Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»
Το καλοκαίρι σε ένα μοναστήρι της Πελοποννήσου πολλοί προσκυνητές, ανάμεσά τους κι εγώ, ρωτούσαμε με αγωνία για την κάρτα του πολίτη τί είναι, αν είναι προάγγελος του χαράγματος κλπ. και οι μοναχές είπαν ότι πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό και όταν θα έρθει ο καιρός θα στείλει το μήνυμα σε όλους μας μέσω των Ιεραρχών μας, το Άγιο Όρος και των αγίων που τότε θα εμφανιστούν και θα μας προειδοποιούν για το επερχόμενο κακό. Επίσης μας είπαν ότι δεν πρέπει να μας αναστατώνει αυτό το θέμα γιατί χάνουμε την ειρήνη της ψυχής μας, να κάνουμε πολύ προσευχή και το έκλεισαν εκεί το θέμα...
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Eμένα πάλι κι ο Θεός να με συγχωρέσει και μην λάβετε υπόψην αυτό που λέω ,δεν μπορεί το φτωχό μου το μυαλό να καταλάβει πως είναι δυνατόν να διώξει το Αγιο πνεύμα μια ηλεκτρονική κάρτα ή ένα τσιπ ( παρ'ότι είμαι ΚΑΤΑ )
Δεν καταλαβαίνω ,θα μπει κάτι στο δέρμα και θα διώξει Το άγιο πνεύμα ;
Μήπως Το Αγιο πνεύμα το διώχνουμε εμείς με τις πράξεις μας κι όχι η "τεχνολογία" ;
Μια απλή σκέψη που φαντάζομαι ότι είναι σίγουρα λάθος , απλά αυτά είναι θέματα συζήτησης με κάποιον ιερέα κι όχι έτσι μεταξύ μας νομίζω
Μήπως Το Αγιο πνεύμα το διώχνουμε εμείς με τις πράξεις μας κι όχι η "τεχνολογία" ;
Μια απλή σκέψη που φαντάζομαι ότι είναι σίγουρα λάθος , απλά αυτά είναι θέματα συζήτησης με κάποιον ιερέα κι όχι έτσι μεταξύ μας νομίζω
Καλή Σαρακοστή
Πιστεύω ότι δεν διώχνει η τεχνολογία το Άγιο Πνεύμα, αλλά η συγκατάθεσή μας με το χάραγμα του αντιχρίστου, κάτι για το οποίο μας πληροφορεί η Αποκάλυψη. Ο Θεός μας προειδοποιεί και μας λέει ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε το σημάδι του αντιχρίστου και να είμαστε και μαζί Του. Οι Μεγάλοι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας θα μπορούσαν να προσκυνήσουν τα είδωλα, να προστατέψουν τη ζωή τους και να συνεχίσουν να πιστεύουν στον Κύριο. Δεν το έκαναν όμως και μαρτύρησαν για την πίστη τους. Κάτι ανάλογο ζητάει κι από μας. Να μην προσκυνήσουμε και στην ουσία να γίνουμε μάρτυρες για την πίστη μας.lovethink έγραψε:Eμένα πάλι κι ο Θεός να με συγχωρέσει και μην λάβετε υπόψην αυτό που λέω ,δεν μπορεί το φτωχό μου το μυαλό να καταλάβει πως είναι δυνατόν να διώξει το Αγιο πνεύμα μια ηλεκτρονική κάρτα ή ένα τσιπ ( παρ'ότι είμαι ΚΑΤΑ )
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Ευχαριστώ για την απάντηση :)polina έγραψε:Πιστεύω ότι δεν διώχνει η τεχνολογία το Άγιο Πνεύμα, αλλά η συγκατάθεσή μας με το χάραγμα του αντιχρίστου, κάτι για το οποίο μας πληροφορεί η Αποκάλυψη. Ο Θεός μας προειδοποιεί και μας λέει ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε το σημάδι του αντιχρίστου και να είμαστε και μαζί Του. Οι Μεγάλοι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας θα μπορούσαν να προσκυνήσουν τα είδωλα, να προστατέψουν τη ζωή τους και να συνεχίσουν να πιστεύουν στον Κύριο. Δεν το έκαναν όμως και μαρτύρησαν για την πίστη τους. Κάτι ανάλογο ζητάει κι από μας. Να μην προσκυνήσουμε και στην ουσία να γίνουμε μάρτυρες για την πίστη μας.lovethink έγραψε:Eμένα πάλι κι ο Θεός να με συγχωρέσει και μην λάβετε υπόψην αυτό που λέω ,δεν μπορεί το φτωχό μου το μυαλό να καταλάβει πως είναι δυνατόν να διώξει το Αγιο πνεύμα μια ηλεκτρονική κάρτα ή ένα τσιπ ( παρ'ότι είμαι ΚΑΤΑ )
Καλή Σαρακοστή
- heart
- Κορυφαίος Αποστολέας

h karta einai h ptwsh kai to xaragma h arnish.egw ayto kserw.
