Εσείς διαβάζετε το Ψαλτήρι;

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εσείς διαβάζετε το Ψαλτήρι;

Δημοσίευση από gkou »

Θα ήθελα να καταθέσω το προσωπικό μου βίωμα σχετικά με το ευλογημένο αυτό βιβλίο των Ψαλμών. Είναι απλά, απίστευτο... Γνώριζα από παλιά το πόσο το εγκωμίαζαν όλοι οι μεγάλοι Πατέρες και οι Γέροντες αλλά το βιβλίο "Ο τρελο-Γιάννης" ήταν αυτό που με παρακίνησε να αρχίσω να το μελετώ καθημερινά. Έχω παρατηρήσει πως διώχνει όλες μα όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην καθημερινή μου ζωή. Ένα κάθισμα την ημέρα είναι πια κάτι σαν τονωτικό χάπι για μένα!!!
Άβαταρ μέλους
Savas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Re: Εσείς διαβάζετε το Ψαλτήρι;

Δημοσίευση από Savas »

Προσωπικά προσπαθώ να μελετώ απο αυτό κάθε βράδυ η όποτε μπορώ και έχω χρόνο. Είναι πραγματικός θησαυρός , σκέψου επίσης ότι και οι Αγιορείτες το μελετούν κάθε μέρα. Στην εκκλησία όλες οι ακολουθίες περιέχουν ψαλμούς απο το ψαλτήρι ..είναι όντως πολύ (δυνατό) βιβλίο
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

gkou έγραψε:Θα ήθελα να καταθέσω το προσωπικό μου βίωμα σχετικά με το ευλογημένο αυτό βιβλίο των Ψαλμών. Είναι απλά, απίστευτο... Γνώριζα από παλιά το πόσο το εγκωμίαζαν όλοι οι μεγάλοι Πατέρες και οι Γέροντες αλλά το βιβλίο "Ο τρελο-Γιάννης" ήταν αυτό που με παρακίνησε να αρχίσω να το μελετώ καθημερινά. Έχω παρατηρήσει πως διώχνει όλες μα όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην καθημερινή μου ζωή. Ένα κάθισμα την ημέρα είναι πια κάτι σαν τονωτικό χάπι για μένα!!!
:8 :8 :8 :8
Savas έγραψε:Προσωπικά προσπαθώ να μελετώ απο αυτό κάθε βράδυ η όποτε μπορώ και έχω χρόνο. Είναι πραγματικός θησαυρός , σκέψου επίσης ότι και οι Αγιορείτες το μελετούν κάθε μέρα. Στην εκκλησία όλες οι ακολουθίες περιέχουν ψαλμούς απο το ψαλτήρι ..είναι όντως πολύ (δυνατό) βιβλίο
Savas έγραψε:Προσωπικά προσπαθώ να μελετώ απο αυτό κάθε βράδυ η όποτε μπορώ και έχω χρόνο. Είναι πραγματικός θησαυρός , σκέψου επίσης ότι και οι Αγιορείτες το μελετούν κάθε μέρα. Στην εκκλησία όλες οι ακολουθίες περιέχουν ψαλμούς απο το ψαλτήρι ..είναι όντως πολύ (δυνατό) βιβλίο
:8 :8 :8

Αν το διαβάζουμε ψάλλοντας κιόλας τότε η χαρά της ψυχής είναι πολλαπλάσια.... :8 :8 :8

Ψαλμος ΙΕ΄. 15

Φύλαξον με, Κύριε, ότι επί σοι ήλπισα· είπα τω Κυρίω· Κύριος μου ει σύ, ότι των αγαθών μου ού χρείαν έχεις. Τοις αγίοις τοις εν τη γη αυτού εθαυμάστωσεν ο Κύριος, πάντα τα θελήματα αυτού εν αυτοίς. Επληθύνθησαν αι ασθένειαι αυτών, μετά ταύτα ετάχυναν. Ου μη συναγάγω τας συναγωγάς αυτών εξ αιμάτων, ουδ΄ ου μη μνησθώ τω ονομάτων αυτών δια χειλέων μου. Κύριος μερίς της κληρονομίας μου και του ποτηρίου μου· συ εί ο αποκαθιστών την κληρονομίαν μου εμοί. Σχοινία επέπεσε μοι εν τοις κρατίστοις και γαρ η κληρονομία μου κρατίστη μοι έστιν. Ευλογήσω τον Κύριον τον συνετίσαντα με, έτι δε και έως νυκτός επαίδευσαν με οι νεφροί μου. Προωρώμην τον Κύριον ενώπιον μου δια παντός, ότι εκ δεξιών μου έστιν, ίνα μη σαλευθώ. Δια τούτο ευφράνθη η καρδία μου και ηγαλλιάσατο η γλώσσα μου, έτι δε και η σαρξ μου κατασκηνώσει επ΄ ελπίδι. Ότι ουκ εγκαταλείψεις την ψυχήν μου εις άδην, ουδέ δώσεις τον όσιόν σου ιδείν διαφθοράν. Εγνώρισας μοι οδούς ζωής, πληρώσεις με ευφροσύνης μετά του προσώπου σου· τερπνότητες εν τη δεξιά σου εις τέλος.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

