ΑΓΓΙΓΜΑ ΨΥΧΗΣ

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 183
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 05, 2007 9:00 am
Τοποθεσία: ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΑΓΓΙΓΜΑ ΨΥΧΗΣ

Δημοσίευση από theodore »

Το όνομα μου, εσύ μου το έδωσες Κύριε.Θεόδωρος βαφτίστηκα και κατάλαβα ότι πράγματι ήμουν δώρο Θεού στον ευατό μου τον αμαρτωλό και άσωτο.
Μου έδειξες τον δρόμο και με δέχτηκες στην αγκαλιά σου Πανάγαθε Θεέ.Πόσο μα πόσο με αγαπάς;Εμένα τον ελεεινό με τα πάθη μου με τις αμαρτίες μου.
Μου έδωσες δάκρυα μετάνοιας, δάκρυα αγγαλίασης, δάκρυα παρηγοριάς.Τι να πρωτοθυμηθώ Θεέ μου; Πόσα μου έχεις δώσεις σε αυτήν την πρόσκαιρη ζωή μου.Το έλεος Σου προς σε εμένα δεν έχει τέλος και αρχή.Γιατί Κύριε μου με Αγαπάς τόσο; Γιατί Κύριε τόση χάρη στην καρδιά μου; Γιατί Κύριε ποθώ τόσο πολύ να έρθω να σε αγκαλιάσω; Γιατί Κύριε όταν πέφτω πάλι στην αμαρτία κλαίω για σένα επειδή νιώθω ότι θα κάνω πολύ καιρό να δω το πρόσωπο σου πάλι; Τότε,σε ψάχνω να σε βρώ επειδή, αλήθεια σου λέω, Κύριε μου, δεν μπορώ να ζω χωρίς εσένα.Κύριε σε έψαχνα στο ουρανό αλλά σε βρήκα εδώ στην γή επειδή σε φώναξα και ήρθες.Κύριε μου έχεις δώσει τόσα μα τόσα πράγματα σε αυτήν την ζωή και δεν έχω τάλαντα να σε ξεπληρώσω.Μόνο δάκρυα μπορώ να σου χαρίσω όταν σε σκέφτομαι, όταν σκοντάφτω και πέφτω κι εσύ σκύβεις και μου δίνεις το χέρι σου και μου λες, Θοδωρή μου σήκω, εγώ είμαι εδώ για σένα...
Πόσο φτωχός γεννήθηκα και πόσος πλούσιος είμαι Κύριε που σε γνώρισα.Τόσα χρόνια πέρασαν και δεν είχα προφέρει ποτέ το όνομα Σου.
Συγνώμη Κύριε σου ζητώ, συγνώμη,που δεν έψαξα να σε βρώ. Μου έλεγαν όλοι ότι δεν υπήρχες και εγώ τους πίστευα.Εσύ, όμως Κύριε ήθελες να σε γνωρίσω.
Στην αρχή τα δάκρυα μου ήταν δάκρυα θυμού και απόγνωσης.Μετά όμως Κύριε που ήρθες και επισκέφτηκες την καρδιά μου,το όνομα σου γράφτηκε μέσα στην καρδιά μου και η λογική σταμάτησε.Κυνηγάει απεγνωσμένα η λογική την καρδιά που τρέχει να βρεί τον δημιουργό της.
Με ρωτάνε που είναι ο Θεός και τους λέω ότι είναι συνεχώς δίπλα μας αρκεί να ανοίξεις τα μάτια της ψυχής σου και να Τον φωνάξεις, να Του μιλήσεις με προσευχές,
Εκείνος, ναί, αλήθεια, σας λέω, θα έρθει επειδή η Αγάπη του για εμάς δεν έχει αρχή ούτε τέλος...
Εαν καταλαβαίναμε πόσο μα πόσο μας αγαπάει, θα αφήναμε όλες τις δουλειές αυτού του κόσμου, και θα είμασταν γονατιστοί, σε όλη την ζωή μας, μέχρι το τέλος μας και θα ποθούσαμε να πάμε όσο πιο γρήγορα κοντά Του.

Αλήθεια σας λέγω, ζωή χωρίς Εκείνον, δεν νοείται.
Αμήν
Τα αδύνατα παρ΄ ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”