Υιοθεσία

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1403
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Κατερίνη
Επικοινωνία:

Υιοθεσία

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Διάβασα απο μια φίλη μας που ενέφερε ένα θέμα περί δύο γεννητόρων.
Δηλαδή υπάρχουν παιδιά που έχουν δύο γεννήτορες αυτούς που τους έφεραν στη ζωή και αυτούς που τους ανέθρεψαν.

Η πρόταση αυτη με άγγιξε απο μια διαφορετική σκοπιά που θα ήθελα να εκφράσω ελεύθερα και να ακούσω τις απόψεις σας.
μου είναι δύσκολο σα κείμενο να γράψω έτσι λοιπόν θα το γράψω με ερωτήσεις όπως μου βγαίνουν απο μέσα μου.
- ένα ζευγάρι άτεκνο ( αφού έχει αποκλείσει όλες τις πιθανότητες ) θέλει να υιοθετήσει ένα παιδί
- μια οικογένεια η οποία έχει ήδη παιδί / -ιά θέλει να υιοθετήσει παιδί / -ιά
- υιοθεσία παιδιού / ιών που προερχονται απο ξένες χώρες π.χ. Αφρική , Ινδία κλπ

Ξέρω μη μου απαντήσετε το αυτονόητο ότι πρεπει να συμβουλευτούμε το Πνευματικό μας .
Ναι , απόλυτα σύμφωνη. Εδώ όμως θέλω να μου πείτε πως το βλέπετε εσείς.
για παράδειγμα : πρέπει να έχουμε γνώμονα το καλο του παιδιού.
Στη δεύτερη περίπτωση που αναφέρω , στην οποία μια οικογένεια έχει ήδη παιδί θέλει όμως να υιοθετήσει και άλλο /α παιδί/ια σίγουρα εκτός απο τη θέληση υπάρχει και κάτι ακόμη που ενισχύει τη θέλησή τους αυτό πως το αποδέχεται η θρησκεία μας; Μπορεί να χαρακτηριστεί εγωιστικό;
Ακόμη και αν πρόκειται μονο για Αναδοχή; Πως κρίνεται η Αναδοχή; Πράξη ανιδιοτελείς ή κρύβει
και μια πράξη εξιλέωσης των γονιών ή ακόμη και όπως είπα πριν εγωισμό;
Συγχωρέστε με αλλά δε μπορώ να εκφραστώ με την ορολογία που ίσως αρμόζει καλύτερα Χριστιανικά ώστε να σας εκφράσω αυτό που στην ουσία θέλω να πω.
Με λίγα λόγια θέλω να ακούσω την άποψή σας σε σχέση μ'αυτό το θέμα όχι μονο ώς πράξη αλλά ως κατι πιο ουσιαστικό , πνευματικό.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1041
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 28, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: ¨οπου γη και Πατρις
Επικοινωνία:

Re: ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Εικόνα


Καλή μου Βασιλική για να το βάλεις θέμα εδώ, θα πει ότι δεν το εγκρίνεις. Και βάζεις μέσα την λέξη λάθος και πολύ μάλιστα (εγωιστικό) θα αναλάβει κάποιος τις ευθύνες ενός παιδιού μόνο από εγωισμό; Δεν είναι πολύ τραβηγμένο αυτό;;;
Θα σου μιλήσω από πείρα γιατί είμαι μέσα στο πρόβλημα αυτό και μην ανακατεύεται συνέχεια με το παραμικρό Ο Πνευματικός μου. Κοντεύετε να τους κάνετε θεούς.
Γιατί δεν πήγε η ερώτηση σου αν κάνει κάποιο αντρόγυνο παιδί με τον σωλήνα αν είναι σωστό;;;
Γέροντα; Επιτρέπεται να κάνει μία γυναίκα παιδί με τον σωλήνα;;. Παιδί μου τότε κάνει μοιχεία γιατί κάνει παιδί με ξένο σπέρμα. Είναι ευκολονόητο Αυτό το ανάφερα με τον Γέροντα γιατί η κόρη μου δεν πήγε σε Γέροντα να ρωτήσει, αλλά με αυτά που βίωσε μέσα στην οικογένεια μας μπόρεσε να καταλάβει ότι δεν είναι του Θεού πράγματα αυτά. Στο ΤΒ βλέπομε πόσα παιδιά υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα. Στις Ινδίες έχουμε Ιεραπόστολο τον π. Ιγνάτιο. Του έχει παραχωρηθεί κάποια έκταση την μάντρωσε και εκεί πηγαίνουν κάθε μέρα τα τυχερά παιδάκια πάρουν συσσίτιο Γάλα πιστεύω για να φτάσει θα είναι με νεράκι μέσα όπως το ζήσαμε εμείς το -41--- Αυτά τα τυχερά παιδάκια κατηχούνται και όταν κριθούν κατάλληλα βαφτίζονται Ορθόδοξα Στις Ινδίες όπως περπατάνε τα παιδιά σωριάζονται κάτω νεκρά. Περπατούν γυρίζουν όλη την ημέρα να βρούν κάτι που να μπορούν να το φάνε. Σπίτι δεν έχουν κρατούν στα χεράκια τους ένα κομμάτι πανί με 4—ξιλαράκια στις γωνίες και άμα βρέξει το ανοίγουν και κάθονται από κάτω να μην βραχούν. Τα βράδια κάτω από γέφυρες στιβιάζοντια όλλα μαζί. Τον π. Ιγνάτιο τον μετέφεραν στην Μαδαγασκάρη γιατί σκοτώθηκε πριν 5—6—χρόνια αν θυμόσαστε με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας με το ελικόπτερο διαδρομή από το Αγιο ¨Ορος. Γιατί τα γράφω όλλα αυτά;;; Γιατί έχουμε μάθει την λέξη ΑΓΑΠΗ και μόνο την λέξη και της αλλάξαμε τα φώτα και από κει και πέρα ο κάθε ένας νομίζει επειδή πήγε στην Εκκλησία έκανε το χρέος του Και μετά κήρυγμα για αγάπη.
Την ημέρα που έγινε το μεγάλο τσουνάμι στο Ταϊουάν τα παιδιά μου ήσαν εκεί να παραλάβουν δύο μωρά αδελφάκια το ένα τριών χρόνων κοριτσάκι όμορφο και έξυπνο βαφτίστηκε και έγινε χριστιανή Ορθόδοξος το ¨Όνομα Βασιλική Και το άλλο αγοράκι έξι με οχτώ μηνών βαφτίστηκε και έγινε Ορθόδοξος το όνομα του Χαράλαμπος. Πολύ όμορφος και τσαχπίνης.
Μία ημέρα πριν φύγουν τα παιδιά να γυρίσουν πίσω η οργάνωση κανόνισε η μάνα τους να τα δει για τελευταία φορά, το ραντεβού κλίστηκε σε κάποιο πάρκο. Μόλις την είδε το κοριτσάκι η Βασιλική έβαλε τα κλάματα γαντζώθηκε από το πόδι του γαμπρού μου και δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να πάει κοντά στην μάνα της Τότε ανάλαβε ο οργανισμός μίλησε με καλό τρόπο να καταλάβει το παιδί ότι είναι για τελευταία φορά και έτσι πήγε κοντά της Πριν ένα μήνα ένα γραφείο Αυστραλίας Ποιο δεν ξέρω έστειλε ένα πιστοποιητικό και έλεγε από σήμερα τα παιδιά είναι δικά σου, Η Βασιλικούλα ρώτησε την μάνα της να της το διαβάσει το διαβάζει πάλι η Βασιλικούλα έχει πάρει αυτήν την βεβαίωση την έχει βάλει στο στήθος της σφιχτά και φωνάζει τώρα πιά την νέα μάνα από εδώ και πέρα διάβασετο πάλι και πάλι και τρέχει και κάνει σαν τρελό. Τις Κυριακές που πάμε στην Εκκλησία και κοινονάνε ο παππούλης δεν μπορεί να μην σπάσει χαμόγελο, γιατί ενώ τα άλλα μωρά κλαίνε τα δικά μας θα κάνουν τον Σταυρό τους μπροστά στο Άγιο Δισκοπότηρο ο Χαράλαμπος θα βουτήξει με τα δυο του χέρια αντίδωρα και στις θέσεις μας.
ΜΕ σιγουριά μπορώ να πω αν τα είχε γεννήσει η ίδια δεν βλέπω να υπήρχε περισοτερη αγάπη να τους δώσουμε. Καυτό τελευταίο δράμι το έχουμε δώσει όλοι μας Πόσα μπορούσα να γράψω για το θέμα αυτό μια μέρα όλοκληρη, όμως μέχρι εδώ καλά είναι.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1403
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Κατερίνη
Επικοινωνία:

Re: ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Αγαπητέ κύριε Χάρη , συμφωνώ με αυτά που γράφεις τον εγωισμό δε το βάζω σα θέμα - ότι οι γονείς θέλουν τα παιδιά απο εωισμό - σίγουρα για να θελήσει κάποιος να υιοθετήση παιδί σημαίνει ότι έχει πολλά αποθέματα αλλά εδώ τίθεται και ένα θέμα γιατί το έχω συζυτήση
α. αν η πράξη υποκρύπτει ως ενα σημειο εγωισμό
β.αν η οικογένεια έχει ήδη παιδιά και θέλει να υιοθετήση - διότι κληρικός μου είπε ότι απο τη στιγμή που η γυναικα έχει παιδι΄-ιά τότε πρέπει να κάνει η ίδια όσα της δίνει ο Θεός και όχι να υιοθετεί.
Απλά το έβαλα ως προβληματισμό -
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4117
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Re: ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση από filotas »