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
πατρος Παισιου
Δυστυχώς. και πάλι “ορισμένοι γνωστικοί” Θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μην στενοχωριούνται· “δεν πειράζει αυτο, δεν είναι Τίποτα, αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε!” Κι ενω βλέπουμε τον αποσ. Πέτρο που εξωτερικά αρνηθηκε τον Χριστό, και ητο αρνησις, αυτοι αρνουνται το Αγιο σφραγισμα του Χριστου που τους δόθηκε στο Αγιο Βάπτισμα “Σφραγις δωρεας Πνευματος Αγιου” με τον να δέχονται την σφραγίδα του αντίχριστου, λένε και ότι έχουν μέσα τους τον Χριστο ! Τέτοια δυστυχώς λογική, είχαν και ορισμενοι “γνωστικοί” στα χρόνια των Αγίων Μαρτύρων, που προσπαθούσαν να μετα στρέψουν Τους υποψηφίους μαρτυρας, όπως αναφέρει ο Μέγας Βασίλειος στον λόγο, και να κρατήσει την πίστη με τη ψυχή την εσωτερική διάθεση, γιατί ο Θεός δεν δίνει προσοχή στην γλώσσα αλλά στην διάθεση.
Δυστυχώς. και πάλι “ορισμένοι γνωστικοί” Θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μην στενοχωριούνται· “δεν πειράζει αυτο, δεν είναι Τίποτα, αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε!” Κι ενω βλέπουμε τον αποσ. Πέτρο που εξωτερικά αρνηθηκε τον Χριστό, και ητο αρνησις, αυτοι αρνουνται το Αγιο σφραγισμα του Χριστου που τους δόθηκε στο Αγιο Βάπτισμα “Σφραγις δωρεας Πνευματος Αγιου” με τον να δέχονται την σφραγίδα του αντίχριστου, λένε και ότι έχουν μέσα τους τον Χριστο ! Τέτοια δυστυχώς λογική, είχαν και ορισμενοι “γνωστικοί” στα χρόνια των Αγίων Μαρτύρων, που προσπαθούσαν να μετα στρέψουν Τους υποψηφίους μαρτυρας, όπως αναφέρει ο Μέγας Βασίλειος στον λόγο, και να κρατήσει την πίστη με τη ψυχή την εσωτερική διάθεση, γιατί ο Θεός δεν δίνει προσοχή στην γλώσσα αλλά στην διάθεση.
-
nikoletap
- Συστηματικός Αποστολέας

Καλησπέρα σε όλους τους εν Χριστώ αδελφούς.Είμαι νέο μέλος, γι'αυτό συγχωρέστε μου οποιοδήποτε λάθος.Παρακολουθώ εδώ και καιρό τη συζήτησή σας και έχω ένα ερώτημα.Αν όντως βρισκόμαστε στις έσχατες μέρες, τότε οι προφητείες σχετικά με την Κωνσταντινούπολη πότε θα επαληθευτούν;Τι πιστεύετε;
Τί ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ών ανταπέδωκέ μοι;
Καλώς ήρθες αδερφέ στην παρέα μας.
