Θαύματα του Αγίου Μηνά

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
grigoria-ka
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 443
Εγγραφή: Δευ Μαρ 16, 2009 4:59 pm

Θαύματα του Αγίου Μηνά

Δημοσίευση από grigoria-ka »

«τοις αγίοις τοις εν τη γη αυτού εθαυμάστωσεν ο Κύριος» (Ψλμ. 15,3)

Ένας από τους ασκητές της εποχής μας, ο γέρων Πορφύριος, είχε πει στα πνευματικά του τέκνα ότι μετά την κοίμησή του θα είναι πιο κοντά τους απ' όσο ήταν εν ζωή, διότι πλέον δεν θα υπάγεται στους βιολογικούς νόμους του ανθρωπίνου σώματος. Έτσι και ο Άγιος Μηνάς, επί χίλια επτακόσια χρόνια τώρα μετά την εκδημία του, δεν έχει πάψει να βρίσκεται κοντά στους πιστούς, βοηθώντας όσους με πίστη και ελπίδα στον Θεό τον επικαλούνται.

Από τα πολλά θαύματα του Αγίου που διασώζει η παράδοση θα αναφερθούν στη συνέχεια λίγα και χαρακτηριστικά..


Κάποιος πλούσιος χριστιανός έταξε στον Άγιο Μηνά να προσφέρει έναν ασημένιο δίσκο στο ναό του. Παρήγγειλε λοιπόν στον αργυροχόο δύο δίσκους και του ζήτησε στον μεν ένα να γράψει το όνομα του Αγίου στον δε άλλον το όνομα το δικό του. Επειδή όμως ο δίσκος ο προορισμένος για τον Άγιο έγινε λαμπρότερος και ωραιότερος, ο χριστιανός, από απληστία κινούμενος, δίχως να ντραπεί τον κράτησε για τον εαυτό του.

Ταξιδεύοντας λοιπόν στη θάλασσα, δείπνησε στο πλοίο χρησιμοποιώντας ασυλλόγιστα και χωρίς ευλάβεια τον δίσκο του Αγίου. Μετά το δείπνο ο υπηρέτης του ανευλαβούς χριστιανού προσπάθησε να πλύνει τον δίσκο στη θάλασσα με αποτέλεσμα να του πέσει στο νερό και να βυθισθεί. Τότε ο νεαρός υπηρέτης φοβήθηκε πολύ, σάστισε και, προσπαθώντας να πιάσει τον δίσκο, έπεσε κι αυτός στη θάλασσα.

Όταν ο κύριός του αντελήφθη το συμβάν, συναισθάνθηκε ότι πλήρωνε τα επίχειρα της απληστίας του και τυπτόμενος από την συνείδησή του, παρακαλούσε τον Θεό να βρει έστω το λείψανο του μικρού υπηρέτη του, τάζοντας να δώσει στο ναό του Αγίου Μηνά και τον δεύτερο δίσκο, και τα χρήματα που άξιζε ο χαμένος στη θάλασσα δίσκος. Αφού βγήκε στη στεριά περίμενε με αγωνία στην ακρογιαλιά μήπως και εκβρασθεί το πτώμα του υπηρέτη. Και ενώ παρατηρούσε τη θάλασσα, βλέπει τον μικρό να βγαίνει ζωντανός από το νερό κρατώντας στα χέρια του και τον ασημένιο δίσκο του Αγίου!

Ο πλούσιος έφριξε από το θαύμα και έβγαλε φωνή μεγάλη την οποία ακούγοντας οι επιβάτες του πλοίου βγήκαν όλοι έξω και, βλέποντας το συμβάν, ρωτούσαν τον υπηρέτη, που τους διηγήθηκε τα εξής: «Μόλις έπεσα στη θάλασσα, παρουσιάσθηκαν μπροστά μου τρεις άνθρωποι. Ο μεγαλύτερος από αυτούς φορούσε στρατιωτική στολή, ο άλλος ήταν νεαρός και ο τρίτος ήταν Διάκονος. Αυτοί οι τρεις με πήραν μαζί τους από τον βυθό και περπατώντας χθες και σήμερα, με έφεραν μέχρι εδώ».

Ο κύριος του παιδιού και οι επιβάτες του πλοίου ακούγοντας το εξαίσιο θαύμα, εδόξαζαν τον Θεό και εθαύμαζαν για τους τρόπους που χρησιμοποιεί προκειμένου οι άνθρωποι «εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν» (2 Τιμόθ. 3,7).

Οι τρεις που έσωσαν τον υπηρέτη ήταν ο Άγιος Μηνάς (ο στρατιωτικός), ο Άγιος Βίκτωρ (ο νεαρός) και ο Άγιος Βικέντιος (ο Διάκονος).

Οι δύο τελευταίοι Άγιοι εμαρτύρησαν την ίδια ημέρα με τον Άγιο Μηνά. Τον 2ο αι. μ.Χ.. ο Άγιος Βίκτωρ γδάρθηκε ζωντανός από τους ειδωλολάτρες και τον 3ο αι. μ. Χ. ο Άγιος Βικέντιος πέθανε έπειτα από σταύρωση και εξάρθρωση των μελών στην οποία τον υπέβαλαν οι βασανιστές του. Τιμώνται μαζί με τον Άγιο Μηνά την 11η Νοεμβρίου.
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.

