τι είδα στις 30/12 στο Σύνταγμα

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

τι είδα στις 30/12 στο Σύνταγμα

Δημοσίευση από Misha »

Χθες κατεβηκα στο κέντρο της Αθήνας,για καποιες μικροδουλειές...

γύρω στις 3.30 το μεσημέρι πέρασα από την Ρωσική Εκκλησία της οδού Φιλελλήνων .Ο ναός ήταν κλειστός όμως στην είσοδο περίμενε μια ψηλόλιγνη νεαρή γυναίκα με μακρύ γκρι παλτό και κάλυμμα στο κεφάλι.

Στεκόταν μπροστά στην κλειστή είσοδο ,διαβάζοντας κάτι στα ρωσικά από ένα μικρό βιβλιαρακι κανοντας συχνά με ευλάβεια το σημείο του Σταυρού.

η γυναίκα έμεινε εκεί όρθια σε προσευχή μέχρι που άνοιξε η εξωθυρα (πολλή ωρα μετά) αδιαφορωντας για οσους περνούσαν και την κοιτούσαν,για τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που διερχονταν ,για τους θορυβους και την βοη της πόλης ....

το γεγονος το κατεγραψα απο μακρια με το κινητο τηλέφωνο ,έτσι για να μην το ξεχάσω....

αργότερα επεστρεψα στον ναό ,οπου τελειται καθε Σαββατο απόγευμα εσπερινος και Ορθρος στα σλαβονικά κατά το ρωσικό τυπικό, και συνάντησα περίπου 30 αδελφούς μας ρωσους ορθιους σαν καιόμενες λαμπάδες επι 2 + ώρες ,να κάνουν συνεχείς μετάνοιες και κάποιοι από αυτούς να είναι γονυκλινείς....

αυτα χθες στις 30/12/2006 .....Δοξα σοι ο Θεός!!!!

(να σημειωσω πως στην Αγ.Τριαδα,η οποια ειναι μοναστηριακό κτισμα του 110υ αιώνος, τελουνται ολες οι μεγαλες γιορτές στα ρωσικά ΚΑΙ με το παλαιο εορτολόγιο.δλδ στις 7 Ιανουαριου θα ψαλλουν τα Χριστουγεννα ,στις 14 η 1η του Ετους,στις 19 τα Φώτα ...για όποιον ενδιαφέρεται...)
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από paroikos »

Είναι συγκλονιστική εμπειρία αδελφέ Μιχάλη! Όταν παρεβρέθηκα σε Λειτουργία στο Ρωσικό του Αγίου Όρους, φυσικά δεν καταλάβαινα γρι. Όμως κατάλαβα αυτό που πολλοί λέγανε, ότι δεν παίζει ρόλο αν καταλαβαίνει κάποιος τη λειτουργία νοησιαρχικά (γι' αυτό δεν χρειάζεται η μετάφραση στα νεοελληνικά), αλλά η ενέργεια των λόγων (ακόμη κι αν δεν τα καταλαβαίνουμε) περνάει μέσα στον άνθρωπο!!! Τότε κατάλάβα τι πάει να πει ότι τα κείμενα τα λειτουργικά δεν προσεγγίζονται εγκεφαλικά, και ποσο off ήτανε που κάποτε προτάθηκε να διαβάζεται το ευαγγέλιο και ο απόστολος και σε μετάφραση πλην του πρωτότυπου
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6135
Εγγραφή: Τετ Οκτ 04, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Αθηνα

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Να σ'εχει παντα ο Θεος καλα αδελφε μου να μας ματαφερεις

τετοιες ψυχοφελεις εμπειριες!

Συγχωρα με και παλι ( ξερεις εσυ...)

Καλη χρονια σου ευχομαι με υγεια σε σενα και στους δικους σου...
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Εικόνα




μάθημα χωρίς λόγια ήταν αυτό αδελφοί μου για μένα χθες...

χθες.... μερα μνημης του γεροντα Γεωργιου του Χατζηγιωργη,του περιβόητου αγιορείτη ασκητη,που βιογράφησε ο παππούλης μας π.Παίσιος και αναπαυθηκε εν Κυρίω στις 17/30 -12 -1886

γράφει για τον Χατζηγιώργη ο γέροντας:

"Συµβουλεύει ανάλογα τον καθένα, µε διάκριση, και παρηγορεί τις ψυχές και βοηθάει µε τις καρδιακές του προσευχές. Το πρόσωπό του ακτινοβολεί από την αγία του ζωή και σκορπάει θεία χάρη στις πονεµένες ψυχές. Η φήµη του έχει φτάσει παντού και τρέχουν από παντού οι άνθρωποι για να ωφεληθούν πνευµατικά. Από το πρωϊ µέχρι το βράδυ, µαζεύει τον πόνο των πονεµένων και θερµαίνει τις καρδιές τους µε την αγάπη του την πνευµατική, που έµοιαζε µε ανοιξιάτικη λιακάδα"

ας έχουμε την αγία ευχή τους και την ευχή όλων αυτών των ασκητών που ζουν μέσα στον κόσμο και οι οποίοι ,οπως λένε οι γεροντάδες, θα φανούν πολύ ανώτεροι των ερημιτών όταν τους αποκαλύψει ο Χριστός μας.


ήταν πραγματικά μια ευλογημένη από τον καλό Θεό ημέρα ...Δόξα σοι ο Θεός!!!
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 885
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 15, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Αττική

Δημοσίευση από Iosif »

Ο αδελφός Ρωσικός λαός, πέρασε μέσα από πολλές και σκληρές θλίψεις.
Οι θλίψεις έχουν ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ αποτελέσματα, για την πνευματική ζωή όχι μόνο τών Ρώσων, αλλά και όλων τών ανθρώπων.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1086
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 17, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από Evi_J »

Η αλήθεια είναι, ότι όσο ποιο πολλές θλίψεις και δυσκολίες έχουμε τόσο ποιο πολύ καταλαβαίνουμε την θνησιμότητα μας και δεν παρασυρόμαστε από τα κοσμικά μεγαλεία. Αμ κάτι ξέρει Αυτός που μας τις δίνει....
harris
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Δευ Ιουν 12, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από harris »

Χρόνια πολλά σε όλους να έχετε υγειά και με τις πρεσβείες της Βασίλισσας μας Κυρίας Θεοτόκου να είμαστε όσο το δυνατό κοντά στον Υιό της και Θεό μας.

Μια μικρή παρένθεση σε ότι ανέφεραν τα προηγούμενα μέλη για το πολύ όμορφο και περιγραφικό συμβάν για την Αγ. Τριάδα της Ρωσικής εκκλησίας Φιλελλήνων δεν είναι τυχαίο που μέχρι πρότινος (επειδή αποχώρησε πριν 2 εβδομάδες) ήταν προϊστάμενος της Ρωσικής εκκλησίας και εκπρόσωπος του Ρωσικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα ο Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού που όλο και κάποια βιβλία της αδελφότητας θα έχουν «πέσει» στα χέρια σας. Είναι από του χαρισματικότερους Γέροντες που έχουμε την ευτυχία να έχουμε κοντά στην Αθήνα. Υπηρέτησε στο πόστο του 40 ολόκληρα χρόνια χωρίς διακοπή ξέχωρα με όλες τις άλλες δραστηριότητες που είχε.

Σας εύχομαι καλή χρονιά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”