Σελίδα 1 από 1

Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 05, 2009 5:32 pm
από pilotos
Σας παρακαλώ να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τα 2 πρώτα άρθρα και να καταθέσετε τις απόψεις σας. Σας παρακαλούμε να πάρετε πρωτοβουλίες για την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής στην ενορία σας ή όπου αλλού νομίζετε. Περιμένουμε και εδώ τις σκέψεις και τις ενέργειές σας.Συνομιλίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πατριάρχη Μόσχας για το μέλλον της Ορθόδοξης Ιεραποστολής !

( http://ierapostoli.wordpress.com/2009/0 ... sandreias/ )Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής ( 8-14 Μαρτίου 2009

( http://ierapostoli.wordpress.com/2009/0 ... apostolis/ )Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ταϊβάν στην Έκθεση Βιβλίου !
( http://ierapostoli.wordpress.com/2009/0 ... si_taiwan/ )Επιστολή του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας και Ωκεανίας στο μπλογκ μας.

( http://ierapostoli.wordpress.com/2009/0 ... w_zealand/ )

Re: Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 05, 2009 11:28 pm
από ktistos
Αδελφέ μου με προβλημάτισαν πολύ τα κείμενά σου! Προχωράω από την θεωρία στην πράξη επειγόντως! Ειδικά στο σχολείο μπορούν να προβληθούν με τον βιντεοπροβολέα τα ντοκυμαντέρ της Ιεραποστολής που υπάρχουν στον ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ:

http://www.pantocrator.info/gr/modules. ... eA&show=10

Να σε έχειο Θεός καλά!

Re: Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 06, 2009 1:13 am
από pilotos
Γιάννη , σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ήδη ανέβασα τη πρότασή σου στο μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.
( http://ierapostoli.wordpress.com/2009/0 ... omment-285 )

Με βάση την ιδέα σου, μου ήρθε , μόλις τώρα, μια άλλη ιδέα για διαθεματική εργασία. Δηλαδή η καλλιέργεια της Ελληνικής γλώσσας στις Ορθόδοξες ιεραποστολές ( αρχαία ελληνικά, κοινή ελληνιστική της Αγίας Γραφής ) σε συνεργασία με τον φιλόλογο του σχολείου, εθελοντισμός και Ιεραποστολή, ιστορία και Ιεραποστολή στο Βυζάντιο, εκπαίδευση και ιεραποστολή, μουσική στην Ιεραποστολή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ιεραποστολή. Μπορεί κάποιος συνάδελφος καθηγητής να εμπνευστεί και να δημιουργήσει ! Ίσως βοηθήσουν και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, οι Διευθυντές των Σχολείων, οι σύλλογοι Γονέων κλπ.

Re: Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 07, 2009 4:37 pm
από pilotos
Μια ακόμα ιδέα για την καλύτερη διοργάνωση της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής μπήκε στα σχόλια του αντίστοιχου άρθρου. Σας παρακαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις όποιες εκδηλώσεις λάβουν χώρα στην ενορία ή τη Μητρόπολη σας. Μπορούμε ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ, κάτι να κάνουμε. Οι λαοί περιμένουν τη δική μας βοήθεια.

( http://ierapostoli.wordpress.com/2009/0 ... omment-288 )

Πέρα από την ιστορία του π. Ιωνά και της νεοφώτιστης Πελαγίας που δίνουν ΜΟΝΟΙ τους τη πνευματική μάχη στη Ταϊβάν των 25 εκατομμυρίων ψυχών αλλά και στον κινεζόφωνο κόσμο του 1,5 δισ. ανθρώπων,
( http://ierapostoli.wordpress.com/2009/0 ... an_ntropi/ ), ήρθε μια ακόμα ιστορία ενός Άγγλου που θέλει να γίνει κατηχούμενος στην Ορθοδοξία. Διαβάζοντας την μέσω του αυτόματου μεταφραστή, στη κυριολεξία, ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ... Και τώρα που γράφω δεν μπορώ να κρύψω τη συγκίνησή μου, την αγωνία μου και τη προσευχή μου, αλλά και τη τεράστια ΕΥΘΥΝΗ μας που οι λαοί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ την Ορθόδοξη πίστη. Διαβάστε την και προσευχηθείτε πιο θερμά.
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=2395 )

Re: Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 07, 2009 7:00 pm
από Captain Yiannis
Αγαπητέ Πιλότε.

Έχεις βάλει ένα πολύ μεγάλο Θέμα.

Χρειάζεται πολύ περισυλλογή και μελέτη , για να κάνει κανείς προτάσεις.

Όμως , θα επιχειρήσω μια πολύ παρακινδυνευμένα , γρήγορη προσέγγιση ,μια σκέψη..

Τι μπορεί να πετύχει , μόνη της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας , ή η Εκκλησία της Ρωσίας , ή η όποια Ορθόδοξη Έκκλησία ????
Λίγα πράγματα.

