Άγιος Πορφύριος: Μου άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή!

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 14097
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 10:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Άγιος Πορφύριος: Μου άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή!

Δημοσίευση από toula »

Άγιος Πορφύριος: Μου άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή!

Το 1993 διάβασα ένα βιβλίο για τον Άγιο Πορφύριο και αμέσως τον πίστεψα και τον αγάπησα. Με συγκίνησε ο λόγος του και τα θαύματά του. Θέλησα να αλλάξω ζωή, γιατί μέχρι τότε δεν ζούσα καθόλου πνευματικά.
Όμως με τις καθημερινές μέριμνες και τον έντονο ρυθμό της σύγχρονης ζωής, γρήγορα τα ξέχασα όλα. Ήμουν ανασφαλής και ευάλωτη ως παιδί χωρισμένων γονέων.

Τα επόμενα χρόνια έκανα πολλά λάθη και είχα μία μεγάλη πτώση. Αν και είχα τρία παιδιά, πήρα διαζύγιο από τον άντρα μου. Με συνέταιρο την κόρη μου ιδρύσαμε μία εταιρία η οποία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.
Μία ημέρα που ήμασταν στο γραφείο η κόρη μου παραφέρθηκε. Μου μίλησε πολύ άσχημα και σκληρά. Με προσέβαλε με τον χειρότερο τρόπο. Ενώ είχαμε δάνεια σε εκκρεμότητα, δεν είχαμε παραγγελίες.

Απελπιζόμουν στη σκέψη ότι θα χρεοκοπούσαμε. Κάνοντας απολογισμό της ζωής μου έκλαψα πάρα πολύ, έκλαψα γοερά. Έφτασα να χτυπιέμαι κάτω στο δάπεδο από τον ψυχικό πόνο που ένιωθα.
Τότε θυμήθηκα τον Γέροντα (τώρα Άγιο) Πορφύριο και με συντετριμμένη καρδιά, με όση δύναμη μού είχε απομείνει, άρχισα να τον παρακαλώ, ξανά και ξανά, για να με βοηθήσει. Χτύπησε το τηλέφωνό μου και προσπάθησα να συνέλθω. Σηκώθηκα και σκούπισα τα δάκρυά μου. Δεν πρόλαβα να το σηκώσω, αλλά είδα ότι μου αφήσανε μήνυμα στον τηλεφωνητή.
Μία ανδρική φωνή έλεγε: «Εντάξει, εντάξει, εντάξει…».

Αρχικά πάγωσα αλλά, όταν το άκουσα πολλές φορές, πήρα θάρρος και άρχισα να ελπίζω.
Από εκείνη την ημέρα απέκτησα πελατεία. Καθημερινά τα οικονομικά μας βελτιωνότανε και αποφύγαμε την οικονομική κατάρρευση. Ενθουσιάστηκα και ήθελα να μαθαίνω για τον Χριστό, για την Παναγία, για τον Άγιο Πορφύριο.

Τα μάθαινα όλα από την αρχή, όπως ένα μικρό παιδί. Με πολλή λαχτάρα και χαρά ήθελα να τα μάθω όλα. Τα πνευματικά είναι όλα πάρα πολύ ενδιαφέροντα και ωφέλιμα. Η ψυχή μου είχε γλυκαθεί και δεν χόρταινα να ρωτάω, να ακούω και να διαβάζω.

Και το κέντρο όλων αυτών ήταν το Μοναστήρι του Αγίου στο Μήλεσι. Έκανα Πνευματικό μου τον παπα-Φώτη και άλλαξε ριζικά όλη η ζωή μου.
Ο Άγιος Πορφύριος είναι ο άγιός μου και ο προστάτης μου.

Μαρτυρία κ. Ελένης Α., Αθήνα, όπως καταγράφεται στο βιβλίο ο “Όσιος Πορφύριος, ο Προφήτης, Μαρτυρίες”, τόμος Α’. Το βιβλίο εξέδωσε το Αγιοπαυλίτικο κελλί Αγίων Θεοδώρων, Άγιον Όρος.

Επιμέλεια Στέλιος Κούκος

https://www.pemptousia.gr/…/agios-porfi ... afise-mini…/

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”