Το πότε θα εκπληρωθούν οι προφητείες είναι καθαρά
στα χέρια του Θεού, εμείς ανθρωπίνως σαν άνθρωποι
λέμε "πλησιάζει ο καιρός, τα σημάδια πληθαίνουν..."
Ας είμαστε έτοιμοι πνευματικά με εξομολόγηση, εκκλησιασμό, νηστεία, προσευχή
και τότε όποτε και να γίνουν όλα δεν θα πιαστούμε απροετοίμαστοι! ούτε θα ...απελπιστούμε!
"ητοιμάσθην και ουκ εταράχθην" !!!
Το πότε θα εκπληρωθούν οι προφητείες είναι καθαρά
στα χέρια του Θεού, εμείς ανθρωπίνως σαν άνθρωποι
λέμε "πλησιάζει ο καιρός, τα σημάδια πληθαίνουν..."
Ας είμαστε έτοιμοι πνευματικά με εξομολόγηση, εκκλησιασμό, νηστεία, προσευχή
και τότε όποτε και να γίνουν όλα δεν θα πιαστούμε απροετοίμαστοι! ούτε θα ...απελπιστούμε!
"ητοιμάσθην και ουκ εταράχθην" !!!
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

ψυχουλα έγραψε:
<<Υπαρχουν αγιοι που εχουν μιλησει για ψηφο εντριβης και τα πραγματα δειχνουν οτι ναι το σφραγισμα μπορει να ναι μια καρτα. Την οποια ομως μπορεις να πεταξεις ενω το σωματικο αν ειναι και στο μετωπο χαιρετισματα>>
Ψυχούλα, βοήθησέ με να καταλάβω τι εννοείς ,όταν λες <<ψήφο εντριβής>>.
Εννοείς άραγε κάτι το προoίμιο,κάτι το δοκιμαστικό που θέλει να βολιδοσκοπήσει τις υποφαίνοντες τυχών αντιδράσεις ;Αν εννοείς αυτό ,τότε γιατί η κάρτα είναι το σφράγισμα; Υπάρχει δοκιμαστικό σφράγισμα; Σφράγισμα που μπορείς να πετάξεις και να απαλλαχτείς ;
Μα το σφράγισμα δεν πετιέται. Σφραγίζω σημαίνει κάτι που μένει ανεξίτηλο ,κάτι που μένει και που είναι τεκμήριο, απόδειξη .Και στην απόδειξη δε χωρά αμφιβολία, γιατί εμπεριέχει την αλήθεια και η αλήθεια δε ξεχνά και δε λησμονεί ποτέ.
ψυχουλα έγραψε:<< Ερχεται ο ψευδοπροφητης αρχιζει η διαδικασια του χαραγματος>>
Σφράγισμα ή Χάραγμα δεν είναι το ίδιο;
Απ` ότι γνωρίζω πολλοί είναι αυτοί που αυτοβούλως έχουν σφραγιστεί και τον ψευτοπροφήτη δεν τον έχουμε δει ακόμα.
ψυχουλα έγραψε:<<Αρπαζεται η Εκκλησια>>
Τι εννοείς μ` αυτό;
ψυχουλα έγραψε:<< Έρχονται οι προφητες, κηρρυσουν μετανοια ωστε να πεταξουμε το σφραγισμα>>
Είναι γραμμένο κάτι τέτοιο στην Αποκάλυψη; Πού;
Αναγνωρίζω ,Ψυχούλα, το πόσο θετικά έχουν μετρήσει οι εκάστοτε επισημάνσεις σου σε διάφορα θέματα που καταπιάστηκες .Σίγουρα έχεις προσφέρει πολλά και ο λόγος σου μεστός με τη χάρη της ευθύτητας και αυθορμητισμού εντυπωσιάζουν και ανατρέπουν μερικές φορές τα κάποια κατεστημένα. Οι παραπάνω ερωτήσεις μου ,πίστεψέ με ,δεν έχουν το σκοπό καμιάς μομφής στο πρόσωπό σου και το οποίο εκτιμώ.
