Μην ξαναπάς εκκλησία!

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μην ξαναπάς εκκλησία!

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

"ελάτε όπως είστε"... έτσι είχε πει ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος και συμφωνώ απόλυτα . Τα υπόλοιπα
( κουτσομπολιά , προσωπική προβολή κτλ ) νομίζω ότι είναι και θέμα παιδείας και αξιοπρέπειας του καθενός.
Ωστόσο νομίζω ότι ο ίδιος ο θεός αρέσκεται να βλέπει το ποίμνιό του μέσα στο σπίτι του , στο ναό δηλαδή.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Πράγματι είναι εντελώς κοσμική η αντιμετώπιση του θέματος από κάποιον που πάει στις ακολουθίες για να κοιτάξει και να κριτικάρει τι κάνουν οι άλλοι κι όχι ο ίδιος. Αν και ο ίδιος είχε πάει για να προσευχηθεί δε θα τον ένοιαζε τι κάνουν οι άλλοι κι έτσι δε θα ασκούσε τόσο βίαιη κριτική στη συμπεριφορά τους.

Απαράδεκτη θεώρηση της ζωής των πιστών μέσα στην Εκκλησία.

Ας κοιτάξουμε ο καθένας τα χάλια μας κι ας προσερχόμαστε στο ναό για να προσευχηθούμε με ταπείνωση και συντριβή και χωρίς διάθεση κριτικής και συγκρίσεων.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Η αληθεια ειναι οτι εγω δεν ειμαι τοσο ανεβασμενη πνευματικα (καθολου δηλαδη) ωστε να μη την κανω την κακια τη σκεψη και να μη τσαντιστω οταν βλεπω να σπρωχνουν, να κουτσομπολευουν, να ερχονται γυμνοι κτλ
μετα ομως νιωθω ακομα χειροτερα για τον εαυτο μου που σκεφτηκε ασχημα λες και εγω ειμαι καμια αγια!
Η αληθεια ειναι οτι σκανδαλιζεσαι και θυμωνεις και κανεις το χατηρι του ακατανομαστου και μετα τσαντιζεσαι που εκανες το χατηρι του ακατανομαστου και τελικα αντι να προσευχεσαι αναλωνεσαι σε αυτο το φαυλο κυκλο σκεψεων
ομως δε φταινε οι αλλοι που μας σκανδαλιζουν με τη συμπεριφορα τους αλλα εμεις που ειμαστε τοσο ευαλωτοι στο θυμο και στην κακια σκεψη.
περιμενω με λαχταρα τη μερα που θα με σπρωχνουν στην εκκλησια και δε θα σκεφτω ασχημα και θα μπορω να κοιτω αυτους που τωρα με τσαντιζουν με αγαπη.
ειναι τοσο δυσκολη η αγαπη και τοσο ευκολο να θυμωνεις...
προς το παρον επειδη ακομα θυμωνω ευκολα εχω να δηλωσω οτι τσαντιστηκα με τους χαρακτηρισμους παλιογερε, παλιογρια, φαλακρε και κατι αλλα παρομοια. '
οσο αφορα τωρα τους ανθρωπους που λενε οτι κανουν σεξ ή τρωνε κρεας δε μπορω να πω οτι με σκανδαλιζει γιατι κι εγω κανω σεξ και τρωω κρεας οταν οι μουσουλμανοι πχ εχουν ραμαζανι αυτο δε σημαινει οτι δεν τους σεβομαι απλως οτι δεν ειμαι μουσουλμανα! τωρα αν καποιοι κανουν τετοιες δηλωσεις επιτηδες για να στη σπασουν επειδη ξερουν οτι εσυ εισαι χριστιανος σε νηστεια τοτε κριμα που καταφεραν το σκοπο τους και σε τσαντισαν!

