Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1216
Εγγραφή: Τετ Ιουν 16, 2010 11:55 am

Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.Εκοιμήθη , Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος σε ηλικία 71 ετών.
O μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Η κοίμησή του υπήρξε γεγονός που αιφνιδίασε και συγκλόνισε κυρίως το λαό της Μητροπόλεως του, της οποίας είχε κερδίσει με την σύνεση, την υπομονή στις κακόβουλες επιθέσεις, την άοκνη ποιμαντορική δραστηριότητα, τα έργα αγάπης, τιμώντας την θέση ευθύνης και το ράσο του, ως άξιος διάκονος Ιησού Χριστού.

Η Παναγία η Φανερωμένη ο οργανισμός στον οποίο μετέχω , και του οποίου προΐσταται η αδελφή Αθανασία, από πολλών ετών ως γνωστόν δραστηριοποιείται και στα όρια της εν λόγω Μητροπόλεως. Η αρχική τοποθέτηση του μακαριστού πλέον Μητροπολίτη, ήταν επιφυλακτική έως αρνητική απέναντί μας. Όμως ήταν ειλικρινής και τίμιος άνθρωπος, στην πορεία θέλησε να διαμορφώσει ίδια γνώμη και όχι αυτή να επηρεάζεται και να βασίζεται από τις εκτιμήσεις καλοθελητών στην συκοφαντία και το ψεύδος. Έβαλε τον δάκτυλο στον τύπο των ήλων, έψαυσε, ερεύνησε και διαπίστωσε το μέγεθος των συκοφαντιών, και δεν φοβήθηκε ούτε υποχώρησε μπροστά στην αλήθεια, την οποία διακήρυξε ως πλέον όφειλε, δεχόμενος για τούτο τις λοιδορίες και ειρωνείες των Φαρισαίων και κακόβουλων του κόσμου τούτου και της εποχής αυτής. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ με ευγνωμοσύνη τον καλό δημόσιο λόγο του και την μαρτυρία του για το έργο της αδελφής Αθανασίας και φυσικά για την ίδια, την έμπρακτη συμπαράσταση του με την προσωπική παρουσία του, την ευλογία που μετέδιδε ως ποιμενάρχης της τοπικής εκκλησίας, χοροστατούντος κατά τις εορτές του τιμωμένου αγίου Πολυκάρπου στις εγκαταστάσεις μας, όσο και κατά τον ετήσιο αγιασμό επί τη ενάρξει των δραστηριοτήτων στις κατασκηνώσεις μας.
Με ευγνωμοσύνη και αγάπη λοιπόν πάντα θα τον θυμόμαστε, είθε να εύχεται στον Ύψιστο Τριαδικό Θεό ως άξιος Αυτού ποιμενάρχης υπέρ πάντων ημών.
Ὁ μακαριστός. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ν ι κ ό λ α ο ς Πρωτοπαπᾶς, ἐγεννήθη τό 1948 εἰς Πλατειά Τήνου. Ἐσπούδασεν εἰς τήν Ριζάρειον Ἐκκλη¬σια¬στι¬κήν Σχολήν καί εἰς τήν Θεολογικήν Σχολήν τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, λα¬βών τό πτυχίον μέ τόν βαθ¬μόν «ἄριστα» ἐν ἔτει 1972. Διάκονος ἐχειροτονήθη τό 1973 καί Πρεσβύτερος τό 1975. Διε¬τέλεσε Ἀρχιδιάκονος καί Ἱεροκήρυξ τῆς Ἱερᾶς Μη¬τροπόλεως Χαλκίδος (1973 – 1975). Καθηγητής τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς Τή¬νου (1975 – 1978) καί Ἱεροκήρυξ τοῦ Πανελληνίου Ἱεροῦ Ἱδρύματος τῆς Εὐαγ¬γελιστρίας Τήνου (1975 – 1984). Μετα¬κλη¬θείς ὑπό τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιεπι¬σκό¬που Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Σεραφείμ εἰς τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀ¬¬θ第νῶν, διετέλεσε Διευθυντής Ὑπηρεσιῶν καί τοῦ θεο¬λο¬γι¬κοῦ Οἰκοτροφείου τῆς Ἀ¬¬πο¬στολικῆς Διακονίας (1984 – 1996), Γενικός Διευ¬θυ¬ντής τοῦ Ραδιοφωνικοῦ Σταθμοῦ τῆς Ἐκκλησίας (1990 – 1996) καί Ἱεροκήρυξ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἐλευ¬θε¬ρίου Ἄρεως. Συνέγραψε πολλάς μελέτας θεομη¬το¬ρι-κοῦ, ἱστορικοῦ καί λογοτε¬χνι¬κοῦ περιεχομένου καί ἐδημοσίευσε πολλά ἄρθρα εἰς ἐφημερίδας καί πε¬ριο¬δικά. Μητροπολίτης Φθιώτιδος ἐξελέγη ὑπό τῆς Ἱεραρχίας τήν 1ην Ὀκτω¬βρίου, ἐχειροτονήθη τήν 6ην Ὀκτωβρίου εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἐλευθερίου Ἄ¬¬ρεως καί ἐνεθρονίσθη εἰς Λαμίαν τήν 17ην Νοεμβρίου 1996.