stathis73 έγραψε:Δια τούτο ευφράνθη η καρδία μου και ηγαλλιάσατο η γλώσσα μου, έτι δε και η σαρξ μου κατασκηνώσει επ΄ ελπίδι. Ότι ουκ εγκαταλείψεις την ψυχήν μου εις άδην, ουδέ δώσεις τον όσιόν σου ιδείν διαφθοράν. Εγνώρισας μοι οδούς ζωής, πληρώσεις με ευφροσύνης μετά του προσώπου σου· τερπνότητες εν τη δεξιά σου εις τέλος.

Κάποια λόγια που ακούμε ή διαβάζουμε, νιώθουμε μερικές φορές πως είναι αδύνατον να τα έχει σκεφθεί άνθρωπος..
Και η απάντηση σ' αυτήν την αίσθηση,
νομίζω πως είναι ότι,
όταν κάτι λέγεται ή γράφεται εν Τη Αγάπη Του,
τότε, ναι, Εκείνος είναι που το υπαγορεύει....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotisspy έγραψε:
stathis73 έγραψε:Δια τούτο ευφράνθη η καρδία μου και ηγαλλιάσατο η γλώσσα μου, έτι δε και η σαρξ μου κατασκηνώσει επ΄ ελπίδι. Ότι ουκ εγκαταλείψεις την ψυχήν μου εις άδην, ουδέ δώσεις τον όσιόν σου ιδείν διαφθοράν. Εγνώρισας μοι οδούς ζωής, πληρώσεις με ευφροσύνης μετά του προσώπου σου· τερπνότητες εν τη δεξιά σου εις τέλος.

Κάποια λόγια που ακούμε ή διαβάζουμε, νιώθουμε μερικές φορές πως είναι αδύνατον να τα έχει σκεφθεί άνθρωπος..
Και η απάντηση σ' αυτήν την αίσθηση,
νομίζω πως είναι ότι,
όταν κάτι λέγεται ή γράφεται εν Τη Αγάπη Του,
τότε, ναι, Εκείνος είναι που το υπαγορεύει....
:8 :8 :8

Έτσι Παναγιώτη δίχως Την δική Του ευλογία εμείς τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε............παρά μόνο 000000000000........μετά έρχεται Εκείνος και βάζει μια μονάδα μπροστά στο τίποτα το δικό μας 1 (0000000000000000) και ξαφνικά τα μηδενικά μας αποκτούν αξία. :8 :8
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

:8
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ψαλμός ΡΛΓ΄.133

Ιδού δη ευλογείτε τον Κύριον, πάντες οι δούλοι Κυρίου, οι εστώτες εν οίκω Κυρίου, εν αυλαίς οίκου Θεού ημών. Εν ταις νυξίν επάρατε τας χείρας υμών εις τα άγια και ευλογείτε τον Κύριον. Ευλογήσαι σε Κύριος εκ Σιών, ο ποιήσας τον ουρανόν και την γην.

Δόξα.... Και νυν.... Αλληλούια.

