Αγαπητέ Διονύση
Η παρεξήγηση εκ μέρους μου θεωρείται ήδη ως μή υπάρξασα.
Έχεις δίκαιο στο ότι στο μέρος εκείνος της παράθεσής μου όπου έκανα και κάποια σχόλια διατύπωσα και δύο φράσεις που μπορούσαν να εκληφθούν ως συμπέρασμα. Στο τέλος όμως έθεσα την ερώτηση «Δεν είναι αυτό ένα ψέμα;». Και αν προσθέσει κάποιος και τον τίτλο του θέματος που είναι ερώτηση και ότι στο τέλος ζητάω την γνώμη όλων και δηλώνω και την άγνοιά μου νομίζω πως απλά ήσουν λίγο υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς σου. Το ίδιο βέβαια ήμουν και εγώ στην απάντησή μου και ζητώ συγγνώμη γι αυτή μου την παρεκτροπή.
Ποτέ δεν εξέλαβα ως προσωπική επίθεση τους χαρακτηρισμούς σου.
Πάντα ξεχωρίζω τους χαρακτηρισμούς επί των απόψεών μου ή των θέσεών μου
με τις επί προσωπικού επιθέσεις.
Και πιστεύω πως και εκ μέρους σου θα έγινε κατανοητό πως οι χαρακητρισμοί μου δεν αφορούσαν εσένα και βασικά ούτε τα όσα έγραψες αλλά κυρίως τον τρόπο που τα παρέθεσες. Μας πίκρανες στην αρχή και λουκούμι στο τέλος.
Νάναι ευλογημένο! και οι χαρακτηρισμοί βοηθάνε να ταπεινώνεται ο λογισμός του ανθρώπου.
Εκτιμώ και τα όσα παρέθεσες και οι ευχαριστίες μου ήταν ειλικρινείς και όχι ειρωνικές.
Νομίζω πως έδωσες την πιο σωστή απάντηση στο θέμα και ειλικρινά εγώ δεν την γνώριζα
Αν και γνώριζα πρίν γράψω το θέμα πως το «ούπω» δεν είναι ίδιο με το «ουκ»
Στα επί της Βίβλου τώρα..
Ποτέ δεν χρησιμοποιώ καμμία άλλη σελίδα πλήν της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ποτέ δεν διαβάζω μεταφράσεις επειδή δόξα τω Θεώ έκανα έξη χρόνια αρχαία ελληνικά και καταλαβαίνω το πρωτότυπο κείμενο
Το ότι έγραψα κάτι επί του πρωτοτύπου κειμένου περισσότερο το έκανα για να προκαλέσω την συζήτηση παρά για κάτι άλλο.
Και το γιατί έκανα την αντιγραφή σε μονοτονικό εξήγησα ήδη τον λόγο.
Σαφώς και δεν είχα ποτέ καμμία σχέση με προτεστάντες ούτε με καθολικούς ούτε με αιρέσεις.
Και σαφώς και δεν εισάγω ούτε έχω καμμία πρόθεση να εισάγω στο φόρουμ προτεσταντικές δοξασίες.
Θεός φυλάξοι!
Για να μην γράφω πολλά όμως ..
Ζητώ και επί προσωπικού συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό των γραφομένων σου.
Και πάλι ευχαριστώ για την καθ' όλα τεκμηριωμένη απάντησή σου.
Χαίρε πάντοτε εν Κυρίω!
Είπε και ψέμα ο Ιησούς;
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
Re: Είπε και ψέμα ο Ιησούς;
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
-
Dionysios_Anat
- Έμπειρος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σὲ εὐχαριστῶ πολύ καὶ ἐγώ. νὰ εἶσαι καλά.avvas έγραψε:Αγαπητέ Διονύση
Η παρεξήγηση εκ μέρους μου θεωρείται ήδη ως μή υπάρξασα.
Έχεις δίκαιο στο ότι στο μέρος εκείνος της παράθεσής μου όπου έκανα και κάποια σχόλια διατύπωσα και δύο φράσεις που μπορούσαν να εκληφθούν ως συμπέρασμα. Στο τέλος όμως έθεσα την ερώτηση «Δεν είναι αυτό ένα ψέμα;». Και αν προσθέσει κάποιος και τον τίτλο του θέματος που είναι ερώτηση και ότι στο τέλος ζητάω την γνώμη όλων και δηλώνω και την άγνοιά μου νομίζω πως απλά ήσουν λίγο υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς σου. Το ίδιο βέβαια ήμουν και εγώ στην απάντησή μου και ζητώ συγγνώμη γι αυτή μου την παρεκτροπή.
