Αόρατοι μοναχοί Αγίου Όρους

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Αόρατοι μοναχοί Αγίου Όρους

Δημοσίευση από lathras »

Άπό πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος έμαθα ότι εξομολογείτε σε έναν ασκητή ό οποίος ήταν ένας από τους αόρατους μοναχούς του Αγίου Όρους...αλλά έχει πάρει ευλογία και πλέον ζεί στην Αθήνα............ :7

Δεν θέλησε να μου πεί περισσότερα στοιχεία....μόνο ότι δεν είναι ούτε κληρικός...ούτε μοναχός...... απλά υπήρξε ασκητής στο Όρος.

Θορυβήθηκα και φοβάμαι μήπως έχει πέσει σε κανένα κομπογιανίτη!!!!!!!!!!

Ξέρετε μήπως κάτι σχετικό....αν πράγματι υπάρχει ΄τέτοιος γέροντας στην Αθήνα???
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αόρατοι μοναχοί Αγίου Όρους

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Aν όντως ήταν, αμφιβάλλω αν θα το έλεγε ποτέ, άρα ένα το κρατούμενο...., σημασία όμως έχει ΄΄ η επαλήθευση΄΄ για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα. Μην εμπιστευόμαστε εύκολα......
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
mkazakos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από mkazakos »

Συγχωρεσον, αλλα αφου δεν ειναι κληρικος δεν μπορει να εξομολογειται σε αυτον?! Και θα αφηνε ενας αορατος ασκητης της δωρεες του Κυριου για την ΑΘηνα. Αποσο ξερω οι μοναχοι προτιμουν να ζουν μονοι με μονο τον Θεο, ποσο μαλλον οι ασκητες. Παντως θυμισου πριν πεις σε καποιον 1000 κουβεντες για τον Χριστο, πες πρωτα μερικες κουβεντες στον Χριστο και στην Παναχραντο Μητερα του γι αυτον.
Να με συγχωρεσεις, καλη σαρακοστη.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Για να το κανουμε πιο λιανα
οποιος εινε εκ του Θεου
και εχει την χαρης του θεου φοραει το ρασο.........
εινε δυνατον να εινε κανεις ασκητης και να μην εινε κληρικος?
αλλο να κανεις ασκηση σαν κοσμικος
και αλλο ασκηση μοναχικη,
οσο για την εξομολογηση τι να πω...εξομολογος διχως να εισε Ιερεας δεν γινεται
ας βαλει ο θεος το χερι του
γιατι υπαρχουνε ευκολοπιστοι αδελφοι μας που πεφτουνε γρηγορα σε πλανη
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
kausokalivia
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kausokalivia »

mkazakos έγραψε:Συγχωρεσον, αλλα αφου δεν ειναι κληρικος δεν μπορει να εξομολογειται σε αυτον?!.
Συμφωνώ με τον mkazakos. από την στιγμή που δεν είναι κληρικός δεν μπορεί να εξομολογά. Ούτε μοναχός είναι……… παράξενα, ύποπτα τη να πω πάντως δεν μου ακούγεται καλά στο αυτί αυτή η ιστορία. Να είμαι με τους γυμνούς και να φύγω;;;; μάλιστα ο ίδιος ζήτησε ευλογία να κατέβει στην Αθήνα….. να μας πει που κρύβονται οι άλλοι γυμνοί να πάμε να τους βρούμε :smile: :smile:
Άβαταρ μέλους
constantinosa.gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από constantinosa.gr »

Αυτό το βιβλίο αναφέρει περιστατικά. Το είχα διαβάσει παλιότερα ;)
http://agioritis.pblogs.gr/2009/11/oi-a ... iblio.html
Φωτογραφία γάμου http://www.imaginestudio.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

orthodox_grnet έγραψε:Αυτό το βιβλίο αναφέρει περιστατικά. Το είχα διαβάσει παλιότερα ;)
Αυτο εινε καλο Blog
το εχει ενας απο εδω μεσα :8
:mrgreen:
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
constantinosa.gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από constantinosa.gr »

lathras έγραψε:Άπό πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος έμαθα ότι εξομολογείτε σε έναν ασκητή ό οποίος ήταν ένας από τους αόρατους μοναχούς του Αγίου Όρους...αλλά έχει πάρει ευλογία και πλέον ζεί στην Αθήνα............ :7

Δεν θέλησε να μου πεί περισσότερα στοιχεία....μόνο ότι δεν είναι ούτε κληρικός...ούτε μοναχός...... απλά υπήρξε ασκητής στο Όρος.

Θορυβήθηκα και φοβάμαι μήπως έχει πέσει σε κανένα κομπογιανίτη!!!!!!!!!!

