υιοθεσίες

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 22558
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: υιοθεσίες

Δημοσίευση από aposal »

Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, όπου αυταπάγγελτα, ή μετά από καταγγελίες, επεμβαίνει η αστυνομία και με την έγκριση το αρμόδιου εισαγγελέα το παιδί πηγαίνει σε κάποιο ίδρυμα για υιοθέτηση. Η επιμέλεια όμως δεν αφαιρείται από την βιολογική μάνα παρά μόνον όταν το ίδρυμα βρει τους κατάλληλους γονείς για το παιδί. Τότε, με μέριμνα του ιδρύματος, γίνεται το πρώτο δικαστήριο που αφαιρεί την επιμέλεια από την βιολογική μάνα και την δίνει στο ίδρυμα. Στην δική μας περίπτωση η αίτηση για υιοθεσία έγινε τον Οκτώβριο του 2012 και το πρώτο δικαστήριο τον Ιούνιο του 2015. Η απόφαση βγήκε 6 μήνες μετά και τον Δεκέμβριο του 2015 το ίδρυμα μας ειδοποίησε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε το δικό μας παιδί. Μεσολαβεί βέβαια ένα στάδιο προσαρμογής, μισού περίπου μήνα, όπου βλέπουμε το παιδί στο ίδρυμα καθημερινά, πρωί και απόγευμα. Αν όλα πάνε καλά, τότε το ίδρυμα επιτρέπει, με επίσημο χαρτί, στους γονείς να το πάρουν στο σπίτι τους. Μετά, με μέριμνα των γονέων, γίνεται το δεύτερο δικαστήριο για να πάρουν οι νέοι γονείς την επιμέλεια του παιδιού από το ίδρυμα.
Οι περιπτώσεις όπου οι βιολογικοί γονείς του παιδιού ζούνε είναι πιο δύσκολες για το παιδί, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχει γνωρίσει την απόρριψη των γονέων, ενδεχομένως δε και την κακοποίηση. Η τελευταία αναφέρεται πάντοτε στους υποψήφιους γονείς, πριν συμφωνήσουν να δουν το παιδί.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”