Ζητώ συγγνώμη για όποιον στεναχώρησα, να μπούμε ειρηνικοί στην νηστεία....
Καλή Σαρακοστή των Χριστουγέννων!
Συντονιστής: Συντονιστές
- faviola
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλή Σαρακοστή των Χριστουγέννων!
Αύριο ξεκινά η Χριστουγεννιάτικη Σαρακοστή, η Σαρακοστή που θα μας οδηγήσει στην " μητρόπολη των Εορτών " (Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος). Καλή μετάνοια να έχουμε όλοι.... Καλή προσευχή, καλή ταπείνωση και υπακοή....

Κύριε τό σόν θέλημα γενέσθω και μή τό 'εμόν.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
-
angieholi
- Συντονιστής

Re: Καλή Σαρακοστή των Χριστουγέννων!
Καλή Σαρακοστή λοιπόν.... και μακάρι να τα καταφέρουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται,
ώστε να μπορέσουμε να "ζήσουμε" εκείνη την μέρα και να την "νιώσουμε" με το μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος!
Καλή Σαρακοστή, καλή προετοιμασία σε όλους!
ώστε να μπορέσουμε να "ζήσουμε" εκείνη την μέρα και να την "νιώσουμε" με το μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος!
Καλή Σαρακοστή, καλή προετοιμασία σε όλους!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλή Σαρακοστή! Μια πνευματική ανάσα μέσα στην ασφυξία της αμαρτωλής καθημερινότητάς μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλή Σαρακοστή..
Και καλόν αγώνα..
Και να ξέρουμε όλοι μας, ότι η προετοιμασία όπως πολύ σωστά ανέφερε η Αγγελική, προσδίδει και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος..
Και στην προετοιμασία αυτή, δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο η νηστεία της τροφής σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα..
Αν είναι να τρώει κάποιος το καταπέτασμα, να καταβροχθίζει για παράδειγμα πέντε πιάτα φακές και τρία κιλά καλαμαράκια, νηστεύει κατά τη γνώμη μου μόνο για το θεαθήναι και καμμιά διαφορά δεν έχει από κάποιον που τρώει κρέας..
Επίσης στη νηστεία, δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο η τροφή, αλλά κάθε τι που προκαλεί υπερβολές στην κάθε είδους ευχαρίστηση, όπως το αλκοόλ, τα γλυκά, οι σαρκικές συνευρέσεις, οι άκρατες διασκεδάσεις, ακόμα και η υπερβολή στη χρήση του διαδικτύου
..
Καλή δύναμη αδέρφια!!

Και καλόν αγώνα..
Και να ξέρουμε όλοι μας, ότι η προετοιμασία όπως πολύ σωστά ανέφερε η Αγγελική, προσδίδει και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος..
Και στην προετοιμασία αυτή, δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο η νηστεία της τροφής σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα..
Αν είναι να τρώει κάποιος το καταπέτασμα, να καταβροχθίζει για παράδειγμα πέντε πιάτα φακές και τρία κιλά καλαμαράκια, νηστεύει κατά τη γνώμη μου μόνο για το θεαθήναι και καμμιά διαφορά δεν έχει από κάποιον που τρώει κρέας..
Επίσης στη νηστεία, δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο η τροφή, αλλά κάθε τι που προκαλεί υπερβολές στην κάθε είδους ευχαρίστηση, όπως το αλκοόλ, τα γλυκά, οι σαρκικές συνευρέσεις, οι άκρατες διασκεδάσεις, ακόμα και η υπερβολή στη χρήση του διαδικτύου
Καλή δύναμη αδέρφια!!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Και όλα τα ανωτέρω βέβαια, ουδεμία αξία έχουν, αν δεν υπάρχει πρωτίστως καθαρή καρδιά και Αγάπη Χριστού....

Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotisspy έγραψε:Και όλα τα ανωτέρω βέβαια, ουδεμία αξία έχουν, αν δεν υπάρχει πρωτίστως καθαρή καρδιά και Αγάπη Χριστού....![]()
![]()
![]()
Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ Παναγιώτη "κρύβεται" στην υπογραφή σου και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
- faviola
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αμήν. Νομίζω ότι ο Παναγιώτης μας κάλυψε όλους....
Νηστεία και από το INTERNET....
Για μένα η δυσκολότερη.....

Νηστεία και από το INTERNET....
Για μένα η δυσκολότερη.....
Κύριε τό σόν θέλημα γενέσθω και μή τό 'εμόν.