Γιατί βάφονται οι γυναίκες?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Γιατί βάφονται οι γυναίκες?

Δημοσίευση από angieholi »

aposal έγραψε: Αυτό που εσύ εννοείς είναι ότι στις μέρες μας οι καλωπισμοί των ανδρών μοιάζουν ανησυχητικά με αυτούς των γυναικών.
Αυτό φυσικά εννοώ!!!!!

Όχι την περιποίηση που όλοι κάνουμε!

Λυπάμαι αλλά το να βλέπω έναν άντρα με φρύδι βγαλμένο, με σχήμα που να τονίζει το μάτι, λυπάμαι αλλά μόνο περιποίηση δεν το θεωρώ.......

Γνώμη μου βέβαια..... μπορεί άλλοι να τους πειράζει, όταν βλέπουν έναν άντρα να έχει βλέμμα γυναίκας και να λες, αυτό τώρα το πλάσμα τι είναι;
Άντρας είναι, αλλά σαν γυναίκα μοιάζει....

Μάνο τι να πω... ο καθένας έχει την γνώμη του... να'ναι ευλογημένο, ε! δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας και για τρίχες!!!!! :wink:
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

angieholi έγραψε:
aposal έγραψε: Αυτό που εσύ εννοείς είναι ότι στις μέρες μας οι καλωπισμοί των ανδρών μοιάζουν ανησυχητικά με αυτούς των γυναικών.
Αυτό φυσικά εννοώ!!!!!

Όχι την περιποίηση που όλοι κάνουμε!

Λυπάμαι αλλά το να βλέπω έναν άντρα με φρύδι βγαλμένο, με σχήμα που να τονίζει το μάτι, λυπάμαι αλλά μόνο περιποίηση δεν το θεωρώ.......

Γνώμη μου βέβαια..... μπορεί άλλοι να τους πειράζει, όταν βλέπουν έναν άντρα να έχει βλέμμα γυναίκας και να λες, αυτό τώρα το πλάσμα τι είναι;
Άντρας είναι, αλλά σαν γυναίκα μοιάζει....

Μάνο τι να πω... ο καθένας έχει την γνώμη του... να'ναι ευλογημένο, ε! δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας και για τρίχες!!!!! :wink:

Aυτό εννοείται οτι είναι αντιαισθητικό ,αλλά άλλο αυτό, κι άλλο κάποιος να έχει ένα φρύδι αντί για δύο και να βγάλει από τη μέση τις τρίχες ή να αφαιρέσει τις τρίχες από την πλάτη του αν είναι σαν αρκούδα και ιδρώνει και δεν μπορεί
Οπως και να'χει όμως ,όλη αυτή η εμμονή με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που αποδυκνείουν την ποιότητα κ την ποσότητα πίστης του καθενός εμένα μου κάνουν "τυπολατρεία"
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

