Γιατί βάφονται οι γυναίκες?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Γιατί βάφονται οι γυναίκες?

Δημοσίευση από angieholi »

Πάντως.... αν σε λίγα χρόνια... συνεχίσει αυτή η κατρακύλα (που οφείλεται στην αμαρτία μας)
το ερώτημα θα χρειαστεί να αλλάξει τίτλο και να γίνει: "Γιατί βάφονται οι άντρες;" :shock: :shock: :shock:

Και όσο αξιοπερίεργο και απίθανο και παρατραβηγμένο σας φαίνεται αυτό... ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να βγάζουν τα φρύδια τους.
Και δεν μιλάμε μόνο για τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους της Show-Biz (που ούτε βέβαια αυτοί είναι δικαιολογήμενοι),
αλλά μιλάμε για τους άντρες της "διπλανής πόρτας" και ιδιαίτερα τις πιο νεαρές ηλικίες. :( :(

Και καταλαβαίνω ότι για τους άντρες είναι δύσκολο ίσως να το καταλάβουν αυτό (το βγάλσιμο των φρυδιών δηλαδή σε έναν άλλο άντρα),
όμως για εμάς τις γυναίκες είναι πολύ εύκολο.... και πιστέψτε με... είναι ένα από τα χειρότερα θεάματα... :? :?

Δυστυχώς τα 2 φύλα πάνε να τα κάνουν ένα, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να ανδρίζουν και οι άνδρες να γυναικίζουν.... (εννοώ όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση...)
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Απόσπασμα από το βιβλίο του Κλείτου Ιωαννίδη : «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ. Μαρτυρίες και εμπειρίες»

Τον γέροντα δεν τον απασχολούσε η εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων. Κι αυτό το διαπίστωναν όσοι πήγαιναν να τον επισκεφθούν, χωρίς την κατάλληλη, ας πούμε, αμφίεση. Κοιτούσε τα βαθύτερα αίτια μέσα στη ψυχή, γιατί γνώριζε ότι αν τακτοποιηθούν τα εσωτερικά του ανθρώπου αυτόματα θα διορθωθούν και τα εξωτερικά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
inaf
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaf »

Αν και είμαι έξω από τον χορό θα πω την γνώμη μου, σωστή ή λάθος. Στα 7 χρόνια που εργάζομαι δύο φορές μου είπαν κοπέλες συνάδελφοι με απολογητικό ύφος "μην με κοιτάς έτσι, απλά δεν πρόλαβα να βαφτώ". Και απάντησα "είσαι πολύ πιο όμορφη έτσι" (για τον λόγο αυτό και κοίταζα παράξενα :smile: ). Προσπαθώ να μην το θεωρώ ενδεικτικό του χαρακτήρα το γεγονός του βαψίματος γιατί όντως δεν είναι αλλά να κοιτάζω τον εαυτό μου όπου θα βρω πάμπολα πολύ χειρότερα και καλά κρυμμένα πάθη. Άλλωστε είναι πολλά που δεν ξέρουμε πίσω από κάθε πράξη που όχι μόνο να την δικαιολογεί αλλά και να την επιβάλει όπως ειπώθηκε και παραπάνω.
«Ιδού βαδίζω…» Κύριε, δέξου με
ξεχνώντας τον πολύ μου ρύπο…
Εσύ που ακούς τον κρυφό πόθο μου
και της καρδιά μου κάθε χτύπο.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

inaf έγραψε:Αν και είμαι έξω από τον χορό θα πω την γνώμη μου, σωστή ή λάθος. Στα 7 χρόνια που εργάζομαι δύο φορές μου είπαν κοπέλες συνάδελφοι με απολογητικό ύφος "μην με κοιτάς έτσι, απλά δεν πρόλαβα να βαφτώ". Και απάντησα "είσαι πολύ πιο όμορφη έτσι" (για τον λόγο αυτό και κοίταζα παράξενα :smile: ). Προσπαθώ να μην το θεωρώ ενδεικτικό του χαρακτήρα το γεγονός του βαψίματος γιατί όντως δεν είναι αλλά να κοιτάζω τον εαυτό μου όπου θα βρω πάμπολα πολύ χειρότερα και καλά κρυμμένα πάθη. Άλλωστε είναι πολλά που δεν ξέρουμε πίσω από κάθε πράξη που όχι μόνο να την δικαιολογεί αλλά και να την επιβάλει όπως ειπώθηκε και παραπάνω.
Θα μιλήσω προσωπικά για να μην παρεξηγηθεί καμια κοπέλα.. :oops: :oops: Αυτό που έγραψες νομίζω πως είναι σαν ένα μεγάλο κόμπλεξ που έχουμε..νομίζωντας πως το να βαφόμαστε μας κάνει αυτομάτως και πιο όμορφες!! Υπάρχει όμως και το άλλο το ερώτημα που δεν είναι και τόσο ευχάριστο :roll: :roll: ...βαφόμαστε για εμάς ή για να αρέσουμε τους άλλους?
Από την Πέμπτη πάντως είμαι άβαφη δεν ξέρω αν θα μπορώ να το κρατήσω.. :? :? αλλά νιώθω πολύ καλά... :8 :8
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Βλέπω να τρώω ξύλο..... :? :? :? :? :?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι που έχουν εσωτερική ομορφιά (είτε γυναίκες είτε άντρες), αργά ή γρήγορα θα την δείξουν στον συνάνθρωπό τους.
Μού έχει συμβεί πολλές φορές αυτό, να θεωρήσω όμορφο έναν κατά τεκμήριο "άσχημο" εμφανισιακά άνθρωπο, αλλά και το αντίθετο, να θεωρήσω άσχημο έναν "όμορφο".

