Η πιο μεγάλη αμαρτία είναι..........

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Η πιο μεγάλη αμαρτία είναι..........

Δημοσίευση από filotas »

Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι το να μη συγχωρούμε τους άλλους για όσα μας κάνουν και ν' αφήνουμε να εγκαθίσταται στην καρδιά μας μνησικακία, που μας χωρίζει από τους συνανθρώπους μας, γιατί τότε δεν θα συγχωρηθούμε, όπως είπε ο Κύριος, για τις δικές μας αμαρτίες.

Η σχετική αναφορά στην πρώτη δημοσίευση νομίζω ότι είναι παρεξηγήσιμη και δεν βοηθά προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Θεός δεν θέλει να είμαστε ανόητοι, όμως δεν είναι ανοησία αλλά μεγαλείο ψυχής το να παραχωρούμε από αγάπη τα δικαιώματά μας στον πλησίον μας. Μάλιστα αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να του κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

vasilikirimp έγραψε:
ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:
vasilikirimp έγραψε:Λέμε, ο εγωιστής δεν αγαπά τον εαυτό του , αγωνίζεται ασύστολα , εκβιαστικά να τον αγαπήσουν οι άλλοι ακριβώς γι'αυτό , γιατί εκείνος τον εαυτό του τον αντιπαθεί , τον αμφισβητεί και τον φοβάται, θέλει συνεχώς ενίσχυση και έξωθεν καλή μαρτυρία.
b]

o πραγματικός φόβος ..... αγαπούμε τον εαυτό μας ή απλώς κρυβόμαστε πίσω από τις επιβεβαιώσεις των άλλων;
παντού δεκανίκια;

Οταν λες αγαπούμε τον εαυτό μας;
Δεν είναι εγωισμός να αγαπάς τον εαυτό σου;
Επιβεβαιώσεις άλλων; Δηλαδή ζητάμε την επιβεβαίωση συνανθρώπων μας ;
Η μόνη επιβεβαίωση που θα έπρεπε να ζητάμε δεν είναι του Θεού;
Δεκανίκια να με βοηθήσουν να αγαπήσω τον εαυτό μου;

Είναι δωρο θεού να αγαπάς τον εαυτό σου...μόνο έτσι μπορείς να δώσεις αγάπη στον διπλανό σου, γιατί αυτό πρέπει να είναι εγωιστικό;;;αν δεν εκτιμήσουμε αυτό που είμαστε πως θα εκτιμήσουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας;;;

η μόνη επιβεβαίωση θα έπρεπε να είναι από το θεο ... αλλά σ' αυτή τη ζωή με τους ανθρώπους ζούμε...δυστυχώς όμως,ναι είναι αλήθεια, ψάχνουμε δεκανίκια , ψάχνουμε στηρίγματα , ίσως πολύ από εμάς που γράφουμε αναζητούμε την επιβεβαίωση των απόψεων μας για τη ζωή , τον θεό , την ύπαρξή μας...το θέμα είναι πόσο ο καθένας από εμάς μπορεί να χτίσει τον εαυτό του την αξιοπρέπεια του σε στέρεες βάσεις κι αυτό μάλιστα να το εκπέμπει.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Θεωρώ πολύ επικίνδυνο σα έννοια, να αγαπάς τον εαυτό σου...........

Εαν δεν έχεις ο ίδιος /α δυνατό χαρακτήρα και νόηση, υποκρύπτει επικίνδυνους συνειρμούς.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilikirimp έγραψε:Θεωρώ πολύ επικίνδυνο σα έννοια, να αγαπάς τον εαυτό σου...........