lovethink έγραψε: Οπως και να'χει όμως ,όλη αυτή η εμμονή με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που αποδυκνείουν την ποιότητα κ την ποσότητα πίστης του καθενός εμένα μου κάνουν "τυπολατρεία"
Ναι αλλα αν δεν αρχίσουμε κάποια στιγμή να κόβουμε κάποια μικρά μας πάθη, πως θα καταφερουμε στο τέλος να κόψουμε και τα μεγάλα? Αν λέμε συνέχεια το ένα ειναι μικρό δεν πειράζει, το άλλο έλα μωρε και αυτο δεν πειράζει...και το άλλο εντάξει βρε που θα παει θα το κοψουμε και αυτο κάποια μέρα....ίσως να έρθει αυτη η ημερα πιο γρηγορα απο οτι την περιμένουμε και θα μας βρει ακόμα...στο πρωτο σκαλοπατάκι μιας μεγάλης σκάλας που φτάνει εκεί που είναι ο προορισμος κάθε ανθρώπου. Σκαλί σκαλί προσπάθεια προσπάθεια....ας κάνουμε τον αγώνα μας βρε παιδια..νομίζω... Με αυτό δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, απλώς δεν ξέρω και να διατυπωνω σωτσα αυτα που θέλω να γράψω....αν δεν προσπαθουμε για κάποια πραγματα να τα διορθώσουμε και που καλο δεν μας κάνουν αλλα και κατα κάποιο τρόπο δεν είναι και σωστά.....πως θα δείξουμε ότι αγαπάμε τον Χριστό μας, αγαπάμε την Παναγίστα μας που ήταν η ωραιότερα γυναίκα που έχει γεννηθεί, πως θα προσπαθήσουε να τη μιασουμε( Εντάξει νομίζω αρκετα ακατορθωτο) Αλλα τουλάχιστον να πουμε οτι προσπαθησαμε, να δουμε τα παραδείγματα των αγίων μας που αιμα εσταξαν πολέμησαν για την αγάπη Του Χριστού μας. Και εμεις τι κάνουμε? Καθόμαστε και ασχολούμαστε με πόσες σκιες θα βαλουμε στο ματι για να δειχνει μεγαλύτερο...τι χρωμα στα χειλη για να φαίνονται πιο ζουμερα πιο μεγάλα, πιο ρουζ να φαινονατι ωραια τα μαγουλάκια μας.......και μπλα μπλαμ μπλα. και εγω δεν ξέρω βεβαια αν μπορεσω να αντεξω αν βγω εξω για πιο καλα αν και πάλι δεν βαφτω ..παντως μεχρι σημερα ακριβως μια βομαδα που το κανω νιωθω πολυ μα πολύ καλα ειναι σαν να επεσε μια μασκα απο πανω μου και νιωθω ωραια...δεν ξερω αν με καταλαβαινετε :roll: :roll: :roll: Εντάξει δεν ειπαμε νε μην περιποιηθουμε να περπαταμε απλυτοι αξυριστοι αχτενιστοι με τις τριχες 2 μέτρα στο ποδι και στη αμασχάλη...αυτο νομίζω ειναι και στην υγιεινή του καθενος και δεν νομιζω να ειναι κακο αυτη η περιποιηση...
Παιδια συγχωρεστε με με τα γραφόμενα μου..ελπίζω να μην έκαναν κανεναν να θυμωσει. :? :?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Έχω μερικά ερωτήματα, μάλλον ισχυρά για να βγώ απο το καβούκι μου....
Καλά δεν ξέρετε για βάφεστε;

Είναι σημαντικότερο γεγονός η μη περιποίηση προσώπου απο την μη περιποίηση των λανθανόντων συμπεριφορών;

Γιατί συνεχίζει να αναπαράγεται μια κατάσταση συντηρητισμού και πουριτανισμού; Γιατί πρέπει να ενοχοποιείται κάθε τί που σε κάνει όμορφο ή εν πάσει πάσει περιπτώσει σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και να στιγματίζεται η χ συμπεριφορά ως κοσμική. Το φαγητό πρέπει να συνοδεύεται απο ύμνους και αναγνώσματα, τα τραγούδια πρέπει να είναι μόνο θρησκευτικά, πατριωτικά και παραδοσιακά, ο καφές στο αρχονταρίκι ή σε κύκλο μέλετης Αγίας Γραφής, ο έρωτας μόνο με ιερό στόχο και τόσες μέρες πριν και μετά κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Να μη χαρακτηρίσω δε την περίφημο αναφορά περί τελωνείων και χρωματοπροσωπείας για ένα κείμενο που και επίσημο εκκλησιαστικά δεν είναι και που αν ισχύει ο παράδεισος είναι χαμένος απο τώρα. Είναι δυνατόν με 2 βαψίματα να παίζεται η ψυχή σου; Λογική δεν έχουμε σε αυτό το χώρο όπου το ανάγνωσμα περι τελωνείων έχει γίνει η σημαία του πουριτανισμού... Και ξέρω και Αγία που έγγαμη βάφονταν θεωρώντας ότι τιμούσε τον σύζυγό της. Ακούγεται πως έχει κατατεθεί ένσταση αναίρεσης της Αγιότητάς της στον Επουράνιο Πάγο αλλά η πηγή ελέγχεται...... :wink:

Στην καλαισθησία μας πρέπει να κάνουμε φροντιστήριο και στην διάκριση, όπως και το σκοπό. Είναι θεμιτός ο σκοπός, είναι το ένδυμά μας και η όλη περιποίηση κατάλληλα για την χ περίσταση; Σε μια χώρα που όρισε την καλαισθησία, που η εκκλησιαστική τέχνη μεγαλούργησε, σήμερα οι Ναοί μας είναι ο ορισμός του κίτς, η τέχνη μας αντιγραφή του ξενόφερτου μπαρόκ και της λαίλαπας του τσιμέντου, οι δε χριστιανοί βλέπουν την τέχνη σαν κάτι το κοσμικό και τα αρχαιολογικά μουσεία ή τον Παρθενώνα ως χάσιμο χρόνου και θεωρία παγανιστικών συμβόλων.

Χωρίς να καίγομαι για το μακιγιάζ αλλά θεωρώντας πως αυτή η γνώριμη κατάσταση κάπου - κάπου πρέπει να πάρει και μια αντίθετη αντιμετώπιση και να πάψει να αποτελεί κουβέντα αποπροσανατολισμού απο τα πραγματικά πνευματικά μας προβλήματα.

Με εκτίμηση πάντα !
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

konstantinoupolitis έγραψε:Έχω μερικά ερωτήματα, μάλλον ισχυρά για να βγώ απο το καβούκι μου....

Είναι σημαντικότερο γεγονός η μη περιποίηση προσώπου απο την μη περιποίηση των λανθανόντων συμπεριφορών;

Γιατί συνεχίζει να αναπαράγεται μια κατάσταση συντηρητισμού και πουριτανισμού; Γιατί πρέπει να ενοχοποιείται κάθε τί που σε κάνει όμορφο ή εν πάσει πάσει περιπτώσει σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και να στιγματίζεται η χ συμπεριφορά ως κοσμική. Το φαγητό πρέπει να συνοδεύεται απο ύμνους και αναγνώσματα, τα τραγούδια πρέπει να είναι μόνο θρησκευτικά, πατριωτικά και παραδοσιακά, ο καφές στο αρχονταρίκι ή σε κύκλο μέλετης Αγίας Γραφής, ο έρωτας μόνο με ιερό στόχο και τόσες μέρες πριν και μετά κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Να μη χαρακτηρίσω δε την περίφημο αναφορά περί τελωνείων και χρωματοπροσωπείας για ένα κείμενο που και επίσημο εκκλησιαστικά δεν είναι και που αν ισχύει ο παράδεισος είναι χαμένος απο τώρα. Είναι δυνατόν με 2 βαψίματα να παίζεται η ψυχή σου; Λογική δεν έχουμε σε αυτό το χώρο όπου το ανάγνωσμα περι τελωνείων έχει γίνει η σημαία του πουριτανισμού... Και ξέρω και Αγία που έγγαμη βάφονταν θεωρώντας ότι τιμούσε τον σύζυγό της. Ακούγεται πως έχει κατατεθεί ένσταση αναίρεσης της Αγιότητάς της στον Επουράνιο Πάγο αλλά η πηγή ελέγχεται...... :wink:

Στην καλαισθησία μας πρέπει να κάνουμε φροντιστήριο και στην διάκριση, όπως και το σκοπό. Είναι θεμιτός ο σκοπός, είναι το ένδυμά μας και η όλη περιποίηση κατάλληλα για την χ περίσταση; Σε μια χώρα που όρισε την καλαισθησία, που η εκκλησιαστική τέχνη μεγαλούργησε, σήμερα οι Ναοί μας είναι ο ορισμός του κίτς, η τέχνη μας αντιγραφή του ξενόφερτου μπαρόκ και της λαίλαπας του τσιμέντου, οι δε χριστιανοί βλέπουν την τέχνη σαν κάτι το κοσμικό και τα αρχαιολογικά μουσεία ή τον Παρθενώνα ως χάσιμο χρόνου και θεωρία παγανιστικών συμβόλων.

Χωρίς να καίγομαι για το μακιγιάζ αλλά θεωρώντας πως αυτή η γνώριμη κατάσταση κάπου - κάπου πρέπει να πάρει και μια αντίθετη αντιμετώπιση και να πάψει να αποτελεί κουβέντα αποπροσανατολισμού απο τα πραγματικά πνευματικά μας προβλήματα.

Με εκτίμηση πάντα !
Συμφωνώ με όσα είπες και με χαροποίησε που είδα κι αυτή την τοποθέτηση
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Κωνσταντίνε λέω να ξαναρχίσω να βάφομαι αν είναι έτσι!! :P :P Πλάκα κάνω :P !! Εχεις δίκαιο με όλα αυτα που γράφεις, αλλα τωρα σε αυτην τη περίπτωση δεν είναι κάτι που μου το επέβαλε κάποιος....και το ωραίο είναι οτι με το σταμάτημα του σπατουλαρίσματος, είναι σαν να εφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος απο πάνω μου, νιώθω σαν απελευθερωμένη.....και δεν νομίζω να παραμερίζω έτσι τα πνευματικά προβλήματα ουτε να προσανατολίζουμε αλλα το αντίθετο....προσπαθω να κάνω εστω και με αυτό το οσο χαζούλικο πραγμα και να φαινεται, να προσπαθω να βάλω μια μικρή αρχή στον αγώνα μου...γιατί υπάρχουν ακόμα πολλά πάθη και αυτό ήταν ένα απο αυτά........ :? :?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

konstantinoupolitis έγραψε:Έχω μερικά ερωτήματα, μάλλον ισχυρά για να βγώ απο το καβούκι μου....

