Γιατί πιστέυει ο άνθρωπος;θρησκεία - θρησκευτικότητα

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Γιατί πιστέυει ο άνθρωπος;θρησκεία - θρησκευτικότητα

Δημοσίευση από filotas »

Βασιλική περί Γιανναρά είχε γίνει πριν από 2 χρόνια περίπου σ' αυτό το forum μια θυελλώδης συζήτηση, για το αν είναι Ορθόδοξος ή όχι. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι καθηγητής Πανεπιστημίου οι απόψεις που εκφράζει είναι τουλάχιστον ιδιόμορφες και προκαλούν συχνά αντιδράσεις. Γιαυτό συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε κείμενά του σ΄αυτό το forum.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

filotas έγραψε:Βασιλική περί Γιανναρά είχε γίνει πριν από 2 χρόνια περίπου σ' αυτό το forum μια θυελλώδης συζήτηση, για το αν είναι Ορθόδοξος ή όχι. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι καθηγητής Πανεπιστημίου οι απόψεις που εκφράζει είναι τουλάχιστον ιδιόμορφες και προκαλούν συχνά αντιδράσεις. Γιαυτό συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε κείμενά του σ΄αυτό το forum.

Δεν το ήξερα, συγνώμη - στο φόρουμ είμαι ελάχιστο χρόνο - ζητώ συγνώμη τότε εαν έκανα κάτι που δεν έπρεπε
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Λέω μέσα μου δόξα τω Θεώ όταν κατα την υποκειμενική μου γνώμη ο αδελφός ή η αδελφή με δροσίζει ψυχικά με τα γραφόμενά του, και Κύριε Ελέησον όταν διαβάζω κάτι που με αναστατώνει, επειδή το συγκεκριμένο κείμενο ιδιαίτερα προς το τέλος το θεώρησα ιδιαίτερα ύπουλο, φοβήθηκα μήπως το αξιολόγησες σαν κάτι σημαντικό, τόσο αφελής είμαι και ακόμα περισσότερο. Συγνώμη, ήταν ατυχές και αδιάκριτο . ( Αν και πιστεύω ότι απο τότε που βγήκε η συγνώμη χάλασε ο κόσμος)
΄΄Κι αν θέλουμε να γνωρίσουμε τον Θεό της ιουδαιοχριστιανικής παράδοσης, πρέπει να ακο­λουθήσουμε την οδό της προσωπικής σχέσης και εμπει­ρίας, την οδό της πίστης. Να ακολουθήσουμε και τον ένα και τον άλλο δρόμο, να συνδυάσουμε τους τρόπους της γνώσης, είναι η πιο σίγουρη πορεία προς τη σύγχυση και το αδιέξοδο.΄΄
Σωστό είναι.
Δεν μου άρεσε Ο ΤΡΟΠΟΣ, που μιλά για τον Θεό. Ιδιαίτερα στις δύο προηγούμενες ΄΄εκδοχές΄΄ του.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Ευχαριστώ Σπάρτακε ................για τη συγνώμη το ίδιο πιστεύω και εγώ..............
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

Ο κόσμος ανεξαρτητος χρωματος εθνικοτητας καταγωγης , πιστευει γιατι υπαρχει η αισθηση οτι κατι ανωτερο υπάρχει .
Ετσι ο κοσμος αρχίζει και ψαχνει .
Δεν ξερω με ποιο κριτηριο επιλέγει ,πιθανοτατα διαφορετικο για τον καθενα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”