Γιατί βάφονται οι γυναίκες?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γιατί βάφονται οι γυναίκες?

Δημοσίευση από stathis73 »

johnge έγραψε:

Όταν άρχισα να ξυρίζω το κεφάλι μου, το έκανα προσωπικά από στυλ ίσως και λόγω τριχόπτωσης. Πλέον εξακολουθώ να το έχω για τελείως διαφορετικούς λόγους όμως και όπως είπε εύθυμα ο γέροντάς μου (και με παρότρυνε να το χρησιμοποιώ) για να έρχεται πιο εύκολα η επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Σε εμενα για να ερθει πρεπει να βγαλω και το δερμα και παλι δεν θα ερθει :24 :24 :24

Ναι καλα το ξερω το παραμυθι αυτο δεν αρεσει στον αντρα μας το βαψιμο για να μη μας κοιταζουν αλλοι,αλλα το ματι μας παιζει παρα εξω αν δουμε κατι καλο....ασε με βρε Σμαρω,εμενα βαμενη με γνωρισε δε θαλλαξω τωρα γιατι τωρα του καπνισε... :45 :45 :45
Ελεημον παιδι μου εχει δικιο η Σμαρω, τελος το σουβαντισμα :mrgreen:
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

stathisgrh έγραψε: Ελεημον παιδι μου εχει δικιο η Σμαρω, τελος το σουβαντισμα :mrgreen:
Δε σοβαντιζομαι χρυσε μου..............εχω διακριτικο βαψιμο...οπως μια 25 αρα για παραδειγμα :65 :65 :65 :65 μεσ τη φρεσκαδα.....
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το βάψιμο δεν πρόκειται να το κόψει καμία γυναίκα επειδή θα της πουν ότι δεν πρέπει να βάφεται. Θα πρέπει να το κατανοήσει και να το επιλέξει μόνη της. Αυτό βέβαια προϋποθέτει μεγάλη πνευματική ωριμότητα, που σπάνια συναντάται, ειδικά στις μέρες μας που είναι ο παράδεισος του άρτου και των θεαμάτων.
Η ουσία είναι να έρθει κοντά στον Χριστό, να γνωρίσει την ορθοδοξία και να αρχίσει να κάνει τον αγώνα της. Κάποια στιγμή και με την καθοδήγηση του πνευματικού της θα έρθει η στιγμή που δεν θα βάφεται.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Το βάψιμο δεν πρόκειται να το κόψει καμία γυναίκα επειδή θα της πουν ότι δεν πρέπει να βάφεται. Θα πρέπει να το κατανοήσει και να το επιλέξει μόνη της. Αυτό βέβαια προϋποθέτει μεγάλη πνευματική ωριμότητα, που σπάνια συναντάται, ειδικά στις μέρες μας που είναι ο παράδεισος του άρτου και των θεαμάτων.
Η ουσία είναι να έρθει κοντά στον Χριστό, να γνωρίσει την ορθοδοξία και να αρχίσει να κάνει τον αγώνα της. Κάποια στιγμή και με την καθοδήγηση του πνευματικού της θα έρθει η στιγμή που δεν θα βάφεται.

Ετσι αρχονταρη-βουρδουναρη πες τα γιατι μερικες μερικες το λενε φρεσκαρισμα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Έχω σε αποκλειστικότητα τη μέθοδος βαψίματος που χρησιμοποιούν
η Σμαρώ και η Ελπίδα.
Δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια, οπότε είναι σαφώς διακριτικό!!!
Σ αυτό το γυαικείο βάψιμο δεν υπάρχει φυσικά καμμία αντίρρηση!!!

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Περάστε για τέϊον!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilisalt έγραψε:Έχω σε αποκλειστικότητα τη μέθοδος βαψίματος που χρησιμοποιούν
η Σμαρώ και η Ελπίδα.
Δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια, οπότε είναι σαφώς διακριτικό!!!
Σ αυτό το γυαικείο βάψιμο δεν υπάρχει φυσικά καμμία αντίρρηση!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wav :24 :24

Βεβαια καπως ετσι γινεται και στην πραγματικοτητα, απλωνουν ενα χερι πουδρα, μετα βαζουν σκιες μετα δεν ξερω εγω τι αλλο και εχουμε το αποτελεσμα που μας εδωσε πολυ σωστα ο Βασιλης. :mrgreen: :28
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ο αναμάρτητος πρώτον τον λίθον βαλέτω!
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

stathisgrh έγραψε:"Εστι φιλοκάλου μεν το μεγαλοπρεπές, καλλωπιστού δε το περίεργον."

Γνωρισμα αυτου που αγαπά το ωραίον ειναι η μεγαλοπρέπεια, ενω γνωρισμα αυτου που καλλωπίζεται ειναι η εξεζητημένη εμφάνισις.
Νομιζω οτι σας απαντησα περι του θεματος βαψιμο ή αλλιως σοβαντισμα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
johnge
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από johnge »

stathisgrh έγραψε:
johnge έγραψε:

Όταν άρχισα να ξυρίζω το κεφάλι μου, το έκανα προσωπικά από στυλ ίσως και λόγω τριχόπτωσης. Πλέον εξακολουθώ να το έχω για τελείως διαφορετικούς λόγους όμως και όπως είπε εύθυμα ο γέροντάς μου (και με παρότρυνε να το χρησιμοποιώ) για να έρχεται πιο εύκολα η επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Σε εμενα για να ερθει πρεπει να βγαλω και το δερμα και παλι δεν θα ερθει :24 :24 :24
Και εγώ δεν είμαι σε καλύτερη μοίρα. Απλά ήθελε να μου απαλύνει την έννοια :P που είχα και να μην δίνω σημασία στο τι μπορεί να σκέφτεται ο κόσμος για μένα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”