φρικτή απόφαση

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: φρικτή απόφαση

Δημοσίευση από cloaca »

Και να μας συγχωρέσει για την τυχόν λάθος απόφαση που θα πάρουμε λόγω της αδυναμίας της φύσης μας.
Ελέησον ημάς Κύριε τους αμαρτωλούς.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Kαλημέρα ,

Βασικά χαίρομαι που κάποιοι τελικά απάντησαν στην ερώτηση αλλά λυπάμαι που δεν ακουστηκαν πολλες προσωπικές απόψεις προς συζήτηση.

Αδέρφια , θα ήθελα να εκφράζω μια γνώμη όσο αφορά τις απαντήσεις μας θα έιναι καλύτερο να εκφραζόμαστε ελευθερα και προσωπικά όταν ρωτάει κάποιος μια ερώτηση και οι 8 απο τις 10 απαντήσεις ειναι ΠΡΟΣΕΥΧΗ δεν θεωρώ οτι με αυτό τον τρόπο βοηθάμε την κουβέντα και την εξέλιξη του θέματος. Η προσευχη ειναι αυτονόητη σε κάθε ΖΗΤΗΜΑ οπότε ας εκφράζουμε τι θα κάναμε οπότε να συζητήσουμε τους συνειρμούς πίσω απο κάθε πράξης.

Παμε στο θέμα :)

Φυσικά και θα έσωνα την γυναίκα χωρίς καμία κουβέντα και λόγος συνειρμού ειναι ο εξής: Η γυναίκα προυπήρχε του παιδιού παντρεύτηκα την γυναίκα και αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί και έρχεται το παιδί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή της γυναίκας μου άρα για καλό ήρθε και αφού είπαμε ήρθε το παίδι και τέθηκε αυτό το θέμα θα έσωνα την γυναίκα αφού η επιλογή θα ήταν δική μου.
Δεν θα μπορούσα να κοιτάξω την γυναίκα μου και να πω στον γιατρό ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ! θα μου πείτε δεν ειναι φόνος και του παιδιού ; ΕΙΝΑΙ αλλά προσωπικά για μένα όχι στο ίδιο βεληνεκές στην συγκεκριμένη εκδήλωση αφού ήρθε το παιδί για να θέσει σε κίνδυνο την γυναίκα θα φύγει το παιδι όπως όταν έρχεται μια αρρώστια για να θέσει σε κίνδυνο την ζωή μας διώχνουμε την αρρώστια ετσι θα έκανα και στην περιπτωση αυτή . Δεν βλέπω το παιδι σαν αρρώστια προς θεού αλλά το βλέπω σαν κάτι που ήρθε να κάνει κακό διότι αν ήταν να έρθει για καλό δεν θα έθετε σε κίνδυνο την γυναίκα μου.

Αν ο ΘΕΟΣ ήθελε να πεθάνει η γυναίκα μου δεν θα μου δινόταν η δυνατότητα επιλογής θα μου έλεγε ο γιατρός ότι ΉΡΘΕ το παιδί αλλά η γυναίκα κατέληξε στην γέννα εξάλλου τι έχει την δυνατότητα αυτή ο ΘΕΟΣ αφού έγινε όμως έτσι θα έσωνα την γυναίκα.

ΑΛΛΟΣ συνειρμός: Η γυναίκα μου έιναι μία και μοναδική την ξέρω πως ειναι πως την λένε την ψυχής της το χώμα της κλπ κλπ. Με λίγα λόγια παιδί μπορείς να ξανακάνεις και ολα τα βρέθη τα αντιμετωπίζεις το ίδιο όλα ειναι βρέφη μωράκια δεν τα ξέρεις. Η γυναίκα μου δεν θα ξαναέρθει ενώ παιδί μπορεί να ξανακάνεις η να ξαναπροσπαθήσεις και πάλι να μην μπορείς υιοθετείς.

Ετσι θα λειτουργούσα αφου θα ήταν απο δική μου απόφαση η έκβαση της κατάστασης ειναι αποκλειστικά (προσωπική εκδήλωση συνειρμού πράξης)

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

φοβερά διλήματα , όμως νομίζω ότι η γυναίκα είναι αυτή που πρέπει να ζήσει για τους λόγους που έχει εκθέσει ο Σπύρος ... και βέβαια επειδή πάνω απ΄ όλα μου το λέει η συνείδησή μου.Δε θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου διαφορετικά αν βρισκόμουν σε μια τέτοια θέση.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

zafeiris έγραψε:φίλοι μου η ψυχολογική κατάσταση που μπορεί να βρεθεί κάποιος μετά απο μια ερώτηση είναι απερίγραπτη, πόσο μάλλον όταν καλείται να πάρει μια φρικτή για τον ίδιο απόφαση...
υποθετικά μιλώντας, ένα ζευγάρι περιμένει την ευλογημένη ώρα να αποκτήσει μωρό, καθώς η γυναίκα διανύει περίοδο εγκυμοσύνης.
Έρχεται με το καλό η ώρα να γεννηθεί το μωράκι, και σπεύδουν με την ανάλογη αγωνία στο μαιευτήριο.
Παρουσιάζονται επιπλοκές , βγαίνει ο γιατρός έξω και ρωτάει τον σύζηγο:" ή το μωρό, ή την γυναίκα...αποφάσισε γρήγορα...."

τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; πως μπορείς να πάρεις τέτοια απόφαση;
Να μη δώσει ο Θεός σε κανένα τέτοια δοκιμασία. Όμως σε μια τέτοια τραβηγμένη με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα περίπτωση, νομίζω ότι η ζωή της μητέρας είναι σημαντικότερη από τη ζωή του μωρού, το οποίο άλλωστε θα υποχρεωθεί να μεγαλώσει χωρίς μητέρα.