Nikolaos (filotas) http://www.athonite.gr/forum έγραψε:Δεν υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση στα ερωτήματα για την υιοθεσία. Προφανώς δεν είναι πλεονεξία το να υιοθετήσει κάποιος ένα παιδί για να το βοηθήσει, ανεξάρτητα από το αν έχει άλλα παιδιά ή όχι.

Ο σωστός πνευματικός σκοπός μιας υιοθεσίας είναι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του παιδιού κι όχι των θετών γονέων. Αν δύο άνθρωποι ικανοί να μεγαλώσουν παιδί, δεν αποκτήσουν παιδί, ή έχουν παιδιά αλλά συναντήσουν την περίπτωση ενός παιδιού, που έχει ανάγκη από την αγάπη τους, τότε νομίζω ότι είναι έργο Θεού να το υιοθετήσουν και να του δώσουν την αγάπη αυτή.

Η αγάπη είναι το μόνο πράγμα στον κόσμο που όσο το χρησιμοποιούμε τόσο πολλαπλασιάζεται. Δηλαδή, μπορούμε ν' αγαπούμε το ίδιο και ένα και δύο και δέκα παιδιά. Υπάρχουν όμως κάποιοι περιορισμοί ως προς το τι μπορούμε να τους προσφέρουμε πρακτικά, εκτός από την αγάπη μας, δηλαδή χρόνο και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Η συζήτηση με τον Πνευματικό ενός ζευγαριού μπορεί να δώσει το πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσουν σε μια περίπτωση υιοθεσίας. Είναι πολλά τα ερωτήματα, πνευματικά και πρακτικά, που μπαίνουν πριν ξεκινήσει ένα ζευγάρι να υιοθετήσει ένα παιδί. Κι αυτά τα ερωτήματα καλά είναι τ' απαντήσει με την βοήθεια του Πνευματικού του, πριν προχωρήσει στην υιοθεσία.

1. Ένα ερώτημα είναι, ποιος είναι ο λόγος που αισθάνεται την ανάγκη να κάνει την υιοθεσία. Ποια έλλειψη προσπαθεί να καλύψει;
Αν προσπαθεί να γίνει πιο χρήσιμο στους συνανθρώπους του, καλύπτοντας την ανάγκη ενός παιδιού να βρει οικογένεια, τότε η προσπάθεια είναι ευλογημένη κι εφόσον και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις καλύπτονται, μπορεί να προχωρήσει χωρίς φόβο στην υιοθεσία.
Αν προσπαθεί να καλύψει ένα κενό στη ζωή του ζευγαριού, τότε κάνει λάθος. Πρέπει πρώτα να καλύψει πνευματικά το κενό κι ύστερα να ερευνήσει και πάλι το θέμα απ' την αρχή.

2. Ένα δεύτερο σημαντικό ερώτημα είναι αν το ζευγάρι έχει δικά του παιδιά κι αν μπορεί να κάνει άλλα.
Δηλαδή, έχουν εξαντληθεί οι ελπίδες το ζευγάρι ν΄αποκτήσει δικά του παιδιά. Εάν όχι η υιοθεσία θα πρέπει να γίνει μόνο εφ' όσον είναι απόλυτη ανάγκη να βρει οικογένεια ένα ορφανό παιδί, που βρέθηκε στο δρόμο της οικογένειας και αποζητά μόνο του την υιοθεσία.
Εάν έχει δικά του παιδιά, πρέπει να ζητηθεί και η γνώμη των παιδιών, ώστε να μη σκανδαλιστούν από την υιοθεσία.
Εάν έχουν εξαντληθεί με βάση τ' ανθρώπινα μέσα να κάνει το ζευγάρι δικά του παιδιά, τότε πρέπει να εξετάσει με προσοχή τις απαντήσεις στο πρώτο ερώτημα.

Γενικά το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και πρακτικά και πνευματικά και κάθε περίπτωση θέλει ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
Μπορεί ακόμη κι αν μια οικογένεια έχει παιδιά και μπορεί να κάνει κι άλλα να υιοθετήσει ένα παιδί εφόσον αυτό επιβάλει το συμφέρον του παιδιού, όπως ας πούμε ένας άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί να υιοθετήσει τα παιδιά του αδελφού του αν εκείνος και οι γυναίκα του σκοτωθούν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Επίσης οι γονείς, εφόσον η ηλικία τους το επιτρέπει, μπορεί να χρειαστεί να υιοθετήσουν τα παιδιά ενός παιδιού τους που ατύχησε.

