συλλογικός καπιταλιστής) ή διακίνησης των προϊόντων (και των υπηρεσιών που στον καπιταλισμό νοούνται ως προϊόντα).
Η κοινωνική διαστρωμάτωση του καπιταλισμού χαρακτηρίζεται σύμφωνα με πολλούς διανοητές από ταξικά/εκμεταλλευτικά χαρακτηριστικά. Ηγεμονεύουσα/άρχουσα τάξη είναι η αστική και εκμεταλλευόμενη τάξη είναι η εργατική. Ανάμεσά τους υπάρχουν κοινωνικές κατηγορίες που είτε "προσεγγίζουν" από άποψη υλική, θέσης στην παραγωγή κλπ την αστική τάξη, είτε την εργατική. Είναι τα ονομαζόμενα "μεσαία στρώματα.
Το κέρδος στον καπιταλισμό για τον ιδιώτη (ή το κράτος εάν λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) παράγεται με την απόσπαση της υπεραξίας από τον εργαζόμενο. Η απόσπαση αυτή πραγματοποιείται με δύο τρόπους (και πολύ συχνά με χρησιμοποίηση και των δύο). Είτε με επιμήκυνση της εργάσιμης ημέρας και εντατικοποίηση της δουλειάς του εργαζόμενου και τότε έχουμε την απόλυτη υπεραξία, είτε με σταθερό ωράριο, αλλά με εισαγωγή της τεχνολογίας στην παραγωγή, οπότε έχουμε αύξηση της παραγωγικότητας του εργαζόμενου, συνεπώς αύξηση και της υπεραξίας που παράγει (σχετική υπεραξία). Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται η εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους ιδιώτες ή τον συλλογικό καπιταλιστή το κράτος. Η όλη αυτή διαδικασία λαμβάνει χώρα στην παραγωγή κατά κύριο λόγο, συνδέεται όμως και με την κατανάλωση δια μέσου του επιπέδου τιμών των προϊόντων.
Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως ο καπιταλισμός γενικότερα και πιο ειδικά ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής βασίζεται πάνω στην αντίθεση της σχέσης "κεφάλαιο/εργασία", όπου το κεφάλαιο πρέπει να αντλεί συνεχώς υπεραξία από την εργασία προκειμένου να υπάρχει και να αναπτύσσεται.

Αγαπημένε μου Κυριάκο, θεωρητικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η εκκλησία ιστορικά - παραδοσιακά (στη πράξη δηλ και όχι θεωρητικά) συνεργάζεται καλύετρα με τα καπιταλιστικά και πολλές φορές ιμπεριαλιστικά καθεστώτα, παρά με τα σοσιαλιστικά. Αντιλαμβάνομαι τη συντηρητικότητα αυτών άρα και την καλύτερη συνεργασία, αλλά κάτι δεν μου βγαίνει ιστορικά... Ακόμα και οι εωρωπαϊκές ΄΄χριστιανοδημοκρατίες΄΄ σαφώς δεξιό προσανατολισμό έχουν.

Εντελώς απλά η χριστιανική ζωή - πρακτική μοιάζει περισσότερο σοσιαλιστική αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο ο σοσιαλισμός στέκεται σαφώς εχθρικά ως αντίπαλος;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟ ΑΥΤΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6173
Εγγραφή: Παρ Ιουν 19, 2009 12:19 pm

Re: Μητρ. Πειραιώς: ''Η Εκκλησία είναι η μόνη γνήσια αριστερ

Δημοσίευση από vasilisalt »

Δεν είναι ιστορικά χωρίς λογική να μην έχει υπάρξει, επιτρέψτε μου τον όρο, ΄΄χριστιανοσοσιαλισμός΄΄;
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1313
Εγγραφή: Τετ Ιουν 16, 2010 8:55 am