Ποτέ δεν εξέλαβα ως προσωπική επίθεση τους χαρακτηρισμούς σου.
Πάντα ξεχωρίζω τους χαρακτηρισμούς επί των απόψεών μου ή των θέσεών μου
με τις επί προσωπικού επιθέσεις.
Και πιστεύω πως και εκ μέρους σου θα έγινε κατανοητό πως οι χαρακητρισμοί μου δεν αφορούσαν εσένα και βασικά ούτε τα όσα έγραψες αλλά κυρίως τον τρόπο που τα παρέθεσες. Μας πίκρανες στην αρχή και λουκούμι στο τέλος.
Νάναι ευλογημένο! και οι χαρακτηρισμοί βοηθάνε να ταπεινώνεται ο λογισμός του ανθρώπου.
Εκτιμώ και τα όσα παρέθεσες και οι ευχαριστίες μου ήταν ειλικρινείς και όχι ειρωνικές.
Νομίζω πως έδωσες την πιο σωστή απάντηση στο θέμα και ειλικρινά εγώ δεν την γνώριζα
Αν και γνώριζα πρίν γράψω το θέμα πως το «ούπω» δεν είναι ίδιο με το «ουκ»
Στα επί της Βίβλου τώρα..
Ποτέ δεν χρησιμοποιώ καμμία άλλη σελίδα πλήν της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ποτέ δεν διαβάζω μεταφράσεις επειδή δόξα τω Θεώ έκανα έξη χρόνια αρχαία ελληνικά και καταλαβαίνω το πρωτότυπο κείμενο
Το ότι έγραψα κάτι επί του πρωτοτύπου κειμένου περισσότερο το έκανα για να προκαλέσω την συζήτηση παρά για κάτι άλλο.
Και το γιατί έκανα την αντιγραφή σε μονοτονικό εξήγησα ήδη τον λόγο.
Σαφώς και δεν είχα ποτέ καμμία σχέση με προτεστάντες ούτε με καθολικούς ούτε με αιρέσεις.
Και σαφώς και δεν εισάγω ούτε έχω καμμία πρόθεση να εισάγω στο φόρουμ προτεσταντικές δοξασίες.
Θεός φυλάξοι!
Για να μην γράφω πολλά όμως ..
Ζητώ και επί προσωπικού συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό των γραφομένων σου.
Και πάλι ευχαριστώ για την καθ' όλα τεκμηριωμένη απάντησή σου.
Χαίρε πάντοτε εν Κυρίω!
Διονύσιος ᾿Ανατολικιώτης
http://www.symbole.gr
e-mail: symbole@mail.com
«γηράσκω ἀεί διορθούμενος»
http://www.symbole.gr
e-mail: symbole@mail.com
«γηράσκω ἀεί διορθούμενος»
«Σκηνοπηγία δέ,
ως της ημών κατά την θεομίμητον έξιν περί το καλόν ατρεψίας πράξις
και ο τής αθανασίας μεταποιήσεως συνεκτικός δεσμός.».
Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού
Περί θεολογίας εκατοντάς εβδόμη κεφ, μθ'
Φιλοκαλία τόμος Β' σελ. 177
Επί τή ευκαιρία να ξέρουμε και τι είναι η σκηνοπηγία για τον χριστιανό.
πάντα κατά τους Αγίους Πατέρες.της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.
ως της ημών κατά την θεομίμητον έξιν περί το καλόν ατρεψίας πράξις
και ο τής αθανασίας μεταποιήσεως συνεκτικός δεσμός.».
Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού
Περί θεολογίας εκατοντάς εβδόμη κεφ, μθ'
Φιλοκαλία τόμος Β' σελ. 177
Επί τή ευκαιρία να ξέρουμε και τι είναι η σκηνοπηγία για τον χριστιανό.
πάντα κατά τους Αγίους Πατέρες.της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.
