Αρχιεπισκόπου: Τα πέντε ιδιαίτερα χαρίσματα της γυναίκας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 885
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 15, 2005 9:00 am
Τοποθεσία: Αττική

Αρχιεπισκόπου: Τα πέντε ιδιαίτερα χαρίσματα της γυναίκας

Δημοσίευση από Iosif »

Από www.ecclesia.gr

Τα πέντε ιδιαίτερα χαρίσματα της γυναίκας
29/12/2005

Τα πέντε ιδιαίτερα χαρίσματα της γυναίκας, ανέλυσε ο Μακαριώτατος σε μήνυμά του προς τα μέλη του 4ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου του Συλλόγου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος», που διοργανώθηκε στην Αθήνα (27,28/12/2005) με θέμα «Κρίση του πολιτισμού - κρίση της γυναίκας»

Τα χαρίσματα αυτά που στολίζουν την γυναίκα και τα οποία, όταν αξιοποιούνται καταλλήλως και θεαρέστως, φέρουν μεγάλη καρποφορία, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο είναι: της μητρότητος, της αφιέρωσης, της διακονίας, της δυνατότητας να καταστεί Πρεσβυτέρα, της γνώσης.

Ως κατακλείδα του μηνύματός του ο Μακαριώτατος προσέφερε ένα παράδειγμα ολοκληρωτικής θυσίας από μια γυναίκα. «Πρόκειται για την Ρωσίδα και καλλιεργημένο άνθρωπο, την Μαρία Σκόμπτσοβα, η οποία κατέφυγε στο Παρίσι, στη δεκαετία του ΄30, όπου και γνώρισε πιο καλά την πίστη κοντά σε Ρώσους Δασκάλους. Αργότερα αποφάσισε να γίνει μοναχή, για να βοηθήσει περισσότερο τα αδέλφια της που πονούσαν. Ίδρυσε, μάλιστα, μια εστία για αστέγους και κάθε λογής δυστυχισμένους, που τους φρόντιζε η ίδια με πολλή αγάπη και στοργή. Και το σημαντικότερο, όταν μπήκαν οι Γερμανοί στο Παρίσι, η αδελφή Μαρία βοήθησε πολλά θύματα των ναζιστών. Γι' αυτό το λόγο τη συνέλαβαν το Φεβρουάριο του 1943,με τον Ορθόδοξο εφημέριο π. Δημήτριο και την άνοιξη του 1945 τους οδήγησαν στον θάλαμο αερίων στο στρατόπεδο Ραβενσμπρούκ. Τότε η θυσία της συγκίνησε πολλές ψυχές. Αυτό το θυσιαστικό πνεύμα χρειαζόμαστε σήμερα από τις Χριστιανές πιστές γυναίκες, σε καιρούς που θέλουν να βγάλουν τον Χριστό στο περιθώριο και το ήθος του Ευαγγελίου θέλουν να το θέσουν μακράν του δημοσίου βίου.»
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”