Πρόσκληση σε δράση, ας αντισταθούμε (Συγκέντρωση στη Θεσ/κη)
Συντονιστής: Συντονιστές
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πρόσκληση σε δράση, ας αντισταθούμε (Συγκέντρωση στη Θεσ
Θα είμαι και εγώ εκεί εχουμε πάρει ευλογία απο τον πνευματικό μας όλοι μας και απο Καβάλα και Δράμα θα φύγουνε λεοφωρεία, οι αιτησεις του Διονυση που είχε δωσει καποτε εδω στο forum εχουν κάνει πάταγο στον Θρησκευτικο κύκλο της Καβάλας αλλά φυσικά δεν νομίζω να ερθουν όλοι , ξερετε...ειμαστε δυστηχως του καναπε και της μπάλας
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

paulina έγραψε:Γενικά έχει γίνει κάποια κινητοποίηση με ενορίες, οργανώσεις, μητροπόλεις κλπ.;
Δεν έχω ακούσει τίποτα και όποιον ρωτάω δεν ξέρει τίποτα...
Η αλήθεια είναι πως δεν ακούστηκε τίποτα, ούτε οι ομιλιτές, αλλά και στην Αθηνα έτσι πρέπει να είχε γίνει..
Ε, αύριο μιας που θα πάμε εκκλησία θα το γνωστοποιήσουμε και στους άλλους..
Στο κάτω-κάτω πάμε και θα δούμε ποιοι θα είναι..
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
pepiixthis έγραψε:Θα είμαι και εγώ εκεί εχουμε πάρει ευλογία απο τον πνευματικό μας όλοι μας και απο Καβάλα και Δράμα θα φύγουνε λεοφωρεία, οι αιτησεις του Διονυση που είχε δωσει καποτε εδω στο forum εχουν κάνει πάταγο στον Θρησκευτικο κύκλο της Καβάλας αλλά φυσικά δεν νομίζω να ερθουν όλοι , ξερετε...ειμαστε δυστηχως του καναπε και της μπάλας
Ορμώμενη από αυτά που λέει η Pepiixthis θα σας πω μια μαρτυρία μιας κυρίας που γνώρισε τον Γέροντα Παισιο.
Όταν τον είχε συναντήσει στην Ι.Μ.Α.Αρσενιου στην σουρωτή, του είπε μεταξύ των άλλων "γέροντα να κάνετε προσευχή και για τον άνδρα μου να έρθει πιο κοντά στην Εκκλησία" και της απαντάει ο Γέροντας " εκείνος πιστεύει πιο πολύ απο εσένα και μην στεναχωριέσαι γι αυτόν και να μην λέτε αυτός πιστεύει και αυτός όχι."
Καλό είναι να κάνει ο καθένας αυτό που μπορεί και ο Θεός δεν αφήνει κανένα αβοήτο.
-
efadamop
- Συστηματικός Αποστολέας

Με τις ευλογίες του μητροπολίτη Άνθιμου η συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη
http://thriskeftika.blogspot.com/2011/0 ... _2841.html
http://thriskeftika.blogspot.com/2011/0 ... _2841.html
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θεσσαλονίκη 20-03-11 και ώρα 1μ.μ στη πλατεία Αριστοτέλους διαμαρτυρία για την κάρτα του πολίτη
Αντε λεβεντες και λεβεντησες ολοι μας να ειμαστε σημερα στην συγκεντρωση για την διαμαρτυρια εναντια στην καρτα του πολιτη που θα γινει εδω στην Θεσσαλονικη.
Εμεις οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι δεν φοβομαστε τιποτα και κανεναν, μονο τον Θεό, για αυτο ας κανουμε ολοι μας με την παρουσια μας και την φωνη μας μια Ομολογια Πιστεως εναντια σε ολους αυτους που με οποιονδηποτε τροπο πολεμανε την πιστη μας και την ορθοδοξια.
Ας ειμαστε ολοι εκει

Αντε λεβεντες και λεβεντησες ολοι μας να ειμαστε σημερα στην συγκεντρωση για την διαμαρτυρια εναντια στην καρτα του πολιτη που θα γινει εδω στην Θεσσαλονικη.
Εμεις οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι δεν φοβομαστε τιποτα και κανεναν, μονο τον Θεό, για αυτο ας κανουμε ολοι μας με την παρουσια μας και την φωνη μας μια Ομολογια Πιστεως εναντια σε ολους αυτους που με οποιονδηποτε τροπο πολεμανε την πιστη μας και την ορθοδοξια.
Ας ειμαστε ολοι εκει
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πες μας Ευστάθιε κανένα νέο...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγω δεν το γνωριζα
αλλα την Κυριακη που μας ερχετε θα βρεθω με τον Σταθη Ακριτοχωρι οποιος θελει καλοδεχουμενος
αλλα την Κυριακη που μας ερχετε θα βρεθω με τον Σταθη Ακριτοχωρι οποιος θελει καλοδεχουμενος
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Aποστολε εχθες δυστηχως δουλευα
ειδα απο εδω εξω πολλα λεωφορια να περνουν , τωρα την συνεχεια να πω την αμαρτια μου δεν την ξερω, ελπιζω καποιο παιδι να πηγε και να μας πει περισσοτερα.

Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Είχε αρκετό κόσμο αν και περίμενα να έχει περισσότερο.
Πρέπει να είχε 1000-2000 άτομα (δε μπορώ να υπολογίσω) γύρω από το άγαλμα του Βενιζέλου.
Υπήρχαν και αρκετοί ιερείς αν και επισήμως η εκκλησία δεν ανακοίνωσε τίποτα. Τουλάχιστον σε 2-3 ναούς που ξέρω δεν είπαν τίποτα για τη συγκέντρωση.
Είχε αρκετό παλμό. Η αλήθεια είναι πως ο καιρός δε βοήθησε καθόλου, αν και για μένα είναι ένα μικρό θαύμα ότι παρόλο που είχε κατάμαυρα σύννεφα καθόλη τη διάρκεια δεν έπεσαν παρά ελάχιστες ψιχάλες.
Πρέπει να είχε 1000-2000 άτομα (δε μπορώ να υπολογίσω) γύρω από το άγαλμα του Βενιζέλου.
Υπήρχαν και αρκετοί ιερείς αν και επισήμως η εκκλησία δεν ανακοίνωσε τίποτα. Τουλάχιστον σε 2-3 ναούς που ξέρω δεν είπαν τίποτα για τη συγκέντρωση.
Είχε αρκετό παλμό. Η αλήθεια είναι πως ο καιρός δε βοήθησε καθόλου, αν και για μένα είναι ένα μικρό θαύμα ότι παρόλο που είχε κατάμαυρα σύννεφα καθόλη τη διάρκεια δεν έπεσαν παρά ελάχιστες ψιχάλες.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Με προβληματιζει πολύ η στάση της Εκκλησίας. Ο μακαριστός τ. Αρχιεπίσκοπος, κυρός Χριστόδουλος διοργάνωσε μια συγκέντρωση και έγινε πάταγος! Θορυβήθηκαν οι πάντες και κύρια οι λεσχίτες!
Έκτοτε σιγή...
Όπως πάταγος είχε γίνει τότε, το 2001, και με την συγκέντρωση για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Γιαννίτση, που μάζεψε τόσο κόσμο, ώστε οι φοβητσιάρηδες πολιτικοί το πήραν αμέσως πίσω! Από κει και μετά άρχισε η στρατηγική της αποδόμησης των διαμαρτυριών, με μπροστάρηδες τα φασιστικά και κατευθυνόμενα ΜΜΕ που ξεκίνησαν να χτυπούν τις συγκεντρώσεις διότι "θίγονται οι έμποροι του κέντρου, προκαλείται ασφυκτικό μποτιλιάρισμα και δημιουργούνται φασαρίες" (με αποκορύφωμα την τεράστια προβοκατόρικη δολοφονία των υπαλλήλων της Marfin).
Αυτή η χώρα χρειάζεται έναν αρχηγό, έναν άνθρωπο με αξίες και ιδανικά που να γίνει μπροστάρης. Προφανώς η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό. Δεν μιλάω για τα πολιτικά ζητήματα, από τα οποία ορθώς απέχει, αλλά για ένα τεράστιο ζήτημα πνευματικό, όπως η κάρτα του πολίτη, για το οποίο θα έπρεπε η ίδια να ηγείται των διαμαρτυριών, γιατί τότε ΟΥΔΕΙΣ θα τολμούσε να την επιβάλει!
Δυστυχώς όμως...
Έκτοτε σιγή...
Όπως πάταγος είχε γίνει τότε, το 2001, και με την συγκέντρωση για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Γιαννίτση, που μάζεψε τόσο κόσμο, ώστε οι φοβητσιάρηδες πολιτικοί το πήραν αμέσως πίσω! Από κει και μετά άρχισε η στρατηγική της αποδόμησης των διαμαρτυριών, με μπροστάρηδες τα φασιστικά και κατευθυνόμενα ΜΜΕ που ξεκίνησαν να χτυπούν τις συγκεντρώσεις διότι "θίγονται οι έμποροι του κέντρου, προκαλείται ασφυκτικό μποτιλιάρισμα και δημιουργούνται φασαρίες" (με αποκορύφωμα την τεράστια προβοκατόρικη δολοφονία των υπαλλήλων της Marfin).
Αυτή η χώρα χρειάζεται έναν αρχηγό, έναν άνθρωπο με αξίες και ιδανικά που να γίνει μπροστάρης. Προφανώς η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό. Δεν μιλάω για τα πολιτικά ζητήματα, από τα οποία ορθώς απέχει, αλλά για ένα τεράστιο ζήτημα πνευματικό, όπως η κάρτα του πολίτη, για το οποίο θα έπρεπε η ίδια να ηγείται των διαμαρτυριών, γιατί τότε ΟΥΔΕΙΣ θα τολμούσε να την επιβάλει!
Δυστυχώς όμως...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.