Πέρα όμως απ` αυτά,θέλω να πω και τούτο.
Πολύ το ψάχνουμε βρε παιδιά.
Το ψάξιμο αυτό, μήπως είναι και μια ολιγοπιστία με την έννοια να δικαιολογήσουμε τις όποιες αδυναμίες και φόβους μας από των επερχομένων δεινών ένεκα της εναντίωσής μας στο κράτος της Νέας Εποχής; Μήπως το κλωθογυρίζουμε για να δώσουμε ενδομύχως μια ευκαιρία στον εαυτό μας να τον πείσουμε μπας και αποφύγουμε τα δεινά που προοιωνίζονται και που δίχως να το αντιλαμβανόμαστε έχουμε ήδη καταστεί παίγνια του αντίδικου διαβόλου που ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη;
Μήπως μεριμνάμε και τυρβάζουμε περί πολλά και αφήνουμε στα αζήτητα το <<ενός δε εστί χρεία;>>
Μήπως ......;
Τις ερωτήσεις αυτές ,και όχι μόνο, τις κάνω πρώτα στον εαυτό μου και δεν έχω κανένα σκοπό να λοιδορήσω και να προσβάλλω κανέναν. Συγχωρήστε με.
Είμαι απόλυτα όμως σίγουρος πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το τι η Εκκλησία μας θα πει και η οποία σίγουρα γνωρίζει το πώς θα το χειριστεί και πότε θα αποφανθεί. Πολλά βλέπετε τα ερωτηματικά .
Ακόμα κι αυτό που είπε ο,η nikoletap και που τον ,την καλωσορίζουμε στην παρέα μας ,δίκιο έχει όταν ερωτά :<< Αν όντως βρισκόμαστε στις έσχατες μέρες, τότε οι προφητείες σχετικά με την Κωνσταντινούπολη πότε θα επαληθευτούν;Τι πιστεύετε;>>
Ας έχουμε λοιπόν με την υπομονή και την υπακοή μας σ` Αυτήν ,τον έλεγχο των σωμάτων και των Ψυχών ημών.
<<Υπαρχουν αγιοι που εχουν μιλησει για ψηφο εντριβης και τα πραγματα δειχνουν οτι ναι το σφραγισμα μπορει να ναι μια καρτα. Την οποια ομως μπορεις να πεταξεις ενω το σωματικο αν ειναι και στο μετωπο χαιρετισματα>>
Ψυχούλα, βοήθησέ με να καταλάβω τι εννοείς ,όταν λες <<ψήφο εντριβής>>.
Εννοείς άραγε κάτι το προoίμιο,κάτι το δοκιμαστικό που θέλει να βολιδοσκοπήσει τις υποφαίνοντες τυχών αντιδράσεις ;Αν εννοείς αυτό ,τότε γιατί η κάρτα είναι το σφράγισμα; Υπάρχει δοκιμαστικό σφράγισμα; Σφράγισμα που μπορείς να πετάξεις και να απαλλαχτείς ;
Μα το σφράγισμα δεν πετιέται. Σφραγίζω σημαίνει κάτι που μένει ανεξίτηλο ,κάτι που μένει και που είναι τεκμήριο, απόδειξη .Και στην απόδειξη δε χωρά αμφιβολία, γιατί εμπεριέχει την αλήθεια και η αλήθεια δε ξεχνά και δε λησμονεί ποτέ.
ψυχουλα έγραψε:<< Ερχεται ο ψευδοπροφητης αρχιζει η διαδικασια του χαραγματος>>
Σφράγισμα ή Χάραγμα δεν είναι το ίδιο;
Απ` ότι γνωρίζω πολλοί είναι αυτοί που αυτοβούλως έχουν σφραγιστεί και τον ψευτοπροφήτη δεν τον έχουμε δει ακόμα.