Ψαλμός ΡΛΔ΄. 134

Αινείτε το όνομα Κυρίου· αινείτε, δούλοι, Κύριον. Οι εστώτες εν οίκω Κυρίου, εν αυλαίς οίκου Θεού ημών. Αινείτε τον Κύριον, ότι αγαθός Κύριος· ψάλατε τω όνοματι αυτού, ότι καλόν· ότι τον Ιακώβ εξελέξατο εαυτώ ο Κύριος, Ισραήλ εις περιουσιασμόν εαυτώ. Ότι εγώ έγνωκα, ότι μέγας ο Κύριος και ο Κύριος ημών παρά πάντας τους θεούς. Πάντα, όσα ήθελησεν ο Κύριος εποίησεν εν τω ουρανώ και εν τη γη, εν ταις θαλάσσαις και εν πάσαις ταις αβύσσοις· ανάγων νεφέλας εξ εσχάτου της γης, αστραπάς εις υετόν εποίησεν· ο εξάγων ανέμους εκ θησαυρών αυτού, ός επάταξε τα πρωτότοκα Αιγύπτου, από ανθρώπου έως κτήνους. Εξαπέστειλε σημεία και τέρατα εν μέσω σου, Αίγυπτε, εν Φαραώ και εν πάσι τοις δούλοις αυτού. ΄Ος επάταξεν έθνη πολλά και απέκτεινε βασιλείς κραταιούς. Τον Σηών βασιλέα των Αμορραίων και τον Ωγ βασιλέα γης Βασάν και πάσας τας βασιλείας Χαναάν και έδωκε την γην αυτών κληρονομίαν, κληρονομίαν Ισραήλ λαώ αυτού. Κύριε, το όνομα σου εις τον αιώνα και το μνημόσυνον σου εις γενεάν και γενεάν. Ότι κρινεί Κύριος τον λαόν αυτού και επί τοις δούλοις αυτού παρακληθήσεται. Τα είδωλα των εθνών αργύριον και χρυσίον, έργα χειρών ανθρώπων· στόμα έχουσι και ού λαλήσουσιν· οφθλαμούς έχουσι και ούκ όψονται, ώτα έχουσι και ούκ ενωτισθήσονται· ουδέ γαρ έστι πνεύμα εν τω στόματι αυτών. ΄Ομοιοι αυτοίς γένοιντο οι ποιούντες αυτά και πάντες οι πεποιθότες απ΄ αυτοίς. Οίκος Ισραήλ, ευλογήσατε τον Κύριον· οίκος Ααρών, ευλογήσατε τον Κύριον· οίκος Λευί, ευλογήσατε τον Κύριον· οι φοβούμενοι τον Κύριον, ευλογήσατε τον Κύριον. Ευλογητός Κύριος εκ Σιών, ο κατοικών Ιερουσαλήμ.

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
nickzark
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nickzark »

Να κάνω μια χαζή ερώτηση..αν διαβάζει κάποιος απο τη μετάφραση μόνο πειράζει??
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

nickzark έγραψε:Να κάνω μια χαζή ερώτηση..αν διαβάζει κάποιος απο τη μετάφραση μόνο πειράζει??
Οχι δεν πειράζει Νίκο αρκεί να είναι έγκυρη-σωστή, εγκεκριμένο το βιβλίο απο τη Ελληνική Εκκλησία και .................καλή ανάγνωση :8 :8

Θα σου πώ μια Ιστορία που την λένε στο Αγιον Όρος, ηταν ένας γέροντας που έλεγε την ευχή ως εξής:

Κύριε Ιησού Χριστέ μην με ελεείς.......συνεχεία έλεγε αυτό μέχρι που τον άκουσε ενας νεος μοναχός του βάζει στρωτή μετάνοια και του λέει " γέροντα ευλόγησον" απαντά ο γέροντας "τι είναι ευλογημένο μου παιδί;" .........." η ευχη που λέτε γέροντα ειναι λάθος!!! το σωστό ειναι Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με των αμαρτωλό"..............................απαντά ο γέροντας " ευχαριστώ πολύ παιδί μου η Παναγιά να ειναι μαζί σου"

Έφυγε ο νεος μοναχός με κάποια βάρκα και ο γέροντας μετά απο λίγο ξέχασε την ευχη και τρέχει απο πίσω τους να τους βρει για να τον ξαναρωτήσει.......μεχρι που τους βλέπει μέσα στην Θάλασσα...............τότε ρίχνει το ράσο του πάνω στην θάλασσα και αρχίζει να πλέει προς αυτούς φωνάζοντας.

"Πως είπες παιδί μου την ευχή;;;" :shock: :shock: ......βλέποντας απο την βάρκα ο μοναχός τον γέροντα να πλέει προς αυτούς του απαντά

"Γέροντα μια χαρά την λές την ευχή, ισως πρέπει και εγω να την λέω ετσι"!!! :wink:

Πράγμα που δείχνει την διάθεση μας και την αγάπη μας απέναντι στον Χριστό, Αυτός ξέρει τι θέλουμε, όπως ξέρει και τι έχουμε στο βάθος της καρδιάς μας και όταν κάνουμε κάτι που είναι για καλό και λάθος να το ζητάμε Εκείνος μας στέλνει την χάρη του.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”