Άραγε μία συσπείρωση , επί πραγματικής βάσεως
( -χωρίς να υπολογίσει κανείς τα υλικά κόστη , και χωρίς τον γεωγραφικό υπολογισμό -συνόρων-) ,
γύρω από τον Οικουμενικό Πατριάρχη , όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών ,
θα είχε σαν αποτέλεσμα έναν επιθημητό Ορθόδοξο Οικουμενισμό , που θα μπορεί να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση.??

Re: Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 07, 2009 7:29 pm
από theodosis79
Ολοι μας πρέπει να δικιμάζουμε τις ιεραποστολικές μας δυνάμεις οπου μπορούμε. Εγώ τώρα τι να κάνω? Εχουμε 2 τηλεοράσεις στο σπίτι και δεν μπορώ να βάλω 4ε για να δω τον επερινό του Σαββάτου. Στη μια η μητέρα μου σαν αποσβολωμένη κοιτάει τα παρατράγουδα και στην άλλη ο αδερφός μου με "θρησκευτική ευλάβεια" παρακολουθεί τηλεαστη την εκπομπή για το στοίχιμα. Και πνευματική συζήτηση με την κοπέλα μου δεν μπορώ να κάνω γιατί είναι προκατελλειμένη με την εκκλησία και τους ιερείς ασε που τωρα τελευταία δε υπερασίζεται και τις άλλες θρησκείες. Τι να κάνω πείτε μου.

Re: Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 07, 2009 8:05 pm
από panos0
Δες το 4ε στον η/υ η παρε τριτη τηλεοραση. :mrgreen: :mrgreen:

Re: Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 07, 2009 8:42 pm
από lazarr
Είδατε που είναι δύσκολο να κάνουμε ιεραποστολή ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι! :45
Υπομονή και προσευχή , μα προ παντός το παράδειγμά μας Θεοδόση.Σε καταλαβαίνω απόλυτα, ζούμε σε δύσκολους καιρούς.

Re: Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 07, 2009 10:49 pm
από theodosis79
Προπάντως το παράδειγμα μας Λάζαρε! Και προσευχή!

Re: Καταθέστε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας .

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 08, 2009 1:00 am
από pilotos
Δύο σύντομες απαντήσεις και σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.

1) Είναι δύσκολο στην Ορθόδοξη Εκκλησία να δημιουργηθεί ένα κέντρο κάτω από την διοικητική καθοδήγηση του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Αυτό που μπορεί να δημιουργηθεί είναι ένα Συντονιστικό Κέντρο για θέματα όχι διοικητικά, αλλά ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ των Ορθοδόξων Εκκλησιών , σε ζητήματα όπως η Εξωτερική Ιεραποστολή ή η Νεολαία, τα κοινωνικά φαινόμενα, η φιλανθρωπία, το περιβάλλον κλπ.

2) Είναι δύσκολο να πείσουμε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας με λόγια. Από τη δική μου εμπειρία, το καλύτερο πράγμα είναι η μυστική προσευχή γι'αυτούς ( πριν τους μιλήσουμε για ένα θέμα ) και, όταν συζητάμε, λαμβάνουμε υπόψη τα ενδιαφέροντά τους και μεταφέρουμε τη συζήτηση και στα μεταφυσικά. Επίσης, μπορούμε να πάμε μαζί τους ( σαν εκδρομή ) σ' ένα μοναστήρι, όπου κάτι μπορεί να ξυπνήσει μέσα τους. Ας τους αφήσουμε στα χέρια του Θεού και Αυτός θα βρει τρόπο να τρυπώσει μέσα στη καρδιά.

Να ζητήσουμε να προσεύχονται γι' αυτούς οι ιερείς της ενορίας μας ή γνωστοί μας. Χρειάζεται διάκριση, ώστε να μην τους προσβάλλουμε ή να μην τους υποτιμήσουμε. Μπορούμε, ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο, να τους δώσουμε ένα βιβλίο που ξέρουμε ότι θα το διαβάσουν ή να τους βάλουμε να ακούσουν μια ομιλία από το διαδίκτυο. Θέλει υπομονή και ταπείνωση.

Ειδικά το έργο της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής συγκινεί όλους τους ανθρώπους. Μπορεί κάποιος να δείξει από τα ιεραποστολικά περιοδικά το έργο που γίνεται. Ορφανοτροφεία, λεπροκομεία, σχολεία κλπ. Μπορεί να "υιοθετήσει" κάποια παιδιά ( διατροφή και εκπαίδευσή τους ). Κανένας δεν μένει ασυγκίνητος και σιγά σιγά μαλακώνει η καρδιά του για την Εκκλησία και τους ιερείς.

Ο Θεός μαζί μας. Καλό Τριώδιο.


( http://ierapostoli.wordpress.com/ )