Σελίδα 43 από 43

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 10, 2020 3:08 pm
από Domna
Ταχινόσουπα | Ηλίας Κούτλας

Υλικά Συνταγής:
2 πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κολοκύθι πράσινο
Λίγος μαϊντανός
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
350-400 γρ. ταχίνι
Χυμός από 4-5 λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι

https://www.youtube.com/watch?v=Ae462N6EtZQ

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 13, 2020 1:59 pm
από Domna
Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς Πολυτελείας

https://www.youtube.com/watch?v=sil0uD8tnw4

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 13, 2020 2:01 pm
από Domna
Πανεύκολη Αλάδωτη Νηστίσιμη Γλυκάρα

https://www.youtube.com/watch?v=08BV7mSLSdw

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 13, 2020 2:03 pm
από Domna
Πεντανόστιμος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς (Αλάδωτος)

https://www.youtube.com/watch?v=ye7ZVTyhj58

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 21, 2020 12:26 pm
από Domna
Αλάδωτες πατατόπιτες στον φούρνο

https://www.youtube.com/watch?v=9AWhsinG5wY

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 30, 2020 12:18 pm
από Domna
Νηστίσιμο Πρασοσέλινο αλάδωτο συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Υλικά
1 κιλό πράσα
4-5 πατάτες
4 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλεύρι
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 4 εκατοστά.
Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε σε φέτες το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καρότα, ενώ τις πατάτες τις κόβουμε σε μέτριους κύβους.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, περίπου ένα λίτρο και ζεματάμε λίγο τα πράσα.
Αν θέλουμε να κάνουμε το φαγητό πιο ελαφρύ, μπορούμε στο σημείο αυτό να στραγγίσουμε το νερό.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, εκτός από το σέλινο, δηλαδή κρεμμύδι, σκόρδο, πατάτες και καρότα.
Συμπληρώνουμε με νερό, μέχρι να τα σκεπάσει λίγο και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Στη μισή ώρα περίπου ρίχνουμε το σέλινο και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά, χωρίς να λιώσουμε τα πράσα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφαιρούμε λίγο ζουμάκι, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο φαγητό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να χυλώσει το ζουμί του.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγη κόκκινη πιπεριά, και να χυλώσουμε το ζουμί με κορν φλάουρ.

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 30, 2020 12:21 pm
από Domna
Νηστίσιμα καρυδωτά (αλάδωτα)

Υλικά:
160 gr καρυδόψιχα

10-12 φρυγανιές σταρένιες (70gr)

250 gr ζάχαρη

200 ml εμφιαλωμένο νερό

30 gr (1κουταλιά) μέλι

1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη

¼ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

1 κουταλιά ανθόνερο, αν υπάρχει (ή 3 σταγόνες εσάνς ανθόνερου)

1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού ή άλλου εσπεριδοειδούς

Αχνοζάχαρη ή τριμμένη καρύδα


Επί το έργον:
Τρίβουμε στο multi τις φρυγανιές να γίνουν σαν αλεύρι. Τρίβουμε και τα καρύδια να γίνουν σαν ψίχουλα. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αρωματικά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι. Τα βράζουμε για 7 λεπτά (ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός). Προσθέτουμε το μείγμα των καρυδιών και το ανθόνερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια θερμοκρασία για 3-4 λεπτά να ξεκολλά το μείγμα από τον πάτο της κατσαρόλας.

Το αδειάζουμε σε χαρτί ψησίματος και το διαμορφώνουμε ώστε να έχει ίδιο πάχος παντού, εμ ελαφρά βρεγμένα χέρια. Πασπαλίζουμε με καρύδα και πατάμε με τις παλάμες μας να κολλήσει. Ισιώνουμε τις άκρες και κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια μεγέθους 2Χ2 ή λίγο μεγαλύτερα.

Τα πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα ακόμη και τα βάζουμε σε καραμελόχαρτα. Εναλλακτικά πλάθουμε μικρές τρούφες και τις κυλάμε σε καρύδα ή άχνη.

Τα φυλάσσουμε σε μπολ που κλείνει ή τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 29, 2020 11:07 am
από Domna
Εύκολος Νηστίσιμος Κορμός Αμυγδάλου

Υλικά:
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα αμύγδαλο φιλέ
1 κουβερτούρα 125 γρ.


Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το αμύγδαλο και τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε λαδόκολλα το τυλίγουμε και το βάζουμε στη κατάψυξη.