Νέες Αγιοκατατάξεις Αγιορειτών

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ntinos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 477
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Νέες Αγιοκατατάξεις Αγιορειτών

Δημοσίευση από ntinos »

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακηρύσσει τέσσερις νέους Αγιορείτες Αγίους:
Την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας, ανήγγειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, των αγιορειτών οσίων, Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή, Εφραίμ Κατουνακιώτη.
https://www.pemptousia.gr/2019/10/to-ik ... es-agious/
Να έχουμε τις πρεσβείες τους!

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 22802
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Νέες Αγιοκατατάξεις Αγιορειτών

Δημοσίευση από aposal »

Aγιοκατάταξη τεσσάρων αγιορειτών πατέρων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Mε μεγάλη χαρά και δοξολογία του αγίου ονόματος του Κυρίου έγινε δεκτή από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής η εξ Αγίου Όρους αναγγελία του πνευματικού μας πατρός Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου ότι επίκειται η αγιοκατάταξη τεσσάρων αγιορειτών πατέρων:

του Γέροντος Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου,
του Δανιήλ Κατουνακιώτου,
του Ιωσήφ Ησυχαστού και
του Εφραίμ Κατουνακιώτου.

Ως γνωστόν, η 1η Μοναστική Σύναξη της Ι. Αρχιεπισκοπής, συνελθούσα στην Ι. Μονή του Αγίου Νεκταρίου Roscoe μεταξύ 21-22 Σεπτεμβρίου ε. έ., μεταξύ άλλων, αποφάσισε να αφιερώσει την επόμενη Σύναξη στο θέμα: «Η πνευματική κληρονομία του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Σπηλαιώτου και η συμβολή του στον ορθόδοξο μοναχισμό της Αμερικής». Η 2α Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής εν Fresno Καλιφορνίας μεταξύ 9-11 Οκτωβρίου 2020. Ιδιαιτέρως περί της αγιοκατατάξεως του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε τα εξής: «Ευγνωμονούμε τον Πατριάρχη μας και πνευματικό μας πατέρα διότι απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ξέρει να αφουγκράζεται τα αισθήματα του ποιμνίου του. Στην Αμερική είμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι, διότι ο θεμελιωτής του εδώ μοναχισμού Γέροντας Εφραίμ φρόντισε να μας φέρει την τιμία κάρα του Γέροντος Ιωσήφ, που είναι και πνευματικός του πατέρας. Δεν βλέπω την ώρα να πάω στην Αριζόνα και να τον προσκυνήσω ως άγιο της Εκκλησίας μας».

Πηγή: HELLAS JOURNAL
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”