Re: Μητρ. Πειραιώς: ''Η Εκκλησία είναι η μόνη γνήσια αριστερ

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Κατ΄αρχάς δεν θα ήθελα - όχι ότι δεν μπορώ καθε άλλο- να εμπλακώ σε συζήτηση με το τι είναι ο σοσιαλισμός, ο κομουνισμός κλπ. Πιστεύω ότι γνωρίζεις οτι πέρα απο τους ορισμούς που παραθέτεις πρόκειται για ατέρμονα συζήτηση που κάνανε οι φοιτητές της δεκαετίας του 80 (γύρω απο τις σχολές και μέσα σε αυτές καπνίζοντας και πίνοντας φραπέ με μούσι μάλμπορο και ύφος ξερόλα).
vasilisalt έγραψε:Αγαπημένε μου Κυριάκο, θεωρητικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η εκκλησία ιστορικά - παραδοσιακά (στη πράξη δηλ και όχι θεωρητικά) συνεργάζεται καλύετρα με τα καπιταλιστικά και πολλές φορές ιμπεριαλιστικά καθεστώτα, παρά με τα σοσιαλιστικά.
Οι περιστάσεις και οι αρχές αφήνουν περιθώρια δράσης στην Εκκλησία όταν δεν μπορούν να πράξουν διαφορετικά. Ο Άρχων του κόσμου τούτου που εξουσιάζει τα βασίλεια του κόσμου όλου - με δυστυχώς για αυτόν κάποιες εξαιρέσεις ίδε π.χ. Βυζάντιο)- θα ήθελε πολύ να εξαφανίσει την Εκκλησία και ότι θυμίζει αυτήν αλλά απλά δεν μπορεί. Στην πραγματικότητα τόσο η Δύση όσο και πάλαι ποτέ σοσιαλκομουνιστική Ανατολή ήταν εξίσου υλιστικές, απλά στη δεύτερη έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια να τελειώνουν με ότι έχει σχέση με Ορθοδοξία και χριστιανική πίστη εδώ και τώρα, με άμεσες.......διαδικασίες και μεθόδους. Στη Δύση το πολέμησαν πιό έξυπνα, σιγά σιγά, αλλά περίμενε και θα δείς Δύση και Ανατολή ενωμένες επι τω αυτώ....
Η Εκκλησία - η πραγματική- δεν συνεργάζεται με κανένα μόρφωμα εξουσιαστικό και άδικο του κόσμου τούτου, οι προδότες της πίστεως συνεργάζονται και με τον Διάβολο.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3182
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 18, 2008 9:34 pm

Re: Μητρ. Πειραιώς: ''Η Εκκλησία είναι η μόνη γνήσια αριστερ

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Τα διάφορα ..... τα απαρτίζουν άνθρωποι...

Πάνε περίπου επτά χρόνια που έγινε το παρακάτω περιστατικό.

Ήτανε , στο νοσοκομείο , ένας καλός άνθρωπος,... Αριστερός από τα γεννοφάσκια του ....
-από αυτούς που αναφέρονται παραπάνω-
δεν ήταν βέβαια κάθετος στα εκκλησιαστικά ... αλλά .. τέλος πάντων.

Επί αρκετά βράδια λοιπόν, είχε εφιάλτες ,, και όταν τον επισκεπτόμουνα... μου έλεγε ότι...

"βλέπει κάτι απαίσια, τερατόμορφα όντα , να περπατούν στον τοίχο στο ταβάνι παντού γύρο του ...
τα οποία τον πείραζαν .."
ενώ ταυτόχρονα οι ομοθάλαμοι του παραπονιόταν ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν,.. διότι κάθε βράδυ ,.. φώναζε ... τον έβλεπαν που στριφογύριζε γύρο-γύρο σαν να μαχόταν με κάποιους ή κάτι ... και αυτό γινόταν πολλά βράδια .

Του συνέστησα να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

Γύρισε ... με κοίταξε... και μου είπε...
" ..... τέλος λοιπόν ε... "

Μάλλον αρχή του είπα.

Έφερα Ιερέα...μείνανε γιά λίγο μαζί ... κοινώνησε... πέρασε δύο ήσυχα μερόνυχτα και κοιμήθηκε γαλήνια πλέον.

Ο Κύριος να τον αναπαύει ...

Ευλογείτε[/bgcolor]
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1313
Εγγραφή: Τετ Ιουν 16, 2010 8:55 am

Re: Μητρ. Πειραιώς: ''Η Εκκλησία είναι η μόνη γνήσια αριστερ

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Captain Yiannis έγραψε:Τα διάφορα ..... τα απαρτίζουν άνθρωποι...

Πάνε περίπου επτά χρόνια που έγινε το παρακάτω περιστατικό.

Ήτανε , στο νοσοκομείο , ένας καλός άνθρωπος,... Αριστερός από τα γεννοφάσκια του ....
-από αυτούς που αναφέρονται παραπάνω-
δεν ήταν βέβαια κάθετος στα εκκλησιαστικά ... αλλά .. τέλος πάντων.

Επί αρκετά βράδια λοιπόν, είχε εφιάλτες ,, και όταν τον επισκεπτόμουνα... μου έλεγε ότι...

