Θαύμα Αγίου Νεκταρίου

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Re: Θαύμα Αγίου Νεκταρίου

Δημοσίευση από efthumhs »

angieholi έγραψε:Ευθύμη το λινκ μάλλον δεν είναι σωστό...
Αγγελική το ξαναδοκίμασα το λινκ και σε εμένα δουλεύει...(Άμα είσαι θαυματουργός εν ζωή..... :mrgreen: )

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6039
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Θαύμα Αγίου Νεκταρίου

Δημοσίευση από Domna »

Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6039
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Θαύμα Αγίου Νεκταρίου

Δημοσίευση από Domna »

Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Άβαταρ μέλους
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Re: Θαύμα Αγίου Νεκταρίου

Δημοσίευση από efthumhs »

Την 7.11.2006 εισήχθη για θεραπεία στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο η ασθενής Μ.Φ., ετών 68, από τον Θεολόγο Σπάρτης.

Η ασθενής παρουσίαζε παροδικά κρίσεις με απώλεια της οράσεως (έχανε το φως) του δεξιού οφθαλμού λόγω μεγάλης στένωσης της καρωτίδας αρτηρίας, διότι ό οφθαλμός της δεν αίματωνόταν αρκετά.

Αφού έγινε όλος ο προεγχειρητικός της έλεγχος καί εξετάσθηκε και από νευρολόγο (Γ.Σ.) χωρίς να διαπιστωθούν παθολο­γικά ευρήματα, με γενική αναισθησία χειρουργήθηκε στις 8.11.2006, ή καρωτίδα ανοίχθηκε, καθάρισε καί κλείσθηκε πά­λι. Έγινε, όπως επιστημονικά λέγεται, ένδαρτηριεκτομή της καρωτίδας καί ή ασθενής οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η ασθενής ξύπνησε από τη νάρκωση, ήταν όμως συγχυτική καί διε­γερτική καί η επικοινωνία μαζί της ήταν πρακτικά αδύνατη.

Δεν καταλάβαινε καί δεν συνεργαζόταν μαζί μας, αλλά με το δεξί χέρι καί πόδι προσπαθούσε να πετά­ξει τους όρους. Το αριστερό χέρι καί πόδι είχαν πλήρη παραλυσία.

Η σοβαρή πνευματική διαταραχή, σε συνδυασμό με την ημιπληγία αριστερά, μας υποχρέωσε να κάνουμε άμεσο έλεγχο της κυκλοφορίας του εγκεφάλου με αγγειογραφία, ή οποία, όπως ο ακτινολόγος (Καθηγητής Δ.Κ.) διέγνωσε, δεν παρουσίαζε καμία απόφραξη των αγγείων καί ή κυκλοφορία ήταν ελεύθερη στην περιοχή πού είχε χειρουργηθεί.

Η σοβαρή κατάσταση της ασθενούς όμως μας είχε ανησυχήσει, γι' αυτό οδηγήθηκε πάλι στο χειρουργείο, όπου ο έλεγχος του εγχειρητικού πεδίου απέδειξε ότι ήταν ανέπαφο καί με πολύ καλές σφύξεις ή αρτηρία.

Για να ελεγχθεί καί το εσωτερικό της καρωτίδας, έγινε διάνοιξη του αγγείου, το οποιο όμως ήταν καί εσωτερικά ανέπαφο.

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό συνθετικό έμβάλωμα συνερράφη ή καρωτίδα καί το υπόλοιπο εγχειρητικό πεδίο, και ή ασθενής οδηγήθηκε περί την 3η μεσημβρινή πάλι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η αναισθησιολόγος (Επικ. Καθηγήτρια Ε.Α.) συνέστησε να μείνει ή άρρωστη σε καταστολή (βαθύ ύπνο) στο αναπνευστικό μηχάνημα, παρακολουθώντας τα ζωτικά σημεία (πίεση, σφύξεις, αναπνοή κ.ά.) στις οθόνες έλεγχου, προκειμένου να σταθεροποιηθεί καί να επιχειρήσουμε αφύπνιση το βράδυ ή την άλλη μέρα το πρωί.

