"Μυστική" Θεία Κοινωνία-Πάσχα 2020

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ntinos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 477
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

"Μυστική" Θεία Κοινωνία-Πάσχα 2020

Δημοσίευση από ntinos »

Ρε παιδία εσείς είχατε ακούσει κάτι παρόμοιο?
Εγώ να πω την αλήθεια ναι...

"......Συμφώνως προς απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες της ”Εστίας” κάτω από την μύτη της Κυβερνήσεως και των αρχών δεκάδες ναοί μέσα στο Άγιο Πάσχα άνοιγαν την ώρα που ο αρμόδιοι υπουργοί και οι αστυνομικές αρχές ευρίσκοντο στον τρίτο ύπνο.

”Οι εκκλησίες λειτούργησαν με γερμανικό νούμερο μέσα στο Πάσχα! Οι ιερείς λειτουργούσαν μυστικά κάθε βράδυ από τις 4 έως τις 6 τα χαράματα με ικανό εκκλησίασμα! Στην… παρανομία. Οι πιστοί δεν πτοήθηκαν, αντιθέτως πείσμωσαν από τις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, και το κυνηγητό” μας ελέχθη από πηγή της Αρχιεπισκοπής η οποία ενημερώθηκε και αυτή με ελαφρά καθυστέρηση γι αυτό το “κρυφό σχολειό” των Εκκλησιών. Και βεβαιως οι ιερείς κοινωνούσαν τους πιστούς, ηλικιωμένους αλλά και δεκάδες νεωτέρους.

Κατά την ίδια πηγή σε ναό της Νοτίου Ελλάδος συνέβη το εξής καταπληκτικό. Ο ιερεύς συνεννοήθηκε με τα νεώτερα σε ηλικία μέλη του πληρώματός του που λόγω και εργασίας ξυπνούσαν αργότερα και τα κάλεσε να ευρίσκονται έξω από την εκκλησία όχι στις 4 π.μ κατά την έναρξη αλλά στις 5.30-6.00 τα χαράματα στα αυτοκίνητά τους, όπως στα παλαιά Drive Inn των κινηματογράφων. Τους ζήτησε να ακούσουν όσο μπορούσαν μέσα στην σιωπή την λειτουργία από τα… αυτοκίνητα και κατά τις 6 να του στέλνουν ένας-ένας γραπτό μήνυμα στο κινητό του το ακριβές σημείο που ευρίσκονται και την μάρκα του ΙΧ. Με αυτό το μοντέλο ειδοποιήσεως έβγαινε αθόρυβα έξω από την εκκλησία με το Δισκοπότηρο, την λαβίδα και την Θεία Κοινωνία, του αναβόσβηναν συνθηματικά τα φώτα, τους πλησίαζε και τους κοινωνούσε όλους. Μέσα στα αυτοκίνητά τους! Πριβέ.

Οι ιστορίες αυτές έρχονται να προστεθούν στις ιστορίες των ιερέων που έκρυβαν την Θεία Κοινωνία στις τσάντες με τα φρούτα. Στις ιστορίες των ιερέων που κοινωνούσαν μυστικά κατ’ οίκον ηλικιωμένους. ...."

Πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/ella ... s-4-6-p-m/

Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1216
Εγγραφή: Τετ Ιουν 16, 2010 11:55 am

Re: "Μυστική" Θεία Κοινωνία-Πάσχα 2020

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Γνωρίζω ιερέα ο οποίος ελέγχθηκε κατα την μετάβασή του σε οικία να κοινωνήσει ασθενή. Δεν αρνήθηκε και με παρρησία δήλωσε που πήγαινε. Γενικά δεν νομίζω ότι επι της παρούσης τουλάχιστον πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν υπο φοβερό δήθεν διωγμό. Είτε να κάνουμε αυτό που νομίζουμε σωστό έτοιμοι για τις τυχόν συνέπειες, είτε να υπακούμε στις υποδείξεις. Κινητά και ηλεκτρονική ΄΄συνωμοτική΄΄ πρακτική μου ακούγεται ολίγον φαιδρή.Αν έρθει κάποια άλλη ώρα ( και εκφραζοντας πάντα προσωπική γνώμη, τότε, οι ψαλμοί θα εναλλάσσονται με το πότε θα κάνει ξαστεριά που τραγούδησε και μας έκανε γνωστό ο αείμνηστος Ξυλούρης, και ίσως τότε φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι)
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”