Με εκτίμηση πάντα !
Δόξα τω Θεώ ο σεβαστός konstantinoupolitis με έκανε να αισθάνομαι λίγο γραφικός και πουριτανός.
Όμως , θεωρώ την στάση του λίγο αιρετίζουσα ώς προς τα Τελώνια , εκτός και αν γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα εκκλησιαστικά , οπότε και πάλι δεν κατάλαβα καλά, και ζητώ συγνώμη. -
Νάναι ευλογημένο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

[quote="smarti"]Κωνσταντίνε λέω να ξαναρχίσω να βάφομαι αν είναι έτσι!! :P :P Πλάκα κάνω

Θυμησε μου οταν σε δω να σου δωσω μια μπουνια στο ματι... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Που θα μου πεις εμενα οτι δε στο επεβαλε κανεις......δε στο επεβαλε αλλα σου την ειπε μεταξυ σοβαρου κι αστειου και συ σαν ψαρουκλα που εισαι ΤΣΙΜΠΗΣΕΣ :P :P :P :P :P
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ελπιδάκι μην με σκας :45 :45 :45 :45 :45 :45 :45 :45 Βρε αν σε πει καποιος να πας να πνιγεις εσυ θα πας???? Σε είπα οτι το επεξεργαζομουν εδω και καιρο....και οταν μου το ειπαν δεν μου το επεβαλαν. Ο καθενας μας ειναι ελευθερος να διαλέξει νομίζω...Μην με σκας βρε :20 :20 ....να σου έλεγα οτι δεν νιωθω καλα και το κανω με το ζόρι..να ελεγα εντάξει με το δίκαιο σου...αλλα αφου σας το φωνάζω...πως νιωθω καλυτερα ετσι..τι να κάνω...αλλο να το καταλάβεις βρε!! :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :P :P :P :P :P :P :P Ελπιδάκι καλημέρα σε είπα? :P :P :P Καλημέρα Ελπιδάκι. :25 :25 :25 :8 :8 :8
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

smarti έγραψε:Ελπιδάκι μην με σκας :45 :45 :45 :45 :45 :45 :45 :45 Βρε αν σε πει καποιος να πας να πνιγεις εσυ θα πας???? Σε είπα οτι το επεξεργαζομουν εδω και καιρο....και οταν μου το ειπαν δεν μου το επεβαλαν. Ο καθενας μας ειναι ελευθερος να διαλέξει νομίζω...Μην με σκας βρε :20 :20 ....να σου έλεγα οτι δεν νιωθω καλα και το κανω με το ζόρι..να ελεγα εντάξει με το δίκαιο σου...αλλα αφου σας το φωνάζω...πως νιωθω καλυτερα ετσι..τι να κάνω...αλλο να το καταλάβεις βρε!! :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :P :P :P :P :P :P :P Ελπιδάκι καλημέρα σε είπα? :P :P :P Καλημέρα Ελπιδάκι. :25 :25 :25 :8 :8 :8
Εγω τωρα γιατι δε σε πιστευω δε ξερω...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: οπως και να χει αφου αισθανεσαι εσυ καλα εμενα μου περισσευει,να δω μεχρι ποτε θα το κρατησεις :lol: :lol: :lol: :lol: γιατι αν κρινω απ τις αποχωρησεις σου απ το φορουμ που χαιρετας μετα δακρυων σαν να μη μας ξαναδεις ποτε και μετα απο λιγο καιρο επιστρεφεις δρυμητερη τοτε μιλαμε για βραχο ακλονητο φιλεναδα μου :8 :8 :8 :8 :8 :8

Υ.Γ Εγω δε φταιω σου ειπα να μη με τσιγκλας :wink: :wink: :wink:

Καλημερα Σμαρουλινι μου...... :8 :8 :8
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”