"βλέπει κάτι απαίσια, τερατόμορφα όντα , να περπατούν στον τοίχο στο ταβάνι παντού γύρο του ...
τα οποία τον πείραζαν .."
ενώ ταυτόχρονα οι ομοθάλαμοι του παραπονιόταν ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν,.. διότι κάθε βράδυ ,.. φώναζε ... τον έβλεπαν που στριφογύριζε γύρο-γύρο σαν να μαχόταν με κάποιους ή κάτι ... και αυτό γινόταν πολλά βράδια .

Του συνέστησα να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

Γύρισε ... με κοίταξε... και μου είπε...
" ..... τέλος λοιπόν ε... "

Μάλλον αρχή του είπα.

Έφερα Ιερέα...μείνανε γιά λίγο μαζί ... κοινώνησε... πέρασε δύο ήσυχα μερόνυχτα και κοιμήθηκε γαλήνια πλέον.

Ο Κύριος να τον αναπαύει ...

Ευλογείτε[/bgcolor]
Νά είσαι καλά captain πάντα κοντά στον Ιησού Τον Σωτήρα του κόσμου. είθε να μας σώσει δια του ελέους του ........
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1280
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 19, 2008 9:35 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Μητρ. Πειραιώς: ''Η Εκκλησία είναι η μόνη γνήσια αριστερ

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Τρανό παράδειγμα captain... κι αυτός που δεν έλαβε τη θέια κοινωνία ποτέ του , και την ύστατη ακόμη στιγμή δια της μετανοίας έχει το δικαίωμα.
κι εμέις την υποχρέωση να μη παρατάμε τον αγώνα και αυτή την οδό της μετανοίας να την κρατούμε πάντοτε ανοιχτή...ας την κάνουμε λεωφόρο να χωρά όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία εξαίρεση
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4278
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Re: Μητρ. Πειραιώς: ''Η Εκκλησία είναι η μόνη γνήσια αριστερ

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ο σεβασμιωτατος κ.Σεραφειμ Πειραιως ως συνηθως λεει την αληθεια καθως εστιν.
Γιαυτο και ποναει.

Ετσι και το φαρμακο, ποναει οταν θεραπευει. Ενω το ψεμμα, ειναι γλυκο.

Η Εκκλησια και χρονικα εαν το θελουμε,
(να αφησω κατα μερος το θεολογικο, κομματι και να μιλησω καθαρα κοινωνικα-προγραμματικα)
μιλησε πρωτη 17 αιωνες, πριν απο τους οποιους κοινωνικους οραματιστες,
δια των λογων του Λογου, και των Ευαγγελιων Του, δια των Αποστολων και των Πατερων,
για αρχες οπως ισοτητα, ελευθερια, αλληλεγγυη, δικαιοσυνη,
και ολα γενικα αυτα που συνιστουν μια κοινωνια εικονων του Θεου,
και οχι αλογων ζωων σε στυλ ζουγκλας,
οπως πορευεται δηλαδη εν πολλοις ο κοσμος.

Και λεω 17 αιωνες, γιατι δινω και αβαντα 3 αιωνες, στους αριστερους αντιγραφεις των αξιων των Ευαγγελιων,
απο τα χρονια πριν ακομα, της γαλλικης επαναστασης και τον ευρωπαϊκο διαφωτισμο και τον ουμανισμο
η μεταλλαξη των οποιων εγινε στην Ρωσια, και ο επηρεασμος της απο την Δυση γεννησε στους κολπους της
τον θεωρητικο και υπαρκτο σοσιαλισμο και παει λεγοντας.

Ο δε Μεγας Βασιλειος ειχε χτισει απο τον 4ο μ.Χ. ηδη αιωνα,
μια ολοκληρη μικρη πολη κοινωνικης προνοιας, την Βασιλειαδα,
16 αιωνες πριν ανακαλυψει την κοινωνικη μεριμνα ο σοσιαλισμος και οι δομες του,
οπως και ο Ιωαννης ο Χρυσοστομος και αλλοι Πατερες, που κοιταζαν πρωτα τον ανθρωπο,
και την ιστορικη του ζωη, και μαζι τον ετοιμαζαν και για την μελλουσα ζωη.

Και οχι οπως ψευδεστατα ισχυριζονται οι αριστεροι ταχα, οτι η Εκκλησια ειναι μονο για μετα.. θανατον.

Ψεμμα στο ψεμμα, ετσι εχουν μαθει να πολιτευονται.

Αυτο και μονο αρκει σαν παραδειγμα για οποιον εχει κριση και νουν.

Κανεις λοιπον δεν μπορει να αμσφισβητησει στα σοβαρα,
οτι ο Χριστος και οι Αποστολοι Του μιλησαν πρωτοι,
για θεματα ανηκουστα, εως τοτε στον κοσμο,
οπου η δουλεια, η γυναικεια απαξιωση, η απολυτη εξουσια ζωης και θανατου,
και η απολυταρχια ηταν πραγματα φυσιολογικοτατα,
υποστηριζομενα μαλιστα πληρως ολα αυτα και απο τις φιλοσοφικες σχολες των εποχων εκεινων.

Εκτος και εαν του εχει προηγηθει 20χρονη πλυση εγκεφαλου
σε στρατοπεδο αναμορφωσης της βορειας Σιβηριας.

Δεν νομιζω οτι υφιστανται ακομη αυτα, στις μερες μας.
Μας ετοιμαζουν αλλα κολπα, αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση.

Ο ιδιος ο "μεγας" Μαρξ, ειχε μελετησει καλα τα Ευαγγελια οντας ο ιδιος Λουθηρανος,
και οι Λουθηρανοι τα μελετανε καλα τα Ευαγγελια, αλλα κατα πως τους συμφερει,
εφοσον ειναι αμοιροι και αγνοουντες της πατερικης ερμηνευτικης παραδοσης της Ορθοδοξιας,
οποτε καταλαβαινετε πως πηγε το πραγμα.

Πηρε τα Ευαγγελια και τα εκανε φυλλαδια της κομμουνας..

Ειναι ρητορικο το σχημα, δεν το εκανε αυτος ο ιδιος, αλλα η διαδοχη κατασταση που γεννησε αυτος.

Εγω απλα θα πω ενα περιστατικο, που μαλλον το εχω ξαναγραψει, σε αλλο θεμα.

Ειναι απο βιογραφια φυλακισμενου, στην Ρωσια επι σοσιαλιστικης "επαναστασεως".

Ο φυλακισμενος μαλιστα ηταν πρωην μελος του κομματος, ο οποιος επεσε σε δυσμενεια,
απο κανονικη ρουφιανια, γιατι καποιοι "συντροφοι" τον εποφθαλμιουσαν.

Σε μια απο τις ανακρισεις λοιπον, μετα απο αμετρητο ξυλο, και των γονεων,
κατορθωσε να ρωτησει εναν απο τους υψηλοβαθμους ανακριτες του:

"Βρε συντροφε, γιατι καταντησε ετσι η επανασταση, να τρωμε ο ενας τον αλλον,
απο που ξεκινησαμε, με τις ωραιες μας ιδεες, τον νεο κοσμο, και φτασαμε ως εδω,
ριξαμε τους Τσαρους και αντι να οικοδομησουμε μια κοινωνια τελεια, γιναμε τα ιδια.."

Και απανταει ολως ειλικρινως και ολως κυνικως ο "συντροφος" Ανακριτης:

"Eισαι βλακας συντροφε, γιαυτο θα πεθανεις εδω μεσα, οπως σου αξιζει. Ετσι πρεπει στους βλακες.

Το θεμα ηταν να ριξουμε τους Τσαρους, απο εκει και περα, ολα λυθηκαν.

Εμεις ειμαστε οι νεοι Τσαροι, και τιποτα πια δεν μας σταματα,
οσο για τις ιδεες και τους "νεους" κοσμους που βλακωδως μου κοπανας,
ε, αυτα ειναι για κατι βλακες σαν εσενα, και τους ομοιους σου.."

Και αμεσως εκανε νοημα, να τον ξαναχτυπησουν αλυπητα..

Αυτες ειναι οι ιδεολογιες αδελφοι. Ποιος θα φαει τον αλλον, να μπει στην θεση του.

Και να πω και ενα ακομα, ετσι πιο ρεαλιστικο και δικο μας.

Σισσυτια και ψωμακι εγω βλεπω να δινει μονο η Εκκλησια, στον κοσμο στην Ελλαδα,
και μαλιστα χωρις να ρωταει απο που και ποιος ειναι.

Ετσι κανει η κατα πολλους οψιμους αριστερους "αγωνιστες",
καλοθρεμμενους και μη ποτε εργαζομενους,
η "διαπλεκομενη" με την εξουσια "κακια" Εκκλησια.

Ολοι οι αλλοι μονο λογακια, και πολιτικες θεωριες ειναι..

Αυτα βλεπω, αυτα ομολογω. Μεχρι εκει φτανει ο νους μου.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”