Άβαταρ μέλους
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Re: Θαύματα του Αγίου Μηνά

Δημοσίευση από efthumhs »

Στην αρχή της δεκαετίας του 70 σε μια εκκλησία του Αγίου Μηνά στον Πειραιά συνέβη το εξής: Την πρώτη Παρασκευή των Χαιρετισμών πήγε ένα ζευγάρι, που ευλαβείτο τον Άγιο Μηνά, να παρακολουθήσει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας, Η γυναίκα πήγε αριστερά (στο χώρο των γυναικών) και ο άντρας δεξιά (στο χώρο των ανδρών). Εκεί, δεξιά, υπήρχε και μια εικόνα του Αγίου Μηνά. Το ζευγάρι είχε και ένα παιδί που εκείνη την ώρα ταξίδευε για πρώτη φορά με αεροπλάνο για την Αίγυπτο (πατρίδα του Αγίου Μηνά), στο Κάϊρο για κάποια δουλειά. Όπως λοιπόν προχωρούσε η ακολουθία, ο σύζυγος είδε την εικόνα του Αγίου Μηνά να κουνιέται αδικαιολογήτως και σαν να άκουσε μια φωνή που είπε "τρέχω να σώσω το παιδί σου". Ο σύζυγος λυποθύμησε και πράγματι: Αργότερα έμαθαν απο τον γιό τους που ταξίδευε με αεροπλάνο πως εκείνη την ώρα που ο σύζυγος έπαθε τα παραπάνω, το αεροπλάνο έπεσε σε ανεμοθύελλα,πάνω απο την Αίγυπτο,τα όργανα του αεροπλάνου προφανώς δεν λειτούργησαν και ο πιλότος αναγκάστηκε να το προσγειώσει "στα τυφλά" σε μια λίμνη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι εκτός απο τον γιο του συγκεκριμένου ζευγαριού...

Πηγή (Η περιγραφή του παραπάνω θαύματος είναι με δικά μου λόγια): http://www.psaltologion.com/showthread. ... 751&page=2 (Πρέπει όμωςνα είστε μέλη για να μπορέσετε να δείτε να συννημένα - συμπιεσμένα (zip) αρχεία).

Άβαταρ μέλους
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Re: Θαύματα του Αγίου Μηνά

Δημοσίευση από efthumhs »

Ο Άγιος Μηνάς βοηθά στην ομαλή εγκυμοσύνη μιας κοπέλας

Η εξιστόρηση της κοπέλας στο http://www.eimaimama.gr/2012/02/to-onei ... -mhna.html :

"Λέγομαι Ειρήνη και είμαι από την Κρήτη. Πήρα την απόφαση να γράψω και εγώ την ιστορία μου, μιας και είναι αξέχαστη εμπειρία, θα ήθελα τα την μοιραστώ μαζί σας.

Η ιστορία μου αφορά το διάστημα που έμαθα ότι ήμουν έγκυος.

Στην αρχή, όταν είδα ότι το τέστ βγήκε θετικό, δεν είχα την αντίδραση που θα έπρεπε, δεν χάρηκα γιατί δεν ήταν στα άμεσα σχέδια μου. Ήμουν 26 χρονών, είχα τον δεσμό μου, την δουλεια μου στην οποία απασχολούμουν αρκετές ώρες, ήμουν αφοσιωμένη σε αυτά, δεν είχα καν χρόνο να σκεφτώ εγκυμοσύνες, δεν χάρηκα, απεναντίας θεωρούσα υπαίτιο και ένοχο για αυτό που μου συνέβαινε τον τότε σύντροφο μου (νύν σύζυγο)… Έκλαιγα και φώναζα πως δεν ήθελα αυτό το μωρό, πως πρέπει να κάνω έκτρωση και σε λίγα λεπτά έπρεπε πάω στη δουλεια, δεν είχα χρόνο ούτε να το συζητήσω… Για αυτό το λόγο πίστευα πως δεν ήμουν έτοιμη, δεν θα γινόμουν καλή και υπεύθυνη μητέρα, δεν ήξερα πώς να το χειριστώ, δεν υπήρχε χρόνος!!!!!!

Σχολάω, λοιπόν, το βράδυ με κάτι ενοχλήσεις στην κοιλιά, μου είπε ο σύζυγος να ξαπλώσω, να ηρεμήσω και την επαύριο το ξανασυζητάμε. Σηκώνομαι το πρωί, κάνω το 2ο τέστ και εμφανίζεται μια πάρα πάρα πάρα πολύ θολή ρόζ γραμμούλα, σχεδόν δεν φαινόταν. Φεύγω εγώ για δουλειά αγχωμένη και αφήνω το τέστ στον Μύρο να το πάει εκείνος σε κάποιο φαρμακείο-γιατρό, κάπου τέλος πάντων, να του πούνε μιας και εγώ δεν προλάβαινα. Έρχεται μετά από καμία ώρα από την δουλειά μου και μου λέει στενοχωρημένος “Δεν είσαι πλέον έγκυος, ήσουν και το πιθανότερο είναι να το έχασες για αυτό δεν βγήκε θετικό αυτό” Έτσι του πε ένας φαρμακοποιός…

Εκεί που νόμιζα ότι θα ηρεμούσα, αρχισα να νιώθω τύψεις ότι έγω φταίω, δεν το ήθελα και έφυγε… Χάιδεψα την κοιλιά μου και ψιθύρισα ένα συγγνώμη, ένιωσα τοσο μα τοσο κενή και χαζή. Μια ζωούλα ήθελα να έρθει και εγώ την έδιωξα.

Πέρασαν 2-3 μέρες και η περίοδος δεν μου είχε έρθει, έλεγα ότι ίσως ήταν από την στεναχώρια και την μελαγχολία που είχα… Φωνάζω την διπλανή μου η οποία είναι νοσηλεύτρια, της το λέω και πάμε να κάνουμε μια β’ χοριακή. Φέρνει το βράδυ τα αποτελέσματα στον άντρα μου και του λέει “Αυτή καλέ παραείναι έγκυος!!!!!” Εγώ επιτέλους χάρηκα, λέω ηταν ένα πολύ καλό μάθημα αυτό που πήρα. Αλλά δυστυχώς δεν ήταν μόνο αυτό…

Μετά από δύο μέρες βρίσκουμε σε κάποιο νοσοκομείο έναν ‘’καλό’’ γυναικολόγο που μας έχουν συστήσει, μας στέλνει για τις πρώτες εξετάσεις (αυχενική διαφάνεια κ.τ.λ.π). Πάμε λίγες μέρες μετά τα αποτελέσματα, μου λέει να καθίσω γιατί κάτι βλέπει, πάγωσε το αίμα μου. Μου λέει πως τα ποσοστά της τρισωμίας 3 -νομίζω κάτι τέτοιο- ήταν χαμηλά και πως έπρεπε να κάνω αμνιοπαρακέντηση. Εγω με βουρκωμένα μάτια ρωτούσα το γιατί και φοβόμουν, ένιωθα ότι θα μου φύγει ‘πάλι’, πως πληρώνω ακριβά την αρχική μου αντίδραση.

Μου εξήγησε πως τα έμβρυα με αυτη την ανωμαλία δεν ζουν, μονο να μην αγχώνομαι! Ακούτε;;; Να μην αγχώνομαι, γιατί θα το έχανα, συνήθως, λέει, τα αποβάλει ο οργανισμός, δεν τα αφήνει να αναπτυχθούν ή διαφορετικά στη γέννα πεθαίνουν! Θέε μου, όσο σκέφτομαι εκείνα τα λεπτά, τραγικές στιγμες… Μου είπε πως πρέπει να κάνω την εξέταση, αλλιως μπορώ να περιμένω στον 4ο με 5ο μήνα να δείξει η β’ επιπέδου…

Έκλεισα ραντεβού για την αμνιοπαρακλεντηση και έφυγα … Πήγα σπίτι δεν μιλήσα σε κανεναν για αυτό, δεν το ειπα σε κανέναν, ήθελα να το περάσω μόνη κλεισμένη στη κρεβατοκάμαρα, έκλαιγα και συνειδητοποιούσα πόσο πολύ θέλω αυτό το μωρό, πόσο το αγαπώ και πως αν το ήθελα από την αρχή τίποτα δεν θα γινόταν! Παρακαλούσα να έρθει κάποιος να με καθησυχάσει, να μου πει πως σε εννιά μήνες θα έχεις αγκαλιά το αγγελουδάκι σου…

Την επόμενη μέρα χτυπάει το κουδούνι και είναι η μητέρα μου η οποία χωρίς να ξέρει τίποτα μου λέει “Το μωράκι μας είναι υγιέστατο, αλήθεια, είδα όνειρο τον Αγιο Μηνά και μου είπε πως ο εγγονός μου είναι υγιέστατος“

Ενώ εγώ δεν πίστευα σε θαύματα, σε όνειρα και τέτοια, ένιωσα μια απερίγραπτη γαλήνη.

Είπα στην μητέρα μου πώς είχαν τα πράγματα και με καθησύχασε. Είχε τεράστια δύναμη, αργότερα ακυρώνω το ραντεβού μου και περιμένω να κάνω την β’ επιπέδου. Περνάει ο καιρός (με πολύ λίγη αγωνία), πάμε στον γυναικολόγο μου, μου χαμογελάει, με βάζει να κάνουμε άλλο έναν υπέρηχο και μου λέει “Είναι υγιέστατος!“

Ναι ναι, ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ και “Κατά 80% θα κάνεις αγοράκι!!“

Τον Ιούλιο που μας πέρασε (σχόλιο efthumhs: εννοεί τον Ιούλιο του 2011) βάφτισα τον μικρό μου ΜΗΝΑ!!"

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”