Ο θεος ειναι ΕΝΩΣΗ οι ανθρωποι χωριζουν , οι ανθρωποιοιοιοιοι...........................
Και εγω ερασητεχνης ειμαι ...πολυ μου αρεσε αυτο

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
Πως ακριβώς θεωρείς ότι πρέπει να τιμωρούνται τα παιδιά;Σπάρτακος έγραψε:Εμείς όταν τιμωρούμε τα παιδιά μας είμαστε κακοί, και γιαυτό το κάνουμε;
Που ακριβώς Στην Αγία Γραφή το γράφει αυτό Ο Απόστολος Παύλος;Σπάρτακος έγραψε:Αλλιώς ο Απ. Παύλος δεν θα έγραφε ότι '' μετα φόβου και τρόμου, εργάζεστε τη σωτηρία των ψυχών σας''.
Ώστε, αγαπητοί μου, καθώς πάντοτε υπηκούσατε, μη ως εν τη παρουσία μου μόνον [ο Απόστολος Παύλος], αλλά νυν πολλώ μάλλον εν τη απουσία μου, μετά φόβου και τρόμου την εαυτών σωτηρίαν κατεργάζεσθε·
ο Θεός γαρ εστίν ο ενεργών εν υμίν και το θέλειν και το ενεργείν υπέρ της ευδοκίας.
Ώστε, αγαπητοί μου, το συμπέρασμα μας από αυτά, που σας είπα, είναι τούτο: Να μιμηθήτε τον Χριστόν, αλλά και τον εαυτόν σας. Καθώς δηλαδή πάντοτε εις το παρελθόν υπηκούσατε, έτσι και τώρα, όχι μόνον όταν ήμην παρών μεταξύ σας [o Απόστολος Παύλος], αλλά πολύ περισσότερον τώρα κατά την απουσίαν μου, με φόβον και τρόμον να εργάζεσθε δια να φέρετε εις πέρας την σωτηρίαν σας.
Λέγω με φόβον και τρόμον, διότι πρόκειται περί έργου, το οποίον εργάζεται ο Θεός. Ο Θεός και όχι άνθρωπος είναι αυτός, που αποτελεσματικώς εργάζεται μέσα σας και το να θέλετε και το να ενεργήτε δια να πληρωθεί η αγαθή του θέλησις του να σωθήτε. Ο Θεός, χωρίς να εκμηδενίζει την ελευθερίαν σας, δημιουργεί μέσα σας και την θέλησιν την καλήν, αλλά και την απόφασιν και την προθυμίαν, ακόμη δε και σας ενισχύει να εργασθήτε το έργον της σωτηρίας σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗDomna έγραψε:Πάτερ Αντώνιε , ευλογείται !
Πάτερ μου , θα ήθελα σας παρακαλώ την συμβουλή σας .
...................................................................................................
Πάτερ μου , εγώ προσωπικά απεχθάνουμε εντελώς αυτό , δηλαδή απεχθάνουμε να πω κάτι τέτοιο στα παιδιά του κατηχητικού γιατί δεν θέλω να παριστάνω στα παιδιά έναν Θεό τιμωρό !!! Και όχι μόνο αυτό αλλά όταν θα κάνουν καλές πράξεις δεν θα τις κάνουν από αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο .
Χίλια συγγνώμη που σας κούρασα αλλά αφού ήσαστε παιδοψυχίατρος και ιερέας θα ήθελα πάρα πολύ την συμβουλή σας .
Επίσης θα ήθελα εαν δεν σας κάνει κόπο να μου πήτε , εαν είναι σωστό να μιλήσω στα παιδιά και για τα φρικτά βασανιστήρια που πέρασαν ορισμένοι μεγαλομαρτύρες .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!