Πάντως, πρέπει να συμφωνεί και η ίδια η γυναίκα με την όποια εξέλιξη. Μπορεί εκείνη να προτιμήσει να δώσει τη ζωή της για το μωρό της.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Εγώ κατάλαβα την ερώτηση να λέει ο γιατρός. Λέγε τώρα. Τι λέτε το αφήνουμε στο Θεό;;; Ο γιατρός θέλει απάντηση εδώ και τώρα και δεν μένουν περιθώρια αναμονής.

Για το αμάρτημα μήπως εσύ , ο άντρας τα έχει κανονίσει από πριν να γίνει έτσι; ; ¨Ενας από τους δύο μένει μήπως ο άντρας προκάλεσε τον θάνατο για να έχει την αμαρτία;; ¨η ο γιατρός;;

Μια και έφτασα μέχρι εδώ θα ζητήσω να ζήσει η γυναίκα, την οποία έζησα και ζω μαζί της και δεν έκανε μόνη της το παιδί αλλά μαζί μου, άρα όπως πάντα ο άντρας αθώος ακόμη όταν πρόκειται για έκτρωση,
ο παπάς ακούμε πολλές φορές να λέει για τις γυναίκες ότι είναι μεγάλο αμάρτημα.

Και ο άντρας μένει απ" έξω δεν έχει καμία ευθύνη για την έκτρωση ,και όταν πάει για εξομολόγηση (αν πάει ποτέ ),δεν του περνά από το μυαλό ότι είναι συνένοχος ,και μάλλον με περισσότερη ευθύνη για την έκτρωση
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Συγγνώμη,αλλά αυτή η ερώτηση,εκτός από υποθετική είναι κατά την αποψή μου και ανύπαρκτη!!!
Κανένας γιατρός δεν θα σε βάλει να κάνεις τον δήμιο του παιδιού σου ή της γυναίκας σου!Θα προσπαθήσει να σώσει και τους δύο και από εκεί και πέρα,ότι αποφασίσει ο Θεός!
Merkourios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Merkourios »

Εγώ θα καταθέσω κάποιες σκέψεις ενός φίλου καί συνειδητού Χριστιανού, πολύτεκνου μάλιστα, "πού πέρασαν από τα χέρια του" πολλές γέννες...

Μού είπε περίπου τα εξής:

"Κάθε φορά πού έμενε έγκυος η γυναίκα μου κι΄επειδή σε κάθε εγκυμοσύνη η γυναίκα είναι "μέ το ένα πόδι στόν τάφο" όπως λέει ο λαός, γιά να μή βρεθώ μπροστά σε καμία δύσκολη κατάσταση πού θα σημαδέψει την οικογένεια γιά πολλά χρόνια είτε με παιδί άρρωστο, είτε με επεισόδιο "διάλεξε καί πάρε ή τήν γυναίκα, ή τό παιδί, καί τα δύο δεν σώζονται...", γι΄ αυτό έταζα να φτιάξω μιά μικρή φορητή εικόνα γιά την Εκκλησία καί γιά κάθε παιδί, ενώ συνάμα έκανα καί 3 γονατιστές μετάνοιες πρωϊ καί βράδυ στόν Χριστό καί στήν Παναγία μας γιά να γεννήσει καλά η γυναίκα μου καί να βγεί γερό τό παιδί...

Άλλωστε, τόσα καί τόσα άλλα έξοδα κάναμε, μία μικρή εικονίτσα θά μάς χρεωκοπούσε; Σέ πληροφορώ, όλα πηγαίνανε πάντοτε καλά καί δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα..." μού είπε καταλήγοντας.

Αυτά μού είπε ο αδελφός, καί είναι μία μέθοδος πού νομίζω σ΄ αυτές τίς περιπτώσεις αξίζει να τήν θυμόμαστε...

Πίστη μόνο χρειάζεται καί κατά το δυνατόν τήρηση τών Θείων εντολών. Ο Κύριος θά "μάς κάνει υπακοή καί μάς ακούσει", εφ΄ όσον κι΄ εμείς "τού κάνουμε υπακοή καί τόν ακούμε..."

Merkourios
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

λογικο ειναι να σωσεις τη μητερα γιατι η οικογενεια που περιμενει απέξω τη μητερα γνωριζει, με τη μητερα εχει δεθει ειναι πολυ πιο δυσκολο να γινει αποδεκτος ο δικος της χαμος από, τι του παιδιου. το χαμο του παιδιου τον βιωνει περισσοτερο η μητερα απο οποιονδηποτε αλλον επειδη το κουβαλα μεσα της.

η γυναικα που προκειται να γεννησει δεν ειναι με το ενα ποδι στον ταφο!!! ο τοκετος ειναι μια απολυτα φυσικη λειτουργια και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται, δεν ειναι κατι επικινδυνο, επικινδυνο γινεται οταν συντρεχουν καποιοι ιδιαιτεροι λογοι, παθησεις κτλ. προσευχη χρειαζεται μια εγκυος γυναικα οσο και μια μη εγκυος και οχι σαν να προκειται να κανει χειρουργειο ανοικτης καρδιας!!!!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

Παιδιά έχετε δίκιο όταν λέει ο γιατρός τι θα αποφασίσεις να πράξει.Ισως και να μην ρωτήσει καθόλου αλλά συνήθως ρωτάνε.Και γω την γυναίκα μου θα έλεγα να σώσει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”