Για αυτό λέω πιο πάνω ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική και πρέπει να εξετάζεται με βάση τις ανάγκες των παιδιών.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1403
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Κατερίνη
Επικοινωνία:

Re: ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Αν η δικη μου οικογενεια θελει να υιοθετηση παιδι ( εχουμε ήδη ) αλλά δε συντρεχει κανένας απο τους παραπανω λόγους που αναφέρεις αγαπητέ Νίκο;
τοτε α. δε ξερουμε αν ειναι προς το συμφερον του παιδιού , γιατι δε γνωριζουμε το παιδι
β. αυτη η πραξη η οποια σιγουρα προερχεται απο αγαπη μπορει να χαρακτηριστει και ως εγωισμος;πλεονεξια ή οτιδήποτε άλλο;
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4117
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Re: ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση από filotas »

Βασιλική θα σε ρωτήσω κι αν θέλεις απαντάς, αν όχι απάντησε μέσα σου, γιατί δεν κάνετε άλλα δικά σας παιδιά; Δεν μπορείτε;

Επίσης θα ρωτήσω γιατί θέλετε να υιοθετήσετε παιδί; Αν κατάλαβα καλά σκέφτεσαι να υιοθετήσεις παιδί από τις υπανάπτυκτες χώρες για να το σώσεις από την ασιτία. Αν είναι έτσι τότε είναι έργο Θεού και μπορείς να το κάνεις χωρίς να σκεφτείς όλα τ' άλλα που λέμε. Μόνο τη γνώμη του παιδιού σου πρέπει να ρωτήσεις.

Όσο για το νομικό θέμα πρέπει να ρωτήσεις δικηγόρο.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 25051
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση από aposal »

Επειδή η υιοθεσία είναι έργο ζωής, τεράστιο βιολογικά αλλά και πνευματικά, καλόν είναι να έχουμε την έγκριση και ευλογία του πνευματικού μας πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1403
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Κατερίνη
Επικοινωνία:

Re: ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Δε μιλώ για μενα προσωπικά - θελω απλα και μονο την άποψη σας σα πραξη πως μπορεί να χαρακτηριστει.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2330
Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Αικατερίνα@Θεσσαλονίκη

Re: ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση από Teri »

Ο πνευματικός μου λέει ότι κάθε παιδί είναι υιοθετημένο με την έννοια ότι όλα τα παιδιά είναι του Θεού κι Εκείνος τα εμπιστεύεται στους γονείς για να τα μεγαλώσουν!

Από κει και πέρα, ας το δούμε απλά: θέλει κάποιος να υιοθετήσει για να έχει κάποιον να τον γηροκομήσει; Αυτό νομίζω υποκρύπτει εγωισμό. Θέλει κάποιος να υιοθετήσει για να προσφέρει σε ένα -2 ή και περισσότερα- παιδί-ά ότι περισσότερο μπορεί! Δε μου φαίνεται καθόλου κακό!

Τώρα για το θέμα της φυλής, θα σε παραπέμψω στα λόγια ενός τραγουδιού της μοναχής Γαβριηλίας: Σημασία καμιά δεν έχει το χρώμα της φυλής, για το Θεό αξία έχει το χρώμα της ψυχής.
Βέβαια καλή η θεωρία αλλά θέλει πάρα πολλά αποθέματα ψυχής για να αντιμετωπίσεις τα βλέμματα(και όχι μόνο) του περίγυρου, ιδίως αν ζεις σε μια κλειστή κοινωνία. Αυτό ισχύει για όποια περίπτωση υιοθεσίας.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το βιβλίο "Αποκρίσεις σε υπεύθυνους γονείς" του πατρός Αντωνίου Στυλιανάκη. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη θα το πρότεινα σε όλους τους γονείς!

Κύριε Χάρη να τα χαίρεστε τα εγγονάκια σας!
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1482
Εγγραφή: Παρ Μαρ 03, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: https://theomezcrochet.blogspot.com/
Επικοινωνία:

Re: ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση από theodora »

Harrys1934 έγραψε:Εικόνα



....... έγινε χριστιανή Ορθόδοξος το ¨Όνομα Βασιλική Και το άλλο αγοράκι έξι με οχτώ μηνών βαφτίστηκε και έγινε Ορθόδοξος το όνομα του Χαράλαμπος. Πολύ όμορφος και τσαχπίνης.
σαν τον παππού του δηλαδή ένα πράμα!!! (γράφτο παππού, μην ντρέπεσαι! ) :P :P :P
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”