Άγιοι Τόποι:Γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία

θέματα που αφορούν τους Αγίους Τόπους

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimokratis
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 06, 2007 8:00 am

Άγιοι Τόποι:Γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία

Δημοσίευση από Dimokratis »

Γεωγραφικά στοιχεία:

Η περιοχή τής Αγίας Γης βρίσκεται στη Μέση Ανατολή στα νοτιοανατολικά παράλια τής Μεσογείου Θαλάσσης.Περιβάλλεται βόρεια από τον Λίβανο και τη Συρία,νότια από την Αίγυπτο,ανατολικά από την Ιορδανία και τον Ιορδάνη ποταμό και δυτικά από την Μεσόγειο θάλασσα.

Χωρίζεται σε τέσσερις περιοχές.Την παραθαλάσσια πεδιάδα,που είναι κατά μήκος της Μεσογείου θαλάσσης,στα δυτικά όρη ανατολικά και κατά μήκος των λόφων της Γαλιλαίας και Σαμάρειας,στο νότιο ξηρό τμήμα,που είναι γνωστή ως έρημος τής Ιουδαίας (Μπιρ Σιέβα) μέχρι τον κόλπο τής Άκαμπα και τέλος στην πεδιάδα που βρίσκεται ανατολικά των δυτικών βουνών.

Ιστορικά στοιχεία:

Λόγω της στρατηγικής σημασίας τής Αγίας Γης πρώτοι την κατάκτησαν οι βασιλείς τής Αιγύπτου για να ελέγχουν το εμπόριο.
Επειδή είναι η γέφυρα μεταξύ Μεσοποταμίας και Αιγύπτουόλα τα προιόντα περνούσαν από την περιοχή.Ισχυρές πόλεις κτίσθηκαν πολύ νωρίς και καλά λιμάνια.Η πριοχή κατοικούνταν από Χανανίτες,Αραμαίτες και Ιουδαίους.
Μετά την καταστροφή τής Ιερουσαλήμ (70μ.Χ) η Αγία Γη διοικούνταν από Ρωμαίους.Στη διάρκεια τής βασιλείας του Ηρώδη η χώρα ανθίζει.Ξανακτίζεται ο ναός τής Ιερουσαλήμ.
Κτίζονται θέατρα στην Καισάρεια και φρούρεια (Μάσσαντα).

Στη διάρκεια τής Ρωμαικής αυτοκρατορίας εμφανίζεται ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην Αγία Γη,η οποία διοικείται από τον αυτοκράτορα Αύγουστο και μετά από αυτόν από τον διάδοχο του αυτοκράτορα Τιβέριο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Άγιοι Τόποι”