Επιτίμια επέβαλε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε 6 ιερωμένους

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Επιτίμια επέβαλε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε 6 ιερωμένους

Δημοσίευση από panagiotisspy »

konstantinoupolitis έγραψε:Βέβαια για τα φαιδρά του Ανθίμου με την Θεοδώρα δεν είδα να βγαίνει κανείς επίσκοπος στα κανάλια. Ούτε διαφημιστική εταιρία να είχε πάρει ανάθεση το όλο έργο.
Συμφωνώ αδελφέ μου.
Ηθελα να το αναφέρω και εγώ, αλλά δίσταζα.
Και ειδικά, αυτό που είπε ο Θεσσαλονίκης "χειροκροτήστε", αφού προσφώνησε την κυρία υποψήφια πρόεδρο.
Βέβαια επειδή ζήλεψε φαίνεται, την επόμενη μέρα συνάντησε και ο έτερος υποψήφιος τον Μητροπολίτη.

Δεν είναι ωραία όλα αυτά κατά τη γνώμη μου.
Δεν μπορεί ο εκκλησιασμός, να μετατρέπεται σε δημόσιες σχέσεις προς άγραν ψήφων.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

μακαρι να ειναι οι ιερεις μεσα στην πολιτικη .........που ειναι το κακο ;

καλυτερα ενας μητροπολιτης να ειναι υπουργος παιδειας παρα οι λακηδες που ειναι κατα καιρους

αντε να βαλεις υπουργο παιδειας κανα παπα ,,,,,,,,,,

μας φαγαν ζωντανους οι μεγαλοι

ρε που εχουμε φτασει ..................................
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ειμαστε ορθοδοξοι η δεν ειμαστε ;;

παπας υπουργος σε επισκεψη στην τουρκια ..........να βλεπει ο τουρκος ο ρασο και να κανει τουμπες

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Σπάρτακος έγραψε:To θέμα είναι λεπτό και αγαπητοί αδελφοί, χρειάζεται να σκεφθούμε πολλά πράγματα, ενώ δεν γνωρίζουμε ακριβώς λεπτομέρειες από τα πραγματικά περιστατικά. Όμως:
Ο Σεβασμιότατος κατά τη γνώμη μου σωστά ενήργησε αφού:
1) Είχε προειδοποιήσει, και άρα είχε αναλάβει την πνευματική κυρίως ευθύνη η οποία μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο.
Ναι μεν έχει όλα τα πολιτικά δικαιώματα ο ιερέας, που έχουν όλοι οι πολίτες, αλλά κατά την εξάσκησή τους πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, προ πάντων δεν ωφελεί κυρίως πνευματικά ούτε αυτόν ούτε το ποίμνιό του, να εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Σκεφθείτε ότι πρόκειται για επαρχία, και στα χωριά γίνονται σχόλια, οι δε αντιπαραθέσεις είναι πιο έντονες.
2)Ο Σεβασμιότατος μας πιστοποιεί ότι έγιναν παράπονα – καταγγελίες πολιτών αλλά αυτό είναι δευτερεύον, θα μπορούσε να ενεργήσει όπως ενήργησε και μόνο με την λογική της αποφυγής οποιασδήποτε εμπλοκής σε πολιτικά πράγματα.

Επί πλέον πιστεύω ότι κατά του Επισκόπου αυτού ο οποίος διακρίνεται για την πεντακάθαρη πολιτεία του, και ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος του βρώμικου πολιτικού κόσμου της περιφερείας του και τοπικών παραγόντων, επειδή δεν συντάσσεται στους ρυθμούς και τις επιθυμίες τους, είναι άδικος ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε, καθώς και ο ΄΄σάλος΄΄ δυστυχώς από αυτούς που δεν αρμόζει προς τούτο.

Για προσέξτε τι σας έγραψα με τα έντονα γράμματα,...