Περί την 7η βραδινή ώρα, δοκιμαστική μείωση των αναισθητικών φαρμάκων, προκειμένου να εκτιμηθεί ή κατάσταση της, οδήγησε την ασθενή σε διέγερση καί έντονη ανησυχία, όπως τίς πρωινές ώρες μετά το πρώτο χειρουργείο, ώστε οι γι­ατροί της Μονάδος να την καταστείλουν (κοιμήσουν) καί πάλι με φάρμακα.

Οι ώρες περνούσαν καί σε λίγο θα εορτάζαμε τη μνήμη του αγίου Νεκτα­ρίου. Δεδομένου ότι την άλλη ήμερα το πρωί 6:45 είχα απλό προγραμματισμένο χειρουργείο καί δεν θα μπορούσα να εκκλησιαστώ στο ναό του Αγίου Νεκταρί­ου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (ένα μικρό ναό, τον όποιο ο ίδιος είχα φτιάξει στη μνήμη του Αγίου καί είχε αγιογραφηθεί αποκλειστικά με θαύματα του Αγίου, ο όποιος είχε κοιμηθεί έκει θαυματουργικά «θεραπεία του παραλυτικού» στο δωμά­τιο 2 της Χειρουργικής Κλινικής πού είχα την τιμή καί την ευλογία τα τελευταία χρόνια να διευθύνω), αποφάσισα να εκκλησιαστώ στον περικαλλή ναό του Αγίου Νεκταρίου με' την εξαίρετη χορω­δία στο Ν. Ηράκλειο, πού είχε ολονυχτία.

Στο ευγενικό τηλεφώνημα του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Γραμματέως της Αρχιεπισκοπής, για λειτουργία στο ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, με λύπη μου είχα απαντήσει αρνητικά, έχοντας αφυπηρετήσει από 3μήνου από το Πανεπιστήμιο καί μη έχοντας αρμοδιότητες στη Διοίκηση.

Στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Ν. Ηράκλειο έφθασα περί την 11:30 νυχτερι­νή, ψυχικά συντετριμμένος καί πνευματι­κά προβληματισμένος για την κατάσταση της ασθενούς καί την άγνωστη εξέλιξη της. Παρακάλεσα τον Άγιο να παρέμβει βοηθώντας την άρρωστη, ήξερα όμως την αναξιότητά μου καί δεν πίστεψα ούτε λεπτό ότι ο Άγιος θα ήσχολείτο με' το πρόβλημα μου.

Αφού κοινώνησα την 2:35 πρωι­νή, με το τέλος της Θείας Λειτουργίας εγκατέλειψα το ναό, πάντα ανήσυχος καί προβληματισμένος για την άρρωστη.

Το πρωί του αγίου Νεκταρίου 6:45, είχα όπως προανέφερα χειρουργείο στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο (ασθενής Μ.Π.), έχοντας το κλειδί του ναού του Αγίου Νεκταρίου.

Ακριβώς 6:30 πρωινή, πέρασα από το Αρεταίειο, άνοιξα το ναό, προσκύνησα τον Άγιο, ζήτησα καί πάλι τη βοήθεια του καί πήγα καί χειρούρ­γησα, έχοντας περίεργη καί ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, όπως οί γιατροί πού με βοηθούσαν (Θ.Γ. και Β.Σ.) έλεγαν αργότερα μεταξύ τους καί εμμέσως κάποιοι άλλοι μου μετέφεραν.

Περί την 9η πρωινή, ή ασθενής, ή οποία καθ' όλο το 24ωρο εύρίσκετο σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θε­ραπείας του Θεραπευτηρίου μπήκε στη διαδικασία αφύπνισης. Ώ του θαύμα­τος! Ή ασθενής ξύπνησε, είχε θαυμάσια επικοινωνία με το περιβάλλον, κινούσε ελεύθερα όλα τα άκρα (χέρια καί πόδια) πήρε το πρόγευμα της κανονικά σαν να μην είχε συμβεί τίποτε.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, περί την 7η βραδινή ώρα, ο εφημερεύων για­τρός Θ. Τ. με' πήρε τηλέφωνο καί μου λέει: «Κύριε Καθηγητά, ή ασθενής περπατά στο διάδρομο, κάνει τον περίπατο της καί θέλει να σας μιλήσει στο τηλέφωνο».