Κατά τα άλλα όλοι στα πλαίσια της "εφημερότητάς" μας ως όντα, προσέχουμε πώς θα δείξουμε το "δήθεν" και δεν προσέχουμε και τόσο το αληθινό.

Επομένως το θέμα είναι βαθύτερο και άπτεται της γενικότερης αντίληψής μας περί της "αλήθειας".

Προσωπικά θα μπορούσα να θαυμάσω κάτι "όμορφο" εμφανισιακά.

Αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να το αγαπήσω εξ αιτίας της "ομορφιάς" του.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

panagiotisspy έγραψε:Εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι που έχουν εσωτερική ομορφιά (είτε γυναίκες είτε άντρες), αργά ή γρήγορα θα την δείξουν στον συνάνθρωπό τους.
Μού έχει συμβεί πολλές φορές αυτό, να θεωρήσω όμορφο έναν κατά τεκμήριο "άσχημο" εμφανισιακά άνθρωπο, αλλά και το αντίθετο, να θεωρήσω άσχημο έναν "όμορφο".

Κατά τα άλλα όλοι στα πλαίσια της "εφημερότητάς" μας ως όντα, προσέχουμε πώς θα δείξουμε το "δήθεν" και δεν προσέχουμε και τόσο το αληθινό. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :( :(

Επομένως το θέμα είναι βαθύτερο και άπτεται της γενικότερης αντίληψής μας περί της "αλήθειας".

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

smarti έγραψε:
panagiotisspy έγραψε:Εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι που έχουν εσωτερική ομορφιά (είτε γυναίκες είτε άντρες), αργά ή γρήγορα θα την δείξουν στον συνάνθρωπό τους.

Κατά τα άλλα όλοι στα πλαίσια της "εφημερότητάς" μας ως όντα, προσέχουμε πώς θα δείξουμε το "δήθεν" και δεν προσέχουμε και τόσο το αληθινό. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :( :(

Σμαρώ μου χαθήκαμε, εγώ δηλαδή χάθηκα ένεκα των εργασιακών.. :( :(

Οσο αφορά το παραπάνω δεν αφορά εσένα αλλά όλους μας. Κι' εμείς οι άντρες άλλωστε ξυριζόμαστε, κουρευόμαστε κλπ, όλοι λίγο ή πολύ δίνουμε σημασία στα "εξωτερικά".
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Αντε Παναγιώτη τελειωνε την δουλειά γιατί σε περιμένουμε όλοι εδώ !! :aiwebs_002 :6 :6 :6 :6 Κουράγιο και καλή δύναμη!! :25 :25
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

johnge έγραψε:Να απαντήσω κι εγώ, αν και πρέπει να παραδεχτώ πως δεν βάφομαι! Καλά το παράξενο θα ήταν να βάφομαι!!

Σημασία πάνω από όλα έχει να μην ξεχνάμε τον Θεό. Να μην ξεχνάμε την δόξα Του και να ζητάμε να μας ελεεί με το μέγα έλεος Του. Ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε πει ότι ο Θεός μας θέλει και με το σκουλαρίκι και με το τζιν, και με μακριά μαλλιά, και με ξυρισμένα (όπως είμαι κι εγώ).

Και δεν είχε άδικο. Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, ούτε καν τον εαυτό μου. Η προσέγγιση με τον Θεό σε αλλάζει. Τόσο πνευματικά αλλά και σωματικά. Και αυτή η διαρκής επικοινωνία είναι που θα μας αλλάξει, αλλά κυρίως θα μας σώσει. Ο Χριστόδουλος θέλησε ο κόσμος να αρχίσει να γνωρίζει τον Θεό. Και η γνώση του Θεού είναι ατελείωτη. Όσο μαθαίνουμε τον Θεό, τόσο αλλάζουμε, μεταμορφώνόμαστε.

Όταν άρχισα να ξυρίζω το κεφάλι μου, το έκανα προσωπικά από στυλ ίσως και λόγω τριχόπτωσης. Πλέον εξακολουθώ να το έχω για τελείως διαφορετικούς λόγους όμως και όπως είπε εύθυμα ο γέροντάς μου (και με παρότρυνε να το χρησιμοποιώ) για να έρχεται πιο εύκολα η επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος.

Η βαφή και κάθε είδους καλλωπισμού όταν χρησιμοποιείται, δεν θα πρέπει να μας γίνει εμμονή. Και αυτό που μετράει περισσότερο είναι το κίνητρο και η αγαθή διάθεση. Εκεί ας δώσουμε έμφαση, και ο Κύριος θα μας καθοδηγήσει στο να γίνουμε άξια μέλη του.

πολυ σωστος ο φιλος...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”