Και μια παλιά ιστορία.. σχετική...
Ο μακαριστός Επίσκοπος Κεφαλληνιας Προκόπιος, είχε κατηγορηθεί (ενορχηστρωμένα) ότι είχε αποσπάσει και πωλήσει τεμμάχια του αγίου Γερασίμου κ.λ.π. κ.λ.π. Έχασε και την Επισκοπή του για το λόγο αυτό. Ντόρος και σάλος μεγάλος. Αυτά τα ξέρουν όλοι.
Τι δεν ξέρουν όμως;
Ότι όλα είχαν ενορχηστρωθεί απο τον συχωρεμένο τον Τρίτση, τοπικό βολευτή και εκπρόσωπο, και για πολιτικούς λόγους, αφού ο Προκόπιος δεν συντονίστηκε στους ρυθμούς του.
Τι άλλο δεν ξέρουν;
Ότι κατά την ημέρα που η ΄΄δικαιοσύνη΄΄ θα αποφαίνετο για το αν έγιναν ή όχι όλα αυτά, ο μακαριστός επίσκοπος Κεφαλληνίας Προκόπιος, ευρίσκετο δεδιωγμένος από την Επισκοπή του, δακρυρροών και γονυπετών στην Παναγιά την Προυσιώτισα ζητώντας τη δικαιοσύνη του Θεού. Και αθωώθηκε πανηγυρικά.
Τι άλλο δεν ξέρουν;
Ότι στο νοσοκομείο που ευρισκόταν ο συχωρεμένος ο Τρίτσης βαρειά άρρωστος, και έχοντας σαπίσει όλα τα εσωτερικά του όργανα βασανίζονταν ημέρες, ώσπου κάλεσε ο ίδιος τον μακαριστό Προκόπιο ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο και του διάβασε ειδική ευχή, και κατόπιν κοιμήθηκε ο Τρίτσης.
Δεν γράφω παραμύθια για εντυπωσιασμό, αυτά είναι γεγονότα.
Τι άλλο δεν ξέρουν;
Ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος ήξερε το ποιόν του Προκοπίου και του έκανε πρόταση να αναλάβει τα οικονομικά της Εκκλησίας – αφού ήταν εκτός Επισκοπής-. Αλλά αυτός αρνήθηκε λέγοντας, δεν είμαι εγώ για αυτά, εγώ μεγάλωσα με τα εκκλησιαστικά βιβλία, όχι με τα οικονομικά………
Πέθανε πτωχός, αλλά μάθετε και τούτο. Όταν πήγε να αποχαιρετήσει τον νεκρό πλέον πατέρα Σίμωνα ( τον μετέπειτα τυφλό της Πεντέλης, και δημιουργό της εκεί μονής του Αγίου Παντελεήμονα, ), ο νεκρός σήκωσε μέσα από το φέρετρο το χέρι του για να το ασπαστεί ο Προκόπιος, ενώπιον όλων, και μας το διηγείτο ο ίδιος ο Προκόπιος, ενώ έχει γραφεί το περιστατικό στις σχετικές με τον γέροντα Σίμωνα διηγήσεις……
Τι άλλο δεν ξέρουμε;
Σχεδόν τα πάντα, τα υπόλοιπα τα γνωρίζει μόνο ο Θεός.
Αυτό που με βεβαιότητα λέμε είναι ότι: Η πολιτική και η βρώμα της να σταθούν μακριά από κάθε τι εκκλησιαστικό.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panosgreece έγραψε:μακαρι να ειναι οι ιερεις μεσα στην πολιτικη .........που ειναι το κακο ;

καλυτερα ενας μητροπολιτης να ειναι υπουργος παιδειας παρα οι λακηδες που ειναι κατα καιρους

αντε να βαλεις υπουργο παιδειας κανα παπα ,,,,,,,,,,

μας φαγαν ζωντανους οι μεγαλοι

ρε που εχουμε φτασει ..................................
Παναγιώτη έχω την άποψη πως είναι άλλος ο ρόλος του κληρικού και άλλος του κοσμικού άρχοντα. Μπορεί ο κληρικός να ελέγξει τον κοσμικό για αποφάσεις που έχουν πνευματικές προεκτάσεις αρνητικές και το αντίστροφο. Επειδή όμως οι ρόλοι είναι διακριτοί θα ήταν καλό έτσι και να παραμείνουν.
Το τέλειο θα ήταν ένας κοσμικός άρχοντας με ενεργή συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησάις, που συνήθως δεν συμβαίνει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

οταν εστειλε ο μητροπολιτης παισιος τον αγιο αρσενιο στα φαρασα σαν δασκαλο οι δασκαλοι
[ κοσμικοι ]

αντεδρασαν ασχημα

εχεις την εντυπωση οτι ο ρολος του αγιου ηταν μονο του δασκαλου

σαφως οχι

τα αποτελεσματα ειναι γνωστα ................... αρα οι ρολοι ειναι για το θεατρο οχι για την ζωη

σε δυσκολους καιρους αποστολε πρεπει να βαζουμε μπροστα την ορθοδοξη εκκλησια
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

διχαζομαστε και χανομαστε
εχουμε μια ορθοξια αγαπης.....δικαιου, φιλοτιμου δικεωσυνης
και\
εχουμε ενα κρατος αγαπης ....δικαιου φιλοτιμου δικαιωσυνης

αφου εχουν κοινες ιδιωτητες αν δεν ειναι ακριβως τα ιδια ειναι πολυ ομοια

γιατι δεν ξεκινατε απο τα δεδομενα ενωσης και αγαπης;;;;
γιατι διαχωριζετε τους ανθρωπους απο την θρησκεια και τα επαγγελματα...
δωστε ελευθερια επιστευτητε τους...με τιμιοτητα και αγαπη...και θα δειτε θαυματα
ιδιος ειναι ο πονος τησ μανας για το μεγαλομα του παπα του πολιτικου του στρατηγου...
και οσε οσους ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΜΕ...ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΟΔΗΓΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ
ΚΑΙ ΕΣΥ plagiaskepsi μην κανεις πωσ δεν καταλαβενεις.... :angryfire
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αδερφε plagiaskepsi μονιμος και παλι εκτος θεματος..ελα δω σε :8
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αδερφε μου ενοο οτι μεσα απο επιλογες ο δρομος ειναι ενας Ορθοδοξια.....
ψαχτο αφου ετσι θελεις....
και πες μας με αποδειξης...ναστε καλα
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

εχω διαχασμενο εαυτο...οπωτε ...τωρα ειναι πιο λογικο πια
...παραλογο;;;;;;;;;;;;;;;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”