εχω παρατηρησει δε οτι ο ακατανομαστος δε μας βαζει τοσο συχνα σε πειρασμους τυπου απιστια, μοιχεια, κλεψια, ψεμα κτλ οσο στον πειρασμο του θυμου, της τσατιλας, η και του μισους. Γιατι η Αγαπη ειναι ο μεγαλυτερος και πιο δυσκολος εχθρος του. Ειμαι σιγουρη οτι ενας ανθρωπος που καταφερνει να νιωθει αγαπη παρολες τις τρικλοποδιες και τα κολπα του οξαποδιτη τον φερνει πραγματικα εκτος εαυτου περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο!!!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Εχεις δίκιο Ψυχούλα.
Το πιό δύσκολο απ' όλα όσα αντιμετωπίζουμε, είναι το να αντισταθούμε στον αυθόρμητο, ενστικτώδη εκνευρισμό της στιγμής.
Γι' αυτό χτυπάει εκεί ο πονηρός, εκεί ακριβώς που έχει περισσότερες πιθανότητες να μας νικήσει..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

panagiotisspy έγραψε:Εχεις δίκιο Ψυχούλα.
Το πιό δύσκολο απ' όλα όσα αντιμετωπίζουμε, είναι το να αντισταθούμε στον αυθόρμητο, ενστικτώδη εκνευρισμό της στιγμής.
Γι' αυτό χτυπάει εκεί ο πονηρός, εκεί ακριβώς που έχει περισσότερες πιθανότητες να μας νικήσει..
εγω παντως δε μπορω καθολου να τα καταφερω ουτε με κυριε ελεησον, ουτε με το να μετραω μεχρι το 10 τιποτα δεν πιανει! αμα δεν εκφρασω το θυμο μου εστω και αγριοκοιτωντας ή συζητώντας το δεν ηρεμω με τιποτα!
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ψυχουλα έγραψε:
εγω παντως δε μπορω καθολου να τα καταφερω ουτε με κυριε ελεησον, ουτε με το να μετραω μεχρι το 10 τιποτα δεν πιανει! αμα δεν εκφρασω το θυμο μου εστω και αγριοκοιτωντας ή συζητώντας το δεν ηρεμω με τιποτα!
Ξέρεις τι σκέφτομαι?
Αφού άξιος να σε συμβουλεύσω κάτι παραπάνω δεν αισθάνομαι, θα πω το εξής (που μπορεί φυσικά νάναι λάθος).
Αν ως τώρα, το καλύτερο πούχεις καταφέρει να κάνεις, είναι αυτό που περιέγραψες, τότε προσπάθησε τουλάχιστον, να μην κάνεις τίποτα χειρότερο από αυτό που κάνεις.
Και σιγά - σιγά, με τη βοήθεια του Θεού, θα βελτιωθούν τα πράγματα, νομίζω.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

panagiotisspy έγραψε:
ψυχουλα έγραψε:
Ξέρεις τι σκέφτομαι?
Αφού άξιος να σε συμβουλεύσω κάτι παραπάνω δεν αισθάνομαι, θα πω το εξής (που μπορεί φυσικά νάναι λάθος).
Αν ως τώρα, το καλύτερο πούχεις καταφέρει να κάνεις, είναι αυτό που περιέγραψες, τότε προσπάθησε τουλάχιστον, να μην κάνεις τίποτα χειρότερο από αυτό που κάνεις.
Και σιγά - σιγά, με τη βοήθεια του Θεού, θα βελτιωθούν τα πράγματα, νομίζω.
πολυ καλο δεν το ειχα σκεφτει!!! να σαι καλα!
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

ψυχουλα έγραψε: δε φταινε οι αλλοι που μας σκανδαλιζουν με τη συμπεριφορα τους αλλα εμεις που ειμαστε τοσο ευαλωτοι στο θυμο και στην κακια σκεψη.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα γραφόμενα της ψυχούλας, προσθέτοντας πως ένα μεγάλο μέρος από την ενόχλησή μας για το τι γίνεται μέσα σε ένα ναό (ενόχληση που μας οδηγεί στην απόφαση να μην "ξαναπάμε εκκλησία"), προέρχεται και από την προσπάθειά μας να υπεκφύγουμε από αυτά που βαραίνουν την καμπούρα μας. Και εις βάρος μας είναι σε τελική ανάλυση το να απομακρυνόμαστε από τον εκκλησιασμό, επειδή δε μας αρέσει ο παπάς πχ. ή οι υπόλοιποι εκκλησιαζόμενοι. Ας βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά.