Εαν δεν έχεις ο ίδιος /α δυνατό χαρακτήρα και νόηση, υποκρύπτει επικίνδυνους συνειρμούς.
από πότε η έννοια της αγάπης είναι επικίνδυνη;;;
ο Χριστός σώζει....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε: Είναι δωρο θεού να αγαπάς τον εαυτό σου...μόνο έτσι μπορείς να δώσεις αγάπη στον διπλανό σου, γιατί αυτό πρέπει να είναι εγωιστικό;;;αν δεν εκτιμήσουμε αυτό που είμαστε πως θα εκτιμήσουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας;;;
Στέφανε έχω την άποψη ότι τον διπλανό μας τον αγαπάμε επειδή λατρεύουμε τον Κύριό μας.
Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να λέμε ότι αγαπάμε τον εαυτό μας και μέσω αυτού τον διπλανό μας! Η αγάπη προς τον εαυτό μας θεωρώ ότι δεν διαχέεται! Αντίθετα, η αγάπη προς τον Δημιουργό μας διαχέεται προς όλα τα πλασματά Του και κατά συνέπεια και προς τον εαυτό μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:από πότε η έννοια της αγάπης είναι επικίνδυνη;;;
Από τότε που δεν πηγαίνει στον Κτίστη, αλλά στο κτίσμα Του.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:
Aπόστολε ο πρώτος διδάξας την αγάπη είναι ο Χριστός , όμως μπορεί κανείς να μας πει ποιά είναι αυτά τα στοιχεία που κάνουν την αγάπη επικίνδυνη όταν αυτή από τον άνθρωπο επιστρέφει στον άνθρώπο;;;
δηλαδή στον συνάνθρωπό μας τί πρέπει να δείξουμε όταν μ΄αυτόν ζούμε καθημερινά , μοιραζόμαστε χαρές και λύπες και πολλά άλλα;;;
ο Χριστός σώζει....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:
aposal έγραψε:
Aπόστολε ο πρώτος διδάξας την αγάπη είναι ο Χριστός , όμως μπορεί κανείς να μας πει ποιά είναι αυτά τα στοιχεία που κάνουν την αγάπη επικίνδυνη όταν αυτή από τον άνθρωπο επιστρέφει στον άνθρώπο;;;
δηλαδή στον συνάνθρωπό μας τί πρέπει να δείξουμε όταν μ΄αυτόν ζούμε καθημερινά , μοιραζόμαστε χαρές και λύπες και πολλά άλλα;;;
Θα σου πω Στέφανε πώς το αντιλάμβάνομαι εγώ :
Αν αγαπήσω μία κοπέλα με αγάπη που πηγάζει κατ' ευθείαν από εμένα και όχι μέσω του Χριστού, θα αμαρτήσω! Γιατί η αγάπη αυτή ΔΕΝ θα είναι αγάπη Χριστού, αλλά εγωιστική (κατευθυνόμενη από εμένα, δηλαδή το εγώ), δηλαδή ερωτική.
Εάν αγαπήσω ΠΡΩΤΑ το Χριστό και ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ της Χριστιανικής μου αγάπης αγαπήσω την κοπέλα, τότε θα είμαι σίγουρος ότι δεν θα αμαρτήσω, όσο βέβαια διατηρώ την προέλευση της αγάπης (εκ Θεού).
Να με συγχωρείς, αλλά δεν μπορώ να το μεταφέρω πιο εύληπτα.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

quote]
Θα σου πω Στέφανε πώς το αντιλάμβάνομαι εγώ :
Αν αγαπήσω μία κοπέλα με αγάπη που πηγάζει κατ' ευθείαν από εμένα και όχι μέσω του Χριστού, θα αμαρτήσω! Γιατί η αγάπη αυτή ΔΕΝ θα είναι αγάπη Χριστού, αλλά εγωιστική (κατευθυνόμενη από εμένα, δηλαδή το εγώ), δηλαδή ερωτική.
Εάν αγαπήσω ΠΡΩΤΑ το Χριστό και ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ της Χριστιανικής μου αγάπης αγαπήσω την κοπέλα, τότε θα είμαι σίγουρος ότι δεν θα αμαρτήσω, όσο βέβαια διατηρώ την προέλευση της αγάπης (εκ Θεού).
Να με συγχωρείς, αλλά δεν μπορώ να το μεταφέρω πιο εύληπτα.[/quote]
αγαπάμε και ευγνωμονούμε το δημιουργό μας και ξέρουμε ότι δημιουργός των πάντων είναι ο Κύριος . Η φιλευσπλαχνία του μας δώρισε - για να χαρούμε και να τον εξυμνήουμε - τα δημιουργήματά του , εξ αυτών και την αγάπη...αυτό την εθεσε στην καρδιάμας για να τη διαχειριστούμε και να την ανταποδώσουμε βέβαια προς αυτόν . Για αυτή την αγάπη μιλάω που δε ξερω αν έχει διαμεσολαβητές ή απ' ευθείας αποδέκτες...

κατλαβαίνω το πνεύμα σου Απόστολε και το σέβομαι απολύτως
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

vasilikirimp έγραψε:Θεωρώ πολύ επικίνδυνο σα έννοια, να αγαπάς τον εαυτό σου...........

Θεωρώ επικίνδυνο να λέμε , να αγαπάς τον εαυτό σου......

Για να μπορείς να εκφέρεις αυτή τη πρόταση πρέπει εσύ ο ίδος να έχεις γερές βάσεις ως Προσωπικότητα , Χαρακτήρα , Πνευματικο Επίπεδο ....
διότι μπορεί εύκολα να πέσεις
α. σε ερωτική χέση με τον εαυτό σου
β. σε εγωισμό
γ. σε φιληδονία
κλπ

Και εγώ πιστεύω ότι αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου , πως είναι δυνατόν να αγαπήσεις ανθρώπους , το κόσμο γύρω σου;

Πάνω απ'όλα όμως για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε πρέπει να έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει το Θεό - μονον τότε θα νοιώσουμε το Μεγαλείο της αγάπης........

Και μόνον τότε θα πατάμε γερά στα πόδια μας

Εγώ όπως το είπα εννούσα την ίδια τη πρόταση - εύκολα ξεστομίζουμε βαρυσήμαντες κουβέντες .....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”