ΜΩΡΑΚΕΑΣ Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΥΓ.
Ο μακαριστός απολάμβανε την εκτίμηση όλων εχθρών και φίλων - και είχε πολεμηθεί ανηλεώς απο τους ''προοδευτικούς΄΄ της ποιμαντορικής του περιοχής, είχε κερδίσει όμως την εκτίμηση όλων για την καθαρότητα του λόγου, των απόψεών του, και για το σταθερό και αμετακίνητο εις τα της πίστεως. Δεν υπέστειλε τη σημαία της πίστεως κάνοντας εκπτώσεις. Είχα την τιμή μεταξύ άλλων πολλών ως έσχατος των αδελφών μου,να τον υποδεχθώ στις κατασκηνώσεις μας κατα τους ετήσιους αγιασμούς αλλά και σε μια έκτακτη και απροειδοποίητη επιθεώρηση......
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 22801
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Δημοσίευση από aposal »

Καλόν Παράδεισο!
Κάθε χρόνο ερχόταν τουλάχιστον μία φορά να λειτουργήσει στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας της Τήνο, στο νησί απ' όπου καταγόταν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 22801
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Δημοσίευση από aposal »

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Ο μακαριστός Νικόλαος συγκλόνισε τις τελευταίες μέρες της ζωής του – Τα άγνωστα λόγια του

NEWSIT - 28.07.2019

Εικόναfind me the closest gas station

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος, εκοιμήθη σε ηλικία 71 ετών. O μακαριστός Νικόλαος είχε διαισθανθεί πως θα ταξιδέψει...

Ο επί 23 χρόνια Μητροπολίτης Φθιώτιδας ήταν 71 ετών. Η είδηση ότι ο ιεράρχης εκοιμήθη, σκόρπισε θλίψη στους κόλπους της εκκλησίας.

Το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες μετά τη κοίμηση του, στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας τελέστηκε η πρώτη θεία λειτουργία χωρίς τον πνευματικό ηγέτη της Φθιώτιδας. Και όμως όλοι ένιωθαν πως ήταν εκεί μαζί τους.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, πνευματικό παιδί του Νικολάου αφού διακόνησε στη Φθιώτιδα, συγκίνησε στην ομιλία του.

O μακαριστός Νικόλαος είχε διαισθανθεί πως θα ταξιδέψει και του το είχε εκμυστηρευτεί πρόσφατα. Επίσης ετοίμαζε τον τάφο του στην Ιερά Μονή Δαμάστας.

Το σκήνωμά του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Κυριακής (28.07.2019) στο Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Θα γίνουν και δυο αγρυπνίες, η πρώτη θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και η δεύτερη το βράδυ της Δευτέρας. Η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (30.07.2019) στη Μητρόπολη, ενώ η ταφή του θα γίνει στη Μονή Δαμάστας, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του, Μαρία Πρωτόπαππα, την οποία υπεραγαπούσε και φρόντισε έως την ημέρα, πριν από μερικούς μήνες, που εκείνη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών.
Η κοινωνία της Φθιώτιδας πενθεί για τον ιεράρχη της, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδας ήταν καλά στην υγεία του αφού ανήμερα της Αγίας Παρασκευής χοροστάτησε σε Αρχιερατική λειτουργία σε ομώνυμη εκκλησία της Λαμίας ενώ το απόγευμα της Πέμπτης ήταν εκείνος που υποδέχθηκε την εικόνα που είχε κλαπεί από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην άνω Σπαρτιά της Ανατολικής Φθιώτιδας πριν από 40 χρόνια.

Το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που αφήνει πίσω του ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόλαος, τόνισε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα ότι εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος», αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Αγαπητός σε λαό και κλήρο, αφήνει ανεξίτηλο πνευματικό αποτύπωμα, καθώς και πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο».
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1216
Εγγραφή: Τετ Ιουν 16, 2010 11:55 am

Re: Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Επειδή ο Μακαριστός δεν έχει τίποτα πλέον να φοβηθεί, και επειδή εδέχθη απίστευτες λοιδωρίες και ειρωνίες απο ανθρώπους που λόγω άγνοιας και μόνο θέλω να πιστεύω, έψαχναν τρόπους να τον διαβάλουν παραθέτω τα ελάχιστα κατωτέρω για να αντιληφθείτε περί τίνος αναφέρθηκα.
https://www.capital.gr/forum/thread/6264810?page=3Εδώ επίσης συνοπτικά με αυτά που αρχικά που αρχικά σας είχα γραψει.

http://www.holynews.gr/4532/h-eorti-tou ... ates-foto/
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4277
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 9:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Re: Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Δημοσίευση από dionysisgr »

Tι τηγανιά ηταν αυτη παλι; Βαρανε τα καμπανακια, απο εδω και απο εκει.

Αλλα, φευ, το ποιμνιο πασχει απο ανηκεστη βαρυκοϊα και ουτε με ακουστικα υψηλης πυκνοτητας, δεν χαμπαριαζει..

Μεσα σε ενα ετος: Παυλος Γλυφαδας, Παυλος Σισσανιου, Νικολαος Φθιωτιδος, Αιμιλιανος Σιμωνοπετριτης...

Αυτοι οι ηρωϊκοι αγωνιστες του Θεου, φυγανε με το δροσερο αγγελο-ταξι του Παραδεισου.

Και εμεις τα περιλειπομενα γαϊδουρια,
εχουμε μεινει να περιμενουμε στην ερειπωμενη σταση του παλιου μπαρουτοκαπνισμενου λεωφορειου,
που κανει τερμα στην υψικαμινο του Ασπροπυργου.. :angryfire
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”