Από την άλλη όμως είναι λογικό να θέλουμε να παραδειγματιστούμε από την άμεμπτη ζωή ενός ιερέα πχ. που ακολουθεί τους κανόνες του Ευαγγελίου, ή να βλέπουμε τη συγκινητική κατάνυξη του εκκλησιάσματος κατά τη θεία λειτουργία, ενισχύοντας έτσι την πίστη μας. Γιατί καλώς η κακώς οι άνθρωποι έτσι λειτουργούμε.
Γι αυτό άλλωστε και ενσαρκώθηκε ο Λόγος: Για να επικοινωνήσει ως άνθρωπος πλέον και να δώσει το παράδειγμά Του για το τι θα πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι προκειμένου να σωθούν. Με το παράδειγμα της Άγιας ζωής του και των πράξεών του.

Δε διαφωνώ εντελώς με τους ανθρώπους που σκανδαλίζονται με τα όσα παρατράγουδα συμβαίνουν και απομακρύνονται από την Εκκλησία. Θα πρέπει όμως και αυτοί να έχουν την αυτογνωσία τους και να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τα βαθύτερο νόημα της κοινωνίας στο Σώμα του Χριστού, τον εσχατολογικό χαρακτήρα της Εκκλησίας και να μην στέκονται μόνο στο στριμωξήδι που γίνεται, στα διάφορα σκάνδαλα και στις μερσεντές των δεσποτάδων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι στη φύση του ανθρώπου δυστυχώς ο εκνευρισμός. Εχει την τάση να ανταγωνίζεται τους άλλους, να θέλει να ξεπεράσει κάποιους απ' αυτούς.
Στο θέμα της Σωτηρίας όμως, πρέπει να καταλάβουμε (κι' εγώ συμπεριλαμβάνομαι), ότι δεν πάμε για "πρωτάθλημα", με αντιπάλους άλλους.
Μόνο το "εγώ" και το "θέλω" μας, είναι οι αντίπαλοί μας.
Οι άλλοι άνθρωποι δεν μας εμποδίζουν σε τίποτα. Εκτός αν το εγώ και το θέλω, κατευθυνόμενα επί προσωπικού, μας κάνουν να νομίζουμε τους άλλους σαν αντιπάλους, που δεν μας αφήνουν να πάμε μπροστά.
Αν είμαστε για παράδειγμα εμείς και δίπλα σε μας, 1000 άλλοι άνθρωποι, δεν χρειάζεται ούτε έναν να ξεπεράσουμε για να τα καταφέρουμε.
Μόνον εμάς.
Οι άλλοι ας κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν υπάρχει κανένας διαγωνισμός, με κανέναν.

Τα "ξινισμένα" μούτρα κάποιων, ή την "στριμμένη" συμπεριφορά τους, τα εκλαμβάνουμε ως μομφή εναντίον μας, ή εναντίον αυτού που θεωρούμε σωστό, σαν αυτό-υπεκφυγή, άλλων ελαττωμάτων μας ή εγωισμών μας.
Το Χριστιανικά ορθό, είναι να αγαπάμε αυτούς τους "ξινούς" ανθρώπους.
Είναι δύσκολο έτσι?
Και βέβαια είναι δύσκολο.
Και αυτοί όμως πρέπει να αγαπούν εμάς, κι' ας είμαστε τόσο διαφορετικοί από αυτούς.
Μήπως και γι' αυτούς άλλωστε, δεν είναι το ίδιο δύσκολο?
Στο ίδιο καζάνι βράζουμε επομένως, και εμείς και αυτοί όλοι, που μπορεί να μας φαίνονται "αχώνευτοι".
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Κανεις δεν μας φταιει τρωγομαστε με τα ρουχα μας μερικες φορες
εχθες ενας φιλος μου ειπε το εξης ,στην εκκλησια του χωριου μου κουτσομπολευουνε και γι'αυτο ερχομαι στο μοναστηρι
ασε μεγαλε του λεω οταν πας στα Club, στα Ταβερνακια ,και μπουζουκια, εκει δεν σε πειραζει αν σε κουτσομπολευουμε μονο στην εκκλησια σε ενοχλει
αραγες εμεις παμε και αρχιζουμε να να βαζουμε με τους αλλους
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”