Αόρατοι μοναχοί Αγίου Όρους

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αόρατοι μοναχοί Αγίου Όρους

Δημοσίευση από vasilisalt »

Dimitris39 έγραψε:
orthodox_grnet έγραψε:Αυτό το βιβλίο αναφέρει περιστατικά. Το είχα διαβάσει παλιότερα ;)
http://agioritis.pblogs.gr/2009/11/oi-a ... iblio.html
Αυτο εινε καλο Blog
το εχει ενας απο εδω μεσα :8
:mrgreen:
Έχω την αίσθηση πως πρέπει να μας πεις κάτι παραπάνω γι αυτό το Blog, κύριε Δημήτρη......................
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Μακρυά από αυτόν. :(

Νάναι ευλογημένο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
ravniotis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ravniotis »

για τους αορατους ερημιτες μιλα σε ενα βιντεο ο μοναχος αθανασιος σιμωνοπετριτης παραθετοντας καποια στοιχεια που του ειχε δωσει για αυτο το θεμα ο πατερας παϊσιος ο αγιορειτης . οπως φαινεται και απο τα λεγομενα του π. αθανασιου, τα πραγματα ειναι λιγο συγκεχυμένα και καλο θα ηταν να μην πιανουμε ελαφρα τη καρδια τετοια θεματα
volador
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από volador »

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες που βρίσκουν ύποπτη τη συμπεριφορά του εν λόγω 'ασκητή'. Ομολογώ ότι μόλις διάβασα τις πρώτες γραμμές του θέματος αμέσως θυμήθηκα τη δική μου περίπτωση, όπου ένας αρχιμανδρίτης (ήταν όντως;) του Παλάιού (όπως έλεγε) κόντεψε να με εντάξει (τσίμπησα λόγω υπερηφάνειας) σε μία ομάδα που υποτίθεται ότι θα ήταν σαν τους 12 Αποστόλους.

Οι ήδη ενταγμένοι μου μιλούσαν για τον 'γέροντά' τους και μου έλεγαν ότι έκανε σημεία και τέρατα, ενώ και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είδε σε όραμα την Κρίση. Όλα όσα μου έλεγαν εκεί απέπνεαν τρόμο και όχι ειρήνη.

Ευτυχώς που ο Θεός είδε πόσο είχα παρασυρθεί και όταν μου ζήτησε το συγκλονιστικότερο, να κάνω ανηθικότητες μαζί του για να αποκτήσω "χαρίσματα" (τα άλλα παιδιά της "ομάδας" τις έχουν κάνει...), συνήλθα και τραβήχτηκα μακρυά τους.

Ο εν λόγω 'γέροντας' είχε το όνομα Γεώργιος και έμενε στην Παιανία.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι όπου ακούμε πράγματα που μοιάζουν έστω και λίγο τραβηγμένα/τρομοκρατικά/αντίθετα με την πίστη μας ή και την κοινή λογική ακόμη, ας ρωτάμε και κάποιον άλλον (κανονικό) ιερέα, καθώς το φαινόμενο με τους διάφορους πλανεμένους είναι αρκετά εκτεταμένο. Και φυσικά, ας ζητούμε από το Θεό και τους Αγίους να μας φωτίζουν σε κάθε απόφασή μας.
Άβαταρ μέλους
constantinosa.gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από constantinosa.gr »

volador ποιός είσαι; Έχω ένα φίλο που είχε μπλέξει με αυτόν τον μοναχό.
Φωτογραφία γάμου http://www.imaginestudio.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

volador έγραψε:Ευτυχώς που ο Θεός είδε πόσο είχα παρασυρθεί και όταν μου ζήτησε το συγκλονιστικότερο, να κάνω ανηθικότητες μαζί του για να αποκτήσω "χαρίσματα" (τα άλλα παιδιά της "ομάδας" τις έχουν κάνει...), συνήλθα και τραβήχτηκα μακρυά τους.
Αυτός αδελφέ με βάση αυτά που γράφεις, είναι όργανο του Διαβόλου με ράσα.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.....................
Και εμένα ψιλοαπάτη μου μυρίζει. :45

Μου έλεγε όμως ότι ο άνθρωπος αυτός πρέπει να είναι χαριτωμένος γιατί και μόνο που στεκεται δίπλα του, του έρχεται να βάλει τα κλάματα!!!!!!!!!

Τελος πάντων, θα το ψάξω λίγο ακόμα το θέμα μήπως μάθω ποιός είναι και μετά θα ακολουθήσω τη τόσο σοφή συμβουλή του mkazakos..........
mkazakos έγραψε: Παντως θυμισου πριν πεις σε καποιον 1000 κουβεντες για τον Χριστο, πες πρωτα μερικες κουβεντες στον Χριστο και στην Παναχραντο Μητερα του γι αυτον.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”