ψυχουλα έγραψε:<<Αρπαζεται η Εκκλησια>>
Τι εννοείς μ` αυτό;
ψυχουλα έγραψε:<< Έρχονται οι προφητες, κηρρυσουν μετανοια ωστε να πεταξουμε το σφραγισμα>>
Είναι γραμμένο κάτι τέτοιο στην Αποκάλυψη; Πού;
Αναγνωρίζω ,Ψυχούλα, το πόσο θετικά έχουν μετρήσει οι εκάστοτε επισημάνσεις σου σε διάφορα θέματα που καταπιάστηκες .Σίγουρα έχεις προσφέρει πολλά και ο λόγος σου μεστός με τη χάρη της ευθύτητας και αυθορμητισμού εντυπωσιάζουν και ανατρέπουν μερικές φορές τα κάποια κατεστημένα. Οι παραπάνω ερωτήσεις μου ,πίστεψέ με ,δεν έχουν το σκοπό καμιάς μομφής στο πρόσωπό σου και το οποίο εκτιμώ.
Πέρα όμως απ` αυτά,θέλω να πω και τούτο.
Πολύ το ψάχνουμε βρε παιδιά.
Το ψάξιμο αυτό, μήπως είναι και μια ολιγοπιστία με την έννοια να δικαιολογήσουμε τις όποιες αδυναμίες και φόβους μας από των επερχομένων δεινών ένεκα της εναντίωσής μας στο κράτος της Νέας Εποχής; Μήπως το κλωθογυρίζουμε για να δώσουμε ενδομύχως μια ευκαιρία στον εαυτό μας να τον πείσουμε μπας και αποφύγουμε τα δεινά που προοιωνίζονται και που δίχως να το αντιλαμβανόμαστε έχουμε ήδη καταστεί παίγνια του αντίδικου διαβόλου που ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη;
Μήπως μεριμνάμε και τυρβάζουμε περί πολλά και αφήνουμε στα αζήτητα το <<ενός δε εστί χρεία;>>
Μήπως ......;
Τις ερωτήσεις αυτές ,και όχι μόνο, τις κάνω πρώτα στον εαυτό μου και δεν έχω κανένα σκοπό να λοιδορήσω και να προσβάλλω κανέναν. Συγχωρήστε με.
Είμαι απόλυτα όμως σίγουρος πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το τι η Εκκλησία μας θα πει και η οποία σίγουρα γνωρίζει το πώς θα το χειριστεί και πότε θα αποφανθεί. Πολλά βλέπετε τα ερωτηματικά .
Ακόμα κι αυτό που είπε ο,η nikoletap και που τον ,την καλωσορίζουμε στην παρέα μας ,δίκιο έχει όταν ερωτά :<< Αν όντως βρισκόμαστε στις έσχατες μέρες, τότε οι προφητείες σχετικά με την Κωνσταντινούπολη πότε θα επαληθευτούν;Τι πιστεύετε;>>
Ας έχουμε λοιπόν με την υπομονή και την υπακοή μας σ` Αυτήν ,τον έλεγχο των σωμάτων και των Ψυχών ημών.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλώς ήλθες στην παρέα μας ,polina.polina έγραψε:Το καλοκαίρι σε ένα μοναστήρι της Πελοποννήσου πολλοί προσκυνητές, ανάμεσά τους κι εγώ, ρωτούσαμε με αγωνία για την κάρτα του πολίτη τί είναι, αν είναι προάγγελος του χαράγματος κλπ. και οι μοναχές είπαν ότι πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό και όταν θα έρθει ο καιρός θα στείλει το μήνυμα σε όλους μας μέσω των Ιεραρχών μας, το Άγιο Όρος και των αγίων που τότε θα εμφανιστούν και θα μας προειδοποιούν για το επερχόμενο κακό. Επίσης μας είπαν ότι δεν πρέπει να μας αναστατώνει αυτό το θέμα γιατί χάνουμε την ειρήνη της ψυχής μας, να κάνουμε πολύ προσευχή και το έκλεισαν εκεί το θέμα...
Συμφωνώ με ό,τι επί του παρόντως λες ,και γιατί αγαπώ ιδιαίτερα τα μαναστήρια του Μοριά ,αλλά και για τα εμπνευσμένα αυτά λόγια.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς