Μόλις ......επέστρεψα

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
saris
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Δευ Δεκ 12, 2005 9:00 am

Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από saris »

Θα παρακαλούσα τους αδελφούς που επιστρέφουν απο προσκύνημα, στο Αγιον Ορος, να μας μας ενημερώνουν εν συντομία για τα καθέκαστα στην Αθωνική πολιτεία.Θα είναι πολύ καλό για όσους ετοιμάζονται για προσκύνημα τις προσεχείς ημέρες.

Θεόδωρος

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6600
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 04, 2009 7:57 am
Τοποθεσία: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Re: Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αδελφέ μου Θεόδωρε

Υποθέτω ότι εδώ θα παρατίθενται θέματα, που αφορούν αποκλειστικά στο πρακτικό και διαδικαστικό κομμάτι μιας επίσκεψης στο Αγιο Ορος, όπως προγράμματα μονών, μονοπάτια, δρομολόγια κλπ. Τα βασικότερα και πιο σημαντικά θέματα, που αφορούν το ψυχωφελές του Ορους (θεολογικά, συζητήσεις, ακολουθίες, συναντήσεις με γέροντες, προσωπικές του καθενός εσωτερικές αναζητήσεις και εμπειρίες, θρησκευτικές σκέψεις και συμπεράσματα), θα αναφέρονται, φαντάζομαι, σε άλλα εδάφια.

Στο Ορος πήγα το διάστημα από 21 έως 27 Ιουνίου.

Αναφέρω ακριβώς ό,τι συνάντησα:1. Προσυνεννόηση:
Από τις 20 μονές, για τις 17, χρειάζεται τηλεφωνική προσυνεννόηση για να φιλοξενηθείτε. Εξαίρεση αποτελούν οι μονές Κωνσταμονίτου και Χιλιανδαρίου, οι οποίες φιλοξενούν χωρίς προεπικοινωνία. Επίσης δεν γνωρίζω πως ακριβώς ισχύουν τα πράγματα για την μονή Εσφιγμένου και το ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί εκεί. Το πόσο νωρίτερα πρέπει να επικοινωνήσει κάποιος, ποικίλει από μοναστήρι σε μοναστήρι. Σε άλλα χρειάζεται τηλέφωνο λίγες μέρες πριν, σε κάποια άλλα, ακόμα και 3 ή και παραπάνω μήνες πριν. Επίσης σε 4 μοναστήρια, εκτός του τηλεφώνου, απαιτείται και fax. Αυτά είναι τα: Βατοπαίδι, Ιβήρων, Σίμωνος Πέτρα και εσχάτως και η Αγίου Παύλου.


2. Είσοδος στο Αγιο Ορος:
Στο Ορος υποτίθεται ότι εισέρχονται ημερησίως 110 Ορθόδοξοι, 10 ετερόδοξοι και κάποιοι λίγοι επιπλέον προσκεκλημένοι από μονές ή σκήτες.
Στο ferry boat ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ με το οποίο ταξίδεψα, υπήρχαν περί τους 250-300 επιβάτες. Επίσης πέραν αυτού του δρομολογίου, υπάρχει άλλο ένα πρωινό ferry. Επίσης υπάρχουν άλλα δύο δρομολόγια ταχυπλόων σκαφών από Ουρανούπολη και άλλο ένα ταχύπλοο από Ιερισσό. Και όλα αυτά τα σκάφη, εισέρχονται στο Ορος υπερπλήρη επιβατών. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι στο Ορος τους θερινούς μήνες, ο αριθμός των ημερησίως εισερχομένων προσκυνητών, προσεγγίζει τους 400-500 και ιδίως τον Αύγουστο ίσως και περισσότερους. Αυτός ο αριθμός στο μυαλό μου, φαντάζει παραπλήσιος, με τον αριθμό εισερχομένων επισκεπτών, κατά τους θερινούς μήνες, στα πιο πολλά Κυκλαδίτικα νησιά μας.


3.Καθεστώς άφιξης σε κάθε μονή που επισκέφθηκα:
Αποβιβάστηκα στην μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρώσικο) κατά τις 11:30, για απλή επίσκεψη και προσκύνημα. Στην συνέχεια θα πήγαινα στην Ξενοφώντος με τα πόδια. Στο αρχονταρίκι δεν συνάντησα κανέναν. Υπήρχαν επιγραφές στα Ελληνικά, Ρώσικα και Αγγλικά που ανέφεραν: “Το αρχονταρίκι δέχεται προσκυνητές προς φιλοξενίαν έως ώραν 12:30”. Η ώρα αυτή, είναι η ώρα άφιξης του πλοίου, που εξέρχεται από Δάφνη προς Ουρανούπολη. Επομένως ήμουν εντός του χρονικού ορίου αυτού. Γύρω στην μία ώρα αργότερα, ένας Ρώσος λαϊκός, μου είπε να πάω στην πύλη της Μονής, σε ένα μικρό μαγαζάκι που υπάρχει εκεί για να συναντήσω κάποιον, όπως και έκανα.
Στην μονή Ξενοφώντος έφτασα περί τις 2 μεσημβρινή. Επίσης δεν συνάντησα κανέναν μοναχό στο αρχονταρίκι. Επειδή ταξίδευα ολόκληρη την νύχτα και ήμουν κατάκοπος, ξάπλωσα για λίγο σε κάποιον καναπέ, στην μεγάλη αίθουσα του αρχονταρικίου. Αργότερα συνάντησα έναν μοναχό στο προαύλιο της μονής και τον ενημέρωσα σχετικά. Παρά ταύτα δεν ήρθε κάποιος στο αρχονταρίκι. Πολλές ώρες αργότερα, αφού μάλιστα παρακολούθησα και τον Εσπερινό, ήρθε ο αρχοντάρης, ο οποίος με τακτοποίησε σε δωμάτιο. Συμπεραίνω, ότι στην μονή Ξενοφώντος, ο αρχοντάρης αποχωρεί, μετά την άφιξη του προγραμματισμένου δρομολογίου του πλοίου.
Στην μονή Δοχειαρίου, υποθέτω ότι ισχύει πάνω κάτω το ίδιο, την στιγμή κατά την οποία στο αρχονταρίκι βρήκα μόνον κάποιους κοσμικούς.
Στην μονή Κωνσταμονίτου, ο αρχοντάρης πατήρ Βαρνάβας, ήταν στον χώρο του αρχονταρικίου, όπως το συνηθίζει τις τελευταίες δεκαετίες που υπηρετεί το συγκεκριμένο διακόνημα.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον πατέρα Θεοδόσιο (νομίζω αυτό είναι το όνομά του, ζητώ συγγνώμη αν σφάλλω), στην μονή Σταυρονικήτα, που και αυτός παραμένει στο συγκεκριμένο διακόνημα, παρά την πολύ μεγάλη ηλικία του, επί πάρα πολλά συναπτά έτη.
Στην μονή Καρακάλλου πήγα με κάποιο όχημα-ταξί. Τα οχήματα έφταναν στο μοναστήρι, το ένα μετά το άλλο. Στο βιβλίο που υπογράφουν οι προσκυνητές μέτρησα 57 ονόματα. Και το μοναστήρι είναι – σημειωτέον – μικρό. Ο αρχοντάρης έτρεχε να προλάβει, με τεράστια ευγένεια και πραγματική αδελφικότητα να εξυπηρετήσει τους πάντες, οι οποίοι είχαν αφιχθεί όλοι μαζί σχεδόν. Να τους βάλει σε δωμάτια, να τους φέρει νερό και λουκουμάκι, μέχρι και να συζητήσει μαζί τους προλάβαινε. Κάποιοι του ζητούσαν να τους φτιάξει και καφέ, άλλος μέτριο,άλλος γλυκό, άλλος σκέτο. Και αυτό ακόμα το προλάβαινε, ο ευλογημένος αυτός άνθρωπος.
Στην μονή Φιλοθέου πήγα με τα πόδια και έφτασα αρκετά νωρίς το πρωί. Στο αρχονταρίκι δύο νεαροί λαϊκοί δούλευαν πυρετωδώς, για να καθαρίσουν και να τακτοποιήσουν τα δωμάτια, από την διαμονή σε αυτά των προσκυνητών που είχαν μόλις αναχωρήσει. Συνάντησα μετά από 2 ώρες περίπου τον φιλοξενότατο και ευγενέστατο αρχοντάρη, με τον οποίον είχα και μια όμορφη συζήτηση. Εικάζω ότι και στην Φιλοθέου, έχει επικρατήσει ο άγραφος νόμος, της υποδοχής, άμα τη αφίξει των προγραμματισμένων δρομολογίων, που φτάνουν από τις Καρυές.

4. Δρόμοι-μονοπάτια:
Τα μονοπάτια από το Ρώσικο έως Δοχειαρίου (σε κάποια σημεία μιλάμε για δρόμους), είναι βατά. Από Κωνσταμονίτου προς Ζωγράφου και Χιλιανδαρίου, “πηγαίνουν”, αλλά χρειάζονται φροντίδα για να μην κλείσουν. Από Σταυρονικήτα προς Ιβήρων, κάποια στιγμή που το μονοπάτι “πέφτει” παραλιακά, χρειάζεται λίγη προσοχή για να διακρίνει κάποιος στην απέναντι πλευρά του υψώματος την συνέχειά του. Από Ιβήρων προς Καρακάλλου πηγαίνει μόνο δρόμος πια ως γνωστόν και όχι μονοπάτι. Από Καρακάλλου προς Φιλοθέου, το δεύτερο μισό του καλντεριμιού, έχει κλείσει από έναν δρόμο. Ο δρόμος μάλιστα αυτός, είναι αδιέξοδος και η σκοπιμότητά του δεν είναι εμφανής. Οταν συναντήσεις αυτόν τον δρόμο, τον ακολουθείς προς τα δεξιά και σε λίγο βγαίνεις στον κεντρικό μεγάλο δρόμο προς το μοναστήρι.

Στους δρόμους του Ορους, είδα πάρα πολλά Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα περισσότερα εξ αυτών τύπου jeep. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

Σχόλια επί των ανωτέρω:
Στο Ορος ανοίγουν διαρκώς καινούριοι δρόμοι, χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο, μερικής έστω, διαφύλαξης των μονοπατιών. Και ας έχουμε υπ'όψη μας ότι αν μια απόσταση π.χ. είναι μία ώρα στον ίσκιο απ το μονοπάτι, η ίδια απόσταση είναι 2,5 έως 3 ώρες στον ήλιο απ τον δρόμο.
Ενα άλλο πράγμα που είδα ήταν το εξής: Ημουν επιβάτης οχήματος για Καρακάλλου από Ιβήρων. Αμέσως μόλις φύγαμε από Ιβήρων, στην διασταύρωση που πάει ένα δρομάκι προς το Αγίασμα της Παναγίας της Πορταΐτισσας και σε απόσταση από το όχημά μας 100-120 μέτρων, δύο ηλικιωμένοι προσκυνητές σηκώνοντας τα χέρια, έκαναν νοήματα, φωνάζοντας για να τους περιμένουμε. Δεν μπορούσαν μάλιστα να τρέξουν και έρχονταν, βαδίζοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Κάποιοι από τους συνεπιβάτες μου, φώναζαν στον οδηγό: “Αφησέ τους, πάμε να φύγουμε, ας προσέχανε, ας ήταν στην ώρα τους”. Εγώ και κάποιοι άλλοι, φωνάζαμε για το αντίθετο. Ο οδηγός (ο οποίος δεν ήταν Ελληνας και δεν πολυκαταλάβαινε), αποδεικνύοντας πόσο καλύτερος είναι από όλους εμάς τους επιβαίνοντες, σταμάτησε. Και να σημειωθεί, ότι κανένα οικονομικό όφελος δεν είχε για να το κάνει αυτό, δεδομένου ότι το κόμιστρο είναι συγκεκριμένο και απλά διαιρείται με τον αριθμό των επιβατών.
Φανταστείτε αδελφοί. Αυτούς τους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους, όχι απλά ήμασταν υποχρεωμένοι να τους περιμένουμε, αλλά και αν ακόμα δεν υπήρχε θέση για αυτούς, πιστεύω ότι οι νεώτεροι από εμάς θα έπρεπε να κατέβουμε και να πάμε με τα πόδια στην Καρακάλλου και τις θέσεις μας να τις έπαιρναν αυτοί.

Τελειώνοντας και αφού ζητήσω συγγνώμη και για την γκρίνια μου, αλλά και για το ότι σας κουράζω με την πολυλογία μου, να πω:
Αδελφοί μου, έχουμε μεταφέρει εμείς οι λαϊκοί την μιζέρια μας και την κακία μας και την γρουσουζιά μας στο Αγιον Ορος. Οι μοναχοί δεν φταίνε σε τίποτα. Και καλά κάνουν και μπαίνουν τόσοι καινούριοι κανόνες συνεχώς, στο να επισκεφθεί κανείς το Ορος. Πως αλλιώς να αντιμετωπιστεί αυτή η αθρόα προσέλευση τόσων ετερόκλητων ανθρώπων? Σε λίγο καιρό, θα δούμε ουρές προσκυνητών να συνωστίζονται έξω απ' τα καλύβια των γερόντων. Οι αρχοντάρηδες έχουν γίνει receptionists, θα αγιάσουν στο τέλος οι άνθρωποι από την κούραση και από την ταπείνωσή τους, έναντι όλων ημών των τυχαίων που πηγαίνουμε εκεί μαζικά και που αισθανόμαστε ότι επειδή πήγαμε σε δύο ακολουθίες στις 3 το πρωί και δεν φάγαμε για τρεις μέρες κρέας, πλησιάσαμε τον παράδεισο. Και τι δεν έχω ακούσει σε διάφορες περιπτώσεις.
-Εγώ έχω έρθει 19 φορές στο Ορος.
-Εγώ μόνο 11 αλλά περπατάω πολύ.
-Εγώ 3 αλλά όμως έχω γνωρίσει τον γέροντα τάδε.
-Αρχοντάρη εγώ ροχαλίζω, να με βάλεις μόνο μου σε δωμάτιο.
-Σε αυτό το δωμάτιο που μας έβαλες κάνει πολλή ζέστη.
-Στο τάδε μοναστήρι δεν μας περιποιήθηκαν.
-Εσείς εδώ γέροντα πόσοι μοναχοί είσαστε? Μόνο τόσοι? Α, γι' αυτό έχουν μαραθεί τα λουλούδια στον κήπο.
-Γέροντα πείτε μας πνευματικές κουβέντες για να γεμίσουν οι μπαταρίες μας.
-Ο πατήρ τάδε είναι αγενέστατος.
-Αν ακούσω εγώ κακή κουβέντα από κάποιον για τον Θεό, θα του σπάσω τα μούτρα.
-Μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. (Εννοώντας τους μοναχούς. Αυτή η κουβέντα με είχε ενοχλήσει περισσότερο από κάθε άλλη.)Τι να λέμε τώρα καλοί μου αδελφοί.


Αδελφοί
Ο θησαυρός της Ορθοδοξίας μας, ο πνευματικός μας παράδεισος, το Περιβόλι της Παναγίας μας, θα είναι πάντα εκεί.
Οι Αγιορείτες Μοναχοί, που είναι πραγματικά μας αδέρφια, θα είναι εκεί.

Ισως εμείς θα πρέπει σιγά σιγά να αραιώνουμε λιγάκι, από εκεί.
Εύχομαι και ελπίζω, η τελευταία αυτή κουβέντα, να μην αφορά όλους εμάς, εδώ στο forum. Το εύχομαι πρώτα πρώτα και για εμένα τον ίδιο.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.

Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5839
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 05, 2009 8:46 pm

Re: Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από Dimitris39 »

:lol: :lol: Καλως, αδελφε Παναγιωτη βοηθεια σου που πηγες στο αγιον ορος, εγω μπαινω 20-09 στην νεα Σκητη εινε και το πανηγυρι τους, ειπανε θα με φιλοξενησουνε και αν οχι κοιμαμε και εξω :cry: ετσι και αλιως εχω καπιον σκοπο που παω εκει..σιγουρα οχι για να κανω διακοπες σε σουιτα και με κλιματαστικα.θα εινε η πρωτη μου φορα και θελω εστω και λιγο να νιωσο οπως οι μοναχοι.Υ.Π πως παμε απο Δαφνη για νεα σκητη???
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6600
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 04, 2009 7:57 am
Τοποθεσία: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Re: Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Dimitris39 έγραψε::lol: :lol: Καλως, αδελφε Παναγιωτη βοηθεια σου που πηγες στο αγιον ορος, εγω μπαινω 20-09 στην νεα Σκητη εινε και το πανηγυρι τους, ειπανε θα με φιλοξενησουνε και αν οχι κοιμαμε και εξω :cry: ετσι και αλιως εχω καπιον σκοπο που παω εκει..σιγουρα οχι για να κανω διακοπες σε σουιτα και με κλιματαστικα.θα εινε η πρωτη μου φορα και θελω εστω και λιγο να νιωσο οπως οι μοναχοι.Υ.Π πως παμε απο Δαφνη για νεα σκητη???
Σε ευχαριστώ καλέ μου αδελφέ Δημήτρη.
Σου εύχομαι καλό προσκύνημα να έχεις κι εσύ.
Από Δάφνη καθημερινά υπάρχει το πλοιάριο Αγία Αννα, με αυτό θα πας Νέα Σκήτη. Σου προτείνω να κατέβεις στην μονή Αγίου Παύλου για προσκύνημα και να συνεχίσεις από εκεί με τα πόδια. Είναι πολύ κοντά.
Να είσαι καλά.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.

