17 χρόνια από την κοίμηση του Μητρ. Καστοριάς Γρηγορίου

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5017
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 23, 2012 12:24 pm

17 χρόνια από την κοίμηση του Μητρ. Καστοριάς Γρηγορίου

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Εικόνα

Ήταν 1985 όταν εξελέγη τότε ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Γρηγόριος Γ' (Παπουτσόπουλος), στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

Ο Γρηγόριος Γ΄ συναντιέται την ημέρα της εκλογής του, με τον διάκονο τότε Σεραφείμ Παπακώστα και νυν Μητροπολίτη Καστορίας.

Τι να του έλεγε άραγε; Μια φωτογραφία που πραγματικά προκαλεί συγκίνηση!

Romfea.gr http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/1538 ... 7-15-28-48


Την κοινωνία την αποτελούν τρεις κατηγορίες ανθρώπων.
Οι Φαύλοι, οι Σαύλοι και οι Παύλοι.
Οι πρώτοι είναι πάμπολλοι. Οι δεύτεροι λίγοι και οι τρίτοι ελάχιστοι.
Αρχιμανδρίτης
Σεραφείμ Παπακώστας
νυν Μητροπολίτης Καστορίας


http://anastasiosk.blogspot.gr/2009/05/ ... _9428.html


http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/ ... 7-14-21-20
Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Σήμερα τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως της Καστοριάς, το Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου Γ’ Παπουτσόπουλου, αφού στις 30 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 17 χρόνια από της κοιμήσεώς του.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του Ζακχαίου αλλά και τα μηνύματα που στέλνουν σε μας σήμερα, οι περικοπές αλλά και οι παραβολές του Ευαγγελίου.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, του οποίου την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του εορτάζει η Εκκλησία μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Καστοριάς κ. Σεραφείμ στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Νικόλαο για την παρουσία του και αναφερόμενος εμφανώς συγκινημένος στον Προκάτοχό του κυρό Γρηγόριο μίλησε για περιστατικά που φανερώνουν την Αγιότητά του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Επίσκοπος αυτός χαίρεται και αγάλλεται μεταξύ των Αγίων και των δικαίων.

Τέλος, ο κ. Σεραφείμ μετέβη στον τάφο του Μακαριστού Προκατόχου του όπου τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του.
http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/ ... 7-14-21-20

--------------------+Γρηγόριος ο Γ’ (Παπουτσόπουλος)

Μητροπολίτης Καστορίας (1985-1996)
Γρηγόριος ὁ Γ’ (κατὰ κόσμον Γεώργιος Παπουτσόπουλος)

Ἐγεννήθη τὸ 1933 ἐν Ἐρμούπολει Σύρου. Ἀπεφοίτησε τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν τὸ 1961. Διάκονος ἐχειροτονήθη τὴν 11/10/1964 καὶ Ἱερεὺς τὴν 13/12/1964. Ὑπηρέτησεν ὡς Β’ Ἱεροκῆρυξ καὶ ὡς γραμματεὺς εἰς τὴν Ἱερὰν Μητρόπολιν Πειραιῶς(1965-1985), ὡς Β’ γραμματεύς-πρακτικογράφος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου(1978-1985), ὡς ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς «Ζωοδόχου Πηγῆς» Πόρου Τροιζηνίας (1978-1985) καὶ ἐπὶ διετίαν ὡς ἀναπληρωτὴς διευθυντοῦ τοῦ Θεολογικοῦ Φοιτητικοῦ Οἰκοτροφείου τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας. Μητροπολίτης Καστοριᾶς ἐξελέγη τὸ 1985.
http://www.imkastorias.gr/index.php?opt ... &Itemid=37


φωτό...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”