-
pAntonios
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Θέλει να πει... "Κοντά σε όλες τις σωτηριώδεις αλήθειες, είπε και ένα ψέμα ο Χριστός μας";evagelia έγραψε:ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΕΚΕΣΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΝ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑ!!ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ,ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ<<ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΨΕΜΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ??>>ΔΗΛ??ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΠΕ Η ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ??
ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΑΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΨΕΜΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ??
ΤΟ <ΚΑΙ??>
Ας μην παρεξηγούμε εύκολα αδελφή και μετά αυτό γίνεται αφορμή να γεμίζουν οι σελίδες από ανούσιες αντιπαραθέσεις...
Συμφωνώ όμως μαζί σας ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για το Χριστό και το Ευαγγέλιο διότι μπορεί χωρίς να το καταλάβουμε να διολισθήσουμε στη βλασφημία...
Ευχαριστούμε και για την τεκμηριωμένη απάντηση δια στόματος ιερού Χρυσοστόμου!
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

π.Αντωνιε, την ευχη σας, καλως ηλθατε εν μεσω ημων, μετα απο καιρο.
Δειτε παρακαλω εδω λιγο οταν εχετε χρονο για το θεμα που ρωτατε με το πολυτονικο.
Εχει χρησιμες πληροφοριες για ρυθμισεις που ισως πρεπει να κανετε, πιστευω θα σας βοηθησει, εχει και συνδεσμους για περαιτερω ενημερωση στο θεμα αυτο.
http://www.blogspace.gr/polytonic-for-b ... 009/04/17/
Ευχεσθε.
Δειτε παρακαλω εδω λιγο οταν εχετε χρονο για το θεμα που ρωτατε με το πολυτονικο.
Εχει χρησιμες πληροφοριες για ρυθμισεις που ισως πρεπει να κανετε, πιστευω θα σας βοηθησει, εχει και συνδεσμους για περαιτερω ενημερωση στο θεμα αυτο.
http://www.blogspace.gr/polytonic-for-b ... 009/04/17/
Ευχεσθε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Συμφωνώ με το Διονύσιο. Ο Χριστός δεν είπε δεν θα έρθω γενικώς, αλλά δεν ήρθε η ώρα ακόμη". Επομένως, εννοούσε θα έρθω αργότερα.
Ο Χριστός ως Θεός δεν συνεργάζεται με το ψέμμα, επειδή ο Χριστός είναι η Αλήθεια. Το ψέμμα είναι εφεύρεση του διαβόλου και το κύριο εργαλείο του για την παραπλάνηση των ανθρώπων. Επομένως ο Χριστός δε θα μπορούσε ποτέ να πει ψέμματα για οποιοδήποτε λόγο.
Ο Χριστός ως Θεός δεν συνεργάζεται με το ψέμμα, επειδή ο Χριστός είναι η Αλήθεια. Το ψέμμα είναι εφεύρεση του διαβόλου και το κύριο εργαλείο του για την παραπλάνηση των ανθρώπων. Επομένως ο Χριστός δε θα μπορούσε ποτέ να πει ψέμματα για οποιοδήποτε λόγο.
Ευλογείτε πάτερ!pAntonios έγραψε:Θέλει να πει... "Κοντά σε όλες τις σωτηριώδεις αλήθειες, είπε και ένα ψέμα ο Χριστός μας";evagelia έγραψε:ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΕΚΕΣΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΝ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑ!!ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ,ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ<<ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΨΕΜΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ??>>ΔΗΛ??ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΠΕ Η ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ??
ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΑΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΨΕΜΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ??
ΤΟ <ΚΑΙ??>
Ας μην παρεξηγούμε εύκολα αδελφή και μετά αυτό γίνεται αφορμή να γεμίζουν οι σελίδες από ανούσιες αντιπαραθέσεις...
Συμφωνώ όμως μαζί σας ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για το Χριστό και το Ευαγγέλιο διότι μπορεί χωρίς να το καταλάβουμε να διολισθήσουμε στη βλασφημία...
Ευχαριστούμε και για την τεκμηριωμένη απάντηση δια στόματος ιερού Χρυσοστόμου!
Λυπάμαι που άργησα να απαντήσω αλλά όταν ένα θέμα πιστεύω ότι έχει εξαντληθεί για μένα συνήθως δεν το ξαναδιαβάζω στην συνέχεια του.
Καλά Χριστούγεννα!