Ο πιο σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος στην Αλβανία

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 9:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Ο πιο σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος στην Αλβανία

Δημοσίευση από Misha »

Ο πιο σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος στην Αλβανία άρχισε να λειτουργεί στο Ορθόδοξο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο


ΕRΤ3.GR


20/3

Ο πιο σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος στην Αλβανία άρχισε να λειτουργεί στο Ορθόδοξο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο, ίδρυμα της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο 18 Μαρτίου από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιο παρουσία των υπουργών Υγείας Μ.Τσίκουλη, Εργασίας κ.Κ.Μπάρκα, του Ελληνος πρέσβεως
κ.Π.Καρκαμπάτση και πλήθος κόσμου.

Ο αξονικός αυτός τομογράφος (Scanner, General Electric, Light Speed Pro 32) είναι σπειροειδής, 32 τομών και πολύ υψηλής ταχύτητος. Κάνει εφικτή την πραγματοποίηση όχι μόνο συμβατικών εξετάσεων αλλά και της καρδιάς, σε 12-15 μόνο δευτερόλεπτα,, με το κράτημα μιας αναπνοής. Λειτουργεί με εξειδικευμένο προσωπικό εκπαιδευμένο στο εξωτερικό.

Η απόκτησή του πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και φροντίδα του Αρχιεπισκόπου κ.Αναστασίου και τη συνεργασία της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, δύο ελληνικών ΜΚΟ (του Διορθοδόξου Κέντρου "Πορευθέντες". Αθήνα και τους Human Net Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης, Ιωάννινα) και χρηματοδοτήθηκε κατά το 75% από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η προσπάθεια άρχισε προ πενταετίας (επί υφυπουργού Εξωτερικών Α.Λομβέρδου) και ολοκληρώθηκε με αποφασιστική συμβολή του υφυπουργού Εξωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη περισσότερες πληροφοριές.

Το Ορθόδοξο Διαγνωστικό Κέντρο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Λειτουργεί σε ιδιόκτητο επταόροφο κτίριο από το 1999, (εγκαινιάστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο).

Εχει 24 ιατρικές ειδικότητες και υποστηρίζεται από αντίστοιχα εργαστήρια εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και με κατηρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.

Στο Κέντρο εργάζονται διακειρμένοι ιατροί με πανεπιστημιακούς τίτλους, από τους πιο γνωστούς της χώρας. Παρέχεται εξυπηρέτηση χωρίς καμία θρησκευτική ή άλλη διάκριση (υπολογίζεται ότι κάθε μήνα εξετάζονται περίπου 2.500 ασθενείς).

Παραρτήματα του Ορθόδοξου Διαγνωστικού Κέντρου λειτουργούν και σε άλλα μέρη της Αλβανίας (Κορυτσά, Καβάγια, Λούσνια, Γεωργουτσάτι, Αργυροκάστρο), ενώ κινητή οδοντιατρική μονάδα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της σε παιδιά και σε μεγάλους σε διάφορες πόλεις και χωριά.
ΑΠΕ
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”