Πράγματι μου έδωσε την ασθενή στο τηλέφωνο, ή οποία μου είπε; «Γιατρούλη μου, είμαι μια χαρά καί θέλω να σας φιλήσω τα χρυσά σας χεράκια».

Συγκινημένος την ευχαρίστησα από την άλλη μεριά του τηλεφώνου, γεμάτος από αισθήματα ευγνωμοσύνης στον Άγιο μας...

Το θαύμα είχε γίνει.

Ο Άγιος πα­ρενέβη άλλη μια φορά προς Δόξαν του Κυρίου μας. Ποιος άραγε συγκίνησε τον Άγιο, ώστε να προστεθεί άλλη μια θαυ­ματουργός παρουσία του; Ο ιερεύς του χωρίου Θεολόγος, πού, όπως ή ασθενής μου είπε, προσηύχετο γι' αυτήν, ή αγία ψυχή της ασθενούς, ή οποία φαίνεται να ευλαβείται του Κυρίου μας -είναι αδελφή δύο ιερέων- ή ή αυτόματη επίσκεψη του αγίου Νεκταρίου δηλώνοντας θαυμα­τουργικά άλλη μια φορά την παρουσία του την ήμερα της αγίας μνήμης του, το έτος 2006.

Ας σημειωθεί ότι καί η αξονική τομο­γραφία του εγκεφάλου την τρίτη μετεγχειρητική ήμερα δεν έδειξε καμία βλάβη εγκεφάλου. Ή ασθενής εγκατέλειψε υγιής το θεραπευτήριο καί βρίσκεται πάλι στο χωριό της, τον Θεολόγο Σπάρτης.

Απο το http://www.aganargyroi.gr/index.php?opt ... Itemid=118

Άβαταρ μέλους
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Re: Θαύμα Αγίου Νεκταρίου

Δημοσίευση από efthumhs »

Σχόλια αναγωστών απο το http://vaggelis-godknowseverything.blog ... 5448718076

1. Αγαπημενε μου Αγιε Νεκταριε σε ευχαριστω πολυ για το θαυμα σου.Υπεφερα πολλα χρονια απο το στομαχι μου. Περσι εφτασα σε σημειο να μην μπορω να φαω καθολου. Οι γιατροι μου ειπαν οτι οφειλεται απο ψυχολογικους παραγοντες, αλλοι μου ειπαν οτι εχω νευρικη ανορεξια. Μου εδωσαν φαρμακα ομως η κατασταση μου χειροτερευε, εχανα συνεχως κιλα με αποτελεσμα να φτασω στα 38 κιλα. Οι γιατροι μου ειπαν οτι αν συνεχισω ετσι θα πεθανω. Μετα απο ενα μηνα ηρθα στην Αιγινα σε παρακαλεσα με δακρυα στα ματια να με βοηθησεις. Φευγοντας απο το μοναστηρι σου πιστευα οτι θα με κανεις καλα. Την επομενη μερα που ξυπνησα δεν ενιωθα τιποτα ημουν τελειως καλα. Ψυχολογικα ημουν πολυ καλα και το στομαχι μου επισης. Εξι μηνες πριν επισκεφτω το μοναστηρι σου ειδα στο ονειρο μου οτι ημουν μεσα σε μια φυλακη πολυ στεναχωρημενη και ακουσα μια φωνη να μου λεει οτι σε εξι μηνες απο σημερα θα βγεις απο την φυλακη σου. Ξυπνησα και σημειωσα την ημερομηνια. Οταν πηγα στην Αθηνα μου προτεινε ο ξαδερφος μου να παμε στον Αγιο Νεκταριο στην Αιγινα. Οταν γυρισα στο σπιτι μου ειδα στο ημερολογιο οτι ειχαν περασει εξι μηνες ακριβως απο την ημερα που ειδα το ονειρο. Σε ευχαριστω πολυ Αγιε μου Νεκταριε που μου εδωσες την υγεια. Σε παρακαλω πολυ βοηθησε με και στα θεμα που με απασχολει, πιστευω οτι θα με βοηθησεις και τωρα. Σε ευχαριστω πολυ για ολα μεσα απο την καρδια μου!

2. ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΕ!ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΚΟΝΤΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΑΠΟ 09/11/2004 ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΟΥ.ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ(ΕΜΕΝΑ).ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ,ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ,ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΥΣΙΚΑ!ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΡΑΓΕ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ?ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ (ΜΑΡΙΑ).
ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ!!!

3. Ο Άγιος είναι εδώ και μας ακούει. Το 2000 ζούσα στην Αθήνα και πολλές φορές ένιωσα μοναξιά και απελπισία. Ο Άγιος εμφανιζόταν με τη μορφή εικόνων του και μου έδινε δύναμη και χαρά. Κάποια φορά τον παρακάλεσα να με βοηθήσει με την παρουσία του. Μπήκα στην πρώτη εκκλησία που βρήκα μπροστά μου και δίπλα στο παγκάρι... είδα την εικόνα του! Γεμάτη χαρά προσκύνησα και συνέχισα το δρόμο μου. Επιστρέφοντας στο σπίτι σκεφτόμουν ότι ίσως ήταν σύμπτωση. Ξαναπαρακάλεσα τον Αγιο να έρθει. Στο σπίτι βρήκα ένα νέο περιοδικό της κυρίας που με φιλοξενούσε, άσχετο με θρησκευτικά θέματα. Κι όμως μέσα στις σελίδες του ήταν μια φωτογραφία του Αγίου!!!
Ήμουν παντρεμένη αλλά ο άνδρας μου ζούσε στο εξωτερικό κι εγώ ως καθηγήτρια δεν μπορούσα ακόμη να τον ακολουθήσω. Όταν έφτασε η ώρα να φύγω με απόσπαση δεν ήταν σίγουρο σε ποια περιοχή θα με έστελναν γιατί υπήρχε μόνο μια θέση στην πόλη όπου έμενε ο άνδρας μου αλλά πολλοί ενδιαφερόμενοι γιαυτή τη θέση. Κάποιος συνάδελφος μου έδωσε το όνομα και το τηλέφωνο μιας υπεύθυνης στο εξωτερικό που θα μπορούσε να με βοηθήσει. Εγώ ντρεπόμουν όμως να την ενοχλήσω. Παρακάλεσα τον Άγιο να με βοηθήσει να καταλάβω τι έπρεπε να κάνω και τότε.. χτύπησε το κινητό μου: ήταν η κυρία από το εξωτερικό που με ρωτούσε τι θα ήθελα!!!-Μα, πώς ξέρετε το τηλέφωνό μου, τη ρωτώ. -Με πήρατε εσείς, μου λέει.- ΄Ομως στις κλήσεις μου δεν φαινόταν να την έχω πάρει!!!
Τελικά βρέθηκα με τον άνδρα μου στην ίδια πόλη. Δύο μήνες αργότερα ήμουν έγκυος και ο ανδρας μου έλειπε σε ταξίδι. Ήμουν πάλι μόνη και σκέφτηκα να ζητήσω από τον Άγιο συμπαράσταση. Μετά την προσευχή άναψα τυχαία την τηλεόραση κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό: Στη γερμανική τηλεόραση λοιπόν η πρώτη εικόνα που είδα ήταν το όνομα NEKTARIOS!!! Eπρόκειτο για ένα παιδί που τραγουδούσε, αλλά η "σύμπτωση" μου έδωσε τόση χαρά!
Το παιδί μας το βαφτίσαμε στην Αίγινα, στη Μ. Χρυσολεόντισσας όπου πήγαινε ο Άγιος να προσκινήσει την Παναγία.
Ευλογημένο να είναι το Όνομα του Κυρίου και οι Άγιοι Αυτού!
Δόξα τω Θεώ!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”