Άβαταρ μέλους
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 2693
Εγγραφή: Τρί Φεβ 08, 2005 9:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Εύβοια
Επικοινωνία:

Re: Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από agiooros »

Το έκανα Ανακοίνωση να το βλέπουν περισσότεροι.
Πάρα πολύ καλό το θέμα για όσους ανεβαίνουν στο Όρος.

Άβαταρ μέλους
saris
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Δευ Δεκ 12, 2005 9:00 am

Re: Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από saris »

panagiotisspy έγραψε:Αδελφέ μου Θεόδωρε

Υποθέτω ότι εδώ θα παρατίθενται θέματα, που αφορούν αποκλειστικά στο πρακτικό και διαδικαστικό κομμάτι μιας επίσκεψης στο Αγιο Ορος, όπως προγράμματα μονών, μονοπάτια, δρομολόγια κλπ. Τα βασικότερα και πιο σημαντικά θέματα, που αφορούν το ψυχωφελές του Ορους (θεολογικά, συζητήσεις, ακολουθίες, συναντήσεις με γέροντες, προσωπικές του καθενός εσωτερικές αναζητήσεις και εμπειρίες, θρησκευτικές σκέψεις και συμπεράσματα), θα αναφέρονται, φαντάζομαι, σε άλλα εδάφια.
.Αδελφέ Παναγιώτη, σ ευχαριστώ κατ΄αρχήν που απάντησες στο μυνημά μου αλλά εγώ φανταζόμουν αλιώς το θέμα και εξηγώ.
Λέγοντας τους αδελφούς να μας ενημερώνουν για ότι νεο συμβένει ενοώ π.χ. αλλαγή ενος δρομολογοίου στα πλοία, την ανακοίνωση μιας Ι.Μ ότι δεν φιλοξενεί π.χ. λόγο ανακαίνησης κ.λ.π και γενικά ότι νομίζει ο καθένας ότι άξιο μνείας και βοηθάει τους αδελφούς που πρόκειται να επισκευθούν το Α.Ο

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5839
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 05, 2009 8:46 pm

Re: Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Περιμενουμε με χαρα να ακουσουμε πιος ειτανε στο αγιον ορος και της εντυπωσης του απο εκει
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ

Άβαταρ μέλους
xdoum
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: Παρ Δεκ 05, 2008 10:09 am
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από xdoum »

Περιπου δυο εβδομαδες ειναι που γυρισα απο Α.Ο.
Πηγα στην Ι.Μ.Καρακαλλου.
Ειμαστε ακομα μεθυσμενοι η παρεα μου και εγω απο την υπεροχη φιλοξενια, την υπεροχη ευγενια, την υπεροχη πραοτητα, την υπεροχη πνευματικη αναταση που νοιωσαμε στην παραπανω μονη.
Θα προσπαθησω να συγκεντρωσω μερικα λογια και θα συνεχισω.
(Α)ΧΡΗΣΤΟΣ

petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1460
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 29, 2008 7:55 pm

Re: Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από petrosathonas »

Έχει ακόμα χρυσόψαρα η στέρνα κάτω από την καρυδιά?

Άβαταρ μέλους
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: Δευ Απρ 28, 2008 8:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Μόλις ......επέστρεψα

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Μόλις επέστρεψα από 5νθήμερη παραμονή στο Άγιον Όρος στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος.
Αδελφοί σας ενημερώνω οτί η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου δεν φιλοξενεί προσκυνητές από τις 14 Αυγούστου έως τις 30 Αυγούστου (1η έως 17 Αυγούστου με το παλαιό).
Να σας εξηγήσω οτί στην Μονή εκτελούντε κάποιες εργασίες για την πανήγυρή της.
Διευκρινίζω οτί η Μονή θα δέχεται προσκυνητές που την επισκέπτονται χωρίς να ζητούν διανυκτέρευση σε αυτήν,οπότε μπορείτε να την επισκεφθείτε για να περιηγηθείτε στους χώρους της και να μείνετε για λίγες ώρες κατά την διάρκεια της μέρας.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”