Ξέρετε μήπως κάτι σχετικό....αν πράγματι υπάρχει ΄τέτοιος γέροντας στην Αθήνα???
Και εμένα μου κάνει εντύπωση. Μπορεί να ήρθει κάποιος ασκητής στον κόσμο, αλλά αυτό αποτελεί εξαίρεση. Αν πραγματικά ήταν, θα το έλεγε; Ρώτησε που ανήκει. Ποιά ενορία. Υπάρχουν όλοι οι κληρικοί στο τυπικό της Εκκλησίας. Πήγαινε και ρώτα έναν ιερέα. Μπορεί να σε βοηθήσει.
Φωτογραφία γάμου http://www.imaginestudio.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μου θυμίζει έναν ιερομόναχο που ίδρυσε γυναικείο Μοναστήρι στην Εύβοια (Ι. Μονή Μυρελαίου). Αυτός έβγαλε μεγάλη φήμη ότι προβλέπει το μέλλον και πήγαινε να τον ακούσει πολύς κόσμος από τους όμορους νομούς (Αττική, Βοιωτία κλπ). Κάποια στιγμή είπε ότι θα συμβεί ένα μεγάλο κακό στη χώρα μας και ότι αυτό του το αποκάλυψε η Παναγία μας, με την οποία συνομιλούσε μερικες φορές. Επειδή με δέχθηκε και μου είπε διάφορα πράγματα που με κατατρόμαξαν, απευθύνθηκα σε έναν Αγορείτη Αρχιμανδρίτη (νυν Μητροπολίτη) για να μου πει τι θα κάνω. Αυτός, μόλις άκουσε ότι ο ιερομόναχος είχει πει ότι συνομιλεί με την Παναγία, μου είπε: "Εάν μπορεί και συνομιλεί με την Παναγία μας, τον θαυμάζω. Θα πρέπει όμως να σου πω ότι αυτοί που έχουν το χάρισμα να συνομιλούν με την Παναγία μας, είναι πολύ ταπεινοί και ΔΕΝ θα το έλεγαν ποτέ δημόσια".
Κατα τα άλλα συμφωνώ με τους προγράψαντες.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
kausokalivia
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kausokalivia »

orthodox_grnet έγραψε:Αυτό το βιβλίο αναφέρει περιστατικά. Το είχα διαβάσει παλιότερα ;)
Το βιβλίο είναι του μοναχού Βλάσιου. Τον γνώρισα το 2005 στην Ι.Μ Μεγίστης Λαύρας και κατοικεί στην περιοχή της βίγλας κοντά στην ρουμάνικη σκήτη του Τιμίου Προδρόμου
aposal έγραψε:Μου θυμίζει έναν ιερομόναχο που ίδρυσε γυναικείο Μοναστήρι στην Εύβοια (Ι. Μονή Μυρελαίου). Αυτός έβγαλε μεγάλη φήμη ότι προβλέπει το μέλλον και πήγαινε να τον ακούσει πολύς κόσμος από τους όμορους νομούς (Αττική, Βοιωτία κλπ). Κάποια στιγμή είπε ότι θα συμβεί ένα μεγάλο κακό στη χώρα μας και ότι αυτό του το αποκάλυψε η Παναγία μας, με την οποία συνομιλούσε μερικες φορές. Επειδή με δέχθηκε και μου είπε διάφορα πράγματα που με κατατρόμαξαν, απευθύνθηκα σε έναν Αγορείτη Αρχιμανδρίτη (νυν Μητροπολίτη) για να μου πει τι θα κάνω. Αυτός, μόλις άκουσε ότι ο ιερομόναχος είχει πει ότι συνομιλεί με την Παναγία, μου είπε: "Εάν μπορεί και συνομιλεί με την Παναγία μας, τον θαυμάζω. Θα πρέπει όμως να σου πω ότι αυτοί που έχουν το χάρισμα να συνομιλούν με την Παναγία μας, είναι πολύ ταπεινοί και ΔΕΝ θα το έλεγαν ποτέ δημόσια".
Κατα τα άλλα συμφωνώ με τους προγράψαντες.

Απόστολε πήγα να δω μια φορά έναν αρχιμανδρίτη που όλοι έλεγαν ότι έχει διορατικό χάρισμα και στην συζήτηση μας μου είμαι ότι δεν είναι κακό να κάνεις έρωτα με μια κοπέλα και διάφορα άλλα. Μου ανακάτεψε το κεφάλι και δεν ήξερα τη μου γινότανε και έτσι πήρα τον γέροντα μου στο Άγιο Όρος και μου είπε μακριά παιδί μου από αυτόν. Μετά από αρκετό καιρό οι γνωστοί μου που με πήγαν σε αυτόν κατάλαβαν και αυτοί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και σταμάτησαν τις επαφές μαζί του
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”