Για την περίπτωσή μου, υπάρχει κάποιο κώλυμμα;
Συντονιστής: Συντονιστές
Για την περίπτωσή μου, υπάρχει κάποιο κώλυμμα;
Είμαι 31 χρονών με κάποιας μορφής αναπηρία. Ποια είναι η διαδικασία για να γίνει κάποιος μοναχός στο Άγιο Όρος; Για την περίπτωσή μου, υπάρχει κάποιο κώλυμμα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ser την Παρ Δεκ 01, 2006 7:27 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
andronikos
- Έμπειρος Αποστολέας

Re: Διαδικασία για να γίνει κάποιος μοναχός
Φίλε πήγαινε πρώτα στο Όρος συζήτα με κάποιο πνευματικό και αυτός θα σου πεί.ser έγραψε:Είμαι 31 χρονών με κάποιας μορφής αναπηρία. Ποια είναι η διαδικασία για να γίνει κάποιος μοναχός στο Άγιο Όρος; Για την περίπτωσή μου, υπάρχει κάποιο κώλυμμα;
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
Ο silo εχει δίκιο. Ναι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μοναχός. Μόνο στην ιεροσύνη υπάρχουν κωλύμματα.silo έγραψε:Από οτι γνωρίζω
δεν υπάρχει κώλυμα να γίνει κάποιος μοναχός,
αν υπάρχει κάποιο είδος αναπηρίας.
Κώλυμα υπάρχει για να λάβεις ιερατικό αξίωμα.
Όμως, το καλύτερο είναι να ρωτήσεις τον πνευματικό σου.
Διαδικασία για να γίνει κάποιος μοναχός
Εκτός από τον πνευματικό μου, δεν γνωρίζει κάποιος εδώ, ποια είναι ακριβώς η διαδικασία;
Re: Διαδικασία για να γίνει κάποιος μοναχός
ser έγραψε:Εκτός από τον πνευματικό μου, δεν γνωρίζει κάποιος εδώ, ποια είναι ακριβώς η διαδικασία;
Δεν υπάρχουν κωλύματα για να γίνει κάποιος μοναχός, όπως στην ιερωσύνη.
Καταθέτεις τον λογισμό σου, να γίνεις μοναχός, συτον πνευματικό σου κι αυτός αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Αν ο ίδιος δεν έχειθ μοναστήρι δικό του ή δεν σκέφτεται να ιδρύσει...επιλέγεις με την σύμφωνη γνώμη του πνευματικού σου τη Μονή που θέλεις να εγκαταβιώσεις. Από κει και πέρα ο Ηγούμενος σε συγκαταλέγει στους δόκιμους. Η περίοδος δοκιμασίας είναι 3 χρόνια, αλλά ο ηγούμενοπς μπορεί να κρατήσει στη τάξη των δοκιμων κάποιον και περισσότερο καιρό. Όποτε αποφασίσει ότι είσαι έτοιμος προχωράει στην κουρά. Εννοείται ότι όταν αποφασίσεις να εισέλθεςις σε Μονή και σε δεχτούν για δόκιμο, νέος γέροντάς σου πλέον